FOK!forum / Culinesse à gogo / Japanse dipsaus: Moet je proberen!!!
the_RAVENwoensdag 15 juni 2005 @ 23:00
Japanse Cassave dipsaus

Allereerst weet ik niet of de saus echt Japans is, maar je krijgt hem wel bij de Japanner. De saus is ook geschikt voor ander voedsel.

Ingrediënten:
- Mosterd (normale smaak)
- Mayonaise (ik gebruik altijd normale Calvé)
- Honing
- Cassave kroepoek (hoeveelheid naar gelang)
- Optioneel: gemberstroop

Verhoudingen

1/2 mayonaise mengen met 1/4 mosterd en 1/4 honing. Goed roeren tot het een geheel is. Serveren met een schaal Cassave Kroepoek. Een verrassende en typische smaak.

Laat even weten hoe het smaakte

[ Bericht 2% gewijzigd door Martijn_77 op 15-06-2005 23:31:37 ]
_Floddertje_woensdag 15 juni 2005 @ 23:19
Er staan wat rare codes in je tekst...

Ben wel gek op cassavekroepoek, dus zal deze dipsaus eens proberen.
Martijn_77woensdag 15 juni 2005 @ 23:22
Al geregeld

[ Bericht 44% gewijzigd door Martijn_77 op 15-06-2005 23:32:05 ]
Zwansenwoensdag 15 juni 2005 @ 23:22
Edit.

Graag wel wat bijdragen aan het topic

[ Bericht 86% gewijzigd door Martijn_77 op 15-06-2005 23:30:41 ]
bas-beestwoensdag 15 juni 2005 @ 23:28
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 23:22 schreef Martijn_77 het volgende:
@the_raven in welke verhoudingen dien je de Ingrediënten gebruiken?
* bas-beest gokt op 2 delen mayonaise met 1 deel mosterd en 1 deel honing

½ mayonaise mengen met ¼ mosterd en ¼ honing

whehehe, als je die bovenstaande zin dus kopieert uit de OP en in je reactie plakt, gaat 't wel goed
the_RAVENwoensdag 15 juni 2005 @ 23:35
uhm ja dat zijn inderdaad de verhoudingen ja, ik had ze gekopieert uit een worddocumentje.

Dit zijn voor mij de lekkerste verhoudingen maar je moet zelf maar even kijken wat jij het beste vindt.
Martijn_77woensdag 15 juni 2005 @ 23:37
quote:
Op woensdag 15 juni 2005 23:35 schreef the_RAVEN het volgende:
Dit zijn voor mij de lekkerste verhoudingen maar je moet zelf maar even kijken wat jij het beste vindt.
Ik zou persoonlijk die gembersiroop gebruiken als vervanging van de honing. Maar dan moeten de verhoudingen denk ik iets aangepast worden.
ParanoidEvmaandag 27 juni 2005 @ 22:26
Ik ga het nu eens maken..
Mirjammaandag 27 juni 2005 @ 22:28
klinkt goed.
ga t zeker ns maken
ParanoidEvmaandag 27 juni 2005 @ 22:40
Ik had nog honingmosterd, heb ik dat maar als 1/2 gebruikt. Het smaakte 'wel ok'. Ik denk niet dat ik het zelf zal gebruiken als dipsaus. Misschien bij een feestje als ik toevallig cassavechips heb liggen.
BBQ-kipdinsdag 28 juni 2005 @ 10:53
En wat is hier Japans aan dan?
Mayonaise en mosterd is IMHO niet bepaald Japans...
Mosterd zou je kunnen vervangen door klein beetje mierikswortelpasta/wasabi, lekker pittig en wél Japans
mirugaidinsdag 28 juni 2005 @ 11:02
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 10:53 schreef BBQ-kip het volgende:
En wat is hier Japans aan dan?
Mayonaise en mosterd is IMHO niet bepaald Japans...
Mosterd zou je kunnen vervangen door klein beetje mierikswortelpasta/wasabi, lekker pittig en wél Japans
De topicstarter kreeg de saus in een Japans restaurant, dus dat zal wel het Japanse eraan zijn.
Overigens is er wel Japanse mosterd; is wat scherper dan de gewone mosterd.
Double_Bwoensdag 29 juni 2005 @ 13:46
Hehe, deze saus maak ik altijd als dressing voor over de sla!
Shark.Baitwoensdag 29 juni 2005 @ 13:52
Die mosterd, moet dat niet wasabi zijn?
the_RAVENwoensdag 29 juni 2005 @ 15:30
nee het is echt mosterd
Hikwoensdag 29 juni 2005 @ 15:44
quote:
Op dinsdag 28 juni 2005 10:53 schreef BBQ-kip het volgende:
Mosterd zou je kunnen vervangen door klein beetje mierikswortelpasta/wasabi, lekker pittig en wél Japans
Daar zat ik dus ook aan te denken...
Maak wel eens wasabi-dip op die manier.

Overigens is casave ook niet echt Japans, volgens mij...
Maar doe wat je lekker vindt!