JohnHancock | zondag 3 juli 2005 @ 23:25 |
Hoe maak jij je tosti's? Ik pak altijd een witte boterham, erop een beetje olijfolie smeren. 1e Laag kaas, Ham, weer kaas, zodat de tosti niet uit elkaar valt. Dan, beetje olijfolie op de bovenste laag kaas, weer een snee brood erop. Tostimachine pakken, tosti erop leggen, maar met de bovenste helft van de grill omhoog, zodat ie de tostie niet plet, en 5 minuten laten staan op de hoogste stand (bij mij dan) dan omdraaien en nog een een paar minuten laten staan. Fini. ik vind het lekker om het met ketchup te eten, maar dat zal ik wel neit te hard zeggen want dan worden de chefs boos ![]() John. PS dit is een serieus topic! | |
-Dominator- | zondag 3 juli 2005 @ 23:28 |
Salami is ook lekker voor op de tostie! | |
krozz56 | zondag 3 juli 2005 @ 23:28 |
Ikzelf smeer altijd na het tostiapparaat mayonaise aan de binnenkant van de boterham aan de kaas-kant zijde. Heerlijk.. En dan Diagonaal! snijden. Ketchup is idd lekker, maar met mayonaise niet noodzakelijk. Zelf doe ik stiekem weleens 3 lagen kaas ![]() | |
JohnHancock | zondag 3 juli 2005 @ 23:28 |
Hmm ipv of met ham? John. PS ananas is ook goed te pruimen erbij. | |
JohnHancock | zondag 3 juli 2005 @ 23:29 |
quote:Diagonaal is wel het makkelijkst eten, vooral als je het in ketchup of curry doopt ![]() John. PS zozo 3 lagen, toe maar ![]() | |
Furious | zondag 3 juli 2005 @ 23:30 |
Aanrader: gebruik oude kaas, die worden lekker donker oranje en zout van smaak. ![]() Probeer ook: prei, brie, roquefort, tomaat. | |
Kanjer | zondag 3 juli 2005 @ 23:30 |
Plakkie ham, plakkie kaas, wit boterhammertje even in het tosti ijzer, klaar. Beetje ketchup erbij is wel lekker, en doorgebakken graag. | |
krozz56 | zondag 3 juli 2005 @ 23:33 |
het liefst licht/goud.. En met teveel kaas is het oppassen, want wanneer de kaas op de grill komt wordt het zo ranzig spul.. | |
SHE | zondag 3 juli 2005 @ 23:33 |
Ik pak een witte boterham Nog 1 Dan een bol mozzarella Dan een tomaat Dan wat basilicum Dan wat knoflook Dan wat pijnboompitten Dan wat citroen Ik flikker de basilicum ( VERS!!! ), knoflook, pijnboompitten en citroen in de blender en maak er een soort pesto van Daar besmeer ik alle zijden mee van de boterhammen Dan gaat de mozzarella er in plakjes tussen Dan de tomaat bovenop Dan in het ijzer Et voila ![]() Als ik in een gekke bui ben, doe ik gewoon hele jonge graskaas, een beetje verse gruyere, een plak panchetta en wat ui ertussen ... En eet het met ketchup ![]() | |
Furious | zondag 3 juli 2005 @ 23:35 |
Mozzarella is inderdaad ook erg lekker. Als ik een uitgebreidde tosti maak, ga ik er ook altijd lekker uitgebreidt de tijd voornemen, meestal is er rond lunchtijd wel een boeiende documentaire op Discovery. ![]() | |
Furious | zondag 3 juli 2005 @ 23:44 |
Lastige maar erg lekkere tip: bak een dunne omelet en gooi die er ook tussen, erg lekker! Of een simpelere; kaas en banaan is ook erg lekker. | |
dutch-mamma | maandag 4 juli 2005 @ 00:52 |
Hmmm... even een tvp-tje van maken, want ik heb een stapeltje recepten in voorraad...! Alleen vind ik het nu net te laat om ze op te zoeken. U hoort nog van ons! ![]() | |
Blues | maandag 4 juli 2005 @ 00:53 |
Ik zoek me rot naar dat andere tosti topic, daar stonden ook lekkertjes in ![]() Maar ik wacht de recepten af ![]() T ![]() | |
Furious | maandag 4 juli 2005 @ 00:54 |
Misschien een idee om een fatsoenlijk tosti OP te maken met een aantal recepten? | |
Diamantgirl | maandag 4 juli 2005 @ 00:56 |
krijg nu zin in tosti's... ik ga gewoon nu nog even tosti's maken altijd lekker op welk tijdstip dan ook | |
Furious | maandag 4 juli 2005 @ 00:57 |
quote:Aan te raden op dit tijdstip; kaas en banaan. ![]() | |
2dope | maandag 4 juli 2005 @ 01:00 |
quote:Wanneer mag ik bij jou ontbijten ? | |
dutch-mamma | maandag 4 juli 2005 @ 01:19 |
Deel 1... Appeltosti met amandelspijs Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande Kenmerken: * Ingrediënten 1 Golden Delicious 1/2 pakje spijs (Baukje) 1 theelepel kaneel 8 sneetjes knip wit * Bereiding Schil de appel en snij in schijfjes. Prak de spijs met de kaneel en besmeer 1 kant van het brood ermee. Beleg 4 sneetjes brood met de appel en leg er een andere boterham op met de spijskant omlaag. Rooster 4-6 minuten in een tosti-ijzer. ------------------------------------------------------------------------- Aspergetoast Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: G.J.Stuut Kenmerken: * Ingrediënten 1 sneetje brood 5 g boter 1 plak ham 3 asperges 1 plakje jong belegen kaas paprikapoeder * Bereiding Rooster het brood, besmeer het met de boter en beleg het met de plak ham. Leg er de puntasperges op en vouw de plak ham hierover, zodat de kopjesvan de asperges eruit steken. Leg er de plak kaas op. Laat deze onder de grill even smelten en strooi er voor het opdoen wat paprikapoeder over. ------------------------------------------------------------------------- Bitterbaltosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Jo (GG) Kenmerken: * Ingrediënten ontdooide bitterbal niet gebakken sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Boerenkooltosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Gerecht met salade/groente Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Wilma Kenmerken: * Ingrediënten 2 sneetjes brood kaas metworst 1 schepje boerenkool * Bereiding Maak een tosti. ------------------------------------------------------------------------- Brietosti met walnoot Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande Kenmerken: * Ingrediënten 8 sneetjes Allinson volkoren 40 g boter 200 g gevulde brie met kruiden 60 g gepelde walnoten 8 plakken gerookt ontbijtspek * Bereiding Besmeer de sneetjes brood aan 1 zijde met boter. Snij de brie in 12 even grote plakken en beleg elke beboterde zijde van het brood met 3 plakken brie, 1/4 deel walnoot en 2 plakken spek. Leg daarop 1 boterham met de beboterde zijde omlaag. Rooster 4-6 minuten in een tosti-apparaat. ------------------------------------------------------------------------- Camemberttosti's Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 1 lente-uitje, fijngesnipperd 50 g Mon Chou 4 eieren, hardgekookt 150 g camembert 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 eetlepel fijngehakte bieslook peper zout 12 witte casino boterhammen * Bereiding Roer de Mon Chou met een mixer zacht. Snij de eieren boven een kom fijn. Prak er met een vork de Mon Chou en camembert door, zodat een korrelige, maar smeuïge massa ontstaat. Meng het lente-uitje met de peterselie, bieslook door de massa en breng op smaak met zout en peper. Verdeel gelijkmatig over 6 boterhammen en druk de anderen erop. Rooster de tosti's in een tosti-apparaat goudbruin. Snij ze schuin door. Serveer ze warm. ------------------------------------------------------------------------- Champignontosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Paddestoelen Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Jo (GG) Kenmerken: * Ingrediënten champignonragoût sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Cheddar-tosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Wilma Kenmerken: * Ingrediënten witbrood geraspte Cheddar ui mosterdkers tomaat * Bereiding Wittebrood met geraspte Cheddar en dunne ringen ui, maak een tosti en snij diagonaal door, serveer met mosterdkers en tomaat. ------------------------------------------------------------------------- Ciabattatosti met romige rivierkreeftjes Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Zeevruchten Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande Kenmerken: * Ingrediënten 1 ciabatta afbakbrood 1/2 zakje verse bieslook (AH) 100 g verse roomkaas zout peper 100 g rivierkreeftjes * Bereiding Snij de ciabatta in vieren en bak elk deel 2-3 minuten voor in een broodrooster of tosti-apparaat. Knip de bieslook fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Snij de ciabatta door. Beleg elke helft aan 1 zijde met roomkaas en 1 helft met rivierkreegtjes, leg ze dan zo op elkaar dat de roomkaaskant van de ene helft op de rivierkreeftjes van de andere kant komt. Rooster in tosti-ijzer of broodrooster 3-6 minuten. ------------------------------------------------------------------------- Croque coquette Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marc Auwers Kenmerken: * Ingrediënten 8 sneetjes witbrood boter 8 dunne reepjes ontbijtspek 80 gr boursin 1 grote tomaat tuinkers gemengde sla waterkers * Bereiding Snijd de sneetjes brood op maat van het croque-ijzer. Smeer de sneetjes in met boter. Halveer de reepjes ontbijtspek en verdeel over 4 broodsneetjes. Smeer de Boursin erover. Was de tomaat en snijd ze in dunne plakken. Schik op de boterhammen en vouw ze dicht. Leg ze in het croque-toestel, of tussen een electrische grill en laat ze op een matig vuur 2 tot 3 minuten aan weerszijden bakken. Serveer op bordjes, versierd met wat rauwkost. ------------------------------------------------------------------------- Croque madame Menugang: Hoofdgerecht Keuken: België, Luxemburg Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Cas Spijkers Kenmerken: * Ingrediënten 2 sneetjes brood 1 plak kaas 1 plak ham mosterd 1 ei 3 sprieten bieslook Serveer eens in reepjes gesneden kaas en stengels bleekselderij met een dipsaus van crème fraîche met daarin geknipt bieslook, op smaak gebracht met peper, zout en een scheutje beerenburger. * Bereiding Dit is een croque monsieur die geserveerd wordt met een spiegelei bovenop. Besmeer twee sneetjes brood (zonder korst) met boter en leg op een ervan een plakje kaas en een plakje ham, of als u dat lekkerder vindt een plakje gerookte kip of fricandeau. Besmeer het vlees naar smaak met mosterd. Leg er een tweede sneetje bovenop en bak de sandwich in de koekenpan of onder grill aan beide kanten bruin. Bak een spiegelei en serveer dit op het gebakken brood. Bestrooi het geheel met geknipt bieslook. ------------------------------------------------------------------------- Croque mozzarella (warm) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Astrid Veltman Kenmerken: * Ingrediënten brood mozzarella olijfolie zwarte peper basilicum * Bereiding Een uitgestoken rondje brood bedekken met een rond plakje mozzarella, een drupje olijfolie en zwarte peper. In een warme oven (200 °C) de kaas even laten smelten. Garneren met een blaadje basilicum. ------------------------------------------------------------------------- Garnalensneetjes van de grill Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Zeevruchten Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Lekturama - Fondue, Barbecue en Grill Kenmerken: * Ingrediënten 4 sneetjes casinobrood 1 blikje garnalen = 120 g 80 g jong belegen Goudse in kleine stukjes 3 lepels paneermeel 3 lepels mayonaise aroma peper zout * Bereiding Rooster het brood onder de grill. Laat de garnalen uitlekken, spoel zoute exemplaren af. Roer kaas, paneermeel en mayonaise door elkaar en schep de garnalen erdoor. Naar smaak zout, peper en aroma erdoor. Verdeel over de boterhammen en laat onder de grill kleuren. ------------------------------------------------------------------------- Geitenkaastosti met tijmhoning Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande Kenmerken: * Ingrediënten 160 g Bettine Blanc in 4 dunne plakken 8 sneetjes muesli-notenbrood 40 g boter 4 plakken Bretonse ham 2 lepels honing 1 theelepel gedroogde tijm * Bereiding Snij de korstjes van de kaas. Beboter het brood aan 1 kant en beleg die kant met 1 plak ham, 1 plak kaas, 1/2 lepel honing en 1/2 theelepel tijm. Leg daar een andere beboterde boterham op. Zet 4-6 minuten in het tosti-ijzer. ------------------------------------------------------------------------- Hotdogtosti met zuurkool Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Groente Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande Kenmerken: * Ingrediënten 125 g gekookte wijnzuurkool 120 g Cantenaar in plakjes 8 sneetjes casino bruin 40 g boter 4 theelepels mosterd 8 runderknakworstjes * Bereiding Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Snij de korstjes van de kaas. Smeer aan 1 zijde van het brood boter en mosterd, beleg 4 boterhammen elk met 1/8 kaas, 2 worstjes, 1/4 zuurkool en 1/8 kaas. Leg een beboterde boterham erop. Bak ze in het tosti-ijzer in 4-6 minuten goudbruin. ------------------------------------------------------------------------- Kaassneetjes uit Emmental Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 4 geroosterde boterhammen 4 plakken ham 4 dunne plakken Emmentaler 2 lepels boter 4 kleine eieren peper zout * Bereiding Verwarm de oven voor op 240°. Leg het brood op de bakplaat, laat de ham het brood net bedekken, doe dan de kaas erop (even groot als het brood). Bak tot de kaas is gesmolten. Maak spiegeleieren in de boter, met peper en zout, serveer de kaassneetjes met bovenop een spiegelei zo warm mogelijk. ------------------------------------------------------------------------- Kaassneetjes uit Vaud Menugang: - Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 4 geroosterde boterhammen 1 dl witte landwijn 150 g geraspte Zwitserse kaas of Edammer 1 ei paprikapoeder peper aromat * Bereiding Verwarm de oven voor op 240°. Doe het brood op de bakplaat en bedruppel met 2-3 druppels wijn. Doe de rest van de wijn door de kaas, doe ei, paprikapoeder, peper en aromat erbij. Smeer over het brood en zet in de oven tot de kaas gaat smelten en kleuren. ------------------------------------------------------------------------- Kernhemtosti met peer Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande Kenmerken: * Ingrediënten 225 g kernhemmer in 12 dikke plakken 1/2 blik halve peren op siroop (a 410 g) 8 sneetjes witbrood 40 g boter 4 plakken rauwe boerenham cayennepeper * Bereiding Tosti maken ------------------------------------------------------------------------- Kipsatétosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten kipsatésalade wortelrauwkost sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Kiptosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Kip Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Jo (GG) Kenmerken: * Ingrediënten kipragoût fijngesneden prei sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Kruidenbrietosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten gevulde kruidenbrie walnoten gerookt ontbijtspek witbrood * Bereiding Maak een tosti | |
Nembrionic | maandag 4 juli 2005 @ 01:22 |
2 sneden wit brood 1 plak kaas aan de bovenkant(buitenkant dus) 1 plak kaas aan de onderkant(buitenkant dus) 1,5 plak aan de binnenkant in tosti-ijzer doen en wachten tot het lekker gebakken is. Dan bovenkant insmeren met Sambal Badjak... goddelijk | |
skiczukie | maandag 4 juli 2005 @ 01:22 |
Ik vind die tosti's die met die plet-apparaten gemaakt worden niet lekker. Ik heb nog een ouderwetse tostimachine. ![]() ![]() | |
dutch-mamma | maandag 4 juli 2005 @ 01:23 |
nog een paar... Maaslander-vistosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten Maaslander tonijn rode paprika ansjovisfilets kappertjes * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Macaronitosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Jo (GG) Kenmerken: * Ingrediënten restje macaroni sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Mozzarella nella carrozza (kaassneetjes) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Italië Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 50 g gesmolten boter 50 g ansjovis uit blik 1 theelepel kappertjes peterselie sap van 1/2 citroen 16 sneetjes stokbrood 8 dikke plakken Mozzarella 3 eieren zout broodkruim * Bereiding Maak een saus van 50 g gesmolten boter, 50 g ansjovis uit blik, 1 theel. kappertjes, peterselie en sap van ½ citroen. Snij van 16 sneetjes stokbrood de korsten, leg telkens tussen 2 sneetjes een plak Mozzarella (totaal nodig 8 dikke plakken of 200 g). Klop 3 eieren los met wat zout, wentel de stokbroodstukjes erdoor, haal door broodkruim en bak aan elke kant 3 minuten tot ze bruin zijn in boter. Op borden doen en de saus erover doen. ------------------------------------------------------------------------- Mozzarella nella carrozza (soort tosti) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Italië Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Het Conran-kookboek Kenmerken: * Ingrediënten 1 mozzarella a 140 g in 4 plakken 8 sneden witbrood zonder korst 8 ansjovisfilets 3 eieren zout olie * Bereiding Snij de Mozzarella en het brood doormidden. Maak 8 kleine sandwiches en beleg met de ansjovis. Klop de eieren met wat zout. verhit 1 cm olie. Wentel elke sandwich door het ei en bak aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout en dien zeer heet op. ------------------------------------------------------------------------- Nasitosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Jo (GG) Kenmerken: * Ingrediënten restje nasi sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Ontbijttosti's, dikke Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 4 dikke plakken zuurdesembrood boter plakje mozzarella blaadjes waterkers of spinazie 4 plakken gekookte ham * Bereiding Bestrijk de plakken brood met boter. Beleg 2 sneetjes brood met mozzarella, waterkers en dek af met een plakje ham. Dek af met de overige 2 plakken brood. Bak de tosti's in een koekenpan in een klontje boter goudbruin en krokant aan beide kanten. ------------------------------------------------------------------------- Toast Guyane Menugang: Hapje Keuken: - Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marc Auwers Kenmerken: * Ingrediënten 8 schijven ananas 100 g gehakte amandelen 12 el mayonaise paprika peper 16 sneden brood 8 el boter 2 el peterselie 16 plakjes gouda of edammer demi-vieux * Bereiding - Ananas in stukjes snijden en mengen met amandelen en mayonaise - Brood in 2 snijden en besprenkelen met wat paprika - Boter in braadpan smelten en de bepaprikade kant van het brood er even in doen - Oven aanzetten - Peterselie en peper bij het ananasmengsel doen - Brood op bakblik leggen, ananasmengsel op brood. Kaas in 2 snijden en op brood een plakje leggen - beetje paprika op strooien - Bakblik in midden van de oven schuiven - Het is klaar als de kaas begint te smelten ------------------------------------------------------------------------- Tortillatosti's Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande 3-2005 Kenmerken: * Ingrediënten tarwetortilla's tomaat, in plakjes mozzarella, in plakjes Italiaanse kruiden ham, in plakjes kaas, in plakjes ananas, stukjes * Bereiding Verhit een koekenpan. Beleg de tortilla's met de plakjes tomaat, mozarella en kruiden. Of met plakjes ham, kaas en stukjes ananas. Leg er een tweede tortilla op en leg ze in de pan. Laat de onderkant goudbruin kleuren. Draai om en doe een deksel op de pan, zodat de kaas sneller smelt. Snij de tosti in puntjes. ------------------------------------------------------------------------- | |
dutch-mamma | maandag 4 juli 2005 @ 01:25 |
quote:Onder de grill of in de oven! ![]() Deel 3: Tosti's met raclettekaas, venkel en selderij Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Allerhande februari 2003 Kenmerken: * Ingrediënten 1 venkel 8 sneetjes bruinbrood boter om te besmeren 1 schaaltje raclettekaas (10 plakjes, Meule d’Or) 4 takjes bladselderij (versgemalen) zwarte peper * Bereiding Tosti-ijzer voorverwarmen. Venkel schoonmaken en in zo dun mogelijke plakjes snijden of schaven. Sneetjes brood aan een kant met boter besmeren. Onbesmeerde kanten van 4 sneetjes brood beleggen met raclettekaas en venkel. Blaadjes van selderij erover verdelen en sneetjes royaal bestrooien met peper. Afdekken met resterende sneetjes brood, met besmeerde kanten naar boven. Tosti’s in twee porties in ca. 5 minuten in tosti-ijzer goudbruin bakken, tot kaas is gesmolten. Tosti’s uit ijzer nemen en diagonaal doormidden snijden. voedingswaarde : 355 kcal p.p. bereidingstijd : 20 minuten ------------------------------------------------------------------------- Tosti 'vakantie' (geitenkaas en zo) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten geitenkaas bretonse ham honing tijm muesli-notenbrood * Bereiding maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Tosti Indisch ei Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Jo (GG) Kenmerken: * Ingrediënten pindasaus hardgekookt ei sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Tosti Marie-Louise heet Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten ham kaas veel sambal sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Tosti Marie-Louise met ei Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten kaas ei zout peper sneetjes brood * Bereiding Tosti van kaas, rauw ei erop, zout en peper (alleen in tosti-ijzer, niet in oven i.v.m. het uitlopen van het ei) ------------------------------------------------------------------------- Tosti Marie-Louise pittig Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten kaas salami sambal eventueel ananas eventueel * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Tosti Marie-Louise zalm Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Vis Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten zalm uit blik mayonaise peper aromat augurk * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Tosti met banaan en spek Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 8 plakjes ontbijtspek 8 sneetjes witbrood 6 eetlepels culinaire schepsaus, chili (Remia) 2 bananen, in plakjes peper * Bereiding Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig uit. Bestrijk de sneetjes brood met de chilisaus. Verdeel de banaan over 4 sneetjes. Leg de spekplakjes erop. Bestrooi met peper naar smaak. Dek ze af met de rest van het brood. Bak de tosti's in een tosti-ijzer of in een voorverwarmde oven (200ºC) lichtbruin. Snij ze schuin middendoor. Pas op: het fruit in de tosti's wordt erg heet! ------------------------------------------------------------------------- Tosti met peer, kaas en rookworst Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: D.C.Klos Kenmerken: * Ingrediënten 8 sneetjes wit casinobrood 1 mini rookworst à 100 g (pak à 2 worsten, Unox), in dunne plakjes curryketchup ½ peer, in dunne partjes 4 plakken belegen kaas, ontkorst. * Bereiding Bestrijk de sneetjes brood met de curryketchup. Verdeel de plakjes worst en peer over de helft van het brood. Leg de kaas er bovenop. Dek alles af met de rest van het brood. Bak de tosti's in een tostiapparaat of in de oven (200ºC) tot het brood lichtbruin is en de kaas gesmolten. ------------------------------------------------------------------------- Tosti met tomaat, mosterd en ketchup Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Vegetarisch Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: D.C.Klos Kenmerken: snel te maken * Ingrediënten 8 sneetjes witbrood 4 eetlepels ketchup 4 eetlepels mosterd 2 tomaten, in plakjes 4 plakken jong belegen Maaslander kaas, pak gesneden kaas à 400 g peper * Bereiding Bestrijk de helft van de sneetjes brood met de ketchup en de rest met mosterd. Verdeel de kaas en de tomaten over de met mosterd bestreken boterhammen en bestrooi met peper naar smaak. Dek af met de rest van het brood en bak de tosti’s in een tosti-ijzer of broodrooster lichtbruin. Snijd ze schuin middendoor. Wijnadvies: Zinfandel rode Californische wijn van Gallo ------------------------------------------------------------------------- Tosti met Yorkham en blauwe kaas Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Kaas Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: www.c1000.nl Kenmerken: snel te maken * Ingrediënten 8 plakken Yorkham 8 sneetjes witbrood 100 g gorgonzola (of andere blauwe kaas) 2 augurken, in plakjes * Bereiding Verdeel de ham over de helft van het brood. Snijd de kaas in plakjes en verdeel ze over de ham. Verdeel de augurk erover en leg de rest van het brood erop. Druk ze goed aan. Bak er in een tosti-ijzer of tostirooster tosti’s van. Snijd ze schuin middendoor. ------------------------------------------------------------------------- Tosti, Italiaanse Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Italië Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: www.couvert.nl Kenmerken: * Ingrediënten Voor 10 personen: - 10 sneetjes knip witbrood - 2 dl Knorr Collezione Italiana Champignon & Courgette - 10 plakken salami - 2 uien, ringen - 10 champignons - 5 tomaten, plakjes - 1.5 dl Knorr Garde d'Or Kaassaus - Italiaanse kruiden * Bereiding Besmeer de sneetjes witbrood met de Knorr Collezione Italiana. Beleg deze vervolgens met de salami, ui, champignons en de tomaat. Verdeel de Kaassaus over de belegde sneetjes witbrood en bak het geheel ongeveer 7 minuten in de oven op 200ºC. Strooi er na het bakken naar smaak Italiaanse kruiden overheen. ------------------------------------------------------------------------- Tosti, Italiaanse Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Italië Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 8 sneetjes wit casinobrood 30 g boter of margarine 1 bolletje mozzarella (zakje à 125 g, La Preferita) 4 zongedroogde tomaatjes in olie 100 g Parmaham 75 g rucola slamelange 4 eetlepels balsamicodressing * Bereiding Snijd de korsten van het brood. Besmeer het brood met boter. Snij de mozzarella in plakjes. Snij de tomaten in reepjes. Leg op 4 sneden brood de helft van de parmaham, mozzarella en tomaatreepjes. dek af met de rest van de ham en brood. Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is. Verdeel de sla over 4 borden. Besprenkel met de dressing. Brood diagonaal doorsnijden en op de sla leggen. Wijnadvies: Jean de Beauvais Chardonnay Sauvignon Vin de Pays du Jardin de la France ------------------------------------------------------------------------- Tosti, Mediterrane Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Mediterraans Soort: Vlees Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: snel te maken en slank * Ingrediënten 8 sneetjes wit casinobrood 4 eetlepels groene pesto 4 plakken Boerenschouderham 1 mozzarellakaasje, in plakjes 8 blaadjes basilicum peper * Bereiding Bestrijk de sneetjes brood met de pesto. Verdeel de boerenschouderham en de mozzarella over de helft van het brood. Leg de basilicumblaadjes erop en bestrooi met peper naar smaak. Dek de boterhammen af met de rest van het brood en bak ze in een tosti-ijzer of in een voorverwarmde oven (200 °C) mooi lichtbruin. Snijd ze schuin middendoor en serveer ze direct. ------------------------------------------------------------------------- Tosti, Provençaalse Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Frankrijk Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Wilma Kenmerken: * Ingrediënten 2 sneetjes pain de campagne kruidenboter 3 plakjes roombrie 2 plakken vleestomaat gesnipperd ui provençaalse kruiden * Bereiding Besmeer 2 sneetjes pain de campagne dun met kruidenboter en beleg met 3 plakjes roombrie, 2 plakken vleestomaat, wat gesnipperd ui en Provençaalse kruiden. Eventueel ook aan de buitenkant kruidenboter doen, bak ze in een tosti-ijzer en snij diagonaal door. ------------------------------------------------------------------------- Tosti, zoete Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Wilma Kenmerken: * Ingrediënten 2 boterhammen stroop ham appel oude kaas * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Tre formaggitosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten mozzarella gormas parmezaanse kaas sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Wilhelm Tellschnitte (Zwitserse tosti) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Kenmerken: * Ingrediënten 4 sneetjes witbrood witte wijn boter gerookte zalm appelringen jonge kaas paprika * Bereiding Besprenkel 4 sneetjes witbrood met witte wijn, beleg ze met boter, gerookte zalm, appelringen, jonge kaas en paprika en zet in de oven tot de kaas gesmolten is. ------------------------------------------------------------------------- Williams toast (tosti) Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: G.J.Stuut Kenmerken: * Ingrediënten 1 snee geroosterd brood mayonaise 1 plak ham 1/2 peer uit blik 1 plak jong belegen kaas paprikapoeder * Bereiding Besmeer het brood met mayonaise. Leg de plak ham hierop, leg daarop de halve peer en dek deze met de plak kaas af. Laat die onder de grill even uitsmelten en strooi voor het serveren wat paprikapoeder over het sneetje. ------------------------------------------------------------------------- Wintertosti met oude kaas Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Vegetarisch Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: www.c1000.nl Kenmerken: * Ingrediënten 8 bruine boterhammen mosterd 150 g rookworst, in dunne plakjes ½ banaan, in dunne plakjes 4 plakken gesneden oude kaas (pakje à 175 g) * Bereiding Bestrijk de boterhammen met mosterd. Verdeel de worst en de banaan over 4 boterhammen en leg er een plak kaas op. Dek de boterhammen af met de rest van het brood. Bak de sandwiches in een tosti-ijzer of in een broodrooster lichtbruin. Snijd ze schuin middendoor en serveer direct. ------------------------------------------------------------------------- Zalmtosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: Vis Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: www.boursin.nl Kenmerken: snel te maken * Ingrediënten 1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden 75 ml melk 8 sneetjes witbrood 100 g gerookte zalm * Bereiding Verwarm de ovengrill voor. Roer in een kom de Boursin Cuisine los met de melk en bestrijk de sneetjes brood met driekwart van het Boursinmengsel. Leg 4 sneetjes brood met de besmeerde kant naar boven op een ingevette bakplaat en verdeel de plakjes zalm erover. Leg de andere sneetjes erop. Schuif de tosti’s ca. 15 cm onder de hete grill en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin. Keer ze en rooster de andere kant in 2-3 minuten bruin. Strijk de rest van de Boursin erover uit en laat de tosti’s in nog 1-2 minuten licht kleuren. ------------------------------------------------------------------------- Zuurkooltosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Marie Louise (GG) Kenmerken: * Ingrediënten zuurkool Cantenaar hotdogworst of knakworst mosterd sneetjes brood * Bereiding Maak een tosti ------------------------------------------------------------------------- Zuurkooltosti Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch Keuken: - Soort: - Type: Broodjes, tosti, broodbeleg Bron: Wilma Kenmerken: * Ingrediënten 2 sneetjes bruinbrood boerenham dunne plakken ananas 1 pluk gekruide zuurkool 2 dikke plakken oude Goudse * Bereiding Gemaakt van 2 sneetjes bruinbrood, belegd met boerenham, dunne plakken ananas, een pluk gekruide zuurkool en 2 dikke plakken oude Goudse. ------------------------------------------------------------------------- | |
dutch-mamma | maandag 4 juli 2005 @ 01:25 |
En dan nog ff dit: ik heb dit bot gekoppiepeest... mochten er onlogische dingen of onduidelijkheden zijn: roep gerust! ![]() | |
Dizzee | maandag 4 juli 2005 @ 01:28 |
Tostie. ![]() Altijd goed na het uitgaan. ![]() | |
skiczukie | maandag 4 juli 2005 @ 01:31 |
quote:Heb je zelf al een geprobeerd? | |
dutch-mamma | maandag 4 juli 2005 @ 01:34 |
quote:Niet alles, wel een aantal! | |
Blues | maandag 4 juli 2005 @ 02:03 |
DM ![]() Geweldig ![]() Die bitterbaltosti ![]() | |
Chielus | maandag 4 juli 2005 @ 02:04 |
Simpel met Kaas en Choirizo. ![]() | |
Nembrionic | maandag 4 juli 2005 @ 02:05 |
wat vindt men van de vlammetjetostie? | |
jadelovespat | maandag 4 juli 2005 @ 02:06 |
Is niet echt tosti maar.. - ik pak een boterham -smeer er tomaten puree op -kaas op -ff smelten in de magnetron en very yammie | |
habanero | maandag 4 juli 2005 @ 02:10 |
witte casino hollandse geite kaast met wat zwarte peper | |
Blues | maandag 4 juli 2005 @ 02:10 |
quote:Is dat geen slappe hap? | |
erik-de-perik | maandag 4 juli 2005 @ 02:12 |
Wij hebben tosti-world in Nijmegen!! ![]() ik eet altijd de kipfilet - kruidenkaas en komkommer variant. mijn vriendin zweert bij de bier - noten - honing tosti stiekum ook wel een tvp | |
Zèna | maandag 4 juli 2005 @ 02:13 |
Ham kaas en annanas... | |
jadelovespat | maandag 4 juli 2005 @ 02:13 |
quote:Sorry ik vergeet te zeggen dat ik een combi magnetron heb, hahahaha Wordt laat hé ![]() Ja dus even in de oven of combi magnetron | |
MoChe | maandag 4 juli 2005 @ 02:15 |
mijn tosties -brood -kaas -dunne plakjes aardappelen -kaas -brood of -brood -mozerella -iets van vlees ...meestal ham fzo -mozerella -brood niet echt spectaculair maar wel erg lekker | |
Chielus | maandag 4 juli 2005 @ 02:20 |
aardappelen op uwe tosti.... doe je dat rauw? | |
MoChe | maandag 4 juli 2005 @ 02:25 |
jup...maar wel heel dun doen en lekker lang laten liggen anders ist nie te vreten ![]() | |
Chielus | maandag 4 juli 2005 @ 02:29 |
quote:weer eens iets om uit te proberen..... | |
Martijn_77 | maandag 4 juli 2005 @ 20:13 |
quote:Deze lijkt me wel erg lekker alleen zou ik er dan de ham uit laten en het gewoon bij de appel, kaas en stroop houden. ![]() | |
skiczukie | maandag 4 juli 2005 @ 20:27 |
quote:Lijkt me juist té ranzig. Een zoete tostie. ![]() | |
GrotePier | maandag 4 juli 2005 @ 23:59 |
ham kaas tomaat ui | |
SHE | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:20 |
quote:Nou...dat kan nog weleens verrassend lekker zijn. Net als champignons, gebakken met olie/boter en een flinke dot stroop. * roooaaaaaaaaaaarrrr* | |
Pietverdriet | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:28 |
Lang lang geleden was er een café, het winkeltje hete dat. Als je daar een tostie bestelde, dan moest je na 5 minuten nog eens vragen waar ie bleef. Dame achter de bar riep dan Oh Ja, en rende naar het tostie apparaat. Vervolgens hoorde je dan * schraap * * schraap * * schraap * * schraap * * schraap * * schraap * en kreeg je een tostie waar het verkoolde was afgeschraapt. Zucht. Ach ja, je was dronken en wou wat hartigs.. | |
Nembrionic | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:29 |
zo...zo'n drama ken ik ook nog ja...verkoolde tosti's ![]() | |
Mirjam | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:29 |
boterham plak kaas gesnipperd vers ui beetje maggi ham boterham in dat tostiijzer en genieten maar ![]() | |
Mirjam | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:31 |
offe, ook lekker [ ![]() boterham hazelnootpasta suiker boterham indat ding kwakken. en pas op, die pasta wordt heeettt!! | |
WebForce | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:34 |
Tosti's! ![]() Goede receptem staan hier! Binnenkort restyl ik mijn blog, kan ik er ergens misschien wel een recepten sectie ingooien ![]() Ik smeer meestal wat boter ook op de buitenkant, wordt die ook lekker ![]() ![]() | |
Blues | dinsdag 5 juli 2005 @ 00:35 |
quote:*ril* ![]() | |
BBQ-kip | dinsdag 5 juli 2005 @ 08:38 |
quote: ![]() Catering op school waagt het om een tosti te fabriceren van 2 stukken uitgedroogd brood, 1 plak hotelkaas en 1 plak gore schouderham ofzo. Dan wordt het een halve minuut onder een hete plaat gelegd en dan krijg je je gortdroge lauwe "tosti" mee op een bordje... Dat heb ik dus ook maar 1 keer gedaan, maar je bent de hele dag op school en je wil wat hartigs he ![]() | |
9christensen | dinsdag 5 juli 2005 @ 08:42 |
gewoon wat kaas en ham d'r op rossen en in het tosti ijzer ![]() | |
bonke | dinsdag 5 juli 2005 @ 08:44 |
mijn tosties maak ik altijd met een gesnipperd uitje dunne plakjes tomaat, ham en kaas ![]() die zijn pas lekkerrrrrrrrr en niet in een tosti-ijzer maar gewoon in de oven | |
Rio | dinsdag 5 juli 2005 @ 12:06 |
Die kant en klare tosti's zijn ook goed te pruimen. Kun je per doos bij bijv. Makro halen. |