abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 12 augustus 2005 @ 15:04:33 #251
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29581674
nou en of! En het scheelt een hoop maandverband en vuiligheid.
Ik ga het ook proberen!
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29687303
hallo allemaal,eerder op dit forum schreef ik dat ik een serieus libido verlies had en weinig of niets meer voelde. wel dit is nu op goede weg aan het gaan, terug meer zin en gevoel. gelukkig maar! morgen moet ikde ring er voor het eerst uithalen,ben benieuwd hoe mijn menstruatie gaat verlopen. ik hoop dat alles goed gaat want ik ben toch al wel gehecht aan m'n ringetje. ;-)
pi_29698651
Euhm...morgen moet de ring weer in en ik ben nog steeds niet ongesteld geworden Ik heb de ring 4 weken in gehad en technisch gezien kan ik niet zwanger zijn. Morgen toch maar even een zwangerschapstest halen.
#geen
  woensdag 17 augustus 2005 @ 09:04:42 #254
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29711274
IEIeieieiek DuchessX !!
Vreemd!! Je zal toch niet de eerste gaan worden die zwanger raakt door nuvaring? Ik hoop het niet voor je meis .....

Ik gebruik de ring nu 1 jaar 4 weken per ring en had de eerste keer ook problemen met mijn onttrekkingsbloeding. Daarna niet meer.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29738042
Hai Pearly, de test was negatief en stiekum vond ik dat toch wel jammer...maar goed als ik zwanger wil raken dan wil ik daar eigenlijk ook wel zelf controle over hebben als je begrijpt wat ik bedoel Ik ben helemaal niet ongesteld geworden, vind het toch wel vreemd zo meteen na de eerste keer ring-gebruik maar als het altijd zo is hoor je mij echt niet klagen hoor
Overigens heb ik vanavond de ring liggend ingebracht ipv staand (zoals ik altijd deed) en nu zit hij wel goed Hopelijk blijft hij lekker 4 weekjes daar zitten!

Welke problemen heb jij gehad?
#geen
pi_29747054
DuchessX, ik gebruik de ring al ruim 2 jaar, en het is bij mij vaker voorgekomen dat ik niet ongesteld werd. Over het algemeen ben ik het sinds de ring heel erg licht en soms zelfs gewoon helemaal niet.

Vooral de eerste keer kan je lichaam er anders op reageren als het gewend was om eerst iedere dag een flinke stoot hormonen te krijgen en het daarna goed gedosseerd te krijgen.
  † In Memoriam † donderdag 18 augustus 2005 @ 11:14:51 #257
43556 miss_dynastie
pi_29747701
Ik ben de laatste maanden inderdaad of niet, of heel licht ongesteld. Maar dat is bij mij dus pas sinds een paar maanden, terwijl ik de ring al veel langer gebruik. Ik zit er verder niet mee hoor
pi_29747886
Ik ben vandaag naar de huisarts gegaan, en heb de Nuvaring gekregen.
Ik ben wel benieuwd naar hoe mijn lichaam gaat reageren.

Wanneer plaats je hem eigenlijk? kan ik dat nu midden in mijn cyclus doen, of moet ik wachten op ongesteldheid?

p.s. ik heb dus nog geen bijsluiter, bii voorbaat dank
And the druids turn to stone...
  donderdag 18 augustus 2005 @ 18:35:08 #259
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29758751
Sorry .... ik heb geen problemen gehad met de nuvaring.
quote:
Op donderdag 18 augustus 2005 11:21 schreef Panthera1984 het volgende:

Wanneer plaats je hem eigenlijk? kan ik dat nu midden in mijn cyclus doen, of moet ik wachten op ongesteldheid?

p.s. ik heb dus nog geen bijsluiter, bii voorbaat dank
De nuvaring gaat er op een vaste dag op een vaste tijd in en 3 of 4 weken later op dezelfde dag en dezelfde tijd er weer uit. Ik ben gewoon halverwege gestopt met de pil en heb de dag erna s'avonds de nuvaring ingebracht. 7 dagen geen seX gehad ( want dat mag niet staat er in dat boekkie ). Daarna ging alles van een leie dakkie!! IiieeeeDIEJaaL ! IK kan niks anders d'r van zeggen.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29768734
Ah...fijn te horen dat het vaker voorkomt, geen onttrekkingsbloeding! Het was toch wel even schrikken hoor.

Er zijn trouwens steeds meer mensen in mijn omgeving die de ring ook gaan gebruiken of gebruiken. Wel fijn in verband met het uitwisselen van ervaringen
#geen
pi_29816352
Hallo allemaal,
Voordat ik besloot de Nuvaring te gaan gebruiken heb ik veel op dit forum gelezen en veel gehad aan alle info die hier te vinden was. Ik heb vanochtend mijn 1e ring ingedaan en omdat een paar vriendinnen van mij heel nieuwsgierig zijn naar hoe het mij bevalt heb ik met ze afgesproken dat ik ze via de mail op de hoogte hou van mijn ervaringen. Toen dacht ik dat het ook wel een goed idee was om die mailtjes hiernaartoe te kopiëren, dan heeft een ander er misschien ook wat aan. Dus bij deze ontvangen jullie ook regelmatig de NUVATIMES!!

Ja dames, hier is'tie dan, de officiële NUVATIMES van zaterdag 20-08-2005.

Waarom wilde ik de Nuvaring uitproberen?
-Ik had minder zin om te vrijen. De ring heeft meer dan helft hormonen dan mijn huidige pil. Wie weet komt mijn libido weer een beetje op peil.
-Ik vergat het laatste jaar mijn pil vaker dan in de 13 jaar
ervoor.
-Bij goed gebruik is hij veiliger dan de pil omdat diarree of overgeven geen invloed heeft op de bescherming.
- Je kunt veel makkelijker je stopweek uitstellen dan met mijn driefasen pil.
- De Nuvaring heeft hormonen voor 4 weken, dus feitelijk hoef je maar eens in de 5 weken te menstrueren. Hij is bedoeld voor een normale cyclus va 28 dagen, maar veel gebruikers gebruiken de Nuvaring voor een cyclus van 35 dagen. Niet verkeerd!!

Goed, The NUVA has landed!!!!1
Ik heb hem net ingebracht en dat ging erg makkelijk. volgens mij voel ik hem niet zitten, maar ik heb beetje mensturatiebuikpiijn, dus dat kan ik pas echt weten als ik niet meer ongesteld ben.

So far so good!
pi_29816568
Hoe krijgen jullie trouwens dat plaatje onder je naam?
  zondag 21 augustus 2005 @ 01:14:16 #263
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29829199
je plaatje ( avatar ) mag niet meer dan 10 kb zijn. Als ik het goed heb. Dan klik je in je profieltje op avatar toevoegen geloof ik.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29863599
Heeej! Ik gebruik de Nuvaring nu al een tijdje en hij benvalt me nog steeds prima!
Ik las dat sommige van dit forum de ring ipv 3 weken 4 weken inhouden en sommige zelfs 2 ringen achter elkaar van elk een tijdsduur van 4 weken doen en na 8 weken dus een stopweek houden.
Lijkt me wel ideaal, 2 ringen achter elkaar waarvan elk 4 weken in en dan een stopweek.
Maar ik vroeg me af, kan je daar zomaar aan beginnen (want nu deed ik gewoon 3 weken in, dan stopweek), moet je lichaam daar niet eerst aan wennen ofzo? En is het echt veilig?
Alvast heel erg bedankt voor de reacties
pi_29864376
quote:
Op maandag 22 augustus 2005 12:53 schreef Stefanie1305 het volgende:
moet je lichaam daar niet eerst aan wennen ofzo?

En is het echt veilig?
Nee.

Ja.

Het leven is zo simpel. . Nee serieusm, het gaat prima, en werkt hetzelfde. Bij mij was alleen mijn biologische klok die begon raar te doen. Na 3 weken werd ik maar niet ongesteld, en als je zo lang dezelfde cyclus hebt begin je dat een beetje te missen. Maar na 4 weken krijg je gewoon een bloeding, niets aan de hand.

Maar lichamelijk is het allemaal geen punt, nuvaring werkt gewoon door.
  maandag 22 augustus 2005 @ 23:17:23 #266
45460 Pearly
Mi Na Pritpangi
pi_29871247
op- en afbouwen .... That's tha secret!
Echt.
Gewoon eerst een keer beginnen met de ring 4 weken inhouden. Heb je er een rot gevoel bij of gaat het niet zoals je wil. Dan gewoon terug naar 3 weken. Bevalt die 4 weken na een keer of 3 á 4 dan doe je na 4 weken meteen een nieuwe ring in. Ga ik woensdag doen voor de eerste keer. Ik zal hier melden wat er bij mij van geworden is.
Vanishing like a thought brushing up against a sigh ....... vanishing like a cyan sunday ..........
pi_29878297
Hallo allemaal, ik ben ook weer eens terug van vakantie... Ik ben nu aan mijn laatste ring bezig (voorlopig), mijn vriend en ik hebben besloten dat ik 3 maanden ga stoppen om te kijken of dit een verschil maakt met mijn libido. (Heb al eerder verteld dat dit ongeveer op een nulpunt is beland) Vind het wel heel spannend! Ik ga zo'n persona-apparaatje en een lading condooms kopen, en dan maar hopen dat het allemaal goed gaat! Wanneer we eenmaal hebben vastgesteld dat mijn libido-verlies idd aan de ring ligt, denk ik dat er toch wel weer mee begin, want buiten dat probleem vind ik hem echt ideaal... Voor mij staat het zo goed als vast dat mijn libido-verlies hieraan ligt, maar mijn vriendje is bang dat het een andere oorzaak kan hebben (dat ik hem niet meer leuk vind ofzo...) dus dit is vooral om hem gerust te stellen Maarja, eigenlijk wil ik het zelf ook wel eens zeker weten. Ben ook benieuwd of dit een gunstig effect heeft op mijn huid...

Btw, ik lees hier vaak dat meiden die net aan de ring beginnen zich afvragen of het allemaal wel goed gaat, omdat ze nogal wat klachten hebben, zoals de ring die niet goed blijft zitten, doorbraakbloedingen, hoofdpijn, chagrijnig zijn enz. Ik heb altijd te horen gekregen (oa van dokters) dat de meeste vrouwen dit soort ervaringen hebben bij het beginnen aan hormonale anticonceptie. Toen ik lang, lang geleden aan de pil begon had ik stemmingswisselingen waar je eng van werdt. Je lichaam moet er aan wennen, en volgens de meeste dokters die ik erover heb gesproken ben je pas na een maand of 6 volledig aangepast aan je middeltje. Als de klachten helemaal niet verminderen gedurende die maanden is dit natuurlijk wel een aanduiding dat je lichaam het er niet mee eens is. Maar na 2 of 3 weken valt er eigenlijk nog niet zo veel van te zeggen.Mijn advies - kijk het een tijdje aan, waarschijnlijk gaat het bij de 2de ring al een stuk beter dan bij de eerste.
pi_29878350
hmmm.... libidoverlies? Nee, ik kreeg er juist libido bij na het stoppen met de pil en het beginnen met de nuvaring.
Maar dat zal bij een ieder verschillend zijn.
pi_29878492
Het was bij mij ook niet gelijk zo, het is eigenlijk pas na anderhalf jaar nuvaring-gebruik begonnen. Rond die tijd ben ik ook 4 kilo aangekomen die ik er met geen mogelijkheid meer afkrijg. Ik gebruik de ring nu twee en een half jaar, ik krijg tegenwoordig ook weer af en toe last van hoofdpijn in de stopweek...
pi_29878802
Hmm... dan zal ik eens opletten. Gebruik hem nu ook bijna 2,5 jaar. Heb eigenlijk nog nergens last van.
pi_29879738
Tja bij iedereen is het anders, dat heb ik hier wel gemerkt! Maarja, ik vind het al heel wat dat het zo lang goed is gegaan, ik heb hiervoor 3 verschillende pillen en de mirena geprobeerd, en daarmee ging het dus echt niet! (en ja, die heb ik allen minstens 6 maanden uitgeprobeerd ) Mijn moeder heeft me verteld dat zij vroeger ook al slecht reageerde op de pil. Met het koperspiraaltje ging het wel goed, maar dit was na 2 zwangerschappen (en geboortes). Ik heb dus nog geen kinderen gekregen, heb wel vaker gehoord dat het dan niet zo goed gaat met een spiraaltje. En in die van mij zaten natuurlijk hormonen.
Ik heb net op de site van Persona zitten kijken, die is maar 94% betrouwbaar... En duur!!! En wij maar zeuren dat de nuvaring duur is! Persona is zo'n 88 euro, en dan nog 13 nogwat per maand voor de teststaafjes! (weet iemand trouwens of er een persona topic is?)
Maarja, de enige rede dat ik een tijdje wil stoppen is dus om vast te stellen of mijn verlaagde libido idd aan de ring ligt - als we hier eenmaal zeker van zijn, denk ik dat het niet meer zo'n probleem zal zijn. (wat het nu dus wel een beetje is) Mijn vriend zal zich er dan (hopelijk) niet meer onzeker door voelen en zelf ook weer wat vaker het initiatief nemen.

Ik heb even héél véél sites bekeken over verschillende natuurlijke methodes van anticonceptie... Heeft iemand hier misschien ervaring met deze methodes? Bijv. de sympto-thermale methode, de Mini Sophia (apparaatje met thermometer) enz.

[ Bericht 8% gewijzigd door flutterbye op 23-08-2005 14:07:46 ]
pi_29889817
@ Flutterbyte:

Ik ben nu 1 maand gestopt, en libido is zeker hoger dan met ring. Ook minder lichtgeraakt en sjaggerijnig dan met. De hoofdpijn in de stopweek is helemaal weg.
Ben ongeveer een half jaar aan het ringen geweest, en vooral de hoofdpijn begin steeds erger te worden, tot braken aan toe.

Was ook erg geinteresseerd in de Persona, maar dat is gewoon echt te duur! Voor dat geld koop ik gewoon condooms, want die heb je toch wel nodig. Want laten we wel wezen, zoveel dagen zijn er niet dat je groen licht hebt, en moet je alsnog met condoom. Kun je beter alles maar met doen.
Heb me nog niet verdiept in de dingen die je opnoemde, maar "puur natuur" bevalt me weer prima. Heel jammer, want ook ik vind Nuvaring echt een geweldige uitvinding. Maar niet als je er zo depressief van wordt he....
pi_29891056
Tja, mijn idee was om naar aanleiding van de Persona oid het op de onvruchtbare dagen mét condoom te doen, en op de vruchtbare dagen gewoon helemaal niet. Want ik vertrouw condooms voor geen meter. Maar ik vind condooms zo lastig en gewoon onprettig en niet lekker enz enz, ik zal maar niet zeggen wat mijn vriend er van vindt... Nu las ik niet iets in een ander topic over een nieuw soort pessarium, ik geloof dat hiermee de Femcap bedoeld wordt, dus ik ben daar weer dingen over aan het opzoeken. Maar een pessarium op de onvruchtbare dagen lijkt me ook wel een optie, alleen vervelend dat zo'n ding moet worden aangemeten...
pi_29893754
Ik heb nooit libido gehad dus de ring maakt ook geen verschil ook! Ik ben net terug van vakantie en ik heb de eerste keer na 4 weken gewoon doorgeringd en het is prima gegaan, geen doorbraakbloeding of wat dan ook (heb ik daarvoor een weekendtas vol maandverband voor meegenomen )
I had a signature once. It was awful.
pi_29906570
Ik wil nog even melden dat de ring deze maand (haha) wel goed zit
Ik heb de ring liggend ingebracht en ik heb er nog geen moment iets van gevoeld, hij zit nu wel goed!!! YES!
Ben er echt blij om hoor!
Ik had ook niet gedacht dat er zo'n verschil in zou kunnen zitten; staand of liggend inbrengen maar blijkbaar is dat wel zo!
#geen
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')