ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 12:07 |
Wij maakten thuis vaak zelf chocolademouse (van stukken chocolade, slagroom, etc), alleen wilde het de laatste tijd niet echt stijf worden. Het werd daardoor meer dikke chocoladevla. Ook lekker, maar niet de bedoeling. We hebben al verschillende recepten geprobeerd, maar tot nu toe niet echt iets gevonden dat goed bevalt. Iemand hier misschien met een beproefd recept? | |
fembol | woensdag 11 mei 2005 @ 12:25 |
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla. | |
Mappy | woensdag 11 mei 2005 @ 12:31 |
![]() En het complete recept: http://www.netspace.org/~dmacks/pub/muppets/chocolate-mooose | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 12:36 |
quote: ![]() Hij's leuk ![]() | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 12:36 |
quote:Owkee! That could be it! We gaan het opnieuw proberen! | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 13:18 |
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker -eiwit tot pieken slaan met de suiker -slagroom hangend slaan. -chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af. -cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen -en dan de slagroom der bij. gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar. | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 13:36 |
Zet je het daarna in de koelkast? *werkelijk geen idee heeft... ![]() | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 14:04 |
quote: ![]() | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 14:04 |
quote:Thnx karper. Ik zal eens kijken in welk opzicht dit van het huidige recept afwijkt (ik maak het zelf nooit, dus weet ik eigenlijk niet pspies wat er tot nu toe allemaal inging). | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 14:11 |
quote:Oh, okay. ![]() Zometeen maar even boodschappen doen. Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag. | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 14:15 |
ik heb alleen nog een vraag... Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen? | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 14:29 |
quote:Ben ik ff blij dat jij dit vraagt ![]() En ik kijk uit naar je foto-verslag ![]() | |
fembol | woensdag 11 mei 2005 @ 14:38 |
precies, sla slagroom niet te ver, dan is het boter sla het ook niet te kort, dan is het gewoon vette melk. slagroom moet aan de lepel "hangen" | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 15:06 |
precies lekker luchtig.! wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 16:03 |
quote:Je bedoeld dat je je garde en de bak waarin je dingen klaarmaakt met citroensap moet reinigen? Of gewoon nat maken met citroensap? | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 16:19 |
gewoon even de bak een flink scheut citroien sap en uitsmeren met een schoon doekje het zelf met je garde hoeft dus geen drubbel over te blijven | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 16:29 |
Afwasmiddel werkt bij mij ook altijd prima om kommen helemaal te ontvetten ![]() Eiwit stijf slaan lukt altijd prima bij mij ![]() Ik ga deze chocolademousse zeker eens maken, over anderhalve week komen er wat meiden bij me eten die allemaal chocoladeverslaafd zijn, dus komt dan zeker van pas ![]() | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 18:22 |
trouwens wat ook een leuk idee is ah verkoopt tegenwoordig chocolade suiker dingetjes staat bij de suiker zijn gewoon bolletjes suiker met wat chocolade smaak. trouwens leeft Oblivion nog straks heb ik een mod vermoord! | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 18:46 |
Ik sprak haar net en ze leeft nog ![]() ![]() Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse. | |
fembol | woensdag 11 mei 2005 @ 19:06 |
waar blijven die pics? | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 19:11 |
quote:die bedoel ik kon niet op merknaam komen even naar appie toe! | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 19:25 |
quote:Ik zou zeggen: ga chocolade, eieren en slagroom halen en maken die hap! (en foto's) ![]() | |
fembol | woensdag 11 mei 2005 @ 19:36 |
quote:vandaar dat ik om pics vraag! ![]() | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 19:37 |
Ik begrijp iets niet helemaal.... waarom alles ontvetten als slagroom ook baggervet is ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 11 mei 2005 @ 19:37 |
Wat is goede chocolade op er voor te gebruiken? Welk Merk? | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 19:43 |
quote:In de ene kom klop je de slagroom, maakt niet uit als die kom nog een beetje vet is, want de slagroom is inderdaad baggervet. In een andere kom sla je het eiwit stijf, maar als in deze kom vet zit, wordt je eiwit niet stijf. Daarna pas ga je het samenvoegen, dus je moet in ieder geval 1 vetvrije kom en garde/mixer hebben. | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 19:43 |
quote:Ah, ik niet goed gelezen heb, ik nu jou begrijp ![]() | |
BBQ-kip | woensdag 11 mei 2005 @ 19:44 |
quote:chocolade met 72% cocoa is vaak wel het lekkerst vind ik bij recepten met chocolade. | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 20:36 |
Nou here it is! ![]() links eiwit en suiker, rechts slagroom: ![]() Gesmolte chocolade, had alleen de belgische... ![]() ![]() Vouwen en 8tjes draaien later: ![]() En veel te grote porties weggeven... ![]() Ik kon het niet op in iedergeval... ![]() ![]() | |
tong80 | woensdag 11 mei 2005 @ 20:37 |
Ow my Gowd. Wat doen jullie me aan ![]() ![]() | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 20:38 |
quote:We hebben nog heel veel over...hebben? ![]() | |
fembol | woensdag 11 mei 2005 @ 20:38 |
hmm ziet er fantastisch uit!! kun je niet wat meelen?? | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 20:39 |
Nah vind mijn pc niet zo lekker... ![]() | |
fembol | woensdag 11 mei 2005 @ 21:03 |
postzegel erop! | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 21:06 |
Best goed gelukt Obli ![]() Ik laat nog wel een keer weten hoe het mijn moeder is vergaan met alle tips! | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 21:11 |
Hij was best machtig ja... ![]() Zou iemand me kunnen vertellen wat ik met die 3 dooiers kan doen, die me nu heel zielig zitten aan te staren vanuit een wit bakje...? | |
turnpike | woensdag 11 mei 2005 @ 21:38 |
mayonaise maken ! Het ziet er zoooo lekker uit....ik ga maar eens een paar druifjes wassen dan. | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 21:39 |
quote:In je haar smeren; versei ei-shampoo ![]() | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 21:40 |
quote:Oh ja, hoe doe ik dat ook alweer? ![]() *Gaat zoeken op google, bedankt voor de tip! Hoe lang is mayo eigenlijk houdbaar? | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 21:40 |
quote:Ja, zeg... ![]() Neh, heb ik geen zin an... Maak wel mayo... ![]() | |
PeRi | woensdag 11 mei 2005 @ 21:44 |
Ik ga dit ook proberen! Maar voor ik dat ga doen, wat is eiwit? Of naja ik weet wel wat dat is, maar is dat een apart ingrediënt? Waar haal ik dat ![]() | |
ElisaB | woensdag 11 mei 2005 @ 21:46 |
quote:Bij de kip ![]() Je moet dus een ei openmaken en het geel van het wit scheiden. Goed opletten, want als er een beetje geel in het wit zit, dan doet het het niet meer. | |
PeRi | woensdag 11 mei 2005 @ 21:48 |
quote:Oooh zulk ei-wit ![]() Ik zat al helemaal te denken aan een of ander vaag ingrediëntje, richting meel ofzo. ![]() ![]() | |
turnpike | woensdag 11 mei 2005 @ 21:54 |
Ik weet niet hoe lang zoiets houdbaar is.....die ene keer dat ik het geprobeerd heb eindigde het hele goedje in de wasbak, uit frustratie welteverstaan. | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 21:56 |
quote:Ik heb een uistekend goedje, maar pleur het alsnog weg... ![]() Jakkes... Geef mij maar hellman's of ordinaire remia fritessaus... | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 22:08 |
en was het te eten dat is de vraag!!!!! leuk zo een foto verslag | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 22:11 |
Mjoa... Mijn zoon heeft zitten smullen, en ik mocht de rest niet weg gooien. Moeders was er ook, die heeft die hele bak op.. ![]() Ik ben niet zo voorstander van chocolade, en mijn pompende slaap verteld me nu ook alweer waarom... ![]() Maar het was te eten, vind het alleen na een aantal happen bitter worden. | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 22:52 |
chocolade mischien te heet verhit? te puur? geef maar een gil dan pas ik het aan | |
Oblivion | woensdag 11 mei 2005 @ 22:54 |
Nee, denk eerder dat het aan mij lag. Ik had heerlijk belgische chocolade, niks aangebrand, van het vuur afgehaald toen het net gesmolten was. Mijn mams is echt een toetjes mens, nou die heeft zitten smullen, dus het recept was heel goed, trust me.. ![]() | |
karper | woensdag 11 mei 2005 @ 23:19 |
gewoon eerlijk zeggen als je het niet lekket vindt want dan passen we het aan geen enkel probeel. | |
ElisaB | donderdag 12 mei 2005 @ 01:05 |
quote:Dan moet mams een keer champagnetaartjes gaan eten in Hotel De Zon in Ommen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dat is zo verschrikkelijk lekker. Egwaar... | |
Oblivion | donderdag 12 mei 2005 @ 08:37 |
quote:Nou moe... ![]() Ik ben eerlijk. | |
Oblivion | donderdag 12 mei 2005 @ 08:37 |
quote:Ik zal het doorgeven... ![]() | |
karper | donderdag 12 mei 2005 @ 09:37 |
quote: ![]() ![]() ![]() trouwens als je een keer in de buurt bent van capelle bij de johannahoeve chocoladelasgana ![]() | |
BBQ-kip | donderdag 12 mei 2005 @ 15:59 |
Oh dat lijkt me wel heel erg gaaf Karper ![]() Capelle aan de IJssel bedoel je? | |
karper | donderdag 12 mei 2005 @ 18:20 |
ja, kom er net vandaan en sta zondag weer in de keuken. is trouwens zactbevroren parfait alleen dan 2 of 3 soorten zeer smakkelijk | |
ElisaB | vrijdag 13 mei 2005 @ 00:08 |
quote:Moet ze wel ff van te voren bellen, want ze maken ze niet altijd. En ze moeten een paar uurtjes koel staan, anders zijn ze niet goed ![]() Hotel De Zon is een aanrader; het eten is er ook heerlijk. Kost wat, maar dan hebbie ook wat ![]() | |
tong80 | vrijdag 13 mei 2005 @ 00:16 |
Heb het geprobeerd Oblivion. Heel m'n gezicht zat onder de bruine vla, en daarna kon ik de slagroom van de muur schrapen. Is het erg dat ik weer een Aldi toetje neem Oblivion ? ![]() | |
PeRi | vrijdag 13 mei 2005 @ 22:47 |
quote:Waar is dat? De Johannahoeve? Welke kant van Capelle? ![]() | |
Oblivion | vrijdag 13 mei 2005 @ 23:16 |
quote:Neem jij maar lekker een aldi toetje, mien jong... ![]() Enne voortaan geen vla meer proberen te klutsen... ![]() | |
karper | zaterdag 14 mei 2005 @ 00:39 |
quote:s;gravenweg, www.johannahoeve.nu ![]() | |
PeRi | dinsdag 17 mei 2005 @ 17:38 |
Ik heb die mousse gemaakt vandaag! En het was redelijk gelukt, ware het niet dat 'ie iets te zacht bleef helaas. Volgende keer toch nóg langer de slagroom kloppen, denk ik. Maar hij is wel lekker ![]() | |
karper | dinsdag 17 mei 2005 @ 18:16 |
de johannahoeve heeft de lasgane niet meer op de kaart staan jammer genoeg. peri oefening baart kunst, mijn eerste choclade mouse was beton | |
BBQ-kip | dinsdag 17 mei 2005 @ 18:38 |
Ah, Karper, kun jij die chocoladelasagna namaken? ![]() Dan is dat misschien wat voor op Fok Radio ![]() | |
Oblivion | dinsdag 17 mei 2005 @ 18:41 |
quote:AH! Doe ik het toch beter! Want die van mij was zacht maar niet te zacht, en ferm. Lekkere bite.. ![]() Smelten op de tong! Klopt het dat die volgende dag eigenlijk nog iets lekkerder was...? | |
PeRi | dinsdag 17 mei 2005 @ 18:45 |
Beton ![]() Oh dan heb ik het toch niet slecht gedaan, is wel weer goed voor mn ego dat ![]() | |
Oblivion | zondag 22 mei 2005 @ 21:30 |
Ben 'm gewoon nog een keer aan het maken... ![]() Nu eens een keer op gevoel. Ben benieuwd. ![]() | |
ElisaB | zondag 22 mei 2005 @ 23:47 |
quote:Het wordt tijd dat jij 'm een keer voor ons komt maken ![]() Ow, en De Zon heeft de champagnetaart van de kaart gehaald. Daar hoef je dus niet meer heen ![]() | |
Oblivion | zondag 22 mei 2005 @ 23:55 |
quote:En het is zo easy... Als ik het doe, en ik heb het nu 2 keer gedaan, denk ik alleen maar aan lucht. Misschien gek, maar gewoon lucht. En dan sla je ook niet gelijk alles dood, om het maar even zo te zeggen. Wat ik nog wel even kwijt wil... Je hebt van die likkepot dingen... Weet je wel waar je met een zachte rubbere kant alles uit een kom kan halen? Als je nu de chocolade door het eiwit gaat roeren, roer dan niet... ![]() Maar vouwen... 8jes draaien langs de kant. Moeilijk uitleggen, maar begrijp je wat ik bedoel. Uit de losse pols achtjes draaien. Net zolang totdat het samen is gevouwen. | |
karper | maandag 23 mei 2005 @ 00:46 |
quote:ik kwam er stage lopen en toen hadden ze hem en heb geen recept zou het eens los kunnen puteren of zelf geen klote ook leuk. zo een lasange kost thuismin 6 uur werk en dn nog 2 dagen hard worden ben ik bang obli die mousse is na een nachtje nog lekkerder kan alles op elkaar inwerken ik ga morgen weer een mousse maken zelfde pricipe andere verhoudingen, hij mag nog iets zachter eigelijk | |
karper | maandag 23 mei 2005 @ 00:47 |
trouwens iedereen kan het ! als ik het kan jij het ook! ook al moet ik je er bij helpen geen probleem maken we een afspraak! | |
BBQ-kip | maandag 23 mei 2005 @ 03:14 |
Ik heb de chocolademousse gisteren gemaakt en hij was heerlijk, vandaag zelfs nog iets beter ![]() Geweldig recept! Met de chocoladelasagne ben ik zelf gaan prutsen, ik heb zondagmiddag een probeersel gemaakt, maak het maandagavond voor het "echie". Dit wordt hem, tips enzo, gooi het gewoon neer ![]() Witte-chocolade-vanillesaus (mooi met het vanillemerg erdoor) Laagje chocolademousse puur Gefrituurd lasagnevel (vers van de AH, gewoon even in de frituurpan mikken, het resultaat is een heel bros velletje en het is nog lekker ook) Laagje chocolademousse wit Gefrituurd lasagnevel Laagje chocolademousse puur Dat alles in dunne laagjes, want het is heavy stuff | |
Oblivion | maandag 23 mei 2005 @ 07:42 |
quote:I know... ![]() Hij staat al klaar in de koelkast! Mijn zoon vanochtend met grote ogen: Mama, is die goed? ![]() Helemaal blind op zijn toetje... ![]() | |
PeRi | maandag 23 mei 2005 @ 08:54 |
Ik heb 'm gister ook weer gemaakt! En hij was weer te zacht. ![]() Hij smaakte wel als echte mousse, beetje 'hard', maar het was het niet. Hij was nog enigszins vloeibaar. ![]() Heel vreemd, maar wel lekker. | |
karper | maandag 23 mei 2005 @ 09:42 |
quote:zo maakte zij hem niet maar dit klinkt toch verdomd goed.! ik ga straks even inkopen doen | |
BBQ-kip | maandag 23 mei 2005 @ 15:28 |
quote:Wel het eiwit en de slagroom afzonderlijk goed stijfkloppen he... En dan alles door elkaar "vouwen" met een spatel, niet roeren of kloppen, dan gaat de lucht eruit. Dan moet het echt lukken... | |
BBQ-kip | maandag 23 mei 2005 @ 15:28 |
quote:Nou, ik ben benieuwd, ik zou zeggen: wees eerlijk en medogenloos ![]() | |
karper | maandag 23 mei 2005 @ 15:36 |
zondag werken ligt er aan hoe druk. ik ga eigelijk van uit van witte, melk en pure chocolade parfait en dit op elkaar invriezen dus 1 laag en dan weer een ander | |
PeRi | maandag 23 mei 2005 @ 19:57 |
quote:Yep, doe ik allemaal. Ach, ik moet het gewoon nóg vaker maken denk ik. Oefenen baart kunst, niet? ![]() |