abonnement Unibet Coolblue
  zondag 29 mei 2005 @ 15:43:34 #1
38311 Piaf
Geel = !Geyl! = Geel
pi_27454101
Ik heb voor het eerst (!!!) en zooitje mais kolven gekocht
Ik ben dr heelmaal verzot op en ga het nu een keertje zelf proberen

Ik ben al zover gekomen dat ik weet dat het gekookt moet worden...in water

Nu mis ik alleen andere belangrijke info; hoe lang moet het gekookt worden??
hoog vuur? laag vuur? moet er iets toegevoegd worden?

Mijn doel is, zoiets als de kolven van KFC, de mais moet niet hard zijn of plakkerig

Iemand de me op weg kan helpen?
  zondag 29 mei 2005 @ 16:04:44 #2
38311 Piaf
Geel = !Geyl! = Geel
pi_27454725
Mensen

Ik zit met die dingen in mn handen , wachtend op een antwoord

pi_27454781
Tussen de 10-15 minuten. Hangt een beetje af van de kolf. Je ziet het vanzelf verkleuren, om te controleren kun je met een vork in een korrel prikken. Wel wat zout in het water doen. lekker met boter eroverheen
pi_27454810
en een deksel op de pan. Anders wordt (de drijvende kolf) aan een kant gaarder dan aan de andere kant
  zondag 29 mei 2005 @ 16:10:14 #5
117860 B.A.Trix
Met dank aan MaGNeT
pi_27454892
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:06 schreef FlamejoB het volgende:
Tussen de 10-15 minuten. Hangt een beetje af van de kolf. Je ziet het vanzelf verkleuren, om te controleren kun je met een vork in een korrel prikken. Wel wat zout in het water doen. lekker met boter eroverheen
Ik vind het zelf lekkerderderder als er iets meer dan wat zout in zit je kan ze trouwens ook boven een gaspit houden.. een vork erin steken en draaien maar.. beetje zout erop en smullen!!
Topic van het jaar!! Sara Raats' eigen huisjes-topic :P
  zondag 29 mei 2005 @ 16:10:15 #6
44494 Rio
Republikeinen; tsss...
pi_27454893
Is al een topic over. Ergens.

Maar idd, met een kwartier zit je zeker goed.
Ik heb al een boek.
  zondag 29 mei 2005 @ 16:25:20 #7
38311 Piaf
Geel = !Geyl! = Geel
pi_27455398
Zitten er al bijna 15 min in de kokerij
Ben benieuwd

Als het te hard is, gewooon langer laten doorkoken?

En boven het vuur houden? ehh? kan me niet voorstellen dat dat echt lekker is
pi_27455518
Nog niet gaar? even teruggooien en weer laten koken
Boven het vuur lijkt me ook wat minder ja, maar heb het eerlijk gezegd nog nooit geprobeerd
  zondag 29 mei 2005 @ 16:29:30 #9
102698 rotterdamse
De enige echte..
pi_27455530
Water koken, dan de maiskolven erin. klont boter erbij, beetje zout erbij en dan 20 minuten laten koken. (vreemd genoeg doet mijn vriendin er ook suiker bij, schijnt ook lekker te zijn.) Eruit halen, op aluminiumfolie leggen, klont roomboter erover heen halen, zout erover strooien en helemaal in de folie wikkelen. Half uurtje laten liggen (dan gaart het lekker na en trekt de boter en het zout erin) en je eet je vingers erbij op.
pi_27456393
Ik doe er altijd aromat op ipv zout, veel lekkerder.
  zondag 29 mei 2005 @ 16:59:17 #11
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27456503
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:29 schreef rotterdamse het volgende:
(vreemd genoeg doet mijn vriendin er ook suiker bij, schijnt ook lekker te zijn.)
Bij het water? Dat voegt zéér weinig toe aan de smaak. Wat je wel kunt doen wil je het wat zoeter krijgen is de mais af te schudden, pan weer verwarmen, klont boter erover, suiker erover, goed doorverwarmen (al door elkaar schuddend) en klaar.

Dit kun je ook doen met peultjes/erwtjes/worteltjes etc etc. De techniek heet glaceren in de prof. keuken, en vaak eten de kleine kinderen hierdoor toch de door hun veelal als vies ervaren groenten
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 29 mei 2005 @ 19:25:01 #12
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27460849
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:06 schreef FlamejoB het volgende:
Lekker met boter eroverheen
Ja maar dan wel met Roomboter!!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27465102
Weer spam van Good Eats

Now when in season young, fresh corn scarcely needs cooking but since butter doesn't really melt on cold ears a quick dip in boiling water, say a minute, is appropriate. Now when it comes to cooking shuck on or off, it's really a matter of taste. Personally, I appreciate the, excuse the wine-speak, grassy notes that the shuck lends. (60 seconds in lots of boiling H2O)

Now, if you're corn has been stored for more than a day or two or if you suspect the farm is more than, say, 2 zip codes down the road, add 2 tablespoons of sugar to the water, but no salt.(2 Tbls sugar no salt during cooking, it can toughen kernels)

http://www.goodeatsfanpage.com/Season2/Corn/CornTranscript.htm

Check overigens die hele website voor allerlei nifty dingen over koken. Het is een programma zoals mythbusters, maar dan voor koken.
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 30 mei 2005 @ 00:11:38 #14
117860 B.A.Trix
Met dank aan MaGNeT
pi_27469591
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:25 schreef Piaf het volgende:

En boven het vuur houden? ehh? kan me niet voorstellen dat dat echt lekker is
Probeer het maar es.. Is het trouwens nog gelukt??????
Topic van het jaar!! Sara Raats' eigen huisjes-topic :P
  maandag 30 mei 2005 @ 09:37:23 #15
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27473748
Ik ga zeker eens kijken HassanJassan
Altijd leuk om weer nieuwe dingen te weten te komen!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27473804
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:07 schreef FlamejoB het volgende:
en een deksel op de pan. Anders wordt (de drijvende kolf) aan een kant gaarder dan aan de andere kant
De kolf draait door het kokende water, ik doe nooit een deksel op de pan bij het koken van maiskolven, en nog nooit verschil in gaarheid gehad.

Nu ik er over denk is het al lang geleden dat ik het op heb, en het is nog wel zo lekker. Met roomboter en zout , binnenkort maar weereens doen.
  dinsdag 31 mei 2005 @ 20:36:22 #17
102698 rotterdamse
De enige echte..
pi_27524150
quote:
Op zondag 29 mei 2005 16:59 schreef Euc- het volgende:

[..]

Bij het water? Dat voegt zéér weinig toe aan de smaak.
Gevonden een mais recept.
En...je kookt het wel degelijk met suiker. (en niet met zout al doe ik het zelf wel zo)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gemiddelde kooktijd: 25 minuten, verse kolven 10-15 minuten

Bijzonderheden

Verwijder bij maïskolven voor gebruik de schutbladen en de draden. Kook de kolven in ruim water met een schepje suiker. Voeg geen zout toe omdat zout de korrels hard maakt. De korrels zijn na het koken makkelijk van de kolf te snijden.

Er zijn ook mini-maïskolfjes die veel sneller gaar zijn en heel geschikt zijn om te verwerken in roerbakschotels.

Variaties met maïs

als kolf uit het vuistje, gekookt en gegrild op de barbecue of in een grillpan
maïskorrels in salade met paprika, blokjes harde geitenkaas en partjes sinaasappel
maïskorrels in combinatie met peultjes, doperwtjes of wortel
maïskorrels in een omelet
  donderdag 2 juni 2005 @ 21:08:45 #18
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_27589073
Ik heb het vanmiddag gemaakt zoals hier beschreven staat, en het smaakte zeer goed!
Alleen had ik een beetje te veel suiker gebruikt want het was wat TE zoet
Maar dat weet ik dan wel weer voor de volgende keer!
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
  maandag 14 augustus 2006 @ 19:15:25 #19
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_40803477
Ik kook ze altijd in melk/room verhouding met een schep suiker en snuf zout
25 minuten meestal wel.. daarna uitlaten lekker en besmeren met wat roomboter hmmmmmmmm ..
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_40805158
De lekkerste mais komt uit de vriezer van Bonduelle.
Heel lekker zoet, knapperig en echt lekkerder dan vers.
Dan is 10-15 min. in kokend water voldoende.
  dinsdag 15 augustus 2006 @ 06:11:20 #21
269 vats
Live life to the max!
pi_40820613
Minuutje of 5 op hoog vuur. Ik houd van knapperig eten en niet van fijngekookte prut!
  dinsdag 15 augustus 2006 @ 06:13:51 #22
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_40820616
quote:
Op maandag 14 augustus 2006 19:55 schreef kabouter.muts het volgende:
De lekkerste mais komt uit de vriezer van Bonduelle.
Heel lekker zoet, knapperig en echt lekkerder dan vers.
Dan is 10-15 min. in kokend water voldoende.
De lekkerste mais komt echt niet uit de vriezer hoor.

Maar goed, niet te lang anders wordt 't zo zacht. Gewoon zelf even controleren.

Ik hou niet van zoet dus zeker geen suiker en ook geen roomboter. Liefst puur.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_40822548
quote:
Op dinsdag 15 augustus 2006 06:13 schreef popolon het volgende:

[..]

De lekkerste mais komt echt niet uit de vriezer hoor.

Maar goed, niet te lang anders wordt 't zo zacht. Gewoon zelf even controleren.

Ik hou niet van zoet dus zeker geen suiker en ook geen roomboter. Liefst puur.
Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven.
  dinsdag 15 augustus 2006 @ 10:57:26 #24
269 vats
Live life to the max!
pi_40823351
quote:
Op dinsdag 15 augustus 2006 10:18 schreef kabouter.muts het volgende:

[..]

Ik vind de verse mais vaak veel te melerig!! en te weinig smaak hebben. Heb je het wel eens geproefd? Ik kon het eerst ook niet geloven.
Dan koop je geen goede, koop je verse sweetcorn (nu op dit moment in het seizoen), dat is veel lekkerder dan diepvries zooi!
pi_40826705
quote:
Op dinsdag 15 augustus 2006 10:57 schreef vats het volgende:

[..]

Dan koop je geen goede, koop je verse sweetcorn (nu op dit moment in het seizoen), dat is veel lekkerder dan diepvries zooi!
Ja ja als ik mais vers koop, dan is het in de nazomer en sweetcorn maar ja smaken verschillen. . . . .vind toch echt de hele maiskolven uit de vriezer het lekkerst.
Trouwens bijna nergens te krijgen. Alleen een Vomar heeft het hier van alle suppermarkten in de buurt (stuk of 20). Dus ook nog eens moeilijk te krijgen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')