Op zaterdag 18 februari 2006 00:57 schreef blackbully het volgende:iemand meer zin in pita met vlees vulling?
nodig.
filodeeg = bladerdeeg zonder vet
gehakt. (eventueel gekruid.) ongeveer 500 gram
een aardappel
een grote ui
de aardappel en de ui moet je fijn raspen. (of snijden)
meng het gehakt de aardappel en de ui door elkaar.
naar smaak wat kruiden zout peper toe voegen
pak nu filodeeg.
vet dit in met wat olijfolie
doe je gehakt/aardappel en ui op het filo deeg en draai er mooie rolletjes van (3cm doorsnede ofzo)
het is even proberen hoeveel filodeeg je pakt. (zelf pak ik meestal 2 bladen tegelijk per rolletje)
leg alle rolletjes in een ingevette ovenschaal. (weer olijfolie)
zorg dat ze goed vet zijn en stop de ovenschaal in de oven op een 200 grade.
(dit is even uit geheugen (is alweer lang gelden)) ongeveer 40 minuten en dan beginnen ze bruin te worden. (mocht het te hard gaan kun je gerust wat water en olie mengen en er onder het bakken overheen gooien.
als het bruin is is het eetbaar.
zelf vind ik het dan bagger vet en rol dus om stapeltjes van 5 rolletjes ongeveer. een flinke stapel keukenpapier.
leg ze dan in de koelkast. een dag later zijn je krokante rolletjes zacht geworden. het meeste vet is er uit door het keukenpapier. en er zit naar mijn mening dan ook meer smaak aan.
ze houden daar dan wel van vet eten maar aan mij is dat niet besteed.
voor de vegetariers: met alleen kaas aardappel en ui schijnt het ook te kunnen maar dat heb ik nog nooit geprobeerd