Deel 1...
Appeltosti met amandelspijs
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:
* Ingrediënten
1 Golden Delicious
1/2 pakje spijs (Baukje)
1 theelepel kaneel
8 sneetjes knip wit
* Bereiding
Schil de appel en snij in schijfjes.
Prak de spijs met de kaneel en besmeer 1 kant van het brood ermee.
Beleg 4 sneetjes brood met de appel en leg er een andere boterham op met de spijskant omlaag.
Rooster 4-6 minuten in een tosti-ijzer.
-------------------------------------------------------------------------
Aspergetoast
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: G.J.Stuut
Kenmerken:
* Ingrediënten
1 sneetje brood
5 g boter
1 plak ham
3 asperges
1 plakje jong belegen kaas
paprikapoeder
* Bereiding
Rooster het brood, besmeer het met de boter en beleg het met de plak ham.
Leg er de puntasperges op en vouw de plak ham hierover, zodat de kopjesvan de asperges eruit steken.
Leg er de plak kaas op.
Laat deze onder de grill even smelten en strooi er voor het opdoen wat paprikapoeder over.
-------------------------------------------------------------------------
Bitterbaltosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:
* Ingrediënten
ontdooide bitterbal niet gebakken
sneetjes brood
* Bereiding
Maak een tosti
-------------------------------------------------------------------------
Boerenkooltosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Gerecht met salade/groente
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:
* Ingrediënten
2 sneetjes brood
kaas
metworst
1 schepje boerenkool
* Bereiding
Maak een tosti.
-------------------------------------------------------------------------
Brietosti met walnoot
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:
* Ingrediënten
8 sneetjes Allinson volkoren
40 g boter
200 g gevulde brie met kruiden
60 g gepelde walnoten
8 plakken gerookt ontbijtspek
* Bereiding
Besmeer de sneetjes brood aan 1 zijde met boter. Snij de brie in 12 even grote plakken en beleg elke beboterde zijde van het brood met 3 plakken brie, 1/4 deel walnoot en 2 plakken spek. Leg daarop 1 boterham met de beboterde zijde omlaag.
Rooster 4-6 minuten in een tosti-apparaat.
-------------------------------------------------------------------------
Camemberttosti's
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:
* Ingrediënten
1 lente-uitje, fijngesnipperd
50 g Mon Chou
4 eieren, hardgekookt
150 g camembert
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel fijngehakte bieslook
peper
zout
12 witte casino boterhammen
* Bereiding
Roer de Mon Chou met een mixer zacht.
Snij de eieren boven een kom fijn.
Prak er met een vork de Mon Chou en camembert door, zodat een korrelige, maar smeuïge massa ontstaat.
Meng het lente-uitje met de peterselie, bieslook door de massa en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel gelijkmatig over 6 boterhammen en druk de anderen erop.
Rooster de tosti's in een tosti-apparaat goudbruin.
Snij ze schuin door.
Serveer ze warm.
-------------------------------------------------------------------------
Champignontosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Paddestoelen
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:
* Ingrediënten
champignonragoût
sneetjes brood
* Bereiding
Maak een tosti
-------------------------------------------------------------------------
Cheddar-tosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Wilma
Kenmerken:
* Ingrediënten
witbrood
geraspte Cheddar
ui
mosterdkers
tomaat
* Bereiding
Wittebrood met geraspte Cheddar en dunne ringen ui, maak een tosti en snij diagonaal door, serveer met mosterdkers en tomaat.
-------------------------------------------------------------------------
Ciabattatosti met romige rivierkreeftjes
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Zeevruchten
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:
* Ingrediënten
1 ciabatta afbakbrood
1/2 zakje verse bieslook (AH)
100 g verse roomkaas
zout
peper
100 g rivierkreeftjes
* Bereiding
Snij de ciabatta in vieren en bak elk deel 2-3 minuten voor in een broodrooster of tosti-apparaat.
Knip de bieslook fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper.
Snij de ciabatta door. Beleg elke helft aan 1 zijde met roomkaas en 1 helft met rivierkreegtjes, leg ze dan zo op elkaar dat de roomkaaskant van de ene helft op de rivierkreeftjes van de andere kant komt.
Rooster in tosti-ijzer of broodrooster 3-6 minuten.
-------------------------------------------------------------------------
Croque coquette
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marc Auwers
Kenmerken:
* Ingrediënten
8 sneetjes witbrood
boter
8 dunne reepjes ontbijtspek
80 gr boursin
1 grote tomaat
tuinkers
gemengde sla
waterkers
* Bereiding
Snijd de sneetjes brood op maat van het croque-ijzer. Smeer de sneetjes in met boter.
Halveer de reepjes ontbijtspek en verdeel over 4 broodsneetjes. Smeer de Boursin erover.
Was de tomaat en snijd ze in dunne plakken. Schik op de boterhammen en vouw ze dicht. Leg ze in het croque-toestel, of tussen een electrische grill en laat ze op een matig vuur 2 tot 3 minuten aan weerszijden bakken. Serveer op bordjes, versierd met wat rauwkost.
-------------------------------------------------------------------------
Croque madame
Menugang: Hoofdgerecht
Keuken: België, Luxemburg
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Cas Spijkers
Kenmerken:
* Ingrediënten
2 sneetjes brood
1 plak kaas
1 plak ham
mosterd
1 ei
3 sprieten bieslook
Serveer eens in reepjes gesneden kaas en stengels bleekselderij met een dipsaus van crème fraîche met daarin geknipt bieslook, op smaak gebracht met peper, zout en een scheutje beerenburger.
* Bereiding
Dit is een croque monsieur die geserveerd wordt met een spiegelei bovenop. Besmeer twee sneetjes brood (zonder korst) met boter en leg op een ervan een plakje kaas en een plakje ham, of als u dat lekkerder vindt een plakje gerookte kip of fricandeau. Besmeer het vlees naar smaak met mosterd. Leg er een tweede sneetje bovenop en bak de sandwich in de koekenpan of onder grill aan beide kanten bruin. Bak een spiegelei en serveer dit op het gebakken brood. Bestrooi het geheel met geknipt bieslook.
-------------------------------------------------------------------------
Croque mozzarella (warm)
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Astrid Veltman
Kenmerken:
* Ingrediënten
brood
mozzarella
olijfolie
zwarte peper
basilicum
* Bereiding
Een uitgestoken rondje brood bedekken met een rond plakje mozzarella, een drupje olijfolie en zwarte peper. In een warme oven (200 °C) de kaas even laten smelten.
Garneren met een blaadje basilicum.
-------------------------------------------------------------------------
Garnalensneetjes van de grill
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Zeevruchten
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Lekturama - Fondue, Barbecue en Grill
Kenmerken:
* Ingrediënten
4 sneetjes casinobrood
1 blikje garnalen = 120 g
80 g jong belegen Goudse in kleine stukjes
3 lepels paneermeel
3 lepels mayonaise
aroma
peper
zout
* Bereiding
Rooster het brood onder de grill.
Laat de garnalen uitlekken, spoel zoute exemplaren af.
Roer kaas, paneermeel en mayonaise door elkaar en schep de garnalen erdoor. Naar smaak zout, peper en aroma erdoor.
Verdeel over de boterhammen en laat onder de grill kleuren.
-------------------------------------------------------------------------
Geitenkaastosti met tijmhoning
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:
* Ingrediënten
160 g Bettine Blanc in 4 dunne plakken
8 sneetjes muesli-notenbrood
40 g boter
4 plakken Bretonse ham
2 lepels honing
1 theelepel gedroogde tijm
* Bereiding
Snij de korstjes van de kaas.
Beboter het brood aan 1 kant en beleg die kant met 1 plak ham, 1 plak kaas, 1/2 lepel honing en 1/2 theelepel tijm. Leg daar een andere beboterde boterham op.
Zet 4-6 minuten in het tosti-ijzer.
-------------------------------------------------------------------------
Hotdogtosti met zuurkool
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Groente
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:
* Ingrediënten
125 g gekookte wijnzuurkool
120 g Cantenaar in plakjes
8 sneetjes casino bruin
40 g boter
4 theelepels mosterd
8 runderknakworstjes
* Bereiding
Laat de zuurkool uitlekken in een zeef.
Snij de korstjes van de kaas.
Smeer aan 1 zijde van het brood boter en mosterd, beleg 4 boterhammen elk met 1/8 kaas, 2 worstjes, 1/4 zuurkool en 1/8 kaas. Leg een beboterde boterham erop.
Bak ze in het tosti-ijzer in 4-6 minuten goudbruin.
-------------------------------------------------------------------------
Kaassneetjes uit Emmental
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:
* Ingrediënten
4 geroosterde boterhammen
4 plakken ham
4 dunne plakken Emmentaler
2 lepels boter
4 kleine eieren
peper
zout
* Bereiding
Verwarm de oven voor op 240°. Leg het brood op de bakplaat, laat de ham het brood net bedekken, doe dan de kaas erop (even groot als het brood). Bak tot de kaas is gesmolten.
Maak spiegeleieren in de boter, met peper en zout, serveer de kaassneetjes met bovenop een spiegelei zo warm mogelijk.
-------------------------------------------------------------------------
Kaassneetjes uit Vaud
Menugang: -
Keuken: Alpen, Oostenrijk, Zwitserland
Soort: Kaas
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron:
Kenmerken:
* Ingrediënten
4 geroosterde boterhammen
1 dl witte landwijn
150 g geraspte Zwitserse kaas of Edammer
1 ei
paprikapoeder
peper
aromat
* Bereiding
Verwarm de oven voor op 240°.
Doe het brood op de bakplaat en bedruppel met 2-3 druppels wijn.
Doe de rest van de wijn door de kaas, doe ei, paprikapoeder, peper en aromat erbij. Smeer over het brood en zet in de oven tot de kaas gaat smelten en kleuren.
-------------------------------------------------------------------------
Kernhemtosti met peer
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Allerhande
Kenmerken:
* Ingrediënten
225 g kernhemmer in 12 dikke plakken
1/2 blik halve peren op siroop (a 410 g)
8 sneetjes witbrood
40 g boter
4 plakken rauwe boerenham
cayennepeper
* Bereiding
Tosti maken
-------------------------------------------------------------------------
Kipsatétosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:
* Ingrediënten
kipsatésalade
wortelrauwkost
sneetjes brood
* Bereiding
Maak een tosti
-------------------------------------------------------------------------
Kiptosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: Kip
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Jo (GG)
Kenmerken:
* Ingrediënten
kipragoût
fijngesneden prei
sneetjes brood
* Bereiding
Maak een tosti
-------------------------------------------------------------------------
Kruidenbrietosti
Menugang: Lunch, Ontbijt en Brunch
Keuken: -
Soort: -
Type: Broodjes, tosti, broodbeleg
Bron: Marie Louise (GG)
Kenmerken:
* Ingrediënten
gevulde kruidenbrie
walnoten
gerookt ontbijtspek
witbrood
* Bereiding
Maak een tosti
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)