Dat ben ik ook van plan, volgend jaar ga ik beginnen aan Engelse Taal en Cultuur/ Amerikanistiek in Nijmegen. Zit je daar ook?quote:Op woensdag 1 juni 2005 23:15 schreef Black_Tulip het volgende:
tvp.. Ik ga hopelijk in het derde jaar een half jaar naar Amerika voor mijn studie (American Studies).
Nee, ik zit in Groningen.quote:Op maandag 6 juni 2005 00:42 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Dat ben ik ook van plan, volgend jaar ga ik beginnen aan Engelse Taal en Cultuur/ Amerikanistiek in Nijmegen. Zit je daar ook?
Jammer dat Groningen zo ver weg is voor mij, ik had graag vanaf het eerste jaar American Studies gaan doen, maargoed ..quote:
Wat Hawaii betreft, ik heb in mei gesproken met een representante van de Hawaii pacific university in Utrecht, qua kosten zit Hawaii in de lagere klassen van Amerika, terwijl de kwaliteit toch goed is. Ik wil ook graag in tha USA studeren, maar wat wil jij precies gaan doen? Hoe doe jij het met het vele geld wat het gaat kosten?quote:Op maandag 30 mei 2005 18:20 schreef Hansnr8 het volgende:
Weet nog niet of ik wel naar deze school wil, heb ook scholen in Hawaii(maar die kan me waarschijnlijk niet betalen) NY en California maar die laten ff niets meer van zich horen(wel veel contact mee gehad).
Hoe ver weg? Ik woonde ook drie a vier uur vanaf Groningen hoorquote:Op maandag 6 juni 2005 18:00 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Jammer dat Groningen zo ver weg is voor mij, ik had graag vanaf het eerste jaar American Studies gaan doen, maargoed ..
Ik weet het allemaal nog niet.. Het is dus de bedoeling dat ik een Scholarship krijg die het grootste gedeelte van de koste dekt. En dan krijg ik waarschijnlijk een deel van mijn ouders en de rest moet ik lenen(50/50 ofzo). Dat zal dan een lening van 20.000/30.000 dollar zijn, en weet nog niet of ik daar zin in heb..quote:Op maandag 6 juni 2005 22:42 schreef HandiMAN het volgende:
[..]
Wat Hawaii betreft, ik heb in mei gesproken met een representante van de Hawaii pacific university in Utrecht, qua kosten zit Hawaii in de lagere klassen van Amerika, terwijl de kwaliteit toch goed is. Ik wil ook graag in tha USA studeren, maar wat wil jij precies gaan doen? Hoe doe jij het met het vele geld wat het gaat kosten?
Ik wil ook graag Astronaut worden en op de maan dansen, maar of ik dat wordt is wat anders...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 08:43 schreef Hansnr8 het volgende:
[..]
Ik weet het allemaal nog niet.. Het is dus de bedoeling dat ik een Scholarship krijg die het grootste gedeelte van de koste dekt. En dan krijg ik waarschijnlijk een deel van mijn ouders en de rest moet ik lenen(50/50 ofzo). Dat zal dan een lening van 20.000/30.000 dollar zijn, en weet nog niet of ik daar zin in heb..
En ik wil graag naar de School of Business.
Ik wil ook niet naar Harvard hoor, snap ook wel dat kans om daar angenomen te worden erg klein is...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 10:25 schreef Setambre het volgende:
[..]
Ik wil ook graag Astronaut worden en op de maan dansen, maar of ik dat wordt is wat anders...
Harvard School of Business is echt lastig om in te komen. Het zijn vaak al mensen die ervaring hebben in het management en de gemiddelde leeftijd is dan ook rond de 30.
Ik wens je veel succes bij het aanmelden
Business? Ja ik wil ook een master doen in business/economics, iets in die trant.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 10:44 schreef Hansnr8 het volgende:
[..]
Ik wil ook niet naar Harvard hoor, snap ook wel dat kans om daar angenomen te worden erg klein is...
nopequote:
wat het geld betreft, zoveel moet het nou ook weer niet kosten. Volgens de site van Hawaii zijn de jaarlijkse kosten voor housing, collegegeld, en eten iets van 22000 dollar, wat in euros iets van 17000 is.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 08:43 schreef Hansnr8 het volgende:
[..]
Ik weet het allemaal nog niet.. Het is dus de bedoeling dat ik een Scholarship krijg die het grootste gedeelte van de koste dekt. En dan krijg ik waarschijnlijk een deel van mijn ouders en de rest moet ik lenen(50/50 ofzo). Dat zal dan een lening van 20.000/30.000 dollar zijn, en weet nog niet of ik daar zin in heb..
En ik wil graag naar de School of Business.
hehe snelle reactie..quote:Op dinsdag 7 juni 2005 17:01 schreef Hansnr8 het volgende:
[..]
nope, ben zelf ook nog alles aan het uitzoeken.. Ikzelf ben 20(als het goed is) als ik er heen zou gaan
http://www.fulbright.nl/
dit is een hele goeie site, staat veel info op.. misschien helpt dit je nog wat? hier kan je ook testen als SAT enzo doen.
Ja, die school waar ik contact mee heb kost 26.000.. maar dat is per jaar he, dus nog 4 keer dat bedrag..quote:Op dinsdag 7 juni 2005 17:01 schreef HandiMAN het volgende:
[..]
wat het geld betreft, zoveel moet het nou ook weer niet kosten. Volgens de site van Hawaii zijn de jaarlijkse kosten voor housing, collegegeld, en eten iets van 22000 dollar, wat in euros iets van 17000 is.
Laat even weten als je reactie hebt, zo'n bijeenkomst is wel interessant ja..quote:Op dinsdag 7 juni 2005 17:03 schreef HandiMAN het volgende:
[..]
hehe snelle reactie..
anyway die site heb ik ff bekeken, toevallig weet ik dat ze eind juni een bijeenkomst hebben in A'dam waar ze het hebben over studeren in Amerika etc. Ik ga die lui daarover mailen want dat is wel interessant.
Maar jij wil dus een undergraduate doen?
Ik heb een reactie gekregen.quote:Op dinsdag 7 juni 2005 18:58 schreef Hansnr8 het volgende:
Laat even weten als je reactie hebt, zo'n bijeenkomst is wel interessant ja..
En in 1e instantie wil ik undergraduate doen, dat is 4 jaar.. misschien heb ik het daarna helemaal gehad en wil ik terug(of blijf daar werken ofzo) of vind ik het erg leuk en wil ik doorgaan.
ik help zelf ook al eens rondgekeken daarvoor. Maar heb het idee gekregen dat in die richting business/economics en ook finance ze bij de wat hoger aangeschreven universiteiten echt kwaliteit willen. Vaak zijn het mensen met 2-4 jaar werkervaring of gewoon al masters die nog een master doen. Als je gelijk na je bachelor erin probeert te komen moet je echt gemiddeld 9 staan denk ik. Dan moet je verder ook altijd een test maken, zoals GMAT of GRE en hier zul je weer bij de beste 90% moeten scoren om kans te maken. Zonder werkervaring ben je echt in het nadeel...quote:Op dinsdag 7 juni 2005 16:56 schreef HandiMAN het volgende:
[..]
Maar ja dat zijn MBA's, je hebt toch ook wel masters in tha USA met studenten die net bachelor hebben gedaan en dus van mijn leeftijd zijn? Weet jij daar meer vanaf?
Kappen die Amerikanen met studeren gelijk na een bachelor dan? Je hebt toch vast mogelijkheden om gelijk in te rollen in een master ofzoiets. Wat betreft die engelse testjes, daarvan ben ik op de hoogte en referenties moeten ook niet echt een probleem zijn.quote:Op donderdag 9 juni 2005 21:41 schreef superbient het volgende:
[..]
ik help zelf ook al eens rondgekeken daarvoor. Maar heb het idee gekregen dat in die richting business/economics en ook finance ze bij de wat hoger aangeschreven universiteiten echt kwaliteit willen. Vaak zijn het mensen met 2-4 jaar werkervaring of gewoon al masters die nog een master doen. Als je gelijk na je bachelor erin probeert te komen moet je echt gemiddeld 9 staan denk ik. Dan moet je verder ook altijd een test maken, zoals GMAT of GRE en hier zul je weer bij de beste 90% moeten scoren om kans te maken. Zonder werkervaring ben je echt in het nadeel...
Wat ook veel helpt zijn je referenties, als jij een professor een brief voor je kan laten schrijven of een baas van het bedrijf waar je werkt, dan is dat echt een pré...
suc6 in ieder geval, ik stel het nog wel een paar jaartjes uit...
ja tuurlijk kan je wel gelijk een master beginnen, maar niet aan een "top-universiteit" waarschijnlijk, dat is heel moeilijk met alleen een bachelor, dus daarom wacht ik ook nog even en probeer ik het wel als ik hier in NL een dubbele master heb gehaald...quote:Op donderdag 9 juni 2005 23:49 schreef HandiMAN het volgende:
[..]
Kappen die Amerikanen met studeren gelijk na een bachelor dan? Je hebt toch vast mogelijkheden om gelijk in te rollen in een master ofzoiets. Wat betreft die engelse testjes, daarvan ben ik op de hoogte en referenties moeten ook niet echt een probleem zijn.
Maar jij gaat dus niet naar the USA?
Juist ja maar ik doe nog oude stijl hierzo, dat is 4 jaar studeren en staat dus gelijk aan een 4-jarige bachelor in Amerika en gelijk aan een Europese master.quote:Op vrijdag 10 juni 2005 08:35 schreef superbient het volgende:
[..]
ja tuurlijk kan je wel gelijk een master beginnen, maar niet aan een "top-universiteit" waarschijnlijk, dat is heel moeilijk met alleen een bachelor, dus daarom wacht ik ook nog even en probeer ik het wel als ik hier in NL een dubbele master heb gehaald...
ow dat is al een voordeelquote:Op maandag 13 juni 2005 14:13 schreef HandiMAN het volgende:
[..]
Juist ja maar ik doe nog oude stijl hierzo, dat is 4 jaar studeren en staat dus gelijk aan een 4-jarige bachelor in Amerika en gelijk aan een Europese master.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |