neggix | donderdag 12 mei 2005 @ 15:36 |
Ik heb laatst op school Honing-Tijm saus gemaakt. Ik wil dit thuis ook maken maar weet niet helemaal meer precies hoe dat moest. Op internet staan er wel een paar, maar die zijn met witte wijn en ik had sowiezo met rode wijn en ipv kalfsfond had ik Demi-glace. Weet iemand precies het recept? ![]() | |
Oblivion | donderdag 12 mei 2005 @ 20:17 |
Klinkt heel lullig, maar euhm neem een recept en doe dan in plaats van witte, rode wijn en ook zo met de kalfsfond? Vraag het eens na bij je school? Ik denk niet dat wij weten wat jij gemaakt hebt op school... ![]() | |
neggix | donderdag 12 mei 2005 @ 21:28 |
quote:Ja, zo was ik het van plan, maar misschien dat iemand het goeie recept heeft ![]() | |
Oblivion | donderdag 12 mei 2005 @ 21:30 |
Tuurlijk, als iemand een recept heeft mag dat zeker gepost worden... ![]() Vind het een bijzondere samenstelling, want toen ik de TT zag dacht ik eerlijk gezegd iets meer eenvoudiger dan fonds en demi-glace... | |
Martijn_77 | donderdag 12 mei 2005 @ 22:20 |
@ Neggix post je jouw recept ook nog even? | |
neggix | donderdag 12 mei 2005 @ 23:54 |
Recept van ![]() ![]() Nou jah, dit is em dan, maar die wil ik niet quote:Ik ga vanavond proberen en dan laat ik wel horen of het met wit of rood lekkerder is, en demi-glace of kalfsfond ![]() | |
Oblivion | vrijdag 13 mei 2005 @ 10:19 |
Kijk eens wat ik vind. recept honing thijm saus? Maar is ook met fond en witte wijn. | |
neggix | vrijdag 13 mei 2005 @ 13:10 |
quote:Thnx, maar ik heb toch een andere geleerd. Ik heb leraar gebeld en heeft me voor mij de goeie gemailed ![]() quote:Weet iemand waar je Demi-glace kan kopen? Gewoon in de supermarkt? EN zo jah, waar staat het dan bij? [ Bericht 3% gewijzigd door neggix op 13-05-2005 13:25:14 ] | |
Oblivion | vrijdag 13 mei 2005 @ 13:36 |
Vond het alleen maar grappig dat de vraag al een keer gesteld is. ![]() Niet meer, niks minder. | |
kaputwiehund | vrijdag 13 mei 2005 @ 13:44 |
Waar blijft de honing dan? ![]() | |
BBQ-kip | vrijdag 13 mei 2005 @ 13:55 |
Even een gek vraagje: wat is Demi-glace? | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 13 mei 2005 @ 15:10 |
quote:Die is toen goed mislukt, om het zo maar even te noemen ![]() | |
Oblivion | vrijdag 13 mei 2005 @ 15:15 |
quote:Heb je het gevoel dat je het fout had gedaan..? Of...? Misschien heb je nog tips voor de TS. | |
neggix | woensdag 18 mei 2005 @ 02:03 |
Nou, ik had em zondag gemaakt, Kon in de winkels geen Demi-glace vinden en kalfsfond hadden ze nergens meer, dus heb het mer rund-fond gedaan. Iedereen vond het wel lekker (zeiden ze) ![]() ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 18 mei 2005 @ 02:06 |
Is zelf maken geen optie? | |
neggix | woensdag 18 mei 2005 @ 02:29 |
quote:Geen idee hoe je demi-galce zelf maakt.. | |
BBQ-kip | woensdag 18 mei 2005 @ 02:45 |
Volgens wat ik kan vinden met google is het geconcentreerde fond, ingedikt tot een dikke saus, vaak van kalfsfond gemaakt, maar het kan ook van andere beesies komen. Tip die ik vaak tegen kom is goed afschuimen en laten passeren door een doek, wordt de demi-glace mooi glad van ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 18 mei 2005 @ 11:18 |
quote:Het was iig. veel te waterig geworden, en smaakte ook niet bepaald fijn.. Kan goed zijn dat ik het verkeerd gedaan heb, want bij dat recept staan geen hoeveelheden ![]() | |
Drive-r | woensdag 18 mei 2005 @ 12:52 |
quote:Persoonlijk vind ik het altijd lastig om een saus te maken volgens een recept... doe het liever zelf. In dit geval zou je het prima met rooie wijn en kalfsfond kunnen doen (desnoods gewoon bouillon). Ik zou persoonlijk alleen tijdens het inkoken van de wijn even wat peen en prei erbij gooien. Het trekt een hoop zure/bittere smaak van de wijn weg. De wijn ook echt goed laten inkoken, mensen nemen daar vaak niet de tijd voor. Als het te waterig is moet je dus simpelweg nog verder inkoken. Is hij alleen nog te dun, maar wel op smaak, dan moet je hem binden. Daar heeft iedereen zijn favoriete manier voor, maar ik zou hem in dit geval met wat room doen, met de honing wordt het dan een zacht geheel... |