abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 8 april 2006 @ 01:17:20 #76
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756967
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Waaraan?
Aan het feit dat alles tegelijk komt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36756985
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:17 schreef Martijn_77 het volgende:


Aan het feit dat alles tegelijk komt
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
quote:
Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
Ow, het is echt laat voor je Martijn
vergeef me mijn meligheid
  zaterdag 8 april 2006 @ 01:20:30 #78
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36757017
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:18 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ow, het is echt laat voor je Martijn
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36758779
Dus een mislukt hoofdgerecht en een kant & klaar Makro toetje uit de diepvries en een 8. Het moet er wel heel gezellig zijn
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 8 april 2006 @ 09:13:59 #80
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36759002
Ach ja I-Spy / Editor2 weet niet beter... Hij komt ook in zoveel (met name Oosterse) restaurants.
Positive thinking, my way of thinking!
pi_36761151
Alsof Aziatische restaurants/deli's nooit kwaliteit hebben en andere keukens wel.

Ik zei dus dat ik zelf verrast was dat zo een opzich 'goedkoop' toetje zeer smakelijk
was en een mooie afsluiter van een opzich prima maal. hoofdgerecht daarbuiten gelaten.
Hiermee is ook maar weer eens bevestigd dat duur niet perse goed hoeft te zijn.

[ Bericht 12% gewijzigd door editor2 op 08-04-2006 20:51:11 ]
31 december 2006: Inactive FOK!account
  zondag 30 april 2006 @ 00:03:10 #82
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37416948
Vandaag wezen eten bij Aisa in Rotterdam

Het Restaurant:

Het restaurant ligt bij het Alexandrium en is een vrij groot restaurant met een chinees gedeelte en een Japans gedeelte. Wij hebben gekozen voor het Japanse gedeelte.

De auto konden we echt voor de deur op het parkeerdek kwijt, onze jassen werden netjes aangenomen en we werden netjes naar onze plaats begeleid.

Het Japanse gedeelte van het restaurant bestaat uit 8 bakplaten welke 2 aan twee gegroepeerd zijn in een grote ruimte. Iets wat het iets minder gezellig maakt.

Het menu
Annemiek en ik kozen allebei voor het Mixed Menu A wat bestond uit
  • Osozai (Voorgerechten)
  • Miso Shiru (Misa Soep)
  • Ebi (Garnalen)
  • Sake (Zalm)
  • Yakitori (Yakitore)
  • Sarade (Salade)
  • Gyu Niku (Ossenhaas)
  • Yasai (Seizoensgroenten)
  • Yaki Meshi / Yaki Soba (Gebakken Rijst / Noedels)
  • Aisu Kirimu (IJs)

    Aangezien Annemiek garnalen niet zo lekker vindt werd bij haar de Ebi (Garnalen) vervangen door Gyoza (Gyoza)

    De Osozai bestond uit koude gestoofde ossenhaas, koude zalm met een soort deegjasje en zeewier vooral de ossenhaas en de zalm waren voortrefelijk van smaak. Dat was echt een veel belovend begin

    De Miso Shiru was een stuk smaakvoller dan wij hem bij andere japaners gewend zijn. Dus dat viel ook zeer goed in de smaak bij ons. Al blijven wij dit altijd het minste gerecht vinden van het Japanse menu

    De Ebi (Garnalen) waren zeer smaak vol en werden ook zeer mooi opgemaakt gepresenteerd ook de Gyoza (Ossenhaas met knoflook en een saus) was een zeer goede en smaakvolle vervanger voor de garnalen. Ondanks dat het normaal niet bij dit menu hoorde paste hij er prima in.

    Bij de Sake werd eerst aan ons gevraagd hoe wij de zalm wilde hebben medium of doorbakken. Annemiek koos voor doorbaken en ik koos voor medium en hij werd ook precies volgens wens klaar gemaakt en opgediend.

    De Yakitori (Kip spiesjes gemaakt van het vlees van het kippendijbeen) werd tijdens het serveren van de Sake al op de plaat gelegd en regelmatig gekeerd. Al met al waren wij bang dat hij erg droog geworden zou zijn door het lange op de bakplaat liggen. Maar het tegen deel bleek waar te zijn. Het lange op de bakplaat liggen had voor een krokant korstje rond om de Yakitori gezorgd dit terwijl de binnen kant erg mals was.

    De Sarade was een frisse salade met zoals wij gewend zijn van de japanner een lekkere frisse dressing er over heen.

    De Yaki Meshi / Yaki Soba bereid met het wel bekende eivangen / happen . De Yaki Meshi / Yaki Soba was een beetje tam / laf en had dus echt wel wat nodig om een beetje een bite en smaak te krijgen.

    De Gyu Niku en de Yasai werden samen geserveerd en bereid persoonlijk vond ik de ossenhaas iets aan de droge kant maar qua smaak was hij gewoon goed.

    Als dessert werd de Aisu Kirimu bereid hiervoor werden op de bakplaat de flensjes gebakken en voorzien van een bolletje ijs. Wat daarna met Grand Marnier geflambeerd werd. Vooral qua smaak en door het frisse van het ijs was dit een goede en lekkere afsluiting van de avond.

    Na dit dessert nam Annemiek nog een cappucino genomen en heb in nog een espresso genomen

    Maar al met al een zeer lekkere en geslaagde avond. Als we in de buurt zijn gaan we zeker nog een keer terug voor het chinese gedeelte

    [ Bericht 3% gewijzigd door Martijn_77 op 30-04-2006 00:25:19 ]
  • Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 30 april 2006 @ 13:33:48 #83
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_37424790
    Het eten was er inderdaad prima.. De presentatie vond ik net even wat minder dan wij van japanners gewend zijn. Ik had bijvoorbeeld een bord waar een hoekje afgebroken was, een man tegenover ons kreeg bij het ei happen een stuk ei in zijn bier terrecht. Normaal zou ik zeggen geef die man een nieuw biertje, maar dat gebeurde dus niet. Een prima restaurant, maar het waren die kleine puntjes qua service wat we beide wat jammer vonden.
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_37427955
    Mmmm klinkt heerlijk, japans is gewoon zooo lekker

    Maar dit snap ik niet helemaal :
    quote:
    Het Japanse gedeelte van het restaurant bestaat uit 8 bakplaten welke 2 aan twee gegroepeerd zijn in een grote ruimte. Iets wat het iets minder gezellig maakt.
    Ik vind het sowieso niet echt " gezellig " bij japanse restaurants
    Het aan de bakplaat zitten maakt wel veel goed
      zondag 30 april 2006 @ 18:45:14 #85
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37431865
    quote:
    Op zondag 30 april 2006 15:50 schreef Bluezz het volgende:
    Ik vind het sowieso niet echt " gezellig " bij japanse restaurants
    Het aan de bakplaat zitten maakt wel veel goed
    Ja, als hij er dan een show van maakte maar dat vind ik bij andere Japaners ook beter
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_37445945
    Mijn ervaring is dat je niet gezellig met elkaar kan kletsen, alleen met je buren, de rest zit te ver van je vandaan. Bij ons bij de Jappanner zit je in een soort U en moet je wel 4 meter overschreeuwen.
    Nu waren wij wel met een groep van 10.
      maandag 1 mei 2006 @ 19:40:12 #87
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_37463464
    quote:
    Op maandag 1 mei 2006 09:25 schreef kabouter.muts het volgende:
    Mijn ervaring is dat je niet gezellig met elkaar kan kletsen, alleen met je buren, de rest zit te ver van je vandaan. Bij ons bij de Jappanner zit je in een soort U en moet je wel 4 meter overschreeuwen.
    Nu waren wij wel met een groep van 10.
    Dat vind ik idd ook een nadeel van de Japaner vooral als je met een grote groep bent. Maar als je zo met zijn tweetjes ben gaat dat wel goed
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_37494791
    Topic ontdaan van offtopic slowchat.
      zondag 4 juni 2006 @ 00:01:30 #89
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_38517813


    Vandaag bij La Meridiana in Zwolle wezen eten

    Het restaurant
    Wij hadden niet gereserveerd en het zat er behoorlijk vol maar toch was het mogelijk om een tafeltje te krijgen. We moesten wel even aan de bar wachten maar we konden daar gelijk wat drinken. Was dus allemaal erg netjes geregeld.

    Ook aan het verzoek of wij een andere tafel (die net vrij kwam) mochten kan voldoen worden dus dat kwam al erg goed over

    Het eten

    Bij het eten hebben wij allebij fris gedronken omdat we nog een behoorlijk eindje moesten rijden

    Voorgerecht

    Annemiek koos voor de Salmone Marinato en ik koos voor de Insalata di Sgombro.

    De Salmone Marinato was Gemarineerde zalm met aardappelbleekselderij salade wat echt een verrassend lekkere combinatie was. Zeker de mierikswortel in de aardappelbleekselderij salade gaaf het geheel een hele frisse maar toch pittige touch. Erg lekker dus

    De Insalata di Sgombro was een gemengde salade met gerookte makreel, mierikswortelcrème en appel. Door de appel en de mierkikswortelcreme was het een lekkere frisse salade en een erg smakelijke voorafje

    Hoofdgerecht
    Annemiek koos voor de Penne Salmone en ik koos voor de Penne al Manzo.

    De Penne Salmone is Penne met zalm, spinazie en een kaasroomsaus. De spinazie was echt verse bladspinazie en de kaasroomsaus was echt een saus waar lekker veel kaas inzat. Samen met de zalm en de spinazie was de kaasroomsaus een erg lekkere en zeer smaakvolle combi

    De Penne al Manzo is Penne met rosé gebakken ossenhaas, pijnboompitten, rucola, parmezaanse kaas en tomatensaus. Dit was een erg lekker pasta gerecht alles combineerde goed met alkaar alleen de stukken ossenhaas waren vrij groot die hadden iets kleiner mogen zijn. Maar de smaak was perfect.

    Dessert
    Annemiek koos voor de Tiramisu en ik koos voor de Fantasia d’Arancia.

    De Tiramisu was echt op gebouwd uit laagjes lange vingers met koffielikeur en mascarponecrème en was rijkelijk voor zien van Cacao boven op.

    De Fantasia d’Arancia was Sinaasappel met sinaasappelmascarpone en vanille-ijs. Dat was echt een bijzondere combinatie zeker de sinaasappelmascarpone was bijzonder lekker. Het was echt een lekker fris en smaakvol dessert. Echt een aanrader om je maaltijd mee af te sluiten.

    Algemeen

    Als je een keer in de Zwolle goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Zeker omdat de prijs ons ook heel erg mee viel zeker voor de kwaliteit die er geleverd werd. Dit restaurant heeft een hele goede prijs kwaliteit verhouding!!
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_38826030
    quote:
    Op zondag 4 juni 2006 00:01 schreef Martijn_77 het volgende:
    [afbeelding]


    Bij het eten hebben wij allebij fris gedronken omdat we nog een behoorlijk eindje moesten rijden


    met hulde...
    “ That was pretty fucking trippy... ”
    Pulp Fiction
      zaterdag 19 mei 2007 @ 19:38:34 #91
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49549251


    Gisteren wezen eten bij Doozo in Leeuwarden

    Het Restaurant:

    Het restaurant ligt dicht bij het station van Leeuwarden en tegen het centrum aan. De straat waar Doozo aan ligt lag open dus hoe druk de straat normaal is is moeilijk te zeggen.

    Om de hoek is een parkeergarage waar je makelijk je auto kwijt kan. Iets wat wij niet gedaan hebben want hij stond bij het hotel.

    Wat op valt bij binnenkomst is de releaxte lounchsfeer die er heerst. Iets wat de boel wel een erg prettige uitstralling / sfeer geeft. De ontvangst was erg hartelijk alleen voor de jassen moesten we natuurlijk zelf zorgen

    Het menu

    Voorgerecht:

    Annemiek had als voor gerecht de negima yakitori(Twee kipspiesjes met ui en yakitorisaus) en ik had de spicy tuna (Tartaar van rauwe tonijn en sesamolie).

    De negima yakitori waren twee malse kipspiesjes met gebakken ui welke met rauwkost geserveerd werden. Iets wat een zeer smaakvolle combi was zeker omdat het zoute van de kipspiesjes erg goed combineerde met de rauwkost. De spicy tuna was een soort spicy tartaar van tonijn met bosui. Het gerecht deed zijn naam spicy echt wel eer aan. Maar toch kwam de smaak van de tonijn in combinatie met de bosui ook goed tot zijn recht.

    Hoofdgerecht
    Als hoofdgerecht kozen wij de Sushi Doozo (2 salmon nigiri, 2 tuna nigiri, 2 anago nigiri, 2 white fish nigiri, 6 tuna maki, 8 California futomaki, 6 mixed sashimi). Deze sushi was echt perfect van smaak zeker de anago nigiri (Sushirijst met paling). die was echt zo'n smaak sensatie dat wij die nog 4 extra besteld hebben.

    Maar het was echt een perfecte plate met echt bijna alle verschillende sushi's die ze hadden. Zeker een aanrader als je niet kunt kiezen.

    Nagerecht
    Annemiek koos als nagerecht voor de kwee lapis (Spekkoek, vanille ijs met slagroom) wat een zeer smaakvol dessert was met een perfecte Spekkoek. Ik koos voor de mango (Mango sorbetijs met slagroom) dit dessert was een lekkere frisse afsluiting van de avond. Het Mangoijs was erg lekker van smaak en niet te zoet.

    Als afsluiter nam Annemiek een Cappucino en ik een Espresso.

    Algemeen
    Als je een keer in de Leeuwarden goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Ondanks dat ze tweede geworden met mijn Tent is Top is dit echt een Top Tent

    Als we nog een keer in de buurt zijn dan zullen we er zeker nogmaals een bezoek aan brengen

    [ Bericht 0% gewijzigd door Martijn_77 op 19-05-2007 20:00:51 ]
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_49549816
    Hmmm, sushi lijkt me niets, maareh, die kue lapis he, zag dat eruit als normale spekkoek? If so, dan was het geen kue lapis.
    Dit is kue lapis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kue_lapis

    Niet dat het veel uitmaakt hoor
    Als je lekker gegeten hebt, heb je lekker gegeten.
      zaterdag 19 mei 2007 @ 19:58:10 #93
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49549871
    quote:
    Op zaterdag 19 mei 2007 19:56 schreef Cici het volgende:
    Hmmm, sushi lijkt me niets, maareh, die kue lapis he, zag dat eruit als normale spekkoek? If so, dan was het geen kue lapis.
    Dit is kue lapis: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kue_lapis
    Het zag er uit als dat driehoekige stuk op de foto
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    pi_49549936
    Ah, maar het was lekker? De smaak is even wennen, tis dikker dan pudding. Mijn oma heeft het vaak, maar maakt het niet zelf.
    Blijkt net zo'n pokkewerk als spekkoek te zijn als je zelf maakt en met veel laagjes.
      zaterdag 19 mei 2007 @ 20:04:30 #95
    73549 Annemiek78
    Martijn_77 my favo user!
    pi_49550032
    Dat is maar een dessert, wij gingen echt voor de sushi.. Daar kan je me 's nachts echt voor wakker maken. De 2-persoonsplate was echt erg goed.. Zoals Martijn al zei. Alleen een beetje weinig. Maar dat is dan ook echt het enige minpuntje...

    Vooral de sfeer, zo relaxed, lekker lounchen bijna.. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je aan het dineren bent. heel gemoedelijk...
    Positive thinking, my way of thinking!
    pi_49551302
    Dat is dan lekker eten ja
      zondag 20 mei 2007 @ 19:56:37 #97
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_49581823
    quote:
    Op zaterdag 19 mei 2007 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:

    Gisteren wezen eten bij Doozo in Leeuwarden

    Het Restaurant:

    Het restaurant ligt dicht bij het station van Leeuwarden en tegen het centrum aan. De straat waar Doozo aan ligt lag open dus hoe druk de straat normaal is is moeilijk te zeggen.

    Om de hoek is een parkeergarage waar je makelijk je auto kwijt kan. Iets wat wij niet gedaan hebben want hij stond bij het hotel.

    Wat op valt bij binnenkomst is de releaxte lounchsfeer die er heerst. Iets wat de boel wel een erg prettige uitstralling / sfeer geeft. De ontvangst was erg hartelijk alleen voor de jassen moesten we natuurlijk zelf zorgen

    Het menu

    Voorgerecht:

    Annemiek had als voor gerecht de negima yakitori(Twee kipspiesjes met ui en yakitorisaus) en ik had de spicy tuna (Tartaar van rauwe tonijn en sesamolie).

    De negima yakitori waren twee malse kipspiesjes met gebakken ui welke met rauwkost geserveerd werden. Iets wat een zeer smaakvolle combi was zeker omdat het zoute van de kipspiesjes erg goed combineerde met de rauwkost. De spicy tuna was een soort spicy tartaar van tonijn met bosui. Het gerecht deed zijn naam spicy echt wel eer aan. Maar toch kwam de smaak van de tonijn in combinatie met de bosui ook goed tot zijn recht.

    Hoofdgerecht
    Als hoofdgerecht kozen wij de Sushi Doozo (2 salmon nigiri, 2 tuna nigiri, 2 anago nigiri, 2 white fish nigiri, 6 tuna maki, 8 California futomaki, 6 mixed sashimi). Deze sushi was echt perfect van smaak zeker de anago nigiri (Sushirijst met paling). die was echt zo'n smaak sensatie dat wij die nog 4 extra besteld hebben.

    Maar het was echt een perfecte plate met echt bijna alle verschillende sushi's die ze hadden. Zeker een aanrader als je niet kunt kiezen.

    Nagerecht
    Annemiek koos als nagerecht voor de kwee lapis (Spekkoek, vanille ijs met slagroom) wat een zeer smaakvol dessert was met een perfecte Spekkoek. Ik koos voor de mango (Mango sorbetijs met slagroom) dit dessert was een lekkere frisse afsluiting van de avond. Het Mangoijs was erg lekker van smaak en niet te zoet.

    Als afsluiter nam Annemiek een Cappucino en ik een Espresso.

    Algemeen
    Als je een keer in de Leeuwarden goed wilt uit eten is dit zeker een aanrader. Ondanks dat ze tweede geworden met mijn Tent is Top is dit echt een Top Tent

    Als we nog een keer in de buurt zijn dan zullen we er zeker nogmaals een bezoek aan brengen
    Hebben jullie ook onderstaande sushi-schotel laten bereiden die ik weken geleden nam tijdens mijn bezoek aan Doozo? Ik maak dat nl. niet op uit je recensie.

      zondag 20 mei 2007 @ 22:16:59 #98
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49587540
    quote:
    Op zondag 20 mei 2007 19:56 schreef sanni het volgende:
    Hebben jullie ook onderstaande sushi-schotel laten bereiden die ik weken geleden nam tijdens mijn bezoek aan Doozo? Ik maak dat nl. niet op uit je recensie.

    [[url=http://xs215.xs.to/xs215/07200/dozoobezoek00.jpg.xs.jpg]afbeelding][/url]
    Dan vraag ik mij af of je er geweest ben want dan had je geweten dat het de sushi Doozo was
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      zondag 20 mei 2007 @ 22:55:04 #99
    167723 sanni
    Acima de seu
    pi_49588886
    Het je afvragen is al te gek voor woorden als de feiten je al tegen spreken. Toen ik er was heb ik alleen snel het menu doorgebladert en later naar achteren toegelopen waar de open keuken was en met de Spaanse chefkok(sushi-man) en eigenaar kennis gemaakt en aangegeven dat ik een grote sushi-schotel - specialiteit van het Huis - wilde. Hoe het officieel heette vond ik op dat moment onbelangrijk. Maar ik begrijp dus dat het de Sushi-Doozo schotel heet. Boeie.
      zondag 20 mei 2007 @ 23:03:39 #100
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_49589176
    quote:
    Op zondag 20 mei 2007 22:55 schreef sanni het volgende:
    Het je afvragen is al te gek voor woorden als de feiten je al tegen spreken. Toen ik er was heb ik alleen snel het menu doorgebladert en later naar achteren toegelopen waar de open keuken was en met de Spaanse chefkok(sushi-man) en eigenaar kennis gemaakt en aangegeven dat ik een grote sushi-schotel - specialiteit van het Huis - wilde. Hoe het officieel heette vond ik op dat moment onbelangrijk. Maar ik begrijp dus dat het de Sushi-Doozo schotel heet. Boeie.
    Als je naar de bescrhijving in mijn recensie had gekeken had zo'n sushi kenner zoals jij bent het er zeker uit gehaald dat de sushi Doozo de zelfde schottel was als die jij gekregen had

    En die Chefkok is die volgens jou ook de eigenaar?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')