abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 12 september 2005 @ 18:48:11 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30519523
quote:
Op maandag 12 september 2005 16:55 schreef leviathanfd het volgende:
Sperziebonen zijn rauw giftig!!!
Ah, vandaar dat ik dood ben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_30519710
Ik dacht ook dat er een giftige stof inzat bij rauw eten
quote:
Bijzonderheden

Sperziebonen zijn niet geschikt om rauw te eten. In rauwe bonen en peulvruchten komt van nature een giftige stof voor die door het koken van de bonen onwerkzaam wordt. Bonen in pot en blik en uit de diepvries zijn niet meer rauw.

Was de bonen voor gebruik, snijd de puntjes er af en breek ze in stukken.

Verpakt in een open plastic zak zijn de bonen enkele dagen op een koele plaats of de koelkast houdbaar.
  maandag 12 september 2005 @ 18:56:01 #53
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_30519744
Niet helemaal koken dan vind ik ze altijd wel lekker
  maandag 12 september 2005 @ 19:40:37 #54
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_30520973
Ja hoor, giftig nog wel. Dat is hetzelfde met taugé en champions, je moet er KILO's van eten wil het je ooit schaden.
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 12 september 2005 @ 19:41:16 #55
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_30520994
Verder gewoon heel kort koken, lekker knapperig
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  maandag 12 september 2005 @ 20:16:38 #56
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30522078
Je kunt ze ook roerbaken. als je dat kort doet blijven ze ook lekker knapperig
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 12 september 2005 @ 20:17:42 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_30522105
das een vak apart, trouwens, goed roerbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 12 september 2005 @ 21:09:10 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30523673
quote:
Op maandag 12 september 2005 20:17 schreef Pietverdriet het volgende:
das een vak apart, trouwens, goed roerbakken.
Idd, kook ze meestal vooraf even kort anders blijven ze veel te hard
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_30527016
Ik vind ze lekker eerst gekookt en dan nog gebakken in een plakje spek.

Of roergebakken met wat uit, knoflook, sambal, tomatenpuree, gele basterdsuiker en ketoembar.
pi_30527805
Gewoon of koken tot ze beetgaar zijn of stomen. Dan een klontje bakboter erbij en flink wat peper met nootmuskaat erbij. Yummie
Ook kan je er nog wat gefruite ui bijdoen
Thank Drunk I'm a Goddess!
  maandag 12 september 2005 @ 23:35:17 #61
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_30528142
sperziebonen koken en beetje stevig laten.
In bacon rollen of ontbijtspek en dan lekker in de bakboter bakken tot de spek goed is (niet te knapperig). Yummy!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 13 september 2005 @ 11:03:22 #62
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_30535321
quote:
Op maandag 12 september 2005 23:35 schreef Nembrionic het volgende:
sperziebonen koken en beetje stevig laten.
In bacon rollen of ontbijtspek en dan lekker in de bakboter bakken tot de spek goed is (niet te knapperig). Yummy!
Dit kan ook door de rolletjes in de oven te leggen en het spek een beetje te laten uitbakken, hmmmm

Sperziebonensalade is trouwens ook lekker.

En volgens mij was hier al een topic over...

-Edit- zie je wel: Sperzieboontjes
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_30545720
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 11:03 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Dit kan ook door de rolletjes in de oven te leggen en het spek een beetje te laten uitbakken, hmmmm

Sperziebonensalade is trouwens ook lekker.

En volgens mij was hier al een topic over...

-Edit- zie je wel: Sperzieboontjes
kip, waarom neem je niet weer je blauwe kleurtje terug?
kan je meurtsjen enzo.
en je bent er regelmatig[er!!!]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 13 september 2005 @ 19:03:59 #64
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_30548480
quote:
Op dinsdag 13 september 2005 17:27 schreef MissyMirjaM het volgende:
kan je meurtsjen enzo.
en je bent er regelmatig[er!!!]
Zal de merge aanvragen (Nee, mods zelf kunnen niet mergen dat kunnen alleen FA's)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_59913395
Hoe maak je ze eigenlijk klaar (normaal) ?

Uiteindes eraf knallen, in het water gooien en koken maar ?
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
  zondag 6 juli 2008 @ 05:33:28 #66
84524 Morwen
I got life
pi_59920740
Scotty....bzzzzzprrr........Scotty......tiktiktik.........do we have contact? Yes, Captain, but we have landed in the wrong year........It looks like we are in the year 2008 but this topic was last visited in the year 2005. I don't know sir, something must have gone terribly wrong.......

Doesn't matter, Scotty, answer this user than we can go on as planned.

Toppen van de sperziebonen afsnijden, door de midden snijden tenzij ze al klein zijn (5 cm). Met water en zout (theelepel) opzetten. Zodra het kookt helemaal laag zetten, deksel op de pan voor ongeveer 20 minuten laten koken. Afgieten en klaar, basis sperziebonen Ikzelf doe er graag nog een klont boter doorheen (10 gram ofzo) en uitgebakken spekkies. Dat laatste kan je ook met plakken ontbijtspek doen, klein snijden en knapperig bakken (is sneller en kan je in die 20 minuten tijd doen).

Log off, on to another year
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920749
Mooie kick. Is er al een topic over snijbonen?

Ow en de sperciebonen na afsnijden van de uiterste puntjes 10 minuten koken en dan bakken met sambal.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 05:50:39 #68
84524 Morwen
I got life
pi_59920769
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:40 schreef kraakvandaal het volgende:
Mooie kick. Is er al een topic over snijbonen?

Ow en de sperciebonen na afsnijden van de uiterste puntjes 10 minuten koken en dan bakken met sambal.
Dan maak je een drol nog wel lekker Je kan er ook een fles ketchup overheen gooien, maar ik hou juist van de smaak van sperziebonen, het vet en het zout halen de smaak naar boven. Sambal verdooft je smaakpapillen, maar dat zal de bedoeling wel zijn.
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920774
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:50 schreef Morwen het volgende:

[..]

Dan maak je een drol nog wel lekker Je kan er ook een fles ketchup overheen gooien, maar ik hou juist van de smaak van sperziebonen, het vet en het zout halen de smaak naar boven. Sambal verdooft je smaakpapillen, maar dat zal de bedoeling wel zijn.
Ketchup. Je hebt wel een punt met dat verdoven.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 05:59:17 #70
84524 Morwen
I got life
pi_59920779
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:54 schreef kraakvandaal het volgende:

[..]

Ketchup. Je hebt wel een punt met dat verdoven.
Een punt

Maar ik kon dus iemand die OVERAL ketchup over kwakte, gewoon omdat ze niks lustte. Zo zonde, maarja, haar moeder kon ook niet echt koken
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920782
Gewoon knoflook toevoegen aan het kookwater... heerlijk!
pi_59920784
quote:
Op zondag 6 juli 2008 05:59 schreef Morwen het volgende:

. Zo zonde, maarja, haar moeder kon ook niet echt koken
Mijn moeder kon dat ook niet. Sambal was het toverwoord dan smaakte de bleke zooi tenminste.
*****Kraak........
  zondag 6 juli 2008 @ 06:10:13 #73
84524 Morwen
I got life
pi_59920793
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:00 schreef Maroetje het volgende:
Gewoon knoflook toevoegen aan het kookwater... heerlijk!
Hmmm,is dat niet als met ui dat dat niet echt iets doet? Dat heb ik dus met hutspot, ik gooi die uien bij die wortels en aardappen en zwaai ze eigenlijk een beetje uit. RIP
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
pi_59920807
quote:
Op zondag 6 juli 2008 06:10 schreef Morwen het volgende:

[..]

Hmmm,is dat niet als met ui dat dat niet echt iets doet? Dat heb ik dus met hutspot, ik gooi die uien bij die wortels en aardappen en zwaai ze eigenlijk een beetje uit. RIP
Nee joh is echt een smaakverbetering. Gewoon twee uitgeperste of gekneusde teentjes in het water gooien en ruik & proef het verschil.
pi_59920819
Knoflook in het water gooien? Dat is toch zonde?
*****Kraak........
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')