FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Buisman waarom?
brrrrrrtvrijdag 17 juni 2005 @ 13:34
In de supermarkt kan je Buisman kopen
een potje verbrande suiker is het als ik me goed herinner
wat je bovenop je filterkoffie doet voor je het water opgiet

mijn moeder gebruikte het vroeger altijd
maar nou niet meer, want ze zegt, je proeft het toch niet

Buisman, waar is dat voor?
Pietverdrietvrijdag 17 juni 2005 @ 14:35
Om minder koffie te hoeven gebruiken.
Is voor mensen die Robusta bonen nog te duur vinden
speknekvrijdag 17 juni 2005 @ 14:37
Voor de aroma, zeggen ze. Maar meer gewoon omdat het zo heerlijk retro is.
brrrrrrtvrijdag 17 juni 2005 @ 14:42
ah... dus het is een soort surrogaat koffiesmaak aanlenging/versterking voor goedkoper dan koffie?
Pietverdrietvrijdag 17 juni 2005 @ 14:48
jep, minder koffie in de filter, en klein schepje buisman, krijg je toch een donkerbruine vloeistof.
karpervrijdag 17 juni 2005 @ 16:10
lekker spul zal dat zijn!

verheug me nu al op zondag echte koffie op me werk!
thuis hebben we sensoe
Martijn_77vrijdag 17 juni 2005 @ 18:55
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
jep, minder koffie in de filter, en klein schepje buisman, krijg je toch een donkerbruine vloeistof.
En wat doet het met de smaak dan? Gaat de koffie dan ook beter smaken?
brrrrrrtvrijdag 17 juni 2005 @ 19:33
meen me te herinneren dat er op de verpakking iets stond van "voegt de verloren gegane suikers weer toe die verdwijnen bij het yadda yadda bla bla"?
Pietverdrietvrijdag 17 juni 2005 @ 21:09
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 18:55 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En wat doet het met de smaak dan? Gaat de koffie dan ook beter smaken?
Nee, het is ronduit smerig vind ik, maar goed, er zullen vast wel liefhebbers zijn.
Ik stel hoge eisen aan koffie, drink het liefst espresso van arabica bonen.
Zijn zat mensen die genieten van een bak robusta uit een bravilor.
brrrrrrtvrijdag 17 juni 2005 @ 21:18
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee, het is ronduit smerig vind ik, maar goed, er zullen vast wel liefhebbers zijn.
Ik stel hoge eisen aan koffie, drink het liefst espresso van arabica bonen.
Zijn zat mensen die genieten van een bak robusta uit een bravilor.
luxenicht
serieus, bedankt voor de verlichting
LarZjevrijdag 17 juni 2005 @ 21:22
Mijn oma gebruikte het ook om haar tweede pot koffie gezet met het eerste filter nog enigszins naar koffie te laten smaken ipv karton
Exciter101vrijdag 17 juni 2005 @ 22:07
Mijn moeder gebruikt het ook. Ik vind dat de koffie er erg bitter van gaat smaken. Brrrr, bah!
fembolvrijdag 17 juni 2005 @ 22:25
Vroeger (vroegah!) smaakte koffie niet echt naar koffie. Vandaaar buisman.

Tegenwoordig heb je hele goeie koffies die helemaal niet duur hoeven te zijn (ipv dat smerige Douwe Egberts bocht) en dus heb je ook geen buisman meer nodig. De betere supermarkt heeft niet eens meer buisman (C1000 en Albert Heijn)!
McManvrijdag 17 juni 2005 @ 22:52
Je moet een kaneelstokje in het koffiefilter doen! HEERLIJK
Pietverdrietvrijdag 17 juni 2005 @ 22:54
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 21:18 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

luxenicht
serieus, bedankt voor de verlichting
Ja ja
Ik drink niet veel koffie, mijn maag doet dat niet meer mee, maar iedere ochtend 1 a 2 bakjes espresso, dan kan ik er de hele dag tegen.
desiredbardvrijdag 17 juni 2005 @ 22:58
Buisman voor goedkope koffie ben je gek
Het doet wonderen voor het aroma
Ik neem altijd potjes mee als ik weer in Nederland geweest ben...
halve eetlepel op de koffie heerlijk (8-12 mokken per dag)

Bovendien is het prima om de wiet in te verstoppen... de neus van zo'n hashhond houdt niet van buisman
Rampestampermaandag 20 juni 2005 @ 22:55
Buisman schijnt ook handig te zijn om gehaktballetjes te bakken.

Het schijnt dat als je het toevoegt aan het bakvet de gehaktballetjes langer lekker blijven zodat je ze ook wat langer bewaren om bijvoorbeeld koud te serveren.

Dit heeft een slager mijn moeder ooit verteld, maar of er iets van waar is durf ik niet te beweren.
Misschien dat de wat meer ervaren koks hier wat over weten
Martijn_77dinsdag 21 juni 2005 @ 23:08
quote:
Op maandag 20 juni 2005 22:55 schreef Rampestamper het volgende:
Dit heeft een slager mijn moeder ooit verteld, maar of er iets van waar is durf ik niet te beweren.
Misschien dat de wat meer ervaren koks hier wat over weten
Daar ben ik ook wel heel erg benieuwd naar!!
Pietverdrietdinsdag 21 juni 2005 @ 23:13
buisman in het bakvet, das voor mij zoiets als paprika poeder over de gebakken aardappeltjes strooien bij het bakken, omdat je ze niet écht knapperig en bruin bakt, maar loopt te prutsen. Net zoiets als doperwten gebruiken ipv kappertjes, of meer van dat soort ellende.
Het is prutsen.
brrrrrrtwoensdag 22 juni 2005 @ 00:05
waarom wou je eigenlijk dat je een ijsbeer was?
Pietverdrietwoensdag 22 juni 2005 @ 00:20
quote:
Op woensdag 22 juni 2005 00:05 schreef brrrrrrt het volgende:
waarom wou je eigenlijk dat je een ijsbeer was?
Fotoboek van Pietverdriet
Fratzwoensdag 22 juni 2005 @ 16:20
quote:
Op vrijdag 17 juni 2005 22:25 schreef fembol het volgende:
Vroeger (vroegah!) smaakte koffie niet echt naar koffie. Vandaaar buisman.

Tegenwoordig heb je hele goeie koffies die helemaal niet duur hoeven te zijn (ipv dat smerige Douwe Egberts bocht) en dus heb je ook geen buisman meer nodig. De betere supermarkt heeft niet eens meer buisman (C1000 en Albert Heijn)!
C1000 en Albert Heijn verkopen alletwee nog gewoon Buisman hoor.