ߨúÐêWyN | donderdag 26 mei 2005 @ 18:01 |
ik heb nu eindelijk bij groenteboer roseval aardappeltjes kunnen krijgen (heb ze speciaal besteld), maar ik twijfel hoe ik ze echt zal klaarmaken. heeft iemand hele goede tips? | |
gimme.shelter | donderdag 26 mei 2005 @ 18:07 |
Gooi ze met wat versgemalen peper eroverheen en wat rozemarijn in de oven!! Beetje olijfolie erover en ze zijn in een klein uurtje gaar. kan je ondertussen lekker een borrel drinken en de krant lezen of whatever!! Enjoy!! | |
Blik | donderdag 26 mei 2005 @ 18:10 |
koken in de schil. maak ondertussen een lekkere krabsalade. Snij de gaar gekookte rosevalaardappelen in kleine stukjes en mix die door de salade heen. Laat een uurtje afkoelen in de koelkast en je hebt een heerlijke salade | |
ߨúÐêWyN | donderdag 26 mei 2005 @ 18:39 |
ik ben voor optie 1 gegaan edit: en ze waren héérlijk ![]() [ Bericht 63% gewijzigd door ߨúÐêWyN op 26-05-2005 20:07:53 ] | |
Gesloten | donderdag 26 mei 2005 @ 20:54 |
Klinkt goed ![]() | |
Martijn_77 | donderdag 26 mei 2005 @ 22:05 |
quote:Klinkt erg lekker!!! ![]() | |
gimme.shelter | donderdag 26 mei 2005 @ 22:09 |
quote:Ja, fijn he?? Ben ik vandaag toch nog iemand van dienst geweest. Het is lekker en je hoeft er eigenlijk zelf geen moer aan te doen.Doe het ook vaak als ik eters heb. kan ik gezellig met ze borrelen en komt ertoch wat lekkers op tafel! ![]() | |
Drive-r | donderdag 26 mei 2005 @ 23:33 |
quote:Hehe, lekkere groentenboer heb je dan? Ik kan ze hier zelfs bij de Appie krijgen, maa de groentenboer heeft standaard iets van 10 aardappelen liggen, rozeval altijd wel... In ieder geval blij dat ze gelukt zijn ![]() Maar goed, ik doe ze ook altijd in de oven, eerst even in kwartjes. Gekookt zijn ze ook erg lekker, ze hebben een mooie smaak en zijn niet zo droog. Ik gebruik ze ook altijd voor de Tartiflette, heerlijk! | |
BBQ-kip | vrijdag 27 mei 2005 @ 00:11 |
Tartilette? Receptje graag! ![]() Ik heb afgelopen week 3 kilo Roseval gekocht bij de groenteboer, 2 euro per kilo, vond ik niet duur hoor ![]() Even borstelen en ze kunnen zo in de oven, iedereen vond ze geweldig ![]() Als ik ze kook he, hoe kan ik ze dan het beste klaarmaken? (en hoe krijg je dan ook zo'n heerlijk knapperig velletje?) | |
Drive-r | vrijdag 27 mei 2005 @ 01:54 |
quote:Knapperig is wat lastig met koken ![]() Maar goed, ik vind ze gekookt en dan met wat lekkere zoute boter en verse kruiden ook erg lekker.... Tartiflette is een Frans gerecht uit de savoyarde. Je hebt er alleen een Reblochon voor nodig (kaas), die moet je echt even zoeken. Je kookt aardappelen tot bijna gaar en bakt wat sjalotten met een spekje. Vervolgens snij je de aardappelen in plakjes en meng je het met de sjalot en spek. Het geheel even in de ovenschaal en dan de kaas erop. Het lijkt qua vorm op een brie, en je snijdt hem overdwars doormidden (zodat je dus twee dunne rondjes overhoudt). Die legt je met de korst naar boven op je ovenschaal, waarna je er met de pepermolen overheen gaat. Als laatste nog een beetje room erbij. 10 minuten in de oven en je bent in de 7e hemel... | |
BBQ-kip | vrijdag 27 mei 2005 @ 07:50 |
Geweldig ![]() Ik ga zeker die kaas zoeken en dan die schotel maken, damn wat ziet dat er goed uit ![]() Dat knapperige velletje bij aardappeltjes heb ik in Schotland veel gegeten afgelopen zomer... waren krieltjes die net gaar gekookt waren of misschien wel in vet klaargemaakt ![]() In ieder geval zat er wat olie/vet omheen en waren ze goddelijk lekker, en dat knapperige velletje he ![]() Ik ga vanmiddag eens kijken of de groenteboer nog Roseval heeft en dan ga ik ook op zoek naar Reblochon ![]() Heb er nu al zin in! ![]() Bedankt voor het recept ![]() | |
turnpike | vrijdag 27 mei 2005 @ 08:44 |
Ziet er goed uit die Tartiflette. Je kan die fromage vast en zeker vervangen door een kaas die er een beetje op lijkt, of niet ? | |
Charmian | vrijdag 27 mei 2005 @ 09:06 |
quote:Ik heb op Cyprus geleerd dat je aardappeltjes ook kunt gaarstoven/bakken zonder water. Beetje olijfolie in de pan stukken rauwe aardappel erin (met of zonder schil), omroeren tot er op alle aardappeltjes een beetje olie zit. Kaneel erover (hoeft niet) een paar stukken boter erop, deksel erop, vuur op een laag pitje en laten gaarstoven. Af en toe omscheppen, dan krijgt het ook nog een lekker knapperig korstje. | |
Oblivion | vrijdag 27 mei 2005 @ 09:08 |
Ik zoek me toch rot naar roseval aardappeltjes... ![]() Hier niet te krijgen... En wat een lekkere dingen zie ik voorbij komen... ![]() | |
turnpike | vrijdag 27 mei 2005 @ 09:16 |
AH bij mij had ze vorige week, deze week weer niet. Zitten in rode papieren zakken. Een XL zal ze sowieso wel hebben. | |
BBQ-kip | vrijdag 27 mei 2005 @ 09:17 |
Vraag er eens naar bij je local groenteboer, je kunt ze vast bestellen bij hem/haar ![]() Beetje moeite doen voor de klant, mag best ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 27 mei 2005 @ 09:17 |
quote:Kost dat? Hier bij de 5-sterren AH hebben ze ze niet trouwens. | |
Drive-r | vrijdag 27 mei 2005 @ 10:35 |
quote:Hm, is lastig. Het is een typische savoyarde kaas, wat voornamelijk smeltkazen zijn (vacherin, mont d'or, raclette, etc...). Deze heeft een hele zacht smaak, minder machtig dan bijvoorbeeld een brie of een camembert... Maar goed, experimenteren is altijd goed ![]() | |
turnpike | vrijdag 27 mei 2005 @ 13:13 |
quote:1.99 voor anderhalve kilo....dat viel me eerlijk gezegd ontzettend mee. Kan iemand me misschien uitleggen waarom ik ze niet heb meegenomen ? | |
turnpike | vrijdag 27 mei 2005 @ 13:16 |
quote:Zo klinkt het ook wel erg lekker, zo'n mild kaasje....goudkuipje eroverheen dan maar? ![]() | |
Aventura | vrijdag 27 mei 2005 @ 13:19 |
quote:Hier hebben ze ze op de markt ![]() | |
ߨúÐêWyN | vrijdag 27 mei 2005 @ 15:39 |
quote: heb ik ook gedaan en het is lekkerrr! ![]() | |
Mirjam | zaterdag 2 juli 2005 @ 13:42 |
quote:leker lekker lekker! denk dat i die binnenkort eensga maken. |