abonnement Unibet Coolblue
pi_26744728
Hallo mensen, ik bekijk al heel vaak dit topic, maar ik kon niet eerder berichten plaatsen, omdat ik me niet kon registreren met mijn hotmail adres...
Ik ben nu 22, maar heb al heel veel ervaring met Roaccutane. Ik heb al vanaf mijn 14e last van puisten. En dan bedoel ik niet een beetje, mar echt puisten van 1,5 cm doorsnee! Ik heb toen een hele tijd bij een huidtherapeut geweest, waardoor het wel minder erg werd, maar dat deed wel echt verschrikkleijk pijn! Die gaat dan alle puisten uitduwen, en de puisten die niet lukken, doet ze dan met naalden bewerken enzo...
Maar dus niks werkte eigenlijk, totdat ik op mijn 18e zoiets naar de dermatoloog ging. Die heeft mij Roaccutane voorgeschreven, waarmee ik er ook echt vanaf ben gekomen! Ik slikte 20 mg per dag. Dit vond de dermatoloog het beste, omdat je hierdoor minder last hebt van bijwerkingen. Ik schrik daarom echt af en toe, als ik lees wat voor hoeveelheden mensen slikken! Maar ik heb dus zoiets een half jaar geslikt en toen gestopt. Na 2 jaar kwamen de puisten terug, en toen ben ik een tweede kuur begonnen. Dus weer 20 mg per dag, en dit heb ik toen rond de 8 maanden gedaan.
Over de bijwerkingen: Ik ben gewoon bier blijven drinken, en ik merkte op een gegeven moment dat mijn lever dit niet leuk vond. Maar een paar biertjes per week moet kunnen als je 20mg slikt, maar niet te veel. Verder had ik natuurlijk ook heel erg last van droge lippen. Volgens de dermatoloog is dit een heel goed teken, want dan weet je dat het werkt! Verder kan ik bevestigen dat je je vaker slecht voelt als je roaccutane hebt gebruikt. En dit weet ik zeker! Natuurlijk reageert iedereen anders hierop.
Verder heeft een vriend van mij dit spul ook gebruikt, alleen gebruikte hij zoiets 70 mg per dag! Hij draagt altijd lenzen, maar hij weet zeker dat hij minder goed ziet dan vroeger, dus ik denk dat dat ook een bijwerking is, maar die alleen optreedt als je te veel slikt per dag.
Ondanks de bijwerkingen, ben ik wel blij dat ik het gebruikt heb, want ik zie er nu veel beter uit en heb geen bijna geen last meer van die verschrikkelijke jeuk!
Wel vind ik het jammer dat ik het spul niet erder heb ontdekt. Hierdoor heb ik littekens aan over gehouden. Dankzij een aantal behandelingen zijn deze littekens bijna niet meer te zien, alleen in zon en bij tl licht. Maar je blijft je er toch aan storen... Eventueel kan ik hier eens een berichtje plaatsen met de behandelingen die er zijn om littekens weg te krijgen, als iemand interesse heeft. Let wel op, je moet minstens 1 jaar gestopt zijn met roaccutane, voordat je wat aan die littekens kan doen.
  donderdag 5 mei 2005 @ 01:14:09 #27
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26745242
Ik zou zelf graag ook wat aan die littekens wat laten doen.
Zelf heb ik nogal van die gaatjes enzo in mijn wangen, nouja, je kent het wel.
Ik vroeg me eigenlijk af wat zon behandeling nou ongeveer kost?
pi_26751000
--edit--

[ Bericht 99% gewijzigd door Gelderland op 05-05-2005 14:03:04 ]
Haleloeja
pi_26751802
Dat sudocrem werkt wel joh, zit weer trg op 1 puistje en waar die andere gezeten hebben zie je al bijna nix meer van, maar droogt dat spul je huid nou ook uit? Ik krijg het er 's ochtend bijna niet af joh, houd ik van die witte schilfertjes over, nix ernstigs ofzo verder.
  donderdag 5 mei 2005 @ 13:10:43 #30
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26751876
ik doe altijd een klein laagje op mijn huid in de ochtend en smeer het goed uit tot ik het niet meer zie.
Echt een heel klein laagje is genoeg!
pi_26752034
owja ik doe het er altijd op voordat ik ga slapen en volgende ochtend krijg ik t er neit weer af , maar zal er wel minder op smeren
pi_26753148
(ff opnieuw wat ge-edit) Ik ga sowiezo ff 3 dagen stoppen omdat er denk ik iets mis is met mijn maag-darm kanalen (of lever)

Ik zal jullie de details besparen maar het zag er niet gezond uit (als er al iets uit kwam, was veel extreme winderigheid niet normaal ). En het voelt ook niet echt lekker (buikpijn + maagkrampen etc.)

Dus ik ga 3 dagen aan de Norrit ipv ROA hopen dat het zich herstelt anders vrees ik dat ik gewoon helemaal ermee moet kappen

Nu was mijn vraag, kent iemand dit 'probleem'
Haleloeja
pi_26754155
Oei,
Wat kut voor je. Hoop dat het snel weer betert en je gewoon verder kan.
Heb hier niet echt ervaring mee, nee.

Ik zoek regelmatig tussen wetenschappelijke publicaties naar wat er zoal verschijnt over Roa, en der is dus net weer een nieuwe publicatie verschenen waarin aangetoond wordt dat Roa bij een bepaald percentage gebruikers aanleiding geeft tot functionele veranderingen in een hersenregio die o.a. betrokken zou zijn bij het tot stand komen van depressies, en gevoelens e.d.
Wel, dat zijn eigenlijk de dingen waar ik me nog het meeste zorgen over maak i.v.m. Roa. Die droge lippen en zo, dat gaat wel over, maar deze effecten doen mij meer schrikken, temeer omdat ik van naturre al zo'n zwartkijker ben. Enfin, toch maar verder doen zeker en niet teveel aan die negatieve dingen denken...
Greetz!


American Journal of Psychiatry. 2005 May;162(5):983-91. Related Articles, Links


Functional brain imaging alterations in acne patients treated with isotretinoin.

Bremner JD, Fani N, Ashraf A, Votaw JR, Brummer ME, Cummins T, Vaccarino V, Goodman MM, Reed L, Siddiq S, Nemeroff CB.

Department of Psychiatry and Behavioral Sciences, Emory University, 1256 Briarcliff Rd., Atlanta, GA 30306. jdbremn@emory.edu.

OBJECTIVE: Although there have been case reports suggesting a relationship between treatment with the acne medication isotretinoin and the development of depression and suicide, this topic remains controversial. In order for isotretinoin to cause depression, it must have an effect on the brain; however, the effects of isotretinoin on brain functioning in acne patients have not been established. The purpose of this study was to assess the effects of isotretinoin on brain functioning in acne patients. METHOD: Brain functioning in adults was measured with [(18)F]fluorodeoxyglucose positron emission tomography before and after 4 months of treatment with isotretinoin (N=13) or an antibiotic (N=15). RESULTS: Isotretinoin but not antibiotic treatment was associated with decreased brain metabolism in the orbitofrontal cortex (-21% change versus 2% change for antibiotic), a brain area known to mediate symptoms of depression. There were no differences in the severity of depressive symptoms between the isotretinoin and antibiotic treatment groups before or after treatment. CONCLUSIONS: This study suggests that isotretinoin treatment is associated with changes in brain functioning.
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 14:04 schreef Gelderland het volgende:
(ff opnieuw wat ge-edit) Ik ga sowiezo ff 3 dagen stoppen omdat er denk ik iets mis is met mijn maag-darm kanalen (of lever)

Ik zal jullie de details besparen maar het zag er niet gezond uit (als er al iets uit kwam, was veel extreme winderigheid niet normaal ). En het voelt ook niet echt lekker (buikpijn + maagkrampen etc.)

Dus ik ga 3 dagen aan de Norrit ipv ROA hopen dat het zich herstelt anders vrees ik dat ik gewoon helemaal ermee moet kappen

Nu was mijn vraag, kent iemand dit 'probleem'
pi_26755525
Gelderland, het verbaast me niet echt veel dat dit bij jou gebeurt en ik denk niet dat ik de enige ben.

En Belgium26, wie zegt dat die depressies niet over gaan nadat de isotretinoine uit je bloed is?
pi_26755671
Dinsdag bloed prikken, Volgende week terug naar de Dermatoloog
Ik vind zelf dat het redelijk goed uitziet en me gezicht
Ik heb voorral veel kleine puistjes op me wangen en rare zwarte (geen meeeters)
In me nek heb ik last van dikke puisten

Op me rug en me schouders ziet het ook beter uit
Ze zijn voorral uitgedroogt
Sinds een paar dagen geleden is een kleine plek op me schouder wel wat droog

Maarja altijd blijven doorgaan
pi_26756446
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 15:51 schreef IntelliEye het volgende:
Gelderland, het verbaast me niet echt veel dat dit bij jou gebeurt en ik denk niet dat ik de enige ben.
hoebedoel je dit heb jij hier ook last van? nja, ik ben iig ff (paar dagen) gestopt met ROA en hopen dat het herstelt
Haleloeja
pi_26756868
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 16:38 schreef Gelderland het volgende:
hoebedoel je dit heb jij hier ook last van? nja, ik ben iig ff (paar dagen) gestopt met ROA en hopen dat het herstelt
Nee, ik bedoel dat ik niet de enige ben die dit niet verbazingwekkend vindt dat jij last van je lever (of darmen) krijgt. Zoveel als jij zuipt, kan nooit goed zijn. Ik heb nog steeds geen druppel alcohol aangeraakt sinds ik 3,5 weken geleden begonnen ben.

[ Bericht 1% gewijzigd door IntelliEye op 05-05-2005 17:18:33 ]
pi_26757412
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 16:59 schreef IntelliEye het volgende:

[..]

Nee, ik bedoel dat ik niet de enige ben die dit niet verbazingwekkend vind dat jij last van je lever (of darmen) krijgt. Zoveel als jij zuipt, kan nooit goed zijn. Ik heb nog steeds geen druppel alcohol aangeraakt sinds ik 3,5 weken geleden begonnen ben.
uuhm...

Lul aub niet zo dom, hier kan ik echt kwaad om worden. (en ik denk dat jij wel de enige bent)

Ik gebruik al 5 maanden!! ROA en nog nooit ergens (zoals dit) last van gehad (na 3x bloedprikken). En lees eens goed, ik heb geen last van mijn LEVER (dát is een probleem ALS je veel alcohol drinkt). Daarbij zuip ik HELEMAAL NIET VEEL alcohol (max. 2-3 biertjes in 2!! weken, soms ietsjes meer, maar nooit téveel) en ik heb ik al 2 weken geen biertje meer op terwijl dit 'probleem' pas sinds een paar dagen is opgetreden dus óok daar zit je mis.

Hou de volgende keer gewoon je bek en laat adviezen/commentaar over aan andere mensen, want jij bent een grote n00b zie ik al wel

en héél stoer dat jij nog geen druppel alcohol hebt gedronken....dat is nergens voor nodig want in de bijsluiter staat gewoon dat je wel alcohol mag drinken , alleen met mate, en ik zit zelfs nog onder die 'mate'
Haleloeja
pi_26757685
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 17:25 schreef Gelderland het volgende:
Ik gebruik al 5 maanden!! ROA en nog nooit ergens (zoals dit) last van gehad (na 3x bloedprikken). En lees eens goed, ik heb geen last van mijn LEVER (dát is een probleem ALS je veel alcohol drinkt). Daarbij zuip ik HELEMAAL NIET VEEL alcohol (max. 2-3 biertjes in 2!! weken, soms ietsjes meer, maar nooit téveel) en ik heb ik al 2 weken geen biertje meer op terwijl dit 'probleem' pas sinds een paar dagen is opgetreden dus óok daar zit je mis.

Hou de volgende keer gewoon je bek en laat adviezen/commentaar over aan andere mensen, want jij bent een grote n00b zie ik al wel


Appie, ik quote jezelf wel even:
quote:
Op donderdag 5 mei 2005 14:04 schreef Gelderland het volgende:
(ff opnieuw wat ge-edit) Ik ga sowiezo ff 3 dagen stoppen omdat er denk ik iets mis is met mijn maag-darm kanalen (of lever)
En op de rest reageer ik niet, want ik kan m'n tijd wel beter gebruiken. Maar ik zou bijv. posts kunnen opzoeken waar jij toch echt beweert meer te drinken dan 2 a 3 biertjes per 2 weken. Nu geen zin in.
  donderdag 5 mei 2005 @ 18:14:10 #40
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26758363
Ik heb eerlijk gezegd nog best redelijk gedronken in de periode. (6 flesjes op zaterdagen)
Misschien niet het verstandigste wat ik ooit heb gedaan maar heb nergens last van gekregen
pi_26758869
daarom, dat bedoel ik!! dat 'probleem' (Wat het dan ook is) heeft er ook niets maar dan ook helemaal NIETS mee te maken (met alcohol)

nu weer ontopic (hopenlijk goede adviezen/posts )
Haleloeja
  donderdag 5 mei 2005 @ 18:40:57 #42
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26758896
Ben eigenlijk ook nooit depressief of down geweest.
Werd alleen maar heel erg blij met het resultaat
pi_26765087
Mannen, en vrouwen wellicht,
waar ik benieuwd naar ben is of jullie nog speciale zeep/cleanser gebruiken voor het wassen van je gezicht?

Ik gebruik zelf nog af en toe Carnier PureA, maar ik vraag me af of het goed is voor mijn huid. Ik denk dat alleen lauw water volstaat. Dat PureA helpt wel goed tegen de "Sudocrem resten"

Oja, Af en toe een biertje kan volgens mij geen kwaad, sporadisch een beetje lam ook niet denk ik. Zolang je maar niet een paar keer per week dronken bent. Uiteraard afhankelijk van de dosis...
'k zal het dinsdag ff voorleggen aan de dermatoloog.

[ Bericht 14% gewijzigd door subsense op 05-05-2005 22:45:49 ]
pi_26776094
Deze morgen naar de dokter geweest voor weer een bloedonderzoek (week 6).
Heb 1 week aan 20mg gezeten, dan 5 weken aan 30mg.
Alles is bijna weg (behalve rode vlekken), en nu begon de dokter dus van "Oh, we kunnen dus op 30mg blijven, deze dagdosis is blijkbaar sterk genoeg voor jou". Ok wat mij betreft, maar dan moeten we wel minstens 9 maanden slikken had ik uitgerekend (weeg 75kg). Mooi niet dus. Volgens mijn dokter slikt men best niet langer dan 16 weken. Op die manier zit ik dus in totaal nauwelijks aan de helft van wat ik zou moeten binnenkrijgen!!
Wat nu?? Ik wil geen "halve" kuur, om dan binnen een jaar toch weer opnieuw te moeten beginnen!!!
Kutzooi
pi_26776853
belgium26, ik snap je frustratie héél goed, maar ik zou het toch helemaal uitnememen. zelfs als je acne blijft verbeteren, hoe langer je het neemt hoe kleiner de kans dat het nog eens terugkeert. dat weet je natuurlijk allemaal, maar denk er nog maar eens aan de volgende keer dat je twijfelt.

dit is mijn tweede kuur, en ik heb de eerste kuur ook niet correct genomen, te vroeg gestopt enz. mijn huid was een paar maanden volledig ok, dan begon het weer opnieuw. ik neem nu sinds ergens in oktober 40mg/dag, en heb nu iets minder als 2 maanden te gaan. ik hoop op goede resultaten, voorlopig ziet het er al best ok uit!

dus ik zou zeggen, hou vol
  vrijdag 6 mei 2005 @ 14:07:26 #46
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26777322
@ Gelderland:

ik denk dat Intellieye toch wel een paar punten heeft. Ik heb vaker hier gelezen dat je nogal zuipt, ( toen met carnaval ) en het beste is om ook geen druppel aan te raken. Wat dat betreft is Intellieye goed bezig. Ik heb tijdens mn kuur ook geen biertje aangeraakt. Daarnaast denk ik gewoon dat je te veel loopt te piepen. Dat van je darmkanaal heeft waarschijnlijk niks met Roa te maken. Misschien wat verkeerd gegeten. Ik heb ook wel s last van pijn in mn buik. Ga nou niet gelijk stoppen en weer andere rotzooi slikken. Loop niet te zeuren, blijf van de norrit en alcohol af en laat de Roa gewoon een keer rustig zn werk doen. Je maakt je veel te druk

Zo, dat was mijn advies

@ Belgium26

Ik heb ook maar een halve kuur, 7 maanden waarvan 3 30 mg en 3 20 mg en 1 10 mg. Ben er nog steeds vanaf. Waar ik wel een klein beetje last van heb zijn gerstekorrels. Maar dat zie je amper
pi_26797219
Kan het kwaad als je een pil neemt niet tijdens of na het eten?
  zaterdag 7 mei 2005 @ 11:47:29 #48
73930 Blinker
Only one Go Ahead Eagles
pi_26797736
Volgens mij kan het geen kwaad en maakt het ook weinig uit
  zaterdag 7 mei 2005 @ 12:57:27 #49
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26799202
Het maakt wel wat uit, het wordt minder goed opgenomen, zorg dat je altijd wat eet als je pil neemt. Je maag maakt dan sappen aan en wordt t medicijn beter opgenomen in de bloedbaan. Maar een keertje kan niet zoveel kwaad hoor
pi_26801688
@ IntelliEye: Je neemt Roa best bij eten in, want zoals Guitarmaistro zegt, je maag produceert dan bepaalde enzymen e.d. waarbij de absorptie naar de bloedbaan vergemakkelijkt wordt. Het is trouwens best een "vette" maaltijd te nemen, omdat Roa een derivaat is van vitamine A, wat een vet-oplosbaar vitamine is. Maar gewoon eten op zich is al genoeg. Als je het op een lege maag neemt, wordt er minder dan 50% in de bloedbaan opgenomen, de rest scheidt je gewoon weer uit!!
Van je pilletje van bv 10mg krijg je dan maar 5mg of minder binnen! Inname bij voedsel is dus belangrijk!!

Absorption
Isotretinoin, when administered orally, is best absorped when taken after a high fat meal, as it has a high level of lipophilicity. In a crossover study, it was found that the peak plasma concentration more than doubled when taken after a high fat meal versus a fasted condition.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')