Misschien heb je gelijk.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 00:35 schreef Hertog_Martin het volgende:
Is logisch toch, als jij niet in de eerste termijn en ook niet in de termijn na de herinnering hebt betaald en het bedrijf moet een incassobureau inschakelen wil je eens een keer betalen dan moet je gewoon de incassokosten betalen.
Ik zie niet in waarom jij denkt dit misschien niet te hoeven betalen
Zo te merken heb je weinig ervaring met incassobureaus.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 04:47 schreef Axioma het volgende:
incasso kosten zijn idd voor jouw rekening, ALs het bedrijf duidelijk aangeeft de incasso in te zullen schakelen (bij herrinnering dan wel algemene voorwaarden). Doen ze dat niet dan staan ze iets minder sterk. Let wel, een incasso is commercieel zoals eerder opgemerkt: Zij stoppen geen geld in onrendabele zaken.
Om geld te mogen halen zullen ze echter naar de rechter moeten, en een rechter stelt grenzen aan de hoogte van een incassovergoeding. Dit geldt al helemaal wanneer zij geen incassowerkzaamheden hebben gedaan (Het sturen van een briefje valt niet onder incassowerkzaamheden).quote:Ik denk dus dat je het beste kan betalen, al was het maar om van het %@#%#@ gezeik af te zijn. De moeite moet idd van hun zijde komen. maar als je lang genoeg niet betaald wordt het bedrag weer hoog genoeg voor hun om achterheen te gaan.
Uiteindelijk zijn ze daar dan weinig mee opgeschoten, de kosten van het proces zijn waarschijnlijk veel hoger dan de toegewezen vergoeding. Verder is het onduidelijk of er hiet daadwerkelijke werkzaamheden hebben plaatsgevonden. Indien het om een zorgverzekeraar gaat, geldt bovendien dat een zorgverzekeraar enig voordeel heeft in een procedure. Gezien een zorgverzekeraar ook moet uitkeren wanneer de premie niet wordt voldaan, heeft een zorgverzekeraar enkele voordelen in een procedure.quote:In een geval wat ik eerder meemaakte gingen ze wel naar de rechter toen de patiente weigerde te betalen/te laat was: gevolg, ze werd veroordeeld in kosten van het proces en de incassokosten ( de rekening had ze eerder voor de rechtzaak betaald)
Voordat er beslag gelegd kan worden (Wat altijd door een gerechtsdeurwaarder gebeurt), is er een titel nodig die het recht daar toe geeft. In dit geval zou dat een vonnis zijn, en moet het incassobureau eerst naar de rechter, en kun je jezelf verweren. Pas wanneer de rechter een vonnis in je nadeel uitspreekt, en je betaalt dan nog niet kan er beslag gelegd worden.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 07:42 schreef shaun81 het volgende:
Geen incasso kosten betalen, gewoon je rekening betalen waar het om gaat dus geen cent naar incasso. Zij hebben incasso ingeschakeld, dus hun risico.
Volgens mij kan je er niet onderuit komen als ze gerechtelijke stappen ondernemen als aan de deur komen en beslag leggen
Het is geen nette manier om het steeds zover te laten komen. Aan de andere kant zijn veel incassobureaus ook niet echt net in hun handelswijze.quote:Maar zo doe ik het dus, gewoon betalen wat je schuldig ben en wat incasso wil laten uitzoeken met hun opdrachtgever, ik heb ze niet ingeschakeld dus ik betaal niks en tot nu toe is het altijd gelukt (en geloof me dat was vaak) hahaha
Het zal in de meeste gevallen lukken, want ze hebben geen rechtsgrond voor zulke hoge kosten.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 08:26 schreef mcintosh het volgende:
Het is mij een keer gelukt om die kosten niet te betalen
Intrum houdt op een gegeven moment inderdaad op als het ze duidelijk is dat er niet meer te halen valt.quote:Ging om Intrum Justitia trouwens
Rapport voorwerk II ?quote:Op dinsdag 28 juni 2005 08:26 schreef mcintosh het volgende:
Ik vroeg ondere andere om een specificatie van de gemaakte kosten en ik heb ze even gewezen op een document, waarvan ik de naam nu even kwijt ben, maar die regels aangeeft over hoe een incasso bureau zich dient te geedragen, ook mbt de in rekening te brengen kosten. Nooit meer wat van gehoord, ruim een jaar geleden nu
Men schakelt dat incassobureau in omdat jij het vertikte om te betalen. Kennelijk betaal jij pas als er een incassobureau aan te pas komt. Jij hebt te laat betaald, jouw fout, dus jij moet die incassokosten gewoon betalen omdat dat incassobureau er moest worden bijgehaald om te zorgen dat JIJ JOUW rekening zou betalen.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 00:42 schreef sirrom het volgende:
[..]
Misschien heb je gelijk.
Maar in ieder geval MOET het bedrijf geen incassobureau inschakelen. Daar kiest men zelf voor. Een bedrijf moet daar ook voor betalen. Bovendien is een incassobureau eigenlijk ook een gewoon commercieel bedrijf.
* Axioma vind dit nou niet echt de reaktie die een mod zou horen te geven.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 07:33 schreef Alicey het volgende:
[..]
Zo te merken heb je weinig ervaring met incassobureaus.
Onder incasso valt de kosten begaan om de (door derden over gedragen) vordering te innen. Natuurlijk kan dit ook op gerechtelijk titel. Het verschil is dat je dan mag rekenen op de sterke arm van de wet. Het sturen van een brief valt WEL onder de werkzaamheden als dit gebeurt in het kader van het opvorderen van een opinbare vordering.quote:[..]
Om geld te mogen halen zullen ze echter naar de rechter moeten, en een rechter stelt grenzen aan de hoogte van een incassovergoeding. Dit geldt al helemaal wanneer zij geen incassowerkzaamheden hebben gedaan (Het sturen van een briefje valt niet onder incassowerkzaamheden).
maargoed dat gaf ik versimpeld weer.quote:... Bij incassobureaus lijkt het overeengekomen gefixeerde incassotarief vaak niet alleen de incasso zonder procedure te dekken, maar het gehele incassotraject, vanaf het ter incasso in handen krijgen van de vordering tot en met het uiteindelijk daadwerkelijk incasseren van het gevorderde bedrag, waarbij de eventueel te maken proceskosten en kosten van ingeschakelde derden al dan niet afzonderlijk aan de opdrachtgever in rekening worden gebracht. Het overeengekomen incassotarief dekt daarmee niet alleen de preprocessuele activiteiten, maar ook, althans deels, de processuele, en tenslotte de postprocessuele activiteiten. De debiteur zal in dat geval niet alleen het overeengekomen incassotarief moeten voldoen, maar daarnaast ook nog de geliquideerde proceskosten waarin hij wordt veroordeeld. Wanneer het tot een procedure komt, levert een dergelijk incassotarief het probleem op dat het mede dient ter dekking van activiteiten die nog ondernomen moeten worden, terwijl voorts (in een aantal gevallen) onzeker is of de crediteur wel schade zal lijden tot de hoogte van het gefixeerde incassotarief nu dat tarief veelal slechts berekend zal worden over de vordering voor zover deze daadwerkelijk is geïncasseerd.
Voldoende om de ervaring dat incassobureaus geen geld in onrendabele zaken steken niet te kunnen onderschrijven.quote:Op woensdag 29 juni 2005 04:42 schreef Axioma het volgende:
[..]
* Axioma vind dit nou niet echt de reaktie die een mod zou horen te geven.Ja, dat heb ik wel. Jij?
Hieronder vallen echter geen aanmaningen en dossierkosten. Ook is er sowieso een limiet aan het toe te wijzen bedrag aan buitengerechtelijke kosten.quote:Onder incasso valt de kosten begaan om de (door derden over gedragen) vordering te innen.
Dan zal men toch echt eerst naar de rechter moeten.quote:Natuurlijk kan dit ook op gerechtelijk titel.
Dat is dan echter niet meer jouw zaak, maar die van de deurwaarder.quote:Het verschil is dat je dan mag rekenen op de sterke arm van de wet.
Niet wanneer deze brief slechts een aanmaning is.quote:Het sturen van een brief valt WEL onder de werkzaamheden als dit gebeurt in het kader van het opvorderen van een opinbare vordering.
Neen, dat valt onder 241 Rv (proceskostenveroordeling, het liquidatietarief). Proceskosten omvatten de verrichtingen "ter voorbereiding van de gedingstukken en ter instructie van de zaak", waaronder ook aanmaningen worden gerekenend. Kortom, een eventuele vergoeding zit, net als een vergoeding voor het gemachtigde salaris, in de kostenveroordeling ingebakken en behoort niet afzonderlijk te worden toegekend. Onder 'echte' toewijsbare incassokosten worden bijvoorbeeld uitgebreide schikkingsonderhandelingen verstaan.quote:Op woensdag 29 juni 2005 04:42 schreef Axioma het volgende:
Het sturen van een brief valt WEL onder de werkzaamheden als dit gebeurt in het kader van het opvorderen van een opinbare vordering.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |