abonnement Unibet Coolblue
  maandag 20 juni 2005 @ 23:47:03 #251
106588 Security
its just me
pi_28105616
btw kan iemand me aangeven in welke hoeveelheden en hoeveel daags er geslikt wordt moet worden?
hmm tevens een linkie naar de andere reeds gesloten draadjes zou handig zijn...
ik vind met de zoekfunctie enkel roa 7...

[ Bericht 53% gewijzigd door Security op 21-06-2005 01:00:34 (aanvullende vragen...) ]
pi_28109380
Ja, je zoekt je suf, dat klopt.
Als iemand alle draadjes in zijn bookmarks heeft staan, misschien kan hij/zij het de URL's in een post posten. Ik heb ze ook niet....
Ben je trouwens niet naar de Dermatoloog geweest? Bij mij bepaald de Dermatoloog de dosis. Ook elke maand bloed laten prikken om te kijken of je leverwaardes nog goed zijn. Eerste maand had ik 20 mg/dag tweede en derde maand 40 mg/dag. Erg belangrijk is dat je ze tijdens het eten slikt. isotretinoine wordt veel beter opgenomen in vetten.....(nee, je hoeft niet elke dag de vetpan aan te slingeren!!)
pi_28111215
Ik slik vanaf het begin (nu ong. een 1/2 jaar geleden) 20mg 1x per dag, soms 's ochtends soms 'smiddags. Ik weet dat het 's ochtends hoort maar ik ben niet zo'n ontbijter, zeker niet als ik heel vroeg op moet...
Maar bij mij zal de dosis niet verhoogd worden gezien dat alleen maar meer gezeik met mijn huid zal opleveren.

Oja, wie was het ook al weer die iedereen de sudocrem aanraadde? Dat spul is idd geweldig, hele goede tip! Alleen, hoe kom je op het idee om een creme/zalf tegen luieruitslag op je kop te smeren???

[ Bericht 24% gewijzigd door MeMarz op 21-06-2005 10:54:25 (aanvulling) ]
  dinsdag 21 juni 2005 @ 13:22:57 #254
106588 Security
its just me
pi_28115743
gheheh dat sudocrem is te krijgen waaro?
ik ben bij de dermatoloog geweest maar zoals ik al eerder aangaf mijn moeder wilde dat ik stopte.
De derma had al aangegeven dat ik het moest gaan gebruiken maar na 1.5 maand wilde mijn moeder dat ik stopte...
Heb vandaag weer eens die bijsluiter doorgelezen sjeeminee wat een bijwerkingen.
Toch lees ik er hier vrij weinig over terug...
Overige adviezen die ik kreeg:

* Veel drinken ( water water en nog es water)
* Regelmatig kleding wisselen ivm warm weer...

Maar wat ik gisteren mee maakte zie pag 5.. Daar schrok ik me toch wel van.
Vanmorgen dus bij de dokter geweest hij zei: dat is redelijk normaal daar je lichaam al bekend is met Roa... Maar zo snel... Goed ik wacht het af.
Mijn moeder is niet blij maar I don't care! (pfff lang genoeg heeft ze gemoederd over me)
Meerdere mensen ervaring mee?

Ik slik nu 1 maal daags (1e maand)
vanaf Juli (2 maal daags)
enne ja die overige topic draadjes graag URL's

Oja ik ben niet zo bekend met ROA en andere medicijnen ik slik zelf nog Aerius voor mijn hooikoorts (maar das tijdelijk iemand ervaring mee? )
Dokter zei geen probleem.

Allemaal weer bedankt voor de adviezen!
Ik houd jullie op de hoogte


Gr

Sec
pi_28116536
Ik ben 27. Ik heb nu al zeker een jaar of 10 acné. Met de Diane 35-pil is het redelijk onder controle, maar in de stopweken zit ik er weer behoorlijk onder, vooral bij mijn kaaklijn. Ik heb al heel veel geprobeerd. Ik ben het zat. Ik maak morgen een afspraak met de huisarts en ik ga hem vragen naar Roaccutane / doorverwijzing naar de dermatoloog.
pi_28117643
Ik heb mijn laatste pil vandaag genomen. Het is niet dat ik nu overdreven blij ben dat dit de laatste pil was....klinkt gek, maar het is eigenlijk het tegendeel

Ik heb nu PERFECT resultaat (zga clean), durf weer in de zon te zitten (met mijn gave huid) zelfs met bekende), vind het nu eindelijk een keer leuk dat de zon schijnt en vind het ook leuk om nu in de zon te zitten!! (normaal zocht ik altijd schaduw op anders zag je mijn puisten te veel etc.)

MAAR ik denk wel steeds van: zou ik nog een weekje langer slikken...maar toch doe ik dat niet IVM vakantie. Mijn huid/lever etc. heeft nu 3.5 week om te herstellen voordat ik op ZON + ZUIP vakantie ga....want vooral mijn lever moet heeel ff rust hebben voordat ik weer alcohol ga drinken, anders lijkt me dat niet goed gaan, dus daarom moet ik nu toch wel stoppen (als slik ik de laatste 3 weken al een kleine dosis, laatste 2 weken maar 20 MG)....

Maar waar ik mee zit is dat ik zo bang ben dat het terug komt in DIE vakantie.....daarom zou ik dus graag door willen slikken, om zeker te zijn dat het zo goed blijft (want als ik blijf slikken weet ik dat het toch niet terugkomt) maar als ik dus stop weet ik dat er een kans is dat het in die vakantie weer (flink) terug is...en daar ben ik bang voor en lijkt me een absolute HEL....Als het na mijn vakantie terug komt...tja balen maar dan kan ik weer kuurtje nemen...maar die vakantie (met vrienden) wil ik gewoon achter de meiden aan kunnen, laat mijn bed in duiken (zonder huid schoon te hoeven maken), 's ochtends opstaan zonder zorgen te maken dat ik puisten heb en vooral lekker in de zon kunne lopen (zonder puisten)

Hopen dus dat het IN IEDER GEVAL nog 5 weken wegblijft...en eigenlijk voor ALTIJD uiteraard
Haleloeja
pi_28122528
quote:
Op maandag 20 juni 2005 13:30 schreef Gelderland het volgende:
Succes.....ik neem vanavond mijn laatste pil, dus zal ook wel ff wennen zijn....
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 22:50 schreef Gelderland het volgende:
Ik heb mijn laatste pil vandaag genomen.
Vaag...

Ik heb nu dus echt 4 dikke puisten op m'n gezicht na 2 weken lang nergens last van te hebben gehad.
pi_28123653
Vanmiddag om 15:00 heb ik een afspraak met de huisarts. Word je altijd eerst doorverwezen naar een dermatoloog voor Roaccutane?
  woensdag 22 juni 2005 @ 14:40:21 #259
106588 Security
its just me
pi_28133420
ja meestal wel....
  woensdag 22 juni 2005 @ 14:44:56 #260
106588 Security
its just me
pi_28133546
oke dag 3 inmiddels al 1 snoepje op...
Verergering zet door vooral in het gezicht waar ik geen last van had.
Rug zeer gevoelig droge lippen veel drinken.

Keep you updated.
pi_28134416
Sudocrem kun je bij elke drogist wel krijgen, staat tussen de babyproducten.
Te herkennen aan de industriële basic vormgeving: grijs potje met een wit met rood etiket.

http://www.sudocrem.co.uk/
pi_28136310
Ik kom net bij de prikpolie weg voor het testen van mijn leverfunctie. De huisarts vond het geen enkel probleem om me Roaccutane voor te schrijven; wat hem betreft zijn er geen alternatieven meer. Als de leverwaarden goed zijn, krijg ik een recept en begin ik volgende week maandag met de Roaccutane.

Ik hoop zó dat het gaat werken, ik ben het na tien jaar echt spuugzat!
  woensdag 22 juni 2005 @ 16:27:16 #263
106588 Security
its just me
pi_28136682
succes we starten bijna gelijktijdig ik zit nu in mijn 3e dag en probeer iedereen zo goed of zo kwaad mogelijk over mijn verloop te informeren.
pi_28136797
Ik zal hier ook met enige regelmaat posten. Ik heb doorgaans zelden last van bijwerkingen bij medicijnen, hoop dat het hier ook een beetje beperkt blijft... Weet nog niet wat voor dosis ik zal krijgen.
pi_28139830
Even een reactie voor degen die bang is dat het terug komt in die vakantie:
De Roaccutane blijft nog geruime tijd doorwerken in je lichaam dus daar hoef je NIET bang voor te zijn. Ik heb een hoge dosis geslikt en 8 maanden lang, en het kwam pas na een jaar (= nu helaas) weer zachtjes aan terug.... maak je niet druk! Als het komt duurt het een tijdje. Ik ben trouwens ook 2 weken voor mijn vakantie naar Tunesië gestopt. Geen problemen gehad! Ook niet met verbranden

Verder las ik als reactie op mijn vorige stukje dat ik een dosis van 206 mg per kilo lichaams gewicht zou hebben gehad, terwijl dit 120-150 zou moeten zijn ten hoogste. In eerste instantie gaan ze uit van je gewicht en je slikt 0.50mg per kilo gewicht. Wanneer dit niet werkt kan dit opgehoofd worden. Ik zat dus uiteindelijk op 60MG per dag en pas anderhalve maand voor het einde van mijn kuur waren de problemen weg. Ik heb dus 6 en een halve maand zonder resultaat geslikt. Sterker nog, alleen maar verergeringen! Zoals al duidelijk is, verschilt dit per persoon. Ik had een hoge dosis nodig om er vanaf te komen. En het is nu dus ook weer een beetje terug (met ups en downs thank god..... moet nog wachten tot het najaar). Tijdens de kuur wordt je bloed regelmatig getest. Bij mij bleef alles onveranderd, zelf met 60MG p/d merkte mijn lichaam er niets van (wel de andere bijwerkingen als droge lippen, haaruitval, droge huid) maar het ene lichaam kan er beter tegen dan het andere. Ik denk dat er moeilijk een maatstaaf te geven is.

Het broertje van mijn vriendin is prof voetballer en moest na korte tijd al stoppen met de kuur omdat hij last van zijn gewrichten kreeg (ook een mogelijke bijwerking), ik ben zo a-sortief als het maar kan en heb een slechte conditie maar niets gemerkt. Dit geeft al aan dat het per persoon verschilt. Mijn moeder heeft vroeger ook roa geslikt en heeft ook twee kuren nodig gehad. Na de tweede kuur is het nooit meer terug gekomen.
  woensdag 22 juni 2005 @ 18:19:38 #266
106588 Security
its just me
pi_28139841
mwah ik ken nog geen mensen zonder bijwerkingen maare keep us updated ;-)
pi_28141137
Ik heb nog genoeg capsules voor 6 dagen, en dan ben ik klaar. Ik durf eigenlijk bijna niet te stoppen, omdat ik bang ben om het terug te krijgen.

Ik heb in totaal 9 maand gedaan over de kuur en heb ongeveer 130mg/kg binnengekregen.
Bij veel berichten die ik lees hoor ik dat mensen de acne weer terugkrijgen en het niet 'voor altijd' wegblijft.

Ik heb nu een hele mooie huid en wil het ook graag zo houden, dus zijn er ook mensen met succesverhalen, dus die het na een paar jaar nog niet terug hebben gekregen? Dat zou ik namelijk wel graag willen weten.

Nog een paar vragen voor ex-roa-gebruikers:

- Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
- Heb je nu een vette huid/vet haar?
- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?

Wat ik me ook afvraag: Misschien was ik al aan het einde van de 'puberteit' en werd mijn hormoonhuishouding weer zoals het hoort, en dus ook mijn huid langzaam weer normaal. Heeft de roa me dan over de 'drempel' geholpen om deze huid al eerder te krijgen? Of is dit een rare gedachte?
Smoke City - Underwater love
  woensdag 22 juni 2005 @ 20:03:12 #268
106588 Security
its just me
pi_28142633
knap gedaan hunny..
als het terugkomt kun je alsnog weer je kuur (lichter) oppakken.
Ik ben zelf net een ROA gebruiker zie 2 pagina's terug voor mijn verhaal.
Zo bekend ben ik er nog niet mee... Ik zit pas in het begin stadia..met nog 6 maanden te gaan...
  woensdag 22 juni 2005 @ 22:53:08 #269
121713 ThaGuitarmaistro
Muzikaal hoogstandje
pi_28148014
quote:
Op dinsdag 21 juni 2005 10:51 schreef MeMarz het volgende:

Oja, wie was het ook al weer die iedereen de sudocrem aanraadde?
Dat was ik volgens mij
pi_28151136
Ik zal ook eens updaten, iets wat ik meer dan een jaar niet meer heb gedaan.

Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met een roaccutanekuur. Eerste 3 maanden 40mg/dag, laatste 3 maanden van de kuur 60mg/dag (in totaal 6 maanden gebruikt dus). Zoals bij bijna iedereen volgens mij, heeft het bij mij perfect gewerkt. Gedurende de kuur, maar ook tot 8 maanden na gebruik. Daarna echter begon het terug te komen. Dat voelde ik ook al wel aankomen, want mijn huid begon weer echt vet te worden, zoals het vroeger was. Hierdoor dacht ik al: nu gaan we het weer krijgen
Ik ben vrij snel weer begonnen met een antibioticakuur om de boel binnen de perken te houden, en ga nu mijn 2e Roa-kuur volgen.

Velen vragen zich af of het na gebruik terug komt, ik vroeg me dat ook af. Ik denk dat het over het algemeen verstandig is om bij een dermatoloog onder behandeling te gaan. Een huisarts weet vaak vrij weinig van acné af, terwijl er veel verschillende vormen van acné zijn, die allemaal een andere aanpak vereisen. En of het terugkomt? Dat heeft dus alles met de soort acné te maken. Pas toen ik bij de dermatoloog terecht kwam, werd duidelijk dat ik acné conglobata had. Oke, na doorpluizen van emedicine.com, kwam ik er al snel achter dat dit dus een variant was die laat komt opzetten (zoals bij mij het geval was: vanaf mijn 20ste werd het steeds erger), en dat je er niet vanuit moet gaan dat de acné na een paar Roa-kuurtjes voorgoed verdwenen is. Dat is toch wel fijn om te weten.

Ga er vanuit dat Roaccutane tot na gebruik nog wel een half jaar door blijft werken. Of het daarna terugkomt hangt dus af van welke vorm van acné je hebt (dit kan een dermatoloog vertellen), en in welke fase je zit (leeftijdsgebonden). Wederom: een dermatoloog kan hier denk ik het beste over oordelen.

Bijwerkingen heb ik tijdens mijn kuur wel gehad, en ik zie daarom ook wel een beetje op tegen weer een kuur (en zeker ook tegen de gedachte dat ik waarschijnlijk nog zo'n 10 keer deze kuur zal moeten volgen, met alle gevolgen van dien). Ik had behoorlijk last van mijn gewrichten. Mijn bijbaan als kelner in een druk restaurant wordt dan ineens een stuk minder prettig (zeg maar: pijn na een dienst werken). Ook de droge huid was uiteraard niet altijd even prettig; constant onder de krassen, omdat je deze simpelweg krijgt van een heel klein stootje. De vele bloedneuzen vond ik ook niet echt denderend. Maar goed, gelukkig viel het voor de rest wel mee. Ik hoop dat het deze keer met de bijwerkingen niet erger wordt... en stiekum hoop ik ook dat ik na deze kuur een stuk langer acnévrij ben... maar ik weet wel dat ik daar niet vanuit moet gaan. Maar goed, een sprankje hoop mag wel, toch?

O trouwens, van mijn lippen of van mijn gezicht heb ik nooit last gehad: ik gebruikte elk half uur Blistex (die normale, groene), en ik smeerde me sochtends en soms, als het nodig was, smiddags in met Etos dagcreme for men. Als je maar een creme gebruikt zonder vet!!

Na de kuur wordt het gevecht tegen een droge huid snel weer een gevecht tegen voorkomen van een vette huid, dus toen gebruikte ik altijd Etos facewash, 3 keer per dag. Dit droogde de huid altijd een beetje uit, en hield de boel schoon, dus dat vond ik wel een geschikt product.

Nou, voor iedereen die ermee bezig is: succes ermee
  donderdag 23 juni 2005 @ 19:27:08 #271
106588 Security
its just me
pi_28170960
hmm dus nog geen succes verhaal.
je moet er weer aan beginnen enne acne conglobata zeg je he?
Die is vrij heftig mag ik vrage waar je er last van hebt?
Ik zit zelf volgens mijn derma in hetzelfde schuitje...
pi_28191312
Robmob,

Maak je geen zorgen om die tweede kuur. Van bijna iedereen lees en hoor ik dat de eventuele tweede kuur de acné volledig uitroeit. Ik heb één verhaal gelezen, een Diary van iemand op het net waarbij de kuur geen effect had gehad, maar dat is de uitzondering op de regel. Bij jou heeft het al effect gehad dus...
Tweede kuur schijnt ook veel beter aan te slaan dan de eerste, de bijwerkingen schijnen ook veel minder te zijn de tweede keer.
Gaat helemaal goedkomen met je!!
  vrijdag 24 juni 2005 @ 16:12:55 #273
106588 Security
its just me
pi_28197601
das toch weer positef.
Inmiddels dag 5 in gegaan duidelijke verergering op de rug / nek / gezicht.
Derma heeft kuur opgevoerd naar 2 per dag. (40 MG dus)
Fijn weekeinde all en tot volgende week.
pi_28201069
- Hoe oud was je toen je begon aan de kuur?
18

- Hoe erg was je acne toen je begon aan de kuur? (vette huid, droge huid, matige acne tot ernstige acne)
erg vette huid, matige acne

- Hoeveel kuren heb je gevolgd en hoeveel mg/kg heb je per kuur binnen gekregen?
1 kuur, 131,3 mg/kg

- Hoeveel jaar ben je nu van je acne af?
0, is weer in mindere mate teruggekomen

- Heb je nu een vette huid/vet haar?
vet haar niet, wel weer beetje vette huid (stuk minder dan voorheen wel)

- Welke producten gebruik je voor gezichtsverzorging? Of juist alleen water?
normaal altijd nivea for men face wash en af en toe scrub, toen ik de roa eenmaal merkte alleen water anders droogde zelfs de zeepvrije face wash mn huid veel te veel uit en liep ik vol met schilfers... zelfs met water kreeg ik schilfertjes, daarvoor gebruikte ik vichy thermal fix 2 (helpte wel!)
...look closer
pi_28205222
Hmmm, best interresant omdit zo allemaal te lezen. Ik ben zelf 18 en ik kan niet zeggen van goh wat ik zit ik er onder. Vooral wat rode plekken maar ik heb wel degelijk soms wat puisten. Wat mij dus opvalt is dat mensen hier beamen van eetgedrag en schoonmaken huid niet heel veel van orde is.

Als ik slecht ongezond eet bijvoorbeeld maandag en dinsdag pizza. Dan heb ik donderdag de beginselen van een redelijke puist op komst. Is hij zondag opgezwollen tot een rode joekel. Zon 1tje waar je waar je ook loopt op aangekeken word. En als ik maandag weer naar school ga is hij gigantisch groot geworden verschrikkelijk rood en zit er tiegelijk veel spanning op.

Zij het, dat na week, 1.5 week wel zo goed als verdwenen is. Soms knappen die 'enorme' joekels gewoon automatisch zoveel spanning zit erop. Gelukkig wordt het niet zo snel rood op mn voorhoofd. Dat is wel anders bij mn kin, de kleine puistjes 'en' grote joekels zijn daar zo goed als verdwenen. Alleen die rode vlekjes..pfft. Welk middel gaat hier tegen ? Daarbij komt ook nog eens, dat ik zo om de 3 week wel 1 joekel qua puist heb frontaal op mn gezicht meestal tussen mn ogen, iets daarboven, of mn kin.

Vorig jaar voor de zomervakantie destijds ben ik zeer depressief geweest, en heb toen paar weken elke dag gigantisch ongezond gegeten. 4/5 keer per week naar Mac etc. Die zomervakantie zat mn voorhoofd een maanlandschap met 3 van die grote joekels. Ik, na de zomervakantie, naar de huisarts gevraagd wat te doen?. Hij schrok zich een hoedje van mn behoorlijke rode voorhoofd en grote puisten. Duidelijk acne zei die.. en hij gaf me Peniciline. Eerste weekje gebeurde er niks. Maar gelijdelijk gingen die gigantische 3 rode heuvels weg ( mn kin was toen wel redelijk clean, soms wat kleine puistjes ). En die 3 gingen niet alleen weg, dat 'rode' gedeelte op mn huid ging ook weg. Dat duurde ongeveer 2 maand.

Nu maanden verder heb ik er vooral last van als ik weer eens een depressieve bui heb en me volvreet aan pizza's worstebroodjes chips. En dan 2 a 3 dagen daarna begint zon puistje te groeien, en je voelt het al aankomen. Hij groeit weer als de neter en op gegeven moment heb ik weer 1 zo'n joekel op mn gezicht niet normaal . Ik blijf vaak 1 a 1.5 week clean Het probleem is nu, het is zomer en dan mag ik geen peniciline gebruiken, want dan krijg ik alleen maar meer last van, en de dokter gaf me nu deze keer Inderm mee. Zoort applicatie vloeistof, maar vind dit zelf niet zo prettig 3 keer dempen op de giga puist en wat kleine plekjes. Even opgezocht wanneer dit nu vaak gebruikt word. Staat bij ..
Vooral bij matige tot hevige acne.

Sja ik weet niet of dit nu de voorbode is dat mn huid totaal naar de knoppen gaat en ik binnen een paar jaar er totaal onder zit of niet. Daarbij heb ik alleen nog maar peniciline en inderm ( net 3 dagen ) gebruikt waarvan de eerste zeer goed werk deed. Wat ik ook vreemd vond, ik lees dit forum nu al paar weken door. Maar las vaak dat eetgedrag er niet toedeed. Bij mij wel!! en niet zon beetje ook, ik krijg daardoor echt grote!, vaak 1, soms 2 en wat 'kleintjes'. Betekent dat mn huid overgevoelig is ofzo voor vet/suikerig eten? Daarmee ook nog dat ik er dus 'erger' heb ondergezeten dan dat ik er nu onder zit. Heb nu gewoon 1 grote rode joekel tussen mn ogen. En mn kin is nog steeds behoorlijk onder de rode vlekjes
Nu niet denken dat ik 'overmatig' gewicht heb, ben maar 62 kilo en 1.87 lang.
graag reacties
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')