FOK!forum / Culinesse à gogo / Recept voor chocolademousse
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 12:07
Wij maakten thuis vaak zelf chocolademouse (van stukken chocolade, slagroom, etc), alleen wilde het de laatste tijd niet echt stijf worden. Het werd daardoor meer dikke chocoladevla. Ook lekker, maar niet de bedoeling.

We hebben al verschillende recepten geprobeerd, maar tot nu toe niet echt iets gevonden dat goed bevalt. Iemand hier misschien met een beproefd recept?
fembolwoensdag 11 mei 2005 @ 12:25
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla.
Mappywoensdag 11 mei 2005 @ 12:31

En het complete recept:
http://www.netspace.org/~dmacks/pub/muppets/chocolate-mooose
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 12:36
quote:


Hij's leuk
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 12:36
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 12:25 schreef fembol het volgende:
waarschijnlijk roer je de componenten te lang doorelkaar waardoor de slagroom en de opgklopte eiwit zijn luchtigheid verliest en dan krijg je chocovla.
Owkee! That could be it!

We gaan het opnieuw proberen!
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 13:18
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker

-eiwit tot pieken slaan met de suiker
-slagroom hangend slaan.
-chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af.
-cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen
-en dan de slagroom der bij.

gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar.
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 13:36
Zet je het daarna in de koelkast?
*werkelijk geen idee heeft...
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 14:04
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 13:36 schreef Oblivion het volgende:
Zet je het daarna in de koelkast?
*werkelijk geen idee heeft...
jahaa, want anders wordt het 'm helemaal niet
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 14:04
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 13:18 schreef karper het volgende:
4 dl room 175 pure chocolade 3 eiwitten en 40 gram suiker

-eiwit tot pieken slaan met de suiker
-slagroom hangend slaan.
-chocolade au bain marie smelten zonder te roeren(op pan zetten en net voor dat de laatse klontjes weg zijn van het vuur af.
-cholade bij de eiwitten doen zeer luchtig door halen
-en dan de slagroom der bij.

gisteren gemaakt tijdens een oefen toets, iedereen was 40 minuten bezig ofzo ik was in 10 minutenklaar.
Thnx karper. Ik zal eens kijken in welk opzicht dit van het huidige recept afwijkt (ik maak het zelf nooit, dus weet ik eigenlijk niet pspies wat er tot nu toe allemaal inging).
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 14:11
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:04 schreef ElisaB het volgende:

[..]

jahaa, want anders wordt het 'm helemaal niet
Oh, okay.

Zometeen maar even boodschappen doen.
Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag.
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 14:15
ik heb alleen nog een vraag...
Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen?
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 14:29
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:15 schreef Oblivion het volgende:
ik heb alleen nog een vraag...
Wat is hangende slagroom? Niet helemaal stijf geslagen?
Ben ik ff blij dat jij dit vraagt

En ik kijk uit naar je foto-verslag
fembolwoensdag 11 mei 2005 @ 14:38
precies, sla slagroom niet te ver, dan is het boter
sla het ook niet te kort, dan is het gewoon vette melk.
slagroom moet aan de lepel "hangen"
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 15:06
precies lekker luchtig.!


wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 16:03
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 15:06 schreef karper het volgende:
precies lekker luchtig.!


wel even je matriaal reiningen met cittroensap he anders wordt je mousse nog niets
Je bedoeld dat je je garde en de bak waarin je dingen klaarmaakt met citroensap moet reinigen?
Of gewoon nat maken met citroensap?
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 16:19
gewoon even de bak een flink scheut citroien sap en uitsmeren met een schoon doekje het zelf met je garde hoeft dus geen drubbel over te blijven
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 16:29
Afwasmiddel werkt bij mij ook altijd prima om kommen helemaal te ontvetten
Eiwit stijf slaan lukt altijd prima bij mij

Ik ga deze chocolademousse zeker eens maken, over anderhalve week komen er wat meiden bij me eten die allemaal chocoladeverslaafd zijn, dus komt dan zeker van pas
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 18:22
trouwens wat ook een leuk idee is ah verkoopt tegenwoordig chocolade suiker dingetjes staat bij de suiker zijn gewoon bolletjes suiker met wat chocolade smaak.

trouwens leeft Oblivion nog straks heb ik een mod vermoord!
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 18:46
Ik sprak haar net en ze leeft nog ze is alleen even eten

Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse.
fembolwoensdag 11 mei 2005 @ 19:06
waar blijven die pics?
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 19:11
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 18:46 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik sprak haar net en ze leeft nog ze is alleen even eten

Die suikerbolletjes heb je met aarbei, chocolade en volgens mij kaneel, maar dat laatste weet ik niet zeker. Je hebt het behalve van AH-merk ook van Van Gilse.
die bedoel ik kon niet op merknaam komen even naar appie toe!
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 19:25
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:06 schreef fembol het volgende:
waar blijven die pics?
Ik zou zeggen: ga chocolade, eieren en slagroom halen en maken die hap! (en foto's)
fembolwoensdag 11 mei 2005 @ 19:36
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 14:11 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Oh, okay.

Zometeen maar even boodschappen doen.
Ga ik 'm maken zoals karper hier dat aangeeft, vanavond een foto en verslag.
vandaar dat ik om pics vraag!
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 19:37
Ik begrijp iets niet helemaal.... waarom alles ontvetten als slagroom ook baggervet is
Martijn_77woensdag 11 mei 2005 @ 19:37
Wat is goede chocolade op er voor te gebruiken?

Welk Merk?
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 19:43
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:37 schreef ElisaB het volgende:
Ik begrijp iets niet helemaal.... waarom alles ontvetten als slagroom ook baggervet is
In de ene kom klop je de slagroom, maakt niet uit als die kom nog een beetje vet is, want de slagroom is inderdaad baggervet.
In een andere kom sla je het eiwit stijf, maar als in deze kom vet zit, wordt je eiwit niet stijf.
Daarna pas ga je het samenvoegen, dus je moet in ieder geval 1 vetvrije kom en garde/mixer hebben.
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 19:43
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:36 schreef fembol het volgende:

[..]

vandaar dat ik om pics vraag!
Ah, ik niet goed gelezen heb, ik nu jou begrijp
BBQ-kipwoensdag 11 mei 2005 @ 19:44
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 19:37 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat is goede chocolade op er voor te gebruiken?

Welk Merk?
chocolade met 72% cocoa is vaak wel het lekkerst vind ik bij recepten met chocolade.
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 20:36
Nou here it is!

links eiwit en suiker, rechts slagroom:



Gesmolte chocolade, had alleen de belgische...



Vouwen en 8tjes draaien later:



En veel te grote porties weggeven...
Ik kon het niet op in iedergeval...

tong80woensdag 11 mei 2005 @ 20:37
Ow my Gowd. Wat doen jullie me aan


Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 20:38
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 20:37 schreef tong80 het volgende:
Ow my Gowd. Wat doen jullie me aan


We hebben nog heel veel over...hebben?
fembolwoensdag 11 mei 2005 @ 20:38
hmm ziet er fantastisch uit!!
kun je niet wat meelen??
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 20:39
Nah vind mijn pc niet zo lekker...
fembolwoensdag 11 mei 2005 @ 21:03
postzegel erop!
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 21:06
Best goed gelukt Obli

Ik laat nog wel een keer weten hoe het mijn moeder is vergaan met alle tips!
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 21:11
Hij was best machtig ja...

Zou iemand me kunnen vertellen wat ik met die 3 dooiers kan doen, die me nu heel zielig zitten aan te staren vanuit een wit bakje...?
turnpikewoensdag 11 mei 2005 @ 21:38
mayonaise maken !

Het ziet er zoooo lekker uit....ik ga maar eens een paar druifjes wassen dan.
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 21:39
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:11 schreef Oblivion het volgende:
Hij was best machtig ja...

Zou iemand me kunnen vertellen wat ik met die 3 dooiers kan doen, die me nu heel zielig zitten aan te staren vanuit een wit bakje...?
In je haar smeren; versei ei-shampoo
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 21:40
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:38 schreef turnpike het volgende:
mayonaise maken !

Het ziet er zoooo lekker uit....ik ga maar eens een paar druifjes wassen dan.
Oh ja, hoe doe ik dat ook alweer?
*Gaat zoeken op google, bedankt voor de tip!

Hoe lang is mayo eigenlijk houdbaar?
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 21:40
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:39 schreef ElisaB het volgende:

[..]

In je haar smeren; versei ei-shampoo
Ja, zeg...
Neh, heb ik geen zin an... Maak wel mayo...
PeRiwoensdag 11 mei 2005 @ 21:44
Ik ga dit ook proberen! Maar voor ik dat ga doen, wat is eiwit? Of naja ik weet wel wat dat is, maar is dat een apart ingrediënt? Waar haal ik dat
ElisaBwoensdag 11 mei 2005 @ 21:46
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:44 schreef PeRi het volgende:
Ik ga dit ook proberen! Maar voor ik dat ga doen, wat is eiwit? Of naja ik weet wel wat dat is, maar is dat een apart ingrediënt? Waar haal ik dat
Bij de kip

Je moet dus een ei openmaken en het geel van het wit scheiden. Goed opletten, want als er een beetje geel in het wit zit, dan doet het het niet meer.
PeRiwoensdag 11 mei 2005 @ 21:48
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:46 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Bij de kip

Je moet dus een ei openmaken en het geel van het wit scheiden. Goed opletten, want als er een beetje geel in het wit zit, dan doet het het niet meer.
Oooh zulk ei-wit
Ik zat al helemaal te denken aan een of ander vaag ingrediëntje, richting meel ofzo.
turnpikewoensdag 11 mei 2005 @ 21:54
Ik weet niet hoe lang zoiets houdbaar is.....die ene keer dat ik het geprobeerd heb eindigde het hele goedje in de wasbak, uit frustratie welteverstaan.
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 21:56
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 21:54 schreef turnpike het volgende:
Ik weet niet hoe lang zoiets houdbaar is.....die ene keer dat ik het geprobeerd heb eindigde het hele goedje in de wasbak, uit frustratie welteverstaan.
Ik heb een uistekend goedje, maar pleur het alsnog weg...
Jakkes... Geef mij maar hellman's of ordinaire remia fritessaus...
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 22:08
en was het te eten dat is de vraag!!!!!

leuk zo een foto verslag
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 22:11
Mjoa... Mijn zoon heeft zitten smullen, en ik mocht de rest niet weg gooien.
Moeders was er ook, die heeft die hele bak op..
Ik ben niet zo voorstander van chocolade, en mijn pompende slaap verteld me nu ook alweer waarom...
Maar het was te eten, vind het alleen na een aantal happen bitter worden.
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 22:52
chocolade mischien te heet verhit? te puur?

geef maar een gil dan pas ik het aan
Oblivionwoensdag 11 mei 2005 @ 22:54
Nee, denk eerder dat het aan mij lag.
Ik had heerlijk belgische chocolade, niks aangebrand, van het vuur afgehaald toen het net gesmolten was.
Mijn mams is echt een toetjes mens, nou die heeft zitten smullen, dus het recept was heel goed, trust me..
karperwoensdag 11 mei 2005 @ 23:19
gewoon eerlijk zeggen als je het niet lekket vindt want dan passen we het aan geen enkel probeel.
ElisaBdonderdag 12 mei 2005 @ 01:05
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 22:54 schreef Oblivion het volgende:

Mijn mams is echt een toetjes mens, nou die heeft zitten smullen, dus het recept was heel goed, trust me..
Dan moet mams een keer champagnetaartjes gaan eten in Hotel De Zon in Ommen





Dat is zo verschrikkelijk lekker. Egwaar...
Obliviondonderdag 12 mei 2005 @ 08:37
quote:
Op woensdag 11 mei 2005 23:19 schreef karper het volgende:
gewoon eerlijk zeggen als je het niet lekket vindt want dan passen we het aan geen enkel probeel.
Nou moe...
Ik ben eerlijk.
Obliviondonderdag 12 mei 2005 @ 08:37
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 01:05 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Dan moet mams een keer champagnetaartjes gaan eten in Hotel De Zon in Ommen



[[url=http://img176.echo.cx/img176/9263/champagnetaart0ot.jpg]afbeelding][/URL]

Dat is zo verschrikkelijk lekker. Egwaar...
Ik zal het doorgeven...
karperdonderdag 12 mei 2005 @ 09:37
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 08:37 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou moe...
Ik ben eerlijk.



trouwens als je een keer in de buurt bent van capelle bij de johannahoeve chocoladelasgana
BBQ-kipdonderdag 12 mei 2005 @ 15:59
Oh dat lijkt me wel heel erg gaaf Karper
Capelle aan de IJssel bedoel je?
karperdonderdag 12 mei 2005 @ 18:20
ja, kom er net vandaan en sta zondag weer in de keuken.

is trouwens zactbevroren parfait alleen dan 2 of 3 soorten zeer smakkelijk
ElisaBvrijdag 13 mei 2005 @ 00:08
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 08:37 schreef Oblivion het volgende:
Ik zal het doorgeven...
Moet ze wel ff van te voren bellen, want ze maken ze niet altijd. En ze moeten een paar uurtjes koel staan, anders zijn ze niet goed

Hotel De Zon is een aanrader; het eten is er ook heerlijk. Kost wat, maar dan hebbie ook wat
tong80vrijdag 13 mei 2005 @ 00:16
Heb het geprobeerd Oblivion.

Heel m'n gezicht zat onder de bruine vla, en daarna kon ik de slagroom van de muur schrapen.

Is het erg dat ik weer een Aldi toetje neem Oblivion ?

PeRivrijdag 13 mei 2005 @ 22:47
quote:
Op donderdag 12 mei 2005 09:37 schreef karper het volgende:

[..]




trouwens als je een keer in de buurt bent van capelle bij de johannahoeve chocoladelasgana
Waar is dat? De Johannahoeve? Welke kant van Capelle?
Oblivionvrijdag 13 mei 2005 @ 23:16
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 00:16 schreef tong80 het volgende:
Heb het geprobeerd Oblivion.

Heel m'n gezicht zat onder de bruine vla, en daarna kon ik de slagroom van de muur schrapen.

Is het erg dat ik weer een Aldi toetje neem Oblivion ?

Neem jij maar lekker een aldi toetje, mien jong...
Enne voortaan geen vla meer proberen te klutsen...
karperzaterdag 14 mei 2005 @ 00:39
quote:
Op vrijdag 13 mei 2005 22:47 schreef PeRi het volgende:

[..]

Waar is dat? De Johannahoeve? Welke kant van Capelle?
s;gravenweg, www.johannahoeve.nu

heb zin in zondag!
PeRidinsdag 17 mei 2005 @ 17:38
Ik heb die mousse gemaakt vandaag! En het was redelijk gelukt, ware het niet dat 'ie iets te zacht bleef helaas. Volgende keer toch nóg langer de slagroom kloppen, denk ik. Maar hij is wel lekker
karperdinsdag 17 mei 2005 @ 18:16
de johannahoeve heeft de lasgane niet meer op de kaart staan jammer genoeg.

peri oefening baart kunst, mijn eerste choclade mouse was beton
BBQ-kipdinsdag 17 mei 2005 @ 18:38
Ah, Karper, kun jij die chocoladelasagna namaken?
Dan is dat misschien wat voor op Fok Radio
Obliviondinsdag 17 mei 2005 @ 18:41
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 18:16 schreef karper het volgende:
mijn eerste choclade mouse was beton
AH! Doe ik het toch beter! Want die van mij was zacht maar niet te zacht, en ferm. Lekkere bite..
Smelten op de tong!
Klopt het dat die volgende dag eigenlijk nog iets lekkerder was...?
PeRidinsdag 17 mei 2005 @ 18:45
Beton
Oh dan heb ik het toch niet slecht gedaan, is wel weer goed voor mn ego dat
Oblivionzondag 22 mei 2005 @ 21:30
Ben 'm gewoon nog een keer aan het maken...

Nu eens een keer op gevoel. Ben benieuwd.
ElisaBzondag 22 mei 2005 @ 23:47
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 18:41 schreef Oblivion het volgende:

AH! Doe ik het toch beter! Want die van mij was zacht maar niet te zacht, en ferm. Lekkere bite..
Smelten op de tong!
Klopt het dat die volgende dag eigenlijk nog iets lekkerder was...?
Het wordt tijd dat jij 'm een keer voor ons komt maken

Ow, en De Zon heeft de champagnetaart van de kaart gehaald. Daar hoef je dus niet meer heen
Oblivionzondag 22 mei 2005 @ 23:55
quote:
Op zondag 22 mei 2005 23:47 schreef ElisaB het volgende:

[..]

Het wordt tijd dat jij 'm een keer voor ons komt maken

Ow, en De Zon heeft de champagnetaart van de kaart gehaald. Daar hoef je dus niet meer heen
En het is zo easy...
Als ik het doe, en ik heb het nu 2 keer gedaan, denk ik alleen maar aan lucht.
Misschien gek, maar gewoon lucht.
En dan sla je ook niet gelijk alles dood, om het maar even zo te zeggen.

Wat ik nog wel even kwijt wil...
Je hebt van die likkepot dingen... Weet je wel waar je met een zachte rubbere kant alles uit een kom kan halen?
Als je nu de chocolade door het eiwit gaat roeren, roer dan niet...
Maar vouwen... 8jes draaien langs de kant.
Moeilijk uitleggen, maar begrijp je wat ik bedoel.
Uit de losse pols achtjes draaien.
Net zolang totdat het samen is gevouwen.
karpermaandag 23 mei 2005 @ 00:46
quote:
Op dinsdag 17 mei 2005 18:38 schreef BBQ-kip het volgende:
Ah, Karper, kun jij die chocoladelasagna namaken?
Dan is dat misschien wat voor op Fok Radio
ik kwam er stage lopen en toen hadden ze hem en heb geen recept zou het eens los kunnen puteren of zelf geen klote ook leuk.
zo een lasange kost thuismin 6 uur werk en dn nog 2 dagen hard worden ben ik bang


obli die mousse is na een nachtje nog lekkerder kan alles op elkaar inwerken ik ga morgen weer een mousse maken zelfde pricipe andere verhoudingen, hij mag nog iets zachter eigelijk
karpermaandag 23 mei 2005 @ 00:47
trouwens iedereen kan het ! als ik het kan jij het ook!

ook al moet ik je er bij helpen geen probleem maken we een afspraak!
BBQ-kipmaandag 23 mei 2005 @ 03:14
Ik heb de chocolademousse gisteren gemaakt en hij was heerlijk, vandaag zelfs nog iets beter
Geweldig recept!

Met de chocoladelasagne ben ik zelf gaan prutsen, ik heb zondagmiddag een probeersel gemaakt, maak het maandagavond voor het "echie".
Dit wordt hem, tips enzo, gooi het gewoon neer

Witte-chocolade-vanillesaus (mooi met het vanillemerg erdoor)
Laagje chocolademousse puur
Gefrituurd lasagnevel (vers van de AH, gewoon even in de frituurpan mikken, het resultaat is een heel bros velletje en het is nog lekker ook)
Laagje chocolademousse wit
Gefrituurd lasagnevel
Laagje chocolademousse puur

Dat alles in dunne laagjes, want het is heavy stuff
Oblivionmaandag 23 mei 2005 @ 07:42
quote:
Op maandag 23 mei 2005 00:46 schreef karper het volgende:

[..]

ik kwam er stage lopen en toen hadden ze hem en heb geen recept zou het eens los kunnen puteren of zelf geen klote ook leuk.
zo een lasange kost thuismin 6 uur werk en dn nog 2 dagen hard worden ben ik bang


obli die mousse is na een nachtje nog lekkerder kan alles op elkaar inwerken ik ga morgen weer een mousse maken zelfde pricipe andere verhoudingen, hij mag nog iets zachter eigelijk
I know...
Hij staat al klaar in de koelkast!
Mijn zoon vanochtend met grote ogen: Mama, is die goed?
Helemaal blind op zijn toetje...
PeRimaandag 23 mei 2005 @ 08:54
Ik heb 'm gister ook weer gemaakt! En hij was weer te zacht. !
Hij smaakte wel als echte mousse, beetje 'hard', maar het was het niet. Hij was nog enigszins vloeibaar.
Heel vreemd, maar wel lekker.
karpermaandag 23 mei 2005 @ 09:42
quote:
Op maandag 23 mei 2005 03:14 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb de chocolademousse gisteren gemaakt en hij was heerlijk, vandaag zelfs nog iets beter
Geweldig recept!

Met de chocoladelasagne ben ik zelf gaan prutsen, ik heb zondagmiddag een probeersel gemaakt, maak het maandagavond voor het "echie".
Dit wordt hem, tips enzo, gooi het gewoon neer

Witte-chocolade-vanillesaus (mooi met het vanillemerg erdoor)
Laagje chocolademousse puur
Gefrituurd lasagnevel (vers van de AH, gewoon even in de frituurpan mikken, het resultaat is een heel bros velletje en het is nog lekker ook)
Laagje chocolademousse wit
Gefrituurd lasagnevel
Laagje chocolademousse puur

Dat alles in dunne laagjes, want het is heavy stuff
zo maakte zij hem niet maar dit klinkt toch verdomd goed.!
ik ga straks even inkopen doen
BBQ-kipmaandag 23 mei 2005 @ 15:28
quote:
Op maandag 23 mei 2005 08:54 schreef PeRi het volgende:
Ik heb 'm gister ook weer gemaakt! En hij was weer te zacht. !
Hij smaakte wel als echte mousse, beetje 'hard', maar het was het niet. Hij was nog enigszins vloeibaar.
Heel vreemd, maar wel lekker.
Wel het eiwit en de slagroom afzonderlijk goed stijfkloppen he...
En dan alles door elkaar "vouwen" met een spatel, niet roeren of kloppen, dan gaat de lucht eruit.
Dan moet het echt lukken...
BBQ-kipmaandag 23 mei 2005 @ 15:28
quote:
Op maandag 23 mei 2005 09:42 schreef karper het volgende:

[..]

zo maakte zij hem niet maar dit klinkt toch verdomd goed.!
ik ga straks even inkopen doen
Nou, ik ben benieuwd, ik zou zeggen: wees eerlijk en medogenloos
karpermaandag 23 mei 2005 @ 15:36
zondag werken ligt er aan hoe druk.

ik ga eigelijk van uit van witte, melk en pure chocolade parfait en dit op elkaar invriezen dus 1 laag en dan weer een ander
PeRimaandag 23 mei 2005 @ 19:57
quote:
Op maandag 23 mei 2005 15:28 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Wel het eiwit en de slagroom afzonderlijk goed stijfkloppen he...
En dan alles door elkaar "vouwen" met een spatel, niet roeren of kloppen, dan gaat de lucht eruit.
Dan moet het echt lukken...
Yep, doe ik allemaal. Ach, ik moet het gewoon nóg vaker maken denk ik. Oefenen baart kunst, niet?