Piaf | zondag 29 mei 2005 @ 15:43 |
Ik heb voor het eerst (!!!) en zooitje mais kolven gekocht Ik ben dr heelmaal verzot op en ga het nu een keertje zelf proberen Ik ben al zover gekomen dat ik weet dat het gekookt moet worden...in water ![]() Nu mis ik alleen andere belangrijke info; hoe lang moet het gekookt worden?? hoog vuur? laag vuur? moet er iets toegevoegd worden? Mijn doel is, zoiets als de kolven van KFC, de mais moet niet hard zijn of plakkerig Iemand de me op weg kan helpen? | |
Piaf | zondag 29 mei 2005 @ 16:04 |
Mensen Ik zit met die dingen in mn handen , wachtend op een antwoord ![]() | |
FlamejoB | zondag 29 mei 2005 @ 16:06 |
Tussen de 10-15 minuten. Hangt een beetje af van de kolf. Je ziet het vanzelf verkleuren, om te controleren kun je met een vork in een korrel prikken. Wel wat zout in het water doen. lekker met boter eroverheen | |
FlamejoB | zondag 29 mei 2005 @ 16:07 |
en een deksel op de pan. Anders wordt (de drijvende kolf) aan een kant gaarder dan aan de andere kant | |
B.A.Trix | zondag 29 mei 2005 @ 16:10 |
quote:Ik vind het zelf lekkerderderder als er iets meer dan wat zout in zit ![]() ![]() | |
Rio | zondag 29 mei 2005 @ 16:10 |
Is al een topic over. Ergens. Maar idd, met een kwartier zit je zeker goed. | |
Piaf | zondag 29 mei 2005 @ 16:25 |
Zitten er al bijna 15 min in de kokerij Ben benieuwd Als het te hard is, gewooon langer laten doorkoken? En boven het vuur houden? ehh? kan me niet voorstellen dat dat echt lekker is | |
FlamejoB | zondag 29 mei 2005 @ 16:29 |
Nog niet gaar? even teruggooien en weer laten koken ![]() Boven het vuur lijkt me ook wat minder ja, maar heb het eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd | |
rotterdamse | zondag 29 mei 2005 @ 16:29 |
Water koken, dan de maiskolven erin. klont boter erbij, beetje zout erbij en dan 20 minuten laten koken. (vreemd genoeg doet mijn vriendin er ook suiker bij, schijnt ook lekker te zijn.) Eruit halen, op aluminiumfolie leggen, klont roomboter erover heen halen, zout erover strooien en helemaal in de folie wikkelen. Half uurtje laten liggen (dan gaart het lekker na en trekt de boter en het zout erin) en je eet je vingers erbij op. | |
Chaosma | zondag 29 mei 2005 @ 16:56 |
Ik doe er altijd aromat op ipv zout, veel lekkerder. | |
Euc- | zondag 29 mei 2005 @ 16:59 |
quote:Bij het water? Dat voegt zéér weinig toe aan de smaak. Wat je wel kunt doen wil je het wat zoeter krijgen is de mais af te schudden, pan weer verwarmen, klont boter erover, suiker erover, goed doorverwarmen (al door elkaar schuddend) en klaar. Dit kun je ook doen met peultjes/erwtjes/worteltjes etc etc. De techniek heet glaceren in de prof. keuken, en vaak eten de kleine kinderen hierdoor toch de door hun veelal als vies ervaren groenten ![]() | |
Martijn_77 | zondag 29 mei 2005 @ 19:25 |
quote:Ja maar dan wel met Roomboter!!! | |
hassanjassan | zondag 29 mei 2005 @ 21:50 |
Weer spam van Good Eats Now when in season young, fresh corn scarcely needs cooking but since butter doesn't really melt on cold ears a quick dip in boiling water, say a minute, is appropriate. Now when it comes to cooking shuck on or off, it's really a matter of taste. Personally, I appreciate the, excuse the wine-speak, grassy notes that the shuck lends. (60 seconds in lots of boiling H2O) Now, if you're corn has been stored for more than a day or two or if you suspect the farm is more than, say, 2 zip codes down the road, add 2 tablespoons of sugar to the water, but no salt.(2 Tbls sugar no salt during cooking, it can toughen kernels) http://www.goodeatsfanpage.com/Season2/Corn/CornTranscript.htm Check overigens die hele website voor allerlei nifty dingen over koken. Het is een programma zoals mythbusters, maar dan voor koken. | |
B.A.Trix | maandag 30 mei 2005 @ 00:11 |
quote:Probeer het maar es.. ![]() | |
BBQ-kip | maandag 30 mei 2005 @ 09:37 |
Ik ga zeker eens kijken HassanJassan ![]() Altijd leuk om weer nieuwe dingen te weten te komen! | |
Stranger | maandag 30 mei 2005 @ 09:39 |
quote:De kolf draait door het kokende water, ik doe nooit een deksel op de pan bij het koken van maiskolven, en nog nooit verschil in gaarheid gehad. Nu ik er over denk is het al lang geleden dat ik het op heb, en het is nog wel zo lekker. Met roomboter en zout ![]() | |
rotterdamse | dinsdag 31 mei 2005 @ 20:36 |
quote:Gevonden een mais recept. En...je kookt het wel degelijk met suiker. (en niet met zout al doe ik het zelf wel zo) -------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gemiddelde kooktijd: 25 minuten, verse kolven 10-15 minuten Bijzonderheden Verwijder bij maïskolven voor gebruik de schutbladen en de draden. Kook de kolven in ruim water met een schepje suiker. Voeg geen zout toe omdat zout de korrels hard maakt. De korrels zijn na het koken makkelijk van de kolf te snijden. Er zijn ook mini-maïskolfjes die veel sneller gaar zijn en heel geschikt zijn om te verwerken in roerbakschotels. Variaties met maïs als kolf uit het vuistje, gekookt en gegrild op de barbecue of in een grillpan maïskorrels in salade met paprika, blokjes harde geitenkaas en partjes sinaasappel maïskorrels in combinatie met peultjes, doperwtjes of wortel maïskorrels in een omelet | |
Maikuuul | donderdag 2 juni 2005 @ 21:08 |
Ik heb het vanmiddag gemaakt zoals hier beschreven staat, en het smaakte zeer goed! ![]() Alleen had ik een beetje te veel suiker gebruikt want het was wat TE zoet ![]() Maar dat weet ik dan wel weer voor de volgende keer! | |
MissHobje | maandag 14 augustus 2006 @ 19:15 |
Ik kook ze altijd in melk/room verhouding met een schep suiker en snuf zout ![]() 25 minuten meestal wel.. daarna uitlaten lekker en besmeren met wat roomboter hmmmmmmmm .. | |
kabouter.muts | maandag 14 augustus 2006 @ 19:55 |
De lekkerste mais komt uit de vriezer van Bonduelle. Heel lekker zoet, knapperig en echt lekkerder dan vers. Dan is 10-15 min. in kokend water voldoende. | |
vats | dinsdag 15 augustus 2006 @ 06:11 |
Minuutje of 5 op hoog vuur. Ik houd van knapperig eten en niet van fijngekookte prut! | |
popolon | dinsdag 15 augustus 2006 @ 06:13 |
quote:De lekkerste mais komt echt niet uit de vriezer hoor. ![]() Maar goed, niet te lang anders wordt 't zo zacht. Gewoon zelf even controleren. Ik hou niet van zoet dus zeker geen suiker en ook geen roomboter. Liefst puur. ![]() | |
kabouter.muts | dinsdag 15 augustus 2006 @ 10:18 |
quote:Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven. | |
vats | dinsdag 15 augustus 2006 @ 10:57 |
quote:Dan koop je geen goede, koop je verse sweetcorn (nu op dit moment in het seizoen), dat is veel lekkerder dan diepvries zooi! | |
kabouter.muts | dinsdag 15 augustus 2006 @ 13:02 |
quote:Ja ja als ik mais vers koop, dan is het in de nazomer en sweetcorn maar ja smaken verschillen. . . . .vind toch echt de hele maiskolven uit de vriezer het lekkerst. Trouwens bijna nergens te krijgen. Alleen een Vomar heeft het hier van alle suppermarkten in de buurt (stuk of 20). Dus ook nog eens moeilijk te krijgen. | |
popolon | dinsdag 15 augustus 2006 @ 13:36 |
quote:Ik vind het net een hap suiker met wat maissmaak, niet echt mijn ding. Op de barbeque is het ook lekker, wel de kolf even 'verpakken' met wat folie. | |
kabouter.muts | woensdag 16 augustus 2006 @ 11:27 |
Ja heerlijk op de bbq. Dit weekend als het nog mooi weer is ga ik ze weer kopen. | |
Serendips | woensdag 16 augustus 2006 @ 11:34 |
Heerlijk! Tien minuutjes koken, klontje boter erover strijken, zwarte peper erover. Klaar! De verse dan, hè! | |
Jepali | zaterdag 19 augustus 2006 @ 13:22 |
Hallo, Ik heb net op een boerderij wat maiskolven gekocht en die wil ik vanavond op de bbq doen. De meningen zijn verdeeld, wel eerst koken... of meteen op de bbq Ik ben een leek, wat is het beste? | |
Martijn_77 | zaterdag 19 augustus 2006 @ 17:41 |
Ik zou voor eerst koken gaan ![]() | |
allsystemshalt | zondag 5 augustus 2007 @ 18:49 |
![]() Ik googlede op mais koken en kwan hier terecht ![]() Had ik kunnen weten ![]() Anyway 10 minuten koken en dan 5 minuten nagaren in aluflie met boter en wat zout ![]() ![]() ![]() Pannetje staat al op ![]() ![]() | |
Serendips | zondag 5 augustus 2007 @ 20:48 |
quote:Dat nagaren hoeft van mij niet, voegt nietecht wat toe. | |
Tinkepink | zondag 5 augustus 2007 @ 20:57 |
Wat koken jullie de mais kort! Volgens de verpakking van de verse mais die ik toevallig vandaag weer eens heb gekookt, moet het een klein half uurtje gekookt worden op laag vuur. Beetje suiker erbij, beetje zout. Eventueel in melk koken. Ik zelf heb ze vandaag 20 minuten gekookt met suiker en zout en ze daarna nog 10 minuutjes op de bbq gelegd. | |
SuperRembo | zondag 5 augustus 2007 @ 23:47 |
quote:Bij Bonduelle beheersen ze juist de "kunst" om zelfs diepvriesgroenste zo melig en papperig te laten smaken alsof het uit blik komt. Goede marketing, dat wel ![]() | |
AlfrekJodokusZak | maandag 31 augustus 2009 @ 19:34 |
Ik wilde net mais koken, kwam ik op dit topic terecht! ![]() Heb de instructies gevolgd en het is echt goddelijk Dat nagaren met boter en suiker is echt een aanrader! ![]() | |
muissie | maandag 7 september 2009 @ 19:33 |
Ik koop de laatste tijd regelmatig van die maiskolven in blik. (bij ons verkopen ze ze bij Bas vd heijden) Die dingen hoef je alleen maar op te warmen en zijn goed te eten. | |
Seven.of.Nine | maandag 7 september 2009 @ 19:45 |
Ik heb net een pan water opgezet. ![]() | |
Syrena | maandag 7 september 2009 @ 20:17 |
Ik las laatst dat je er juist geen zout bij moet doen tijdens het koken, dan worden ze taai? Ik heb met en zonder geprobeerd en kon eigenlijk geen verschil ontdekken. En dan na het koken en afgieten boter erop en wat gemalen zeezout ![]() |