abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_28460668
Hoe maak jij je tosti's?

Ik pak altijd een witte boterham, erop een beetje olijfolie smeren. 1e Laag kaas, Ham, weer kaas, zodat de tosti niet uit elkaar valt. Dan, beetje olijfolie op de bovenste laag kaas, weer een snee brood erop. Tostimachine pakken, tosti erop leggen, maar met de bovenste helft van de grill omhoog, zodat ie de tostie niet plet, en 5 minuten laten staan op de hoogste stand (bij mij dan) dan omdraaien en nog een een paar minuten laten staan.
Fini. ik vind het lekker om het met ketchup te eten, maar dat zal ik wel neit te hard zeggen want dan worden de chefs boos

John.
PS dit is een serieus topic!
^^^
^^^
^^^
pi_28460756
Salami is ook lekker voor op de tostie!
pi_28460772
Ikzelf smeer altijd na het tostiapparaat mayonaise aan de binnenkant van de boterham aan de kaas-kant zijde. Heerlijk.. En dan Diagonaal! snijden. Ketchup is idd lekker, maar met mayonaise niet noodzakelijk. Zelf doe ik stiekem weleens 3 lagen kaas
pi_28460785
Hmm ipv of met ham?

John.
PS ananas is ook goed te pruimen erbij.
^^^
^^^
^^^
pi_28460838
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:28 schreef krozz56 het volgende:
Ikzelf smeer altijd na het tostiapparaat mayonaise aan de binnenkant van de boterham aan de kaas-kant zijde. Heerlijk.. En dan Diagonaal! snijden. Ketchup is idd lekker, maar met mayonaise niet noodzakelijk. Zelf doe ik stiekem weleens 3 lagen kaas
Diagonaal is wel het makkelijkst eten, vooral als je het in ketchup of curry doopt

John.
PS zozo 3 lagen, toe maar
^^^
^^^
^^^
  zondag 3 juli 2005 @ 23:30:11 #6
36666 Furious
animalist.
pi_28460846
Aanrader: gebruik oude kaas, die worden lekker donker oranje en zout van smaak.

Probeer ook: prei, brie, roquefort, tomaat.
Ik post om het posten.
pi_28460867
Plakkie ham, plakkie kaas, wit boterhammertje even in het tosti ijzer, klaar.
Beetje ketchup erbij is wel lekker, en doorgebakken graag.
pi_28460952
het liefst licht/goud.. En met teveel kaas is het oppassen, want wanneer de kaas op de grill komt wordt het zo ranzig spul..
  zondag 3 juli 2005 @ 23:33:14 #9
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_28460953
Ik pak een witte boterham
Nog 1
Dan een bol mozzarella
Dan een tomaat
Dan wat basilicum
Dan wat knoflook
Dan wat pijnboompitten
Dan wat citroen

Ik flikker de basilicum ( VERS!!! ), knoflook, pijnboompitten en citroen in de blender en maak er een soort pesto van

Daar besmeer ik alle zijden mee van de boterhammen
Dan gaat de mozzarella er in plakjes tussen
Dan de tomaat bovenop

Dan in het ijzer


Et voila


Als ik in een gekke bui ben, doe ik gewoon hele jonge graskaas, een beetje verse gruyere, een plak panchetta en wat ui ertussen ...

En eet het met ketchup
  zondag 3 juli 2005 @ 23:35:43 #10
36666 Furious
animalist.
pi_28461041
Mozzarella is inderdaad ook erg lekker. Als ik een uitgebreidde tosti maak, ga ik er ook altijd lekker uitgebreidt de tijd voornemen, meestal is er rond lunchtijd wel een boeiende documentaire op Discovery.
Ik post om het posten.
  zondag 3 juli 2005 @ 23:44:21 #11
36666 Furious
animalist.
pi_28461338
Lastige maar erg lekkere tip: bak een dunne omelet en gooi die er ook tussen, erg lekker!

Of een simpelere; kaas en banaan is ook erg lekker.
Ik post om het posten.
  maandag 4 juli 2005 @ 00:52:10 #12
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28463481
Hmmm... even een tvp-tje van maken, want ik heb een stapeltje recepten in voorraad...! Alleen vind ik het nu net te laat om ze op te zoeken. U hoort nog van ons!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28463510
Ik zoek me rot naar dat andere tosti topic, daar stonden ook lekkertjes in
Maar ik wacht de recepten af

T sti's
  maandag 4 juli 2005 @ 00:54:24 #14
36666 Furious
animalist.
pi_28463544
Misschien een idee om een fatsoenlijk tosti OP te maken met een aantal recepten?
Ik post om het posten.
  maandag 4 juli 2005 @ 00:56:07 #15
121201 Diamantgirl
say hello to my little friend
pi_28463593
krijg nu zin in tosti's...
ik ga gewoon nu nog even tosti's maken altijd lekker op welk tijdstip dan ook
you need people like me, so you can point your fucking finger and say: Thats the Bad Girl
  maandag 4 juli 2005 @ 00:57:06 #16
36666 Furious
animalist.
pi_28463619
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:56 schreef Diamantgirl het volgende:
krijg nu zin in tosti's...
ik ga gewoon nu nog even tosti's maken altijd lekker op welk tijdstip dan ook
Aan te raden op dit tijdstip; kaas en banaan.
Ik post om het posten.
  Eindredactie Games maandag 4 juli 2005 @ 01:00:46 #17
104357 crew  2dope
Siempre Peligroso
pi_28463708
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:33 schreef SHE het volgende:
Ik pak een witte boterham
Nog 1
Dan een bol mozzarella
Dan een tomaat
Dan wat basilicum
Dan wat knoflook
Dan wat pijnboompitten
Dan wat citroen

Ik flikker de basilicum ( VERS!!! ), knoflook, pijnboompitten en citroen in de blender en maak er een soort pesto van

Daar besmeer ik alle zijden mee van de boterhammen
Dan gaat de mozzarella er in plakjes tussen
Dan de tomaat bovenop

Dan in het ijzer


Et voila


Als ik in een gekke bui ben, doe ik gewoon hele jonge graskaas, een beetje verse gruyere, een plak panchetta en wat ui ertussen ...

En eet het met ketchup
Wanneer mag ik bij jou ontbijten ?
Op donderdag 3 maart 2011 19:12 schreef zeross het volgende:
Een Headmax PMX60 Sennheiser Koptelefoon, nieuw in de verpakking, slechts enkele keren gebruikt.
  maandag 4 juli 2005 @ 01:19:33 #18
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28464116
Deel 1...



Appeltosti met amandelspijs

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 Golden Delicious
1/2 pakje spijs (Baukje)
1 theelepel kaneel
8 sneetjes knip wit

* Bereiding
Schil de appel en snij in schijfjes.
Prak de spijs met de kaneel en besmeer 1 kant van het brood ermee.
Beleg 4 sneetjes brood met de appel en leg er een andere boterham op met de spijskant omlaag.
Rooster 4-6 minuten in een tosti-ijzer.

-------------------------------------------------------------------------

Aspergetoast

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: G.J.Stuut
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 sneetje brood
5 g boter
1 plak ham
3 asperges
1 plakje jong belegen kaas
paprikapoeder

* Bereiding
Rooster het brood, besmeer het met de boter en beleg het met de plak ham.
Leg er de puntasperges op en vouw de plak ham hierover, zodat de kopjesvan de asperges eruit steken.
Leg er de plak kaas op.
Laat deze onder de grill even smelten en strooi er voor het opdoen wat paprikapoeder over.

-------------------------------------------------------------------------


Bitterbaltosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
ontdooide bitterbal niet gebakken
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Boerenkooltosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Gerecht met salade/groente
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
2 sneetjes brood
kaas
metworst
1 schepje boerenkool

* Bereiding
Maak een tosti.

-------------------------------------------------------------------------

Brietosti met walnoot

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 sneetjes Allinson volkoren
40 g boter
200 g gevulde brie met kruiden
60 g gepelde walnoten
8 plakken gerookt ontbijtspek

* Bereiding
Besmeer de sneetjes brood aan 1 zijde met boter. Snij de brie in 12 even grote plakken en beleg elke beboterde zijde van het brood met 3 plakken brie, 1/4 deel walnoot en 2 plakken spek. Leg daarop 1 boterham met de beboterde zijde omlaag.
Rooster 4-6 minuten in een tosti-apparaat.

-------------------------------------------------------------------------

Camemberttosti's

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 lente-uitje, fijngesnipperd
50 g Mon Chou
4 eieren, hardgekookt
150 g camembert
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
peper
zout
12 witte casino boterhammen

* Bereiding
Roer de Mon Chou met een mixer zacht.
Snij de eieren boven een kom fijn.
Prak er met een vork de Mon Chou en camembert door, zodat een korrelige, maar smeuïge massa ontstaat.
Meng het lente-uitje met de peterselie, bieslook door de massa en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel gelijkmatig over 6 boterhammen en druk de anderen erop.
Rooster de tosti's in een tosti-apparaat goudbruin.
Snij ze schuin door.
Serveer ze warm.

-------------------------------------------------------------------------

Champignontosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Paddestoelen
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
champignonragoût
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Cheddar-tosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
witbrood
geraspte Cheddar
ui
mosterdkers
tomaat

* Bereiding
Wittebrood met geraspte Cheddar en dunne ringen ui, maak een tosti en snij diagonaal door, serveer met mosterdkers en tomaat.

-------------------------------------------------------------------------

Ciabattatosti met romige rivierkreeftjes

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Zeevruchten
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
1/2 zakje verse bieslook (AH)
100 g verse roomkaas
zout
peper
100 g rivierkreeftjes

* Bereiding
Snij de ciabatta in vieren en bak elk deel 2-3 minuten voor in een broodrooster of tosti-apparaat.
Knip de bieslook fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.
Snij de ciabatta door. Beleg elke helft aan 1 zijde met roomkaas en 1 helft met rivierkreegtjes, leg ze dan zo op elkaar dat de roomkaaskant van de ene helft op de rivierkreeftjes van de andere kant komt.
Rooster in tosti-ijzer of broodrooster 3-6 minuten.

-------------------------------------------------------------------------

Croque coquette

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marc Auwers
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 sneetjes witbrood
boter
8 dunne reepjes ontbijtspek
80 gr boursin
1 grote tomaat
tuinkers
gemengde sla
waterkers

* Bereiding
Snijd de sneetjes brood op maat van het croque-ijzer. Smeer de sneetjes in met boter.
Halveer de reepjes ontbijtspek en verdeel over 4 broodsneetjes. Smeer de Boursin erover.
Was de tomaat en snijd ze in dunne plakken. Schik op de boterhammen en vouw ze dicht. Leg ze in het croque-toestel, of tussen een electrische grill en laat ze op een matig vuur 2 tot 3 minuten aan weerszijden bakken. Serveer op bordjes, versierd met wat rauwkost.

-------------------------------------------------------------------------

Croque madame

Menugang: Hoofdgerecht
Keuken: België, Luxemburg
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Cas Spijkers
Kenmerken:

* Ingrediënten
2 sneetjes brood
1 plak kaas
1 plak ham
mosterd
1 ei
3 sprieten bieslook


Serveer eens in reepjes gesneden kaas en stengels bleekselderij met een dipsaus van crème fraîche met daarin geknipt bieslook, op smaak gebracht met peper, zout en een scheutje beerenburger.

* Bereiding
Dit is een croque monsieur die geserveerd wordt met een spiegelei bovenop. Besmeer twee sneetjes brood (zonder korst) met boter en leg op een ervan een plakje kaas en een plakje ham, of als u dat lekkerder vindt een plakje gerookte kip of fricandeau. Besmeer het vlees naar smaak met mosterd. Leg er een tweede sneetje bovenop en bak de sandwich in de koekenpan of onder grill aan beide kanten bruin. Bak een spiegelei en serveer dit op het gebakken brood. Bestrooi het geheel met geknipt bieslook.

-------------------------------------------------------------------------

Croque mozzarella (warm)

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Astrid Veltman
Kenmerken:

* Ingrediënten
brood
mozzarella
olijfolie
zwarte peper
basilicum

* Bereiding
Een uitgestoken rondje brood bedekken met een rond plakje mozzarella, een drupje olijfolie en zwarte peper. In een warme oven (200 °C) de kaas even laten smelten.
Garneren met een blaadje basilicum.

-------------------------------------------------------------------------

Garnalensneetjes van de grill

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Zeevruchten
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Lekturama - Fondue, Barbecue en Grill
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 sneetjes casinobrood
1 blikje garnalen = 120 g
80 g jong belegen Goudse in kleine stukjes
3 lepels paneermeel
3 lepels mayonaise
aroma
peper
zout

* Bereiding
Rooster het brood onder de grill.
Laat de garnalen uitlekken, spoel zoute exemplaren af.
Roer kaas, paneermeel en mayonaise door elkaar en schep de garnalen erdoor. Naar smaak zout, peper en aroma erdoor.
Verdeel over de boterhammen en laat onder de grill kleuren.

-------------------------------------------------------------------------

Geitenkaastosti met tijmhoning

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
160 g Bettine Blanc in 4 dunne plakken
8 sneetjes muesli-notenbrood
40 g boter
4 plakken Bretonse ham
2 lepels honing
1 theelepel gedroogde tijm

* Bereiding
Snij de korstjes van de kaas.
Beboter het brood aan 1 kant en beleg die kant met 1 plak ham, 1 plak kaas, 1/2 lepel honing en 1/2 theelepel tijm. Leg daar een andere beboterde boterham op.
Zet 4-6 minuten in het tosti-ijzer.

-------------------------------------------------------------------------

Hotdogtosti met zuurkool

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Groente
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
125 g gekookte wijnzuurkool
120 g Cantenaar in plakjes
8 sneetjes casino bruin
40 g boter
4 theelepels mosterd
8 runderknakworstjes

* Bereiding
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
Snij de korstjes van de kaas.
Smeer aan 1 zijde van het brood boter en mosterd, beleg 4 boterhammen elk met 1/8 kaas, 2 worstjes, 1/4 zuurkool en 1/8 kaas. Leg een beboterde boterham erop.
Bak ze in het tosti-ijzer in 4-6 minuten goudbruin.

-------------------------------------------------------------------------

Kaassneetjes uit Emmental

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 geroosterde boterhammen
4 plakken ham
4 dunne plakken Emmentaler
2 lepels boter
4 kleine eieren
peper
zout

* Bereiding
Verwarm de oven voor op 240°. Leg het brood op de bakplaat, laat de ham het brood net bedekken, doe dan de kaas erop (even groot als het brood). Bak tot de kaas is gesmolten.
Maak spiegeleieren in de boter, met peper en zout, serveer de kaassneetjes met bovenop een spiegelei zo warm mogelijk.

-------------------------------------------------------------------------

Kaassneetjes uit Vaud

Menugang: -
Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 geroosterde boterhammen
1 dl witte landwijn
150 g geraspte Zwitserse kaas of Edammer
1 ei
paprikapoeder
peper
aromat

* Bereiding
Verwarm de oven voor op 240°.
Doe het brood op de bakplaat en bedruppel met 2-3 druppels wijn.
Doe de rest van de wijn door de kaas, doe ei, paprikapoeder, peper en aromat erbij. Smeer over het brood en zet in de oven tot de kaas gaat smelten en kleuren.

-------------------------------------------------------------------------

Kernhemtosti met peer

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:

* Ingrediënten
225 g kernhemmer in 12 dikke plakken
1/2 blik halve peren op siroop (a 410 g)
8 sneetjes witbrood
40 g boter
4 plakken rauwe boerenham
cayennepeper

* Bereiding
Tosti maken

-------------------------------------------------------------------------

Kipsatétosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
kipsatésalade
wortelrauwkost
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Kiptosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kip
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
kipragoût
fijngesneden prei
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Kruidenbrietosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
gevulde kruidenbrie
walnoten
gerookt ontbijtspek
witbrood

* Bereiding
Maak een tosti
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 01:22:02 #19
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28464178
2 sneden wit brood
1 plak kaas aan de bovenkant(buitenkant dus)
1 plak kaas aan de onderkant(buitenkant dus)
1,5 plak aan de binnenkant
in tosti-ijzer doen en wachten tot het lekker gebakken is.

Dan bovenkant insmeren met Sambal Badjak... goddelijk
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_28464193
Ik vind die tosti's die met die plet-apparaten gemaakt worden niet lekker. Ik heb nog een ouderwetse tostimachine. Ham en kaas (veel kaas), met cayennepeper op bruin brood.
  maandag 4 juli 2005 @ 01:23:13 #21
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28464198
nog een paar...

Maaslander-vistosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
Maaslander
tonijn
rode paprika
ansjovisfilets
kappertjes

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Macaronitosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
restje macaroni
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Mozzarella nella carrozza (kaassneetjes)

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Italië
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
50 g gesmolten boter
50 g ansjovis uit blik
1 theelepel kappertjes
peterselie
sap van 1/2 citroen
16 sneetjes stokbrood
8 dikke plakken Mozzarella
3 eieren
zout
broodkruim

* Bereiding
Maak een saus van 50 g gesmolten boter, 50 g ansjovis uit blik, 1 theel. kappertjes, peterselie en sap van ½ citroen.
Snij van 16 sneetjes stokbrood de korsten, leg telkens tussen 2 sneetjes een plak Mozzarella (totaal nodig 8 dikke plakken of 200 g).
Klop 3 eieren los met wat zout, wentel de stokbroodstukjes erdoor, haal door broodkruim en bak aan elke kant 3 minuten tot ze bruin zijn in boter. Op borden doen en de saus erover doen.

-------------------------------------------------------------------------

Mozzarella nella carrozza (soort tosti)

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Italië
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Het Conran-kookboek
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 mozzarella a 140 g in 4 plakken
8 sneden witbrood zonder korst
8 ansjovisfilets
3 eieren
zout
olie

* Bereiding
Snij de Mozzarella en het brood doormidden. Maak 8 kleine sandwiches en beleg met de ansjovis. Klop de eieren met wat zout. verhit 1 cm olie.
Wentel elke sandwich door het ei en bak aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi met zout en dien zeer heet op.

-------------------------------------------------------------------------

Nasitosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
restje nasi
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Ontbijttosti's, dikke

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 dikke plakken zuurdesembrood
boter
plakje mozzarella
blaadjes waterkers of spinazie
4 plakken gekookte ham

* Bereiding
Bestrijk de plakken brood met boter.
Beleg 2 sneetjes brood met mozzarella, waterkers en dek af met een plakje ham.
Dek af met de overige 2 plakken brood.
Bak de tosti's in een koekenpan in een klontje boter goudbruin en krokant aan beide kanten.

-------------------------------------------------------------------------

Toast Guyane

Menugang: Hapje
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marc Auwers
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 schijven ananas
100 g gehakte amandelen
12 el mayonaise
paprika
peper
16 sneden brood
8 el boter
2 el peterselie
16 plakjes gouda of edammer demi-vieux

* Bereiding
- Ananas in stukjes snijden en mengen met amandelen en mayonaise
- Brood in 2 snijden en besprenkelen met wat paprika
- Boter in braadpan smelten en de bepaprikade kant van het brood er even in doen
- Oven aanzetten
- Peterselie en peper bij het ananasmengsel doen
- Brood op bakblik leggen, ananasmengsel op brood. Kaas in 2 snijden en op brood een plakje leggen - beetje paprika op strooien
- Bakblik in midden van de oven schuiven
- Het is klaar als de kaas begint te smelten

-------------------------------------------------------------------------

Tortillatosti's

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande 3-2005
Kenmerken:

* Ingrediënten
tarwetortilla's
tomaat, in plakjes
mozzarella, in plakjes
Italiaanse kruiden
ham, in plakjes
kaas, in plakjes
ananas, stukjes

* Bereiding
Verhit een koekenpan.
Beleg de tortilla's met de plakjes tomaat, mozarella en kruiden.
Of met plakjes ham, kaas en stukjes ananas.
Leg er een tweede tortilla op en leg ze in de pan.
Laat de onderkant goudbruin kleuren.
Draai om en doe een deksel op de pan, zodat de kaas sneller smelt.
Snij de tosti in puntjes.

-------------------------------------------------------------------------
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 01:25:18 #22
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28464250
quote:
Op maandag 4 juli 2005 01:22 schreef skiczukie het volgende:
Ik vind die tosti's die met die plet-apparaten gemaakt worden niet lekker. Ik heb nog een ouderwetse tostimachine. Ham en kaas (veel kaas), met cayennepeper op bruin brood.
Onder de grill of in de oven!

Deel 3:


Tosti's met raclettekaas, venkel en selderij

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande februari 2003
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 venkel
8 sneetjes bruinbrood
boter om te besmeren
1 schaaltje raclettekaas (10 plakjes, Meule d’Or)
4 takjes bladselderij
(versgemalen) zwarte peper

* Bereiding
Tosti-ijzer voorverwarmen. Venkel schoonmaken en in zo dun mogelijke plakjes snijden of schaven. Sneetjes brood aan een kant met boter besmeren.

Onbesmeerde kanten van 4 sneetjes brood beleggen met raclettekaas en venkel. Blaadjes van selderij erover verdelen en sneetjes royaal bestrooien met peper. Afdekken met resterende sneetjes brood, met besmeerde kanten naar boven.

Tosti’s in twee porties in ca. 5 minuten in tosti-ijzer goudbruin bakken, tot kaas is gesmolten. Tosti’s uit ijzer nemen en diagonaal doormidden snijden.

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

-------------------------------------------------------------------------

Tosti 'vakantie' (geitenkaas en zo)

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
geitenkaas
bretonse ham
honing
tijm
muesli-notenbrood

* Bereiding
maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Tosti Indisch ei

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
pindasaus
hardgekookt ei
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Tosti Marie-Louise heet

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
ham
kaas
veel sambal
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Tosti Marie-Louise met ei

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
kaas
ei
zout
peper
sneetjes brood

* Bereiding
Tosti van kaas, rauw ei erop, zout en peper (alleen in tosti-ijzer, niet in oven i.v.m. het uitlopen van het ei)

-------------------------------------------------------------------------

Tosti Marie-Louise pittig

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
kaas
salami
sambal eventueel
ananas eventueel

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Tosti Marie-Louise zalm

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Vis
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
zalm uit blik
mayonaise
peper
aromat
augurk

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Tosti met banaan en spek

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 plakjes ontbijtspek
8 sneetjes witbrood
6 eetlepels culinaire schepsaus, chili (Remia)
2 bananen, in plakjes
peper

* Bereiding
Bak de plakjes spek in een droge koekenpan knapperig uit.
Bestrijk de sneetjes brood met de chilisaus.
Verdeel de banaan over 4 sneetjes.
Leg de spekplakjes erop.
Bestrooi met peper naar smaak.
Dek ze af met de rest van het brood.
Bak de tosti's in een tosti-ijzer of in een voorverwarmde oven (200ºC) lichtbruin.
Snij ze schuin middendoor.

Pas op: het fruit in de tosti's wordt erg heet!

-------------------------------------------------------------------------

Tosti met peer, kaas en rookworst

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: D.C.Klos
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 sneetjes wit casinobrood
1 mini rookworst à 100 g (pak à 2 worsten, Unox), in dunne plakjes
curryketchup
½ peer, in dunne partjes
4 plakken belegen kaas, ontkorst.

* Bereiding
Bestrijk de sneetjes brood met de curryketchup.
Verdeel de plakjes worst en peer over de helft van het brood.
Leg de kaas er bovenop.
Dek alles af met de rest van het brood.
Bak de tosti's in een tostiapparaat of in de oven (200ºC) tot het brood lichtbruin is en de kaas gesmolten.

-------------------------------------------------------------------------

Tosti met tomaat, mosterd en ketchup

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Vegetarisch
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: D.C.Klos
Kenmerken: snel te maken

* Ingrediënten
8 sneetjes witbrood
4 eetlepels ketchup
4 eetlepels mosterd
2 tomaten, in plakjes
4 plakken jong belegen Maaslander kaas, pak gesneden kaas à 400 g
peper

* Bereiding
Bestrijk de helft van de sneetjes brood met de ketchup en de rest met mosterd.
Verdeel de kaas en de tomaten over de met mosterd bestreken boterhammen en bestrooi met peper naar smaak.
Dek af met de rest van het brood en bak de tosti’s in een tosti-ijzer of broodrooster lichtbruin.
Snijd ze schuin middendoor.

Wijnadvies: Zinfandel rode Californische wijn van Gallo


-------------------------------------------------------------------------

Tosti met Yorkham en blauwe kaas

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: www.c1000.nl
Kenmerken: snel te maken

* Ingrediënten
8 plakken Yorkham
8 sneetjes witbrood
100 g gorgonzola (of andere blauwe kaas)
2 augurken, in plakjes

* Bereiding
Verdeel de ham over de helft van het brood.
Snijd de kaas in plakjes en verdeel ze over de ham.
Verdeel de augurk erover en leg de rest van het brood erop.
Druk ze goed aan.
Bak er in een tosti-ijzer of tostirooster tosti’s van.
Snijd ze schuin middendoor.

-------------------------------------------------------------------------

Tosti, Italiaanse

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Italië
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: www.couvert.nl
Kenmerken:

* Ingrediënten
Voor 10 personen:
- 10 sneetjes knip witbrood
- 2 dl Knorr Collezione Italiana Champignon & Courgette
- 10 plakken salami
- 2 uien, ringen
- 10 champignons
- 5 tomaten, plakjes
- 1.5 dl Knorr Garde d'Or Kaassaus
- Italiaanse kruiden

* Bereiding
Besmeer de sneetjes witbrood met de Knorr Collezione Italiana. Beleg deze vervolgens met de salami, ui, champignons en de tomaat. Verdeel de Kaassaus over de belegde sneetjes witbrood en bak het geheel ongeveer 7 minuten in de oven op 200ºC. Strooi er na het bakken naar smaak Italiaanse kruiden overheen.


-------------------------------------------------------------------------

Tosti, Italiaanse

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Italië
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 sneetjes wit casinobrood
30 g boter of margarine
1 bolletje mozzarella (zakje à 125 g, La Preferita)
4 zongedroogde tomaatjes in olie
100 g Parmaham
75 g rucola slamelange
4 eetlepels balsamicodressing

* Bereiding
Snijd de korsten van het brood.
Besmeer het brood met boter.
Snij de mozzarella in plakjes.
Snij de tomaten in reepjes.
Leg op 4 sneden brood de helft van de parmaham, mozzarella en tomaatreepjes.
dek af met de rest van de ham en brood.
Brood in tosti-ijzer (of koekenpan) bakken tot het bruin is.
Verdeel de sla over 4 borden.
Besprenkel met de dressing.
Brood diagonaal doorsnijden en op de sla leggen.

Wijnadvies: Jean de Beauvais Chardonnay Sauvignon Vin de Pays du Jardin de la France

-------------------------------------------------------------------------

Tosti, Mediterrane

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Mediterraans
Soort: Vlees
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken: snel te maken en slank

* Ingrediënten
8 sneetjes wit casinobrood
4 eetlepels groene pesto
4 plakken Boerenschouderham
1 mozzarellakaasje, in plakjes
8 blaadjes basilicum
peper

* Bereiding
Bestrijk de sneetjes brood met de pesto.
Verdeel de boerenschouderham en de mozzarella over de helft van het brood.
Leg de basilicumblaadjes erop en bestrooi met peper naar smaak.
Dek de boterhammen af met de rest van het brood en bak ze in een tosti-ijzer of in een voorverwarmde oven (200 °C) mooi lichtbruin.
Snijd ze schuin middendoor en serveer ze direct.

-------------------------------------------------------------------------

Tosti, Provençaalse

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Frankrijk
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
2 sneetjes pain de campagne
kruidenboter
3 plakjes roombrie
2 plakken vleestomaat
gesnipperd ui
provençaalse kruiden

* Bereiding
Besmeer 2 sneetjes pain de campagne dun met kruidenboter en beleg met 3 plakjes roombrie, 2 plakken vleestomaat, wat gesnipperd ui en Provençaalse kruiden. Eventueel ook aan de buitenkant kruidenboter doen, bak ze in een tosti-ijzer en snij diagonaal door.

-------------------------------------------------------------------------

Tosti, zoete

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
2 boterhammen
stroop
ham
appel
oude kaas

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Tre formaggitosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
mozzarella
gormas
parmezaanse kaas
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Wilhelm Tellschnitte (Zwitserse tosti)

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:

* Ingrediënten
4 sneetjes witbrood
witte wijn
boter
gerookte zalm
appelringen
jonge kaas
paprika

* Bereiding
Besprenkel 4 sneetjes witbrood met witte wijn, beleg ze met boter, gerookte zalm, appelringen, jonge kaas en paprika en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.

-------------------------------------------------------------------------

Williams toast (tosti)

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: G.J.Stuut
Kenmerken:

* Ingrediënten
1 snee geroosterd brood
mayonaise
1 plak ham
1/2 peer uit blik
1 plak jong belegen kaas
paprikapoeder

* Bereiding
Besmeer het brood met mayonaise.
Leg de plak ham hierop, leg daarop de halve peer en dek deze met de plak kaas af.
Laat die onder de grill even uitsmelten en strooi voor het serveren wat paprikapoeder over het sneetje.

-------------------------------------------------------------------------

Wintertosti met oude kaas

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Vegetarisch
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: www.c1000.nl
Kenmerken:

* Ingrediënten
8 bruine boterhammen
mosterd
150 g rookworst, in dunne plakjes
½ banaan, in dunne plakjes
4 plakken gesneden oude kaas (pakje à 175 g)

* Bereiding
Bestrijk de boterhammen met mosterd.
Verdeel de worst en de banaan over 4 boterhammen en leg er een plak kaas op.
Dek de boterhammen af met de rest van het brood.
Bak de sandwiches in een tosti-ijzer of in een broodrooster lichtbruin.
Snijd ze schuin middendoor en serveer direct.

-------------------------------------------------------------------------

Zalmtosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Vis
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: www.boursin.nl
Kenmerken: snel te maken

* Ingrediënten
1 kuipje Boursin Cuisine Knoflook & Fijne kruiden
75 ml melk
8 sneetjes witbrood
100 g gerookte zalm

* Bereiding
Verwarm de ovengrill voor.
Roer in een kom de Boursin Cuisine los met de melk en bestrijk de sneetjes brood met driekwart van het Boursinmengsel.
Leg 4 sneetjes brood met de besmeerde kant naar boven op een ingevette bakplaat en verdeel de plakjes zalm erover.
Leg de andere sneetjes erop.
Schuif de tosti’s ca. 15 cm onder de hete grill en rooster ze in 2-3 minuten goudbruin.
Keer ze en rooster de andere kant in 2-3 minuten bruin.
Strijk de rest van de Boursin erover uit en laat de tosti’s in nog 1-2 minuten licht kleuren.

-------------------------------------------------------------------------

Zuurkooltosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:

* Ingrediënten
zuurkool
Cantenaar
hotdogworst of knakworst
mosterd
sneetjes brood

* Bereiding
Maak een tosti

-------------------------------------------------------------------------

Zuurkooltosti

Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:

* Ingrediënten
2 sneetjes bruinbrood
boerenham
dunne plakken ananas
1 pluk gekruide zuurkool
2 dikke plakken oude Goudse

* Bereiding
Gemaakt van 2 sneetjes bruinbrood, belegd met boerenham, dunne plakken ananas, een pluk gekruide zuurkool en 2 dikke plakken oude Goudse.

-------------------------------------------------------------------------


Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 01:25:54 #23
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28464263
En dan nog ff dit: ik heb dit bot gekoppiepeest... mochten er onlogische dingen of onduidelijkheden zijn: roep gerust!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28464320
Tostie.

Altijd goed na het uitgaan.
pi_28464392
quote:
Op maandag 4 juli 2005 01:25 schreef dutch-mamma het volgende:
En dan nog ff dit: ik heb dit bot gekoppiepeest... mochten er onlogische dingen of onduidelijkheden zijn: roep gerust!
Heb je zelf al een geprobeerd?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')