FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe heet dat Chinese (denk ik) gerecht..
Sputnikzaterdag 25 juni 2005 @ 17:34
Ik ben op zoek naar de naam van een chinees (denk ik) gerecht: Rood vlees in een donkere (bijna zwarte) jus/saus..

Ik kom maar niet op naam
Martijn_77zaterdag 25 juni 2005 @ 17:36
Staat het hier misschien tussen?
Lienekienzaterdag 25 juni 2005 @ 17:37
Babi pangang?

Oh nee, da's bijna zwart vlees in een rode saus...
BBQ-kipzaterdag 25 juni 2005 @ 18:14
Tsa Tsiew in zwarte bonensaus?
Of met sojasaus?

Of:
quote:
TI PAN CHA SIEUW
Cantonese babi pangang met hoisin saus gegrild op traditionele
Dat stond op de site die Martijn gaf, zou het ook nog kunnen zijn. (die cha sieuw is trouwens hetzelfde als Tsa Tsiew, schrijfwijze verschild nogal weleens)
Sputnikzaterdag 25 juni 2005 @ 18:39
Het lijkt er wel veel op ja

Vanavond eens bestellen en kijken of het dat ook echt is ^^
Bedankt
hi2uplzzaterdag 25 juni 2005 @ 18:41
Bedankt, ik ga het vanavond ook eens proberen.
BBQ-kipzaterdag 25 juni 2005 @ 23:39
En, hoe was het?
rubydinsdag 28 juni 2005 @ 22:51
Babi ketjap?
Exciter101woensdag 29 juni 2005 @ 16:17
Cha Siew?
Jordy-Bwoensdag 29 juni 2005 @ 16:22
Het klinkt als Tja Siew, idd...

Hoewel dat bij onze Chinees niet met donkere saus komt... Dus het zal wel zijn wat BBQ-kippie zegt.
dutch-mammawoensdag 29 juni 2005 @ 17:58
Cha Sieuw. En die zwarte saus kreeg je er dan als extraatje bij. Ik weet het (bijna) zeker
shine87woensdag 4 januari 2006 @ 17:51
Die zwarte saus is voor zover ik weet gewoon soja saus waarin ze de soja kip hebben bereid ... elke eker weer opnieuw vandaar dat het zo lekker smaakt.

*ja ik ben chinees:P*
QTPiwoensdag 4 januari 2006 @ 22:36
Zou natuurlijk ook iets met Tausi-saus (zwarte bonensaus) kunnen zijn
shine87woensdag 4 januari 2006 @ 23:43
dat serveer je niet bij cha sieuw.... dat weet ik zeker... of het is gewoon soja saus of het is zwarte peper saus:P Is het pittig of? omschrijf de smaak is =)
i-spy24donderdag 5 januari 2006 @ 00:17
Chasiew is mager varkensvlees en wordt gestoomd dus om daarna in stukjes te worden gesneden voor de verkoop. Met zwarte bonensaus..getver...volgens mij is het dan iets anders want als je iets niet moet doen is er wel zwarte bonensaus overheen mikken omdat dan de hele smaak van de chasiew verloren gaat. Ik denk dat je iets anders bedoelt.


Chasiew zie je hier op deze tjaumin maaltijd liggen naast het krokante spek
Frida28donderdag 5 januari 2006 @ 10:28
ja babi kecap en babi pangang... echt chinees
hassanjassandonderdag 5 januari 2006 @ 23:41
quote:
Op donderdag 5 januari 2006 10:28 schreef Frida28 het volgende:
ja babi kecap en babi pangang... echt chinees
hahahaha, klinkt eerder indonees dan chinees...

maar ik denk ook dat het tja sieuw is...superlekker, ik heb het vandaag nog op bij Sing Kee in den haag aan de wagenstraat. samen met babi pangang spek en gemengde groenten met seafood.
Frida28donderdag 5 januari 2006 @ 23:51
quote:
Op donderdag 5 januari 2006 23:41 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

hahahaha, klinkt eerder indonees dan chinees...

maar ik denk ook dat het tja sieuw is...superlekker, ik heb het vandaag nog op bij Sing Kee in den haag aan de wagenstraat. samen met babi pangang spek en gemengde groenten met seafood.
indonees

bij sing kee lopen de muizen rond...
zelf gezien toen ik er heb gegeten
doei
hassanjassanvrijdag 6 januari 2006 @ 00:07
quote:
Op donderdag 5 januari 2006 23:51 schreef Frida28 het volgende:

[..]

indonees

bij sing kee lopen de muizen rond...
zelf gezien toen ik er heb gegeten
doei
als die muisjes maarn iet mijn eten opeten....als ik naar een chinees ga, dan verwacht ik niet een steriele eetgelegenheid, maar juist een beetje smoezelige/ranzige eettent, helemaal bij een chinees.

Er moeten ook veel chinezen zitten en het eten moet hoge omloopsnelheid hebben, dan heb je goed eten, plus dat vlees hangt toch aan een haak voor het raam, dus een knappe muis die zo hoog springt....

maar goed....
i-spy24vrijdag 6 januari 2006 @ 01:19
Kijk! iemand die tenminste zich niet in de luren laat leggen door die pan-Europese chinezen met hun 'Hollandse chinese pot. Inderdaad waar je ook ter wereld gaat: Een echte goeie traditionele chinees heeft zijn waar uitgestald netzo als dat in mainland China het geval is. Ga maar eens voor de gein naar Soho in Londen. Waar feest voor elke Azie liefhebber waar je van gekheid niet weet waar je moet beginnen met eten.
Tha_Butchavrijdag 6 januari 2006 @ 13:16
soho is vet, moet ik nog steeds es nar toe
hier in nl moeten we het doen met zeedijk, adam, maar ja dat is beter dan die normale hollandsche chinese meuk.

ontopic, ik denk idd dat het char sieuw is

check lijst:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Chinese_gerechten
SiGNevrijdag 6 januari 2006 @ 17:32
Cha sieuw is rood vlees en babi panggang bruin.
Je kan het trouwens ook heel makkelijk zelf maken.
Je haalt bij de toko een zakje cha sieuw marinade en daar marineer je varkanslappen mee.
Ik ben op het moment babi panggang aan het marineren, bij de toko hebben ze daar flesjes marinade en saus voor..