abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 30 mei 2005 @ 17:12:14 #1
92655 Ferdi81
omdat............
pi_27486962
iemand enig idee hoe ???
  maandag 30 mei 2005 @ 17:19:28 #2
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27487208
Wat wil je ermee gaan doen? Zijn zoveel dingen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_27487325
Ferdi, rabarber is een plant. Je kan 't bijvoorbeeld koken, en 't als desert eten, maar er ook jam van maken (meer compote).
  maandag 30 mei 2005 @ 19:22:47 #4
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27490038
inderdaad, wat wil je ermee doen?
ik maak er altijd compote van
lekker als toet of in de vla ofzo
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27497305
In stukjes van 3-4 cm snijden en in een pan met een klein beetje water (half kopje is meer dan genoeg) in een kwartiertje tot moes koken. Suiker (of zoetstof) naar smaak toevoegen. Kaneel-/vanillestokje of een paar kruidnagels meekoken kan ook.
"The question of whether computers can think is like the question of whether submarines can swim."
Edsger Wybe Dijkstra [1930-2002]
pi_27501305
op WDR kookprogramma [ jah duits ] was een topkok, hij schilde rode rabarber, en kookte t tot moes, t einde was groene prut. schande ....
wortel eraf, wassen, kleinsnijden. ff koken, met suiket en of limonadesiroop,

ik mis piet
De Puta Madre
  dinsdag 31 mei 2005 @ 03:28:23 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27501898
Ik heb altijd van mijn scheikundeleraar ( ) geleerd dat er veel oxaalzuur in rabarber zit (net als in spinazie), daardoor komt dat stroeve op je tanden als je spinazie of rabarber hebt gegeten.
De manier om dit op te lossen wasdoor een schepje ongebluste kalk mee te laten koken, heft het oxaalzuur op dan.
Alleen waar vind je nou ongebluste kalk heden ten dage...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  dinsdag 31 mei 2005 @ 07:13:09 #8
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27502126
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 03:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb altijd van mijn scheikundeleraar ( ) geleerd dat er veel oxaalzuur in rabarber zit (net als in spinazie), daardoor komt dat stroeve op je tanden als je spinazie of rabarber hebt gegeten.
De manier om dit op te lossen wasdoor een schepje ongebluste kalk mee te laten koken, heft het oxaalzuur op dan.
Alleen waar vind je nou ongebluste kalk heden ten dage...
In het scheikunde lokaal op een middelbare school?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  dinsdag 31 mei 2005 @ 07:21:23 #9
69191 Varr
Hier ben ik, hierzo!!
pi_27502151
rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier
pi_27503303
Toen ik nog klein was gewassen rabarber stengels mee naar school nemen voor tijdens de pauze, samen met een potje suiker om te dippen

heerlijk toch, Jeugdsentiment
I've got a plan so cunning you could put a tail on it and call it a weasel
  dinsdag 31 mei 2005 @ 10:26:55 #11
30488 coolbabe
My little pwny
pi_27505216
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 03:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb altijd van mijn scheikundeleraar ( ) geleerd dat er veel oxaalzuur in rabarber zit (net als in spinazie), daardoor komt dat stroeve op je tanden als je spinazie of rabarber hebt gegeten.
De manier om dit op te lossen wasdoor een schepje ongebluste kalk mee te laten koken, heft het oxaalzuur op dan.
Alleen waar vind je nou ongebluste kalk heden ten dage...
Ik leerde dat je er dan gewoon een schoolbordkrijtje bij moest doen. Ik doe het nooit, vind dat stroeve juist wel lekker
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  dinsdag 31 mei 2005 @ 10:27:24 #12
111571 klaarover
klaar? over!
pi_27505233
Voor de lekkerste en mooiste rabarberprut, laat je de rode schil er natuurlijk aan.
Snij stukken van 2 a 3 cm.
Smoor de rabarberstukken in een kluit boter, in een pan met deksel.
Halverwege doe je er suiker bij. Veel suiker, want anders is het vies.
De gaarheid is heel belangrijk: niet compleet tot moes koken. Er moet nog iets van de stukken herkenbaar zijn.

Culinaire variaties zijn:
-rabarber 'crumble' met custardsaus of vanilleijs
-dikke wentelteefjes overgoten met rabarberprut
  dinsdag 31 mei 2005 @ 10:29:32 #13
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27505306
ik snij de rabarber gewoon in variabale stukken, van 1 tot 3 centimeter
nadat ik de stengels onder de kraan gewassen heb
daarna in de pan, laagje water erbij.
tot moes koken.
kijk uit , rabarber kook heel snel over!
vlak voordat je het van het gas haalt suiker erbij, t liefst half suiker half zoetstof ofzo, en niet teveel. t mag best een beetje zurig ijn.
wat rozijnen erbij, en klaar

dan heb je rabarber die neit helemaal verkookt is, maar er zitten ook nog wat zachte stukjes in, lekker hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 31 mei 2005 @ 10:30:47 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_27505356
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 03:28 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb altijd van mijn scheikundeleraar ( ) geleerd dat er veel oxaalzuur in rabarber zit (net als in spinazie), daardoor komt dat stroeve op je tanden als je spinazie of rabarber hebt gegeten.
De manier om dit op te lossen wasdoor een schepje ongebluste kalk mee te laten koken, heft het oxaalzuur op dan.
Alleen waar vind je nou ongebluste kalk heden ten dage...
Ik denk niet dat je ongebluste kalk bedoelt. Ongebluste kalk
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 31 mei 2005 @ 18:49:08 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27521220
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 09:18 schreef Hello_Kitty het volgende:
Toen ik nog klein was gewassen rabarber stengels mee naar school nemen voor tijdens de pauze, samen met een potje suiker om te dippen

heerlijk toch, Jeugdsentiment
Ongekookt?

Nog nooit geprobeerd / van gehoord.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 1 juni 2005 @ 09:04:04 #16
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27534290
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 07:13 schreef Euc- het volgende:

[..]

In het scheikunde lokaal op een middelbare school?
Yep, zeker weten
Geweldige man was dat, 's ochtends altijd eerst de goudkoers voorlezen uit de krant en dan beginnen aan de scheikundeles, waarin hij zoveel mogelijk de link naar de praktijk probeerde te leggen dat maakte het veel leuker, echt een gave vent
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 1 juni 2005 @ 09:05:06 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27534318
quote:
Op dinsdag 31 mei 2005 10:30 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ik denk niet dat je ongebluste kalk bedoelt. Ongebluste kalk
Ik bedoelde wel zeker ongebluste kalk

Maar een schoolkrijtje (niet die dropjes...) kan denk ik ook wel.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27534927
Ik gooi er meestal een klein beetje krijt bij. Je kan dat kopen bij een goede drogist. Bij ons in de stad zit er nog eentje die het verkoopt.

Wat ook lekker is een rijpe banaan erdoorheen prakken, nadat je de rabarber gekookt hebt. Je hebt dan veel minder suiker nodig.
  woensdag 1 juni 2005 @ 10:35:03 #19
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_27536864
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 09:05 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ik bedoelde wel zeker ongebluste kalk

(...)
Raadpleeg dan wel tijdig een arts.
quote:
Inslikken
Brandend gevoel. Buikpijn. Buikkrampen. Braken. Diarree.
Spoel de mond. NIET laten braken. Niets laten drinken. Raadpleeg een arts.



Bron
The love you take is equal to the love you make.
pi_27537036
Receptje voor Rabarberchutney (heel lekker bij vlees en/of aardappels)

1 kg rabarber
4 uien(of een bosje sjalotten)
5 theelepels kerriepoeder
2 dl azijn
3 theelepels zout
2 mespunten cayennepeper
2 mespunten gemberpoeder
500 gr bruine suiker
2 eetlepels bakgember

Breng alle ingredienten samen met de fijngesneden uien en rabarber in een pan op een zacht vuur aan de kook. Laat, als de rabarber zacht is en het vocht heeft losgelaten, alles flink doorkoken tot een dikke massa ontstaat. Roer wel goed. Vul glazen, goed schoongemaakte potjes ermee en sluit goed af.
Eva
pi_27537080
of rabarberjam met gember (zelf nog niet geprobeerd...)

kg rabarber
2 kg suiker
120 gr gemberbolletjes
2 eetlepels gemberstroop

Zet de rabarber, in kleine stukjes gesneden, in een diepe kom laag om laag met suiker 24 uur koel weg. Giet het vocht eraf en laat dit gedurende een half uur inkoken.( Een druppel moet stollen op een koud bord.) Voeg de fijngesneden gemberbolletjes en de gemberstroop toe. Kook alles samen
tot jamdikte in(ca een half uur) Doe de jam in potten en sluit deze af.
Eva
  woensdag 1 juni 2005 @ 10:43:34 #22
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27537095
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 10:35 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Raadpleeg dan wel tijdig een arts.
[..]




Bron
Je gebruikt natuurlijk maar een klein beetje om te laten reageren met de zuren uit de rabarber.
Als het goed is blijft er weinig tot geen ongebluste kalk over in je prutje wanneer de reactie klaar is.
Je gaat natuurlijk geen scheppen ongebluste kalk solo naar binnen zitten werken...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27539692
Als ik op google zoek naar recepten met rabarber, gooien ze er vaak gezuiverd krijt in het gerecht. Te koop bij de drogist.
  woensdag 1 juni 2005 @ 17:43:24 #24
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27550189
ik doe echt nooit krijt, kalk of dat soort shit in mn rabarber?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27563105
quote:
Op woensdag 1 juni 2005 17:43 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik doe echt nooit krijt, kalk of dat soort shit in mn rabarber?
kleine kinderen lusten meestel geen rabarber. niet alleen omdat t zuur is, maar t is ook niet goed voor ze, een wit krijtje toevoegen kan geen kwaad, ooit ergens gelezen... kalk toevoegen.
als ze ouder zijn , eten ze t wel, en ze zijn er meer tegen bestand,
dus, eten opdringen helpt nooit, er is een reden voor...
De Puta Madre
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')