hier vind je een lijst met win<--->linux software:quote:Op maandag 26 september 2005 12:55 schreef Omkron het volgende:
Is er nu al een beetje behoorlijke software voor linux.. of is het beperkt te enkel de office software?
Je hebt als je wil compileren naast het pakket met de binaries ook de dev versie nodig, libpng3-dev is de laatste versie.quote:Op dinsdag 27 september 2005 17:51 schreef Slarioux het volgende:
Ik plaats hier een tvp maar omdat ik mod ben mag het.. Ik draai sinds kort weer Ubuntu (5.04) en het draait nu redelijk naar wens. Al had ik nog wel wat vragen
- Ik wil php compilen maar hij vindt geen libpng. Ik heb wel libpng12 (uit mijn hoofd) geinstalleerd met de package mananger. Wat kan hier aan de hand zijn? Moet ik ergens libpng downloaden en installeren?
In /etc/init.d/ staat een script apache, dat kun je handmatig aanroepen met start, stop of restart als parameter. Als je wil instellen wat op te starten in welk runlevel heb je de dirs /etc/rcX.d/ (met x =~ /[0-6]/ ), daar staan symbolic links naar scripts in /etc/init.d/. Voor elk runlevel is er dus een directory, wil je in normale modus dus apache starten moet je een symbolic link maken naar /etc/init.d/apache in de map /etc/rc2.d/. Deze wordt dan net als de andere scripts in die dir gerund met "start" als parameter, en "stop" als parameter als je het runlevel weer verlaat. Eventueel kun je daar het tooltje update-rc.d voor gebruiken, dit zit bij Debian en ik denk dus ook wel bij Ubuntu.quote:- Ik wil apache laten starten bij het booten en daar kan je /init.d/ voor gebruiken. Ik weet niet hoe het heet, ik weet niet hoe het werkt. Weet iemand een goede site? Google leverde weinig nuttigs op, maar waarschijnlijk google ik op de verkeerde termen.
Is er een specifieke reden dat je Apache met de zelf wil compilen? Het is namelijk aan te raden om de installatie van software compleet via de packagemanager te laten lopen. Dit maakt het updaten van die software een stuk makkelijker, de packagemanager houdt je hele systeem consistent...quote:Op dinsdag 27 september 2005 22:13 schreef Slarioux het volgende:
Dan ga ik even Googlen. Ik heb Apache met de hand gecompiled (dat had ik moeten zeggen) dus dat startscript is er niet. Ik kan apache wel starten met apachectl (uit m'n hoofd). Ik zal eens kijken naar die init scripts, misschien kan ik zelf iets schrijven
.
Ik heb het niet geprobeerd aangezien ik tot nu toe alles in .deb heb kunnen vinden (zelfs bijvoorbeeld php5.1beta ... )quote:~/Path/to/folder:$ ./configure
when that is done
~/path/to/folder:$ make
let that finish, then, instead of doing a 'make install' do this:
~/path/to/folder:$ sudo checkinstall
Ik kan me vergissen maar volgens mij zit 'apxs' in de apache2-dev package... Ik heb me laptop met ubuntu uitstaan maar volgens mij zitten er ook een 'prefork-apache' standaard bij...quote:Op dinsdag 27 september 2005 22:59 schreef Slarioux het volgende:
Er was iets met PHP, "apsx"? Ik begreep iig uit de cryptische documentatie dat ik dat nodig had voor de combi Apache2 & PHP. Omdat de standaard versie dat niet had heb ik de boel maar met de hand gedownload en gecompiled, met alle opties die ik wilde (pre-fork en al die andere belangrijke features enzo).
Volgens de FHS (Filesystem Hierarchy Standard) moet je het in /usr/local zetten. Voor de werking van het programma maakt het over het algemeen weinig uit...quote:Op dinsdag 27 september 2005 23:01 schreef Slarioux het volgende:
Oh en waar moet ik software neerzetten? /usr/? /usr/local/ ? Volgens mij dondert het weinig, want ik had thunderbird in m'n homedir staan en dat ging prima, maar wat is 'mandatory'?
apache-prefork-dev zit erbij, ik neem aan dat je die bedoelt? Volgens de diverse beschrijvingen moet ik dan ook apache-mpm-prefork installeren, "als het goed is" moet dat hem zijn dan toch?quote:Op dinsdag 27 september 2005 23:09 schreef whoops het volgende:
[..]
Ik kan me vergissen maar volgens mij zit 'apxs' in de apache2-dev package... Ik heb me laptop met ubuntu uitstaan maar volgens mij zitten er ook een 'prefork-apache' standaard bij...
Deal, dan gooi ik het daar in. Laat ik maar gelijk braaf de standaard volgen dan ben ik iig gelijk een paar goede gewoontes rijkerquote:[..]
Volgens de FHS (Filesystem Hierarchy Standard) moet je het in /usr/local zetten. Voor de werking van het programma maakt het over het algemeen weinig uit...
Je kan met apt-build ook debian/ubuntu software vanaf source compileren. Dan krijg je alle benodigde scripts erbij, alles wordt in de juiste plekken geinstalleerd, en je hebt de voordelen van de packagemanager. Maar ik zie het nut niet echt van zelf compileren, het kost veel tijd en snelheidwinst is bijna te verwaarlozen.quote:Op dinsdag 27 september 2005 22:54 schreef whoops het volgende:
[..]
Is er een specifieke reden dat je Apache met de zelf wil compilen? Het is namelijk aan te raden om de installatie van software compleet via de packagemanager te laten lopen. Dit maakt het updaten van die software een stuk makkelijker, de packagemanager houdt je hele systeem consistent...
Ik denk dat je bij 'apache2-prefork-dev' de apxs ook krijgt ja... En de dependencies uiteraard mee laten komen.quote:Op dinsdag 27 september 2005 23:12 schreef Slarioux het volgende:
[..]
apache-prefork-dev zit erbij, ik neem aan dat je die bedoelt? Volgens de diverse beschrijvingen moet ik dan ook apache-mpm-prefork installeren, "als het goed is" moet dat hem zijn dan toch?
[..]
Deal, dan gooi ik het daar in. Laat ik maar gelijk braaf de standaard volgen dan ben ik iig gelijk een paar goede gewoontes rijker
Nice, die ga ik eens op mijn wifi-drivers uittesten...quote:Op dinsdag 27 september 2005 23:35 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Je kan met apt-build ook debian/ubuntu software vanaf source compileren. Dan krijg je alle benodigde scripts erbij, alles wordt in de juiste plekken geinstalleerd, en je hebt de voordelen van de packagemanager. Maar ik zie het nut niet echt van zelf compileren, het kost veel tijd en snelheidwinst is bijna te verwaarlozen.
Yep, dat is een popupje en als Windows user klik ik gewoon op Yesquote:Op dinsdag 27 september 2005 23:45 schreef whoops het volgende:
[..]
Ik denk dat je bij 'apache2-prefork-dev' de apxs ook krijgt ja... En de dependencies uiteraard mee laten komen.
Ik ben al tijden op zoek naar een dergelijk programma. Precies wat ik nodig had. Bedanktquote:Op dinsdag 27 september 2005 23:35 schreef Schorpioen het volgende:
[..]
Je kan met apt-build ook debian/ubuntu software vanaf source compileren. Dan krijg je alle benodigde scripts erbij, alles wordt in de juiste plekken geinstalleerd, en je hebt de voordelen van de packagemanager. Maar ik zie het nut niet echt van zelf compileren, het kost veel tijd en snelheidwinst is bijna te verwaarlozen.
Dus ik dacht ik doe gewoon 'make' maar toen kreeg ik ook een zooi errors, die ik niet allemaal kan overtypenquote:checking for C++ compiler default output file name... configure: error: C++ compiler cannot create executables
1 2 3 4 | $ cat /etc/debian_version testing/unstable $ uname -srvo Linux 2.6.8-2-686 #1 Thu May 19 17:53:30 JST 2005 GNU/Linux |
Inmiddels maar opgelost door SSH te installeren en dan handmatig vncserver te starten. Iets meer werk, maar het werkt verder prima. Nu loop ik weer tegen iets anders aan, dat zal ik zo even proberen uit te leggen.quote:Op zaterdag 1 oktober 2005 16:37 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Vraag.
Het kan prima, je data backuppen en ubuntu opnieuw installeren...quote:Op donderdag 6 oktober 2005 13:06 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Eigenlijk een heel simpel vraagje over Ubuntu: Ik heb Breezy geïnstalleerd en de nodige packages daarna met apt geïnstalleerd. Daarbij heb ik, logischerwijs, een totale chaos achtergelaten (MySQL installeren, Apache2, PHP4, daarna proberen te verwijderen en opnieuw installeren, gedoe, PHP werkt in ieder geval niet). Nu zou ik eigenlijk het liefst gewoon terug gaan naar de situatie voordat ik ging kloten (dus de standaard geinstalleerde packages).
Is het erg optimistisch te denken dat zoiets kan?
Oke, sorry... Als je alles met APT installeert heb ik niets gezegd...quote:Op donderdag 6 oktober 2005 13:25 schreef Angel_of_Dth het volgende:
Dat doe ik toch? Ik installeer alles netjes met apt-get install 'packagenaam'. En compileren probeer ik zoveel mogelijk te vermijden.
Maar ja, opnieuw installeren had ik ook bedacht, ik hoopte even dat het niet nodig zou zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |