abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 23 juli 2006 @ 02:29:47 #76
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_40093816
quote:
Op zondag 23 juli 2006 01:02 schreef nl1bzw het volgende:
http://www.raven.nl/catal(...)raven/Group6680.html

Daar heb ik goedkope rookovens zien staan
die shakespeare ziet er wel erg mooi uit.

denk dat ik die ga bestellen. en 5 kilo houtmot voor 6 euro lijkt me ook prima om meer dan een jaar mee te roken...
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 25 september 2006 @ 10:19:21 #77
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_42107549
Schopje...ik hoor net dat wij er ook één hebben liggen (een rookoventje dus).

Voorlopig zie ik alleen kip en vis op 'het menu' staan hier.
Hoe zit het met hamburgers, steaks en varkensvlees?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 25 september 2006 @ 10:23:01 #78
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_42107621
ik heb die shakespeare aangeschaft maar ben nog niet tevreden over het resultaat. veel te gerookte smaak, nog een beetje experimenteren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_48116517
wij hebben de rookoven van de lidl vandaag wat zalm gerookt maar hoeveel zaagsel moet je eigenlijk gebruiken. ik las ergens 1 a 2 eetlepels. deze zijn een beetje erg gerookt doordat de hele plaat dik vol lag. Hoe lang moet je de vis in zon oven laten liggen?
  woensdag 20 juni 2007 @ 12:31:52 #80
22578 lotje11
ga toch eens naar de dokter!!
pi_50649049
Jaffe, een a twee theelepels houtmot, gemiddeld 20 minuten, maar dat hangt natuurlijk ook af hoe hoog je het vuur/brander zet en hoe groot het vlees /de vis is.
De beste manier om iets te leren is er les in te geven.
Hij die kan, doet. Hij die niet kan, onderwijst.
http://monstersgame.nl/?ac=vid&vid=12025709
pi_50652449
aha dank je wel binnenkort nog maar een keer proberen. Ik had ook het idee dat het ding vet heet werd door die branders
pi_54222978
roken is vooral veel proberen, maar je moet wel een aantal beginselen aanhouden:

gebruik alleen schoon hout (mot)
je kunt vrijwel alles, vlees of vis, eerst pekelen. nat of droog, met of zonder kruiden.
bijvoorbeeld een stuk spek van 5 cm dik ongeveer 3-5 dagen, het lekkerst is zeezout.
daarna insmeren met zout en een beetje suiker en een week laten drogen. Het liefst koud roken 1 tot 5 dagen lang. Daarna nog enige weken laten rijpen. Als je tenminste de heerlijke geur kunt weerstaan.
als je geen (grote) oven hebt waarmee dat kan dan 4 uur op 70gr. en zo koud mogelijk naroken van een uur.

maar een moot zalm slechts pakweg een half uur zouten, afspoelen en goed laten drogen in de wind.
Alles wat je rookt moet goed droog zijn anders 'pakt' de rook niet.

Je kunt ook gewoon verse worstjes in heet gezouten water laten wellen (70gr. 1 uur.) dan goed laten drogen en een 1/2 tot 1 uur roken, gelijk warm eten!

smakelijk eten!
pi_54234352
Hoe groot zijn de verschillen in houtsoorten eigenlijk bij roken?
En hoe nat moet je hout eigenlijk zijn, aangezien nat hout heel erg rookt... ?
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')