FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe maak je het paneerlaagje om een bamischijf?
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 20:24
Dag iedereen,

ik wil zelf een bamischijf/rol/bal maken.
Ik vind namelijk mijn bami veel lekkerder (en is smaakversterkervrij ) maar hoe krijg je dat paneermeellaagje er zo mooi omheen?

Iemand die me daar bij kan helpen?
shredderwoensdag 11 mei 2005 @ 21:47
Een eitje klutsen en dan paneermeel erdoor heen halen?
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 21:55
maar dan blijft je bami toch nooit zo mooi vierkant of rond zitten? dat gaat alle kanten op zitten...
op één of andere manier moet het stevig worden...
Joipoidoipoipoiwoensdag 11 mei 2005 @ 21:59
Misschien heb je hier iets aan: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 22:04
Bij een kroket is het makkelijker, de vulling van een kroket is ragout en dat is als je het af hebt laten koelen al vrij stevig is en nergens 'uitsteekt'. Bami zijn allemaal sliertjes dus dat wordt een stuk moeilijker...
TheSeeker_NLwoensdag 11 mei 2005 @ 22:05
klinkt als een best lastig karwijtje
Charmianwoensdag 11 mei 2005 @ 22:14
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:55 schreef djkoelkast het volgende:
maar dan blijft je bami toch nooit zo mooi vierkant of rond zitten? dat gaat alle kanten op zitten...
op één of andere manier moet het stevig worden...
Tsja die mooie vierkantjes en rondjes dat gebeurt allemaal machinaal dan is het niet zo moeilijk (denk ik).
Ik denk dat het een kwestie van persen is. Heb je niet een hamburgerpers of van die uitsteekringen om mooie vormen te maken? En daarna voorzichtig door het ei en paneer (meerdere keren).
Joipoidoipoipoiwoensdag 11 mei 2005 @ 22:17
http://www.dekooktips.com/recepten/ba-sch.htm

djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 22:48
Kijk dat zocht ik!
Ga ik morgen eens proberen op kleinere schaal

Hoe kom je trouwens aan dat hele grove paneermeel? dat maakt de boel toch lekkerder dan gemalen beschuit of paneermeel uit een pakje, dat is zo fijn van structuur...
Iemand ooit het grove werk ergens gezien?
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 22:50
quote:
Foei he, das best een werk...
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 22:51
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 22:48 schreef djkoelkast het volgende:
Kijk dat zocht ik!
Ga ik morgen eens proberen op kleinere schaal

Hoe kom je trouwens aan dat hele grove paneermeel? dat maakt de boel toch lekkerder dan gemalen beschuit of paneermeel uit een pakje, dat is zo fijn van structuur...
Iemand ooit het grove werk ergens gezien?
Gewoon zelf 2 beschuitjes kapot maken? In grovere stukken?
krakkemiekewoensdag 11 mei 2005 @ 22:52
Net als kroketten.....
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 22:52
nee dan krijg je grote brokken, het moeten echt van die harde stukjes worden, beschuit is te proeus daar voor...
toch ook eens even naar op zoek gaan
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 22:53
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 22:52 schreef krakkemieke het volgende:
Net als kroketten.....
al had je even de moeite genomen alles te lezen... dus niet net als kroketten...
Jordy-Bwoensdag 11 mei 2005 @ 22:53
cornflakes, of misschien gewoon 'n plak (oud) brood in de mixer.
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 22:57
cornflakes geeft zo'n crunchy idee, zo kipcorn achtig

http://www.lacopaneermeel.nl/nederlands/content/producten_1.html

dat moet ik hebben
krakkemiekewoensdag 11 mei 2005 @ 23:06
Ik heb alles gelezen.
Met beschuit kan je ook kleine stukjes krijgen, gewoon door een zeef wrijven.
En als je het grover wilt hebben, gewoon de beschuit zo fijn maken als je wilt hebben.
sweety2woensdag 11 mei 2005 @ 23:11
eerst dopen in een bakje geklutste ei, daarna in paneermeel dan weer in de geklutste eieren en dan weer door de paneermeel. tenminste zo doet mijn ma het met de aardappelkroketten en ze zijn dan ook heel stevig en krokant.
djkoelkastwoensdag 11 mei 2005 @ 23:14
Ik ga toch voor de eerder genoemde optie, met een ragoutsausje er door dus
Nu kijken of ik dat mooie oranje paneermeel kan krijgen
djkoelkastdonderdag 12 mei 2005 @ 15:08
Ik heb het recept enigszins aangepast maar ze zijn lekker geworden





Eindelijk weer eens een bamischijf
BBQ-kipdonderdag 12 mei 2005 @ 16:26
Die zijn mooi geworden zeg!
Chapeau!
Obliviondonderdag 12 mei 2005 @ 17:38
Zo hey!
Daar mag je best trots op zijn.

Maar euhm hoe heb je het nou 'precies' gedaan?
djkoelkastdonderdag 12 mei 2005 @ 17:43
Ik heb de basis van het recept gebruikt, alleen gebruik ik natuurlijke groenteboullion (zonnatura, half blokje), wat peper, zout en chili (gemalen) en geen sambal. Ook heb ik meer water gebruikt.

Voor de rest ongeveer het recept en de instructies volgen, na het stijven een vorm maken in plastic folie, bloem aan alle kanten, door het losgeslagen ei met wat water halen, door het paneermeel (gemaakt van geroosterd witbrood (tot het goed bruin en stevig is), paprikapoeder, peper en zout) halen en weer op laten stijven en dan frituren

Ik zal het hele gedoetje wel eens op zijn djkoelkasts in een topic plaatsen
Obliviondonderdag 12 mei 2005 @ 17:44
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 17:43 schreef djkoelkast het volgende:


Ik zal het hele gedoetje wel eens op zijn djkoelkasts in een topic plaatsen
Dat mag gewoon hier...
Martijn_77donderdag 12 mei 2005 @ 22:29
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 15:08 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb het recept enigszins aangepast maar ze zijn lekker geworden

[afbeelding]

[afbeelding]

Eindelijk weer eens een bamischijf
Ziet er eecht goed uit!!
Jordy-Bdonderdag 12 mei 2005 @ 22:52
mooie foto...

takje groen erbij en hij kan zo in 'n glossy kookboek...
djkoelkastdonderdag 12 mei 2005 @ 23:21
met kabels op de achtergrond
ik heb er nog 5 gemaakt en nog 1 gegeten (en mijn vriendin heeft er ook 1 gegeten) en ze smaken voortreffelijk!
SHEdonderdag 12 mei 2005 @ 23:24
Koelkast, die grove paneermeel kan je bij de horecagroothandel halen, Lukas heeft het en Hanos ook

Zelfs in kleurtjes als je wil, in geel en een beetje roodachtig heb ik ze gezien.
Ik vind je bamischijf er trouwens super uit zien...Ik ga het ook eens proberen
djkoelkastdonderdag 12 mei 2005 @ 23:25
ik zal eens kijken bij de Kees Groot (die is het dichtst bij hier), maar heb ook contact met een fabrikant, kijken wat dat oplevert.
Jojogirldonderdag 12 mei 2005 @ 23:28
Oei dat ziet er goed uit. Ik krijg er spontaan honger van/
doemaardriedinsdag 7 juni 2005 @ 23:12
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 15:08 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb het recept enigszins aangepast maar ze zijn lekker geworden

[afbeelding]

[afbeelding]

Eindelijk weer eens een bamischijf
Dat ga ik morgen eens proberen, maar ik denk dat die van mij niet zo mooi zullen worden als wat jij daar inelkaar geknutseld hebt.

brrrrrrtzaterdag 15 juli 2006 @ 13:25
[leest de op]
hehe je bami in een bamischijf vorm maken met je handen
dan te vriezen leggen
en uit de vriezer paneren

dat is toch niet moeilijk?
djkoelkastzaterdag 15 juli 2006 @ 14:47
dit is al een jaar geleden en al een jaar lang opgelost hoor, wat jij zegt klopt overigens niet
brrrrrrtzaterdag 15 juli 2006 @ 15:35
lachen man.. replyen op oertijd topics op een luie zomermiddag
hoezo zou wat ik schrijf niet kloppen trouwens.
djkoelkastzaterdag 15 juli 2006 @ 15:42
je moet een roux maken en die door de bami heen mengen, koelen en dan paneren
niet je bami "vormen" en invriezen, dat werkt niet
Martijn_77zondag 16 juli 2006 @ 01:01
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 15:35 schreef brrrrrrt het volgende:
lachen man.. replyen op oertijd topics op een luie zomermiddag
hoezo zou wat ik schrijf niet kloppen trouwens.
Als het goed kicks zijn is er niets mis mee. Daarnaast vraag ik me alleen af wie er voor zijn lol met dit weer bamischijven wil gaan maken