abonnement Unibet Coolblue
pi_40422590
Ben net terug van 10 dagen Italie, was super! Maar eigenlijk veel te kort, zit alweer te kijken om nog een weekje ergens heen te gaan, want 10 dagen is echt zo voorbij.

Mooiste van Italie vond ik het eiland Elba, ben daar een dagje met mn vriendin geweest. Lekker met 2 flessen water en zwemkleding de hele dag gemountainbiked daar, mega! . Zo af en toe ff een duik in de zee genomen en weer verder!
pi_40497713
Nog eventjes en dan begint mijn rondreisje door Italie
  zondag 13 augustus 2006 @ 17:49:51 #253
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_40769216
Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet alles doorgelezen heb, maar ik heb wel specifieke vragen, dus wellicht kan iemand me helpen

Mijn ouders vieren hun zilveren bruiloft in september en mijn zusje en ik willen hun als cadeau een lang weekend Toscane geven. Vrijdag t/m dinsdag waarschijnlijk.

Waarom Toscane? Ze houden vooral van wandelen en fietsen door mooie natuur, mijn vader heeft al een paar keer aangegeven daar wel graag heen te willen en bovendien zijn er, van wat ik hoor, prachtige steden.

Ik ken Italie verder helemaal niet, dus ik kan wel wat tips gebruiken

Welke stad/steden (als ze dicht bij elkaar liggen) zijn echte aanraders? Tot nu toe heb ik vooral gezocht in Siena en Florence, maar zijn er meer mooie opties? En verschillen die steden nog in de omgeving (natuur) die ze hebben? Is het in de buurt van de ene stad bijvoorbeeld mooier fietsen/wandelen dan in de andere?

En wat zouden jullie aanraden als vervoer. Met de auto wordt wel erg lang he? Een vliegticket kost al gauw 200 euro voor 2 personen, dus dat is ook wel veel.

Ik wil nu deze week nog even langs een reisbureau gaan, kijken wat die voor mogelijkheden hebben, met name voor totaalpakketten (vliegreis + hotel). Iemand met zo'n totaalpakket voor Toscane ervaring?

Alvast bedankt!
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_40770491
Vanaf Eindhoven kun je naar Pisa vliegen met www.ryanair.com. Voor het weekend van 7 - 10 september komt dit op ongeveer 100 euro pp incl tax.

Met de auto, bus of trein zijn niet echt een alternatief als je zo kort gaat en mogelijk ook duurder.

Vanaf de luchthaven van Pisa ben je met de trein zo in Florence en Pisa, dat zijn de twee grootste steden en waarschijnlijk wel genoeg voor een lang weekend. (een middagje Pisa en twee dagen Florence). Als het weekend nog wat langer is dan zijn Siena en San Gimignano aan te raden.
  dinsdag 15 augustus 2006 @ 10:46:20 #255
110654 Foeske
lives life, loves life
pi_40823086
Thanx, misschien toch maar daarvoor gaan.

Nog een vraagje: hoe is het weer over het algemeen eind september/begin oktober in Toscane? Ik lees overal dat het voorjaar beter is om te gaan, maar heeft dat met het weer te maken? En is het dan bijvoorbeeld ook mooier dan in de herfst?
*´¨)
¸.· ¸.·´¨) Vrijwilligerswerk doen in Peru?
(¸.·´ (_.·´* Kijk op www.weeshuisperu.nl !
pi_40824468
Wij zijn half september vertrokken en begin oktober teruggekomen en hadden slecht weer. De eerste week elke dag regen, de tweede week was het een paar dagen droog. Koud was het ook, ik heb daar een trui en een jas gekocht, omdat 1 warme trui te weinig bleek te zijn. Volgens de Italianen daar was het normaal nooit zo'n slecht weer. Dat hoop ik ook voor hen.

Toscane is wel ontzettend mooi.
"wat een heerlijke yppiaanse reactie! Vol begrip, nooit veroordelend en zeker niet stekelig! #hulde"
Hoe langer de weg naar de top, hoe mooier het uitzicht!
*OUD heilige*
pi_40865263
Zo, Italie was erg indrukwekkend! Ben van Rome naar Florence naar Milaan gegaan en heb een heleboel gezien. Het enige dat tegenviel was het eten, dat had ik beter verwacht in Italie. Vooral Florence vind ik een geweldig stadje, en daar kom ik nog wel eens terug.
  Moderator donderdag 17 augustus 2006 @ 08:53:35 #258
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_40894782
Ondertussen is er een nieuw centraal topic over Italië komen overvliegen vanuit STA. Mergen lukt niet meer omdat deze te vol zit, dus gooien we deze op slot met verwijzing naar het nieuwe centrale topic: La bellissima Italia - topique parte uno!!

Onze excuses voor de ontstane situatie met dubbele topics. Hopelijk is het zo weer opgelost.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')