KreKkeR | zondag 8 mei 2005 @ 19:35 |
Aangezien mijn lieve mamie tegenwoordig weer in Suriname woon, is er niemand in huis die dit heerlijke Surinaams gerecht kan klaarmaken. Zijn er toevallig Fok!kers die dit kunnen maken? Zo ja, hoe precies? -edit- Ah gevonden! quote:Ik ken het zelf overigens niet met tomanten en doperwten. Lijkt me ook niks persoonlijk. Dit is overigens zure pom vermoed ik. Stuk minder lekker zover ik weet. Van de week even de ingredienten halen. [ Bericht 40% gewijzigd door KreKkeR op 08-05-2005 19:57:44 ] | |
laffer | zondag 8 mei 2005 @ 19:36 |
-Edit- Whahaha, grappig... (not) [ Bericht 85% gewijzigd door BBQ-kip op 09-05-2005 09:36:06 ] | |
Crazykill | zondag 8 mei 2005 @ 20:17 |
Ik zal mijn moeder vragen, of ze zin heeft om alles te zeggen dan kijk ik wel of ik voor je typ ![]() | |
Sorella | zondag 8 mei 2005 @ 20:23 |
Dat recept heb ik gemaakt alleen of er nu met vermengen dus fijn maken werd bedoeld daar kon ik niet helemaal achter komen dus heb ik de kipfilet in kleine stukjes gesneden en gebakken en de rest va het recept gevolgd. De pomtayar met de boter vermengen was ook geen succes want de boter bleef brokkelig, ook hierzo wist ik neet of het nu gewoon met de mixer moest of in de keukenmachine, heb het met de mixer gedaan met bovenstaand resultaat. Zuur was het trouwens niet ![]() Het hele zaakie in een ovenschaal gedaan maar het bereidingstijd veschil tussen hetelucht en de oven (elektrisch neem ik aan) vond ik wel erg groot. Zelf heb ik een hetelucht oven dus heb 1 uur aangehouden. Halverwege de pom nog in een vergiet gegooid omdat ik hem wel erg vet vond van al die boter (daarna was de pom te droog) Het smaakte voor de rest wel goed maar het resultaat was nog niet wat ik ervan verwacht had. Volgende keer pak ik de keukenmachine. | |
Martijn_77 | zondag 8 mei 2005 @ 23:34 |
Kan je de gemaakte Pom ook invriezen? Want het recept lijkt me wel erg lekker maar is te veel voor 2 man | |
Sorella | zondag 8 mei 2005 @ 23:35 |
je kan het invriezen | |
DuchessX | zondag 8 mei 2005 @ 23:35 |
Ah een madame Jeanette! Lekker pikant recept zeker? | |
Bioslock | zondag 8 mei 2005 @ 23:36 |
-Edit- Whahaha, grappig... (not) [ Bericht 39% gewijzigd door BBQ-kip op 09-05-2005 09:35:47 ] | |
KreKkeR | maandag 9 mei 2005 @ 01:38 |
quote:Hoeft niet perse. Ik zelf hou daar totaal niet van. De pom zoals ik het ken is nooit pittig gekruid. De pom van dit recept wel, maar ik zelf zou de madame Jeanette weglaten, maar goed, dat is mijn persoonlijke voorkeur. | |
XoloX | donderdag 12 mei 2005 @ 16:03 |
hmm als suri laat je de madame natuurlijk niet weg ![]() en heb het recept ff doorgekeken, en vind het nogal..." ver bakra tiseerd" KipFILET????? dopertjes????, als ik jou was zou ik toch ff je moeder opbellen en haar het recept vragen ![]() | |
Sorella | donderdag 12 mei 2005 @ 16:34 |
En zet het dan hier neer ![]() | |
ruby | vrijdag 13 mei 2005 @ 11:17 |
Klik op onderstaande link en oordeel. Om één of andere reden lukt het knippen en plakken niet vanaf m'n compie op werk. Dus dan maar even op deze manier. http://www.sranangkukru.net/skphp/gerecht_ophaal.php?id=102&cat=hoofd Goeie site overigens met zeer veel overheerlijke Surinaanse recepten. ![]() | |
boylovesgirl | dinsdag 19 juni 2007 @ 17:31 |
gewoon oefenen, pom maken is echt niet lastig. is ziet er alleen moeilijk uit. doe wel even een handschoentje aan als je met die madame sjenetjes aan de slag gaat. anders verbrand je je ogen of andere lichaamsdelen nog als je je ergens krapt... |