abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26947072
Ik heb laatst op school Honing-Tijm saus gemaakt. Ik wil dit thuis ook maken maar weet niet helemaal meer precies hoe dat moest. Op internet staan er wel een paar, maar die zijn met witte wijn en ik had sowiezo met rode wijn en ipv kalfsfond had ik Demi-glace. Weet iemand precies het recept?

O+ BlaBlub O+
pi_26955373
Klinkt heel lullig, maar euhm neem een recept en doe dan in plaats van witte, rode wijn en ook zo met de kalfsfond?
Vraag het eens na bij je school?
Ik denk niet dat wij weten wat jij gemaakt hebt op school...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26957535
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 20:17 schreef Oblivion het volgende:
Klinkt heel lullig, maar euhm neem een recept en doe dan in plaats van witte, rode wijn en ook zo met de kalfsfond?
Vraag het eens na bij je school?
Ik denk niet dat wij weten wat jij gemaakt hebt op school...
Ja, zo was ik het van plan, maar misschien dat iemand het goeie recept heeft Altijd makkelijker toch.
O+ BlaBlub O+
pi_26957601
Tuurlijk, als iemand een recept heeft mag dat zeker gepost worden...
Vind het een bijzondere samenstelling, want toen ik de TT zag dacht ik eerlijk gezegd iets meer eenvoudiger dan fonds en demi-glace...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 12 mei 2005 @ 22:20:00 #5
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26959251
@ Neggix post je jouw recept ook nog even?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26961755
Recept van Hoe hij "oorspronkelijk" is

Nou jah, dit is em dan, maar die wil ik niet
quote:
Ingredienten
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel zachte honing
4 eetlepels azijn
4 eetlepels witte wijn
3 gr verse tijm
3 1/2 dl kalfsfond
50 gr koude boter

Bereiding
Doe de lepel roomboter in een sauspan en voeg de honing toe. Laat de honing op hoog vuur lichtbruin worden (karameliseren).
Blus af met de azijn en de witte wijn en kook het geheel op zacht vuur tot de helft in. Doe de tijm en de kalfsfond erbij en laat het tot 1/3 inkoken. Neem de saus van het vuur en zeef haar. Verwarm de saus opnieuw en klop er de 50 gr koude boter door.
Houd de saus warm, maar laat haar niet meer koken.
Ik ga vanavond proberen en dan laat ik wel horen of het met wit of rood lekkerder is, en demi-glace of kalfsfond
O+ BlaBlub O+
pi_26968141
Kijk eens wat ik vind.

recept honing thijm saus?

Maar is ook met fond en witte wijn.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26973620
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 10:19 schreef Oblivion het volgende:
Kijk eens wat ik vind.

recept honing thijm saus?

Maar is ook met fond en witte wijn.
Thnx, maar ik heb toch een andere geleerd. Ik heb leraar gebeld en heeft me voor mij de goeie gemailed
quote:
Boter 50 gr
1/2 uitje gesnipperd
1/2 liter rodewijn
1/2 liter demi glace
2 el honing
paar takjes tijm

boter smelten uitje in aan zetten
tijm toevoegen en mee fruiten
rode wijn toevoegen in laten koken
demi glace toe voegen en inlaten koken
op smaak brengen met zout en peper.
Weet iemand waar je Demi-glace kan kopen? Gewoon in de supermarkt? EN zo jah, waar staat het dan bij?

[ Bericht 3% gewijzigd door neggix op 13-05-2005 13:25:14 ]
O+ BlaBlub O+
pi_26974473
Vond het alleen maar grappig dat de vraag al een keer gesteld is.
Niet meer, niks minder.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 13 mei 2005 @ 13:44:47 #10
79212 kaputwiehund
einfach irre
pi_26974743
Waar blijft de honing dan?
Zu hause ist alles besser
  vrijdag 13 mei 2005 @ 13:55:22 #11
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26975154
Even een gek vraagje: wat is Demi-glace?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26977802
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 13:36 schreef Oblivion het volgende:
Vond het alleen maar grappig dat de vraag al een keer gesteld is.
Niet meer, niks minder.
Die is toen goed mislukt, om het zo maar even te noemen
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_26978007
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 15:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Die is toen goed mislukt, om het zo maar even te noemen
Heb je het gevoel dat je het fout had gedaan..? Of...?
Misschien heb je nog tips voor de TS.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27105445
Nou, ik had em zondag gemaakt, Kon in de winkels geen Demi-glace vinden en kalfsfond hadden ze nergens meer, dus heb het mer rund-fond gedaan. Iedereen vond het wel lekker (zeiden ze) Maar ik vond em niet zo. Toch anders dan wat ik had op school. Toch maar eens een pakkie demi-glace van school lenen
O+ BlaBlub O+
  woensdag 18 mei 2005 @ 02:06:49 #15
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27105470
Is zelf maken geen optie?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27105598
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 02:06 schreef BBQ-kip het volgende:
Is zelf maken geen optie?
Geen idee hoe je demi-galce zelf maakt..
O+ BlaBlub O+
  woensdag 18 mei 2005 @ 02:45:06 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27105697
Volgens wat ik kan vinden met google is het geconcentreerde fond, ingedikt tot een dikke saus, vaak van kalfsfond gemaakt, maar het kan ook van andere beesies komen.

Tip die ik vaak tegen kom is goed afschuimen en laten passeren door een doek, wordt de demi-glace mooi glad van
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_27110763
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 15:15 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Heb je het gevoel dat je het fout had gedaan..? Of...?
Misschien heb je nog tips voor de TS.
Het was iig. veel te waterig geworden, en smaakte ook niet bepaald fijn..

Kan goed zijn dat ik het verkeerd gedaan heb, want bij dat recept staan geen hoeveelheden
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_27113686
quote:
Op woensdag 18 mei 2005 11:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Het was iig. veel te waterig geworden, en smaakte ook niet bepaald fijn..

Kan goed zijn dat ik het verkeerd gedaan heb, want bij dat recept staan geen hoeveelheden
Persoonlijk vind ik het altijd lastig om een saus te maken volgens een recept... doe het liever zelf.

In dit geval zou je het prima met rooie wijn en kalfsfond kunnen doen (desnoods gewoon bouillon). Ik zou persoonlijk alleen tijdens het inkoken van de wijn even wat peen en prei erbij gooien. Het trekt een hoop zure/bittere smaak van de wijn weg. De wijn ook echt goed laten inkoken, mensen nemen daar vaak niet de tijd voor.
Als het te waterig is moet je dus simpelweg nog verder inkoken. Is hij alleen nog te dun, maar wel op smaak, dan moet je hem binden. Daar heeft iedereen zijn favoriete manier voor, maar ik zou hem in dit geval met wat room doen, met de honing wordt het dan een zacht geheel...
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')