quote:Op vrijdag 3 juni 2005 19:20 schreef Ruis het volgende:
mijn vragen;
1, kan m'n huidige windows installatie bewaard blijven?
Ja
2, hoe zet ik een multiboot systeem op? ik herinner me van eerdere pogingen LILO, en hoe slecht me dat beviel.
Dat hoort toch automatisch te gebeuren?
3, 10gb, is dat voldoende voor een normale linux installatie + swap?
ja
4, ik heb een 160Gb externe harde schijf aan m'n laptop hangen, NTFS gepartitioneerd, heb ik vanuit Linux hier toegang toe?
Nee (bij mij lukte het iig niet)
5, wat is de meest logische methode van installeren?
CDtje erin en installeren
ja.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 19:20 schreef Ruis het volgende:
mijn vragen;
1, kan m'n huidige windows installatie bewaard blijven?
Als je iets als fedora of Ubuntu installeert moet je gewoon kiezen voor de grub booter (niet lilo dus, grub is meestal de standaard)quote:2, hoe zet ik een multiboot systeem op? ik herinner me van eerdere pogingen LILO, en hoe slecht me dat beviel.
ik neem aan van wel. als je niet te veel troep meeinstalleert...quote:3, 10gb, is dat voldoende voor een normale linux installatie + swap?
Nee. niet standaard nee, en helemaal niet standaard met NTFS, dan moet het minstens linux partitie wezen en hij moet uberhaupt te zien zijn in linux.quote:4, ik heb een 160Gb externe harde schijf aan m'n laptop hangen, NTFS gepartitioneerd, heb ik vanuit Linux hier toegang toe?
Fedora op cd fikken.quote:5, wat is de meest logische methode van installeren?
Aanvulling: USB-disken zijn wel te mounten, met de juiste instellingen. NTFS daarentegen is ALLEEN te lezen; schrijven is *high risk* (en dat moet je niet onderschatten)!quote:4, ik heb een 160Gb externe harde schijf aan m'n laptop hangen, NTFS gepartitioneerd, heb ik vanuit Linux hier toegang toe?
Ik geloof dat als je write support aan zet je dan zonder al te veel problemen bestanden kunt overschrijven (zonder de grootte te veranderen), maar nieuwe bestanden aanmaken of bestanden verwijderen kan nog voor een hoop problemen zorgen.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 19:34 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Aanvulling: USB-disken zijn wel te mounten, met de juiste instellingen. NTFS daarentegen is ALLEEN te lezen; schrijven is *high risk* (en dat moet je niet onderschatten)!
ja hoi, ik open niet een topic om dingen te vragen die ik al weet.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 20:14 schreef EdwardSeepers het volgende:
afaik is NTFS gewoon werkbaar te krijgen onder linux? *krabt op hoofd*
quote:Op vrijdag 3 juni 2005 20:38 schreef dawg het volgende:
Even een korte tweakersreactie:
Lilo gebruiken. Zie ook http://www.tldp.org of http://www.google.nl voor meer informatie.![]()
quote:2, hoe zet ik een multiboot systeem op? ik herinner me van eerdere pogingen LILO, en hoe slecht me dat beviel.
Ja.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 19:39 schreef Ruis het volgende:
die usb disk is eigenlijk alleen in gebruik als iso en mp3 opslag medium, maar ik zou hem in ubuntu wel kunnen mounten dus?
Je kan die partitie gewoon verwijderen, tijdens de installatie van Linux moet je dan die lege ruimte selecteren.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 19:40 schreef Ruis het volgende:
oh, en die partitie waar ik linux op wil zetten, moet ik die vanuit windows herformatteren in een ander formaat, gewoon de partitie verwijderen of kan ik dat vanuit de installatie doen?
Met standaard kernel module kan je alleen lezen. (schrijven is risky)quote:Op vrijdag 3 juni 2005 20:14 schreef EdwardSeepers het volgende:
afaik is NTFS gewoon werkbaar te krijgen onder linux? *krabt op hoofd*
Grub doet het hier altijd prima. En wordt die ook niet door vele distro's standaard gebruikt?quote:Op vrijdag 3 juni 2005 20:39 schreef dawg het volgende:
Lilo is goed. Beter dan Loadlin imo.
Met Loadlin kan je Linux starten vanuit real-mode DOS, het is geen bootloader zoals LILO of GRUB dat zijn. Of bedoelde je toch GRUB? Die vind ik overigens ook beter.. en je kan er een splash screen achter zetten voor de looksquote:Op vrijdag 3 juni 2005 20:39 schreef dawg het volgende:
Lilo is goed. Beter dan Loadlin imo.
Wireless? nope, vaak niet. Bovendien is in ubuntu nog minder ondersteund omdat sommige drivers die er wel zijn, niet compleet open source/vrij beschikbaar zijn, waardoor ubuntu ze niet in de distributie stopt.quote:Op zaterdag 4 juni 2005 00:47 schreef Ruis het volgende:
me dunkt, 11mbit kreng met realtek chipset, word dat neit standaard ondersteund ofzo?
Gelijk heb je, in beide puntenquote:Op zaterdag 4 juni 2005 06:56 schreef LintuxCx het volgende:
Hmm, ik dacht dat Realtek een positieve uitzondering is, die heeft IIRC zelfs zelf nog GPL'ed drivers uitgegeven. Alleen werkten die niet bepaald stabiel destijds, maar da's ook al weer anderhalf jaar terug.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |