abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 31 maart 2006 @ 01:12:13 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36513073
Lijkt mij duidelijk geen aanrader dus editor2/I-spy.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 2 april 2006 @ 11:34:48 #52
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36571869


Gisterenavond als voorbereiding op onze vakantie naar Griekenland bij Irodion in Oosterhout gaan eten.

Het restaurant
Ondanks dat het toch een heel groot restaurant is komt het niet kolossaal over. Dit wordt vooral veroorzaakt door de hoekjes en zo die gemaakt zijn met behulp van plantenbakken en beelden en zo.

Wij hadden niet gereserveerd en het zat er echt goed vol maar toch was het mogelijk om binnen 10 minuten en tafeltje te krijgen. Deze 10 minuten wachten hebben besteed op het centrale pleintje in het restaurant waar je ook eventueel Grieks kunt afhalen.

Het eten

Voorgerecht

Annemiek koos voor de Keftedes en ik koos voor de Watraghos ‘Kokkino Nero’. De Keftedes waren prima lekker gekruid niet te droog gehakt en een mooie portie.

De Watraghos ‘Kokkino Nero’ was gebakken kikkerbilletjes en garnaaltjes in kruidenboter het was een mooi kruidig geheel door de kruidenboter de gesmolten kruidenboter was ook erg lekker om in te soppen met het brood water er bij geserveerd was. De combinatie van kikkerbilletjes en garnaaltjes was ook erg lekker de garnalen waren lekker mals en de het vlees van de kikkerbilletjes was echt zo zacht dat je het bijna van de pootjes af kon zuigen. Een echte aanrader!!

Hoofdgerecht
Annemiek koos voor de Kotopulo Trikala en ik koos voor de Specialiteit Van De Kok.

De Kotopulo Trikala is een kipschotel met kip op diverse manieren bereid met rijst, frites, pettini groentetaartjes en boerensalade. De diverse manieren waren gegrild e kipfilet, kipkluifjes en een kipstoofpotje. De gegrilde kipfilet was een beetje droog maar wel smaakvol. De kipkluifjes waren lekker gekruid en echt mals en kon je zou van het bot afzuigen. Het stoofpotje was echt erg lekker mals vlees lekker gekruid en een erg lekkere combinatie met de rijst.



De Kotopulo Trikala

De Specialiteit Van De Kok is moussaka, stukje varkenshaas, lamskoteletje, suflaki en gyros met fetakaas geserveerd met tzaziki, rijst en salade. Dit was gewoon een smaakvolle, goed gekruide en bereide mixed grill erg lekker was de moussaka welke echt een aanrader is om hem ook een keer als los gerecht te nemen.



De Specialiteit Van De Kok


Bij dit hoofdgerecht heb ik een gekozen voor een Retsina wijn. Ik vond deze wijn persoonlijk wat matig. De wijn had geen uitgesproken harssmaak en was een stuk mater dan ik van Retsina gewend ben.

Dessert
Annemiek koos voor de Baklavas en ik koos voor de echte Griekse roomyoghurt met honing en een glaasje Samos wijn

De Baklavas was een mooie portie vergezeld met kaneel ijs en slagroom was gewoon een goede afsluiter van de avond. De Griekse roomyoghurt met honing en een glaasje Samos wijn is voor mij een vast afsluiter van een etentje bij de Griek en was gewoon erg lekker.

Als je een keer in de regio Breda goed Grieks wilt gaan eten is dit restaurant zeker een aanrader!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 april 2006 @ 11:58:56 #53
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36572429
Als aanvulling kan ik nog zeggen dat de bediening uiterst vriendelijk was, maar dat de wachttijd tussen de gangen wat aan de lange kant was.

We zitten hier nog na te genieten in die vette knoflook-walm
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 2 april 2006 @ 12:03:09 #54
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36572538
quote:
Op zondag 2 april 2006 11:58 schreef Annemiek78 het volgende:
Als aanvulling kan ik nog zeggen dat de bediening uiterst vriendelijk was, maar dat de wachttijd tussen de gangen wat aan de lange kant was.
Daar moet ik weer op aanvullen dat in hun kaart vermeld staat dat de bereidingstijd wat langer kan zijn omdat alles vers gemaakt wordt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 2 april 2006 @ 12:48:33 #55
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36573776
@editor2 ik moet zeggen dat het inderdaad meer naar een chineesgerecht lijkt dan thais.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_36577187
Klinkt goed Martijn en Annemiek
Lang wachten is jammer... maar als het dan weer goed smaakt vergeet je dat weer snel.

Retsina wijn heb ik nog nooit geproefd, dus maar een keertje doen
  zondag 2 april 2006 @ 14:34:46 #57
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36577228
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 2 april 2006 @ 14:35:20 #58
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36577251
quote:
Op zondag 2 april 2006 14:34 schreef Annemiek78 het volgende:
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
Ja, mits het een goed is die van gisteren vond ik een beetje laf. Heb vele betere op!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 3 april 2006 @ 06:51:17 #59
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_36598801
die plak ananas uit blik die doet het hem het wel bij de specialiteit van de chef
pi_36601721
Ik hoop dat het aan je fototoestel (camera??) ligt, want de plaatjes zien er alles behalve smakelijk uit. Ook de aankleding van het eten ziet er matigjes uit.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 3 april 2006 @ 20:03:00 #61
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36618470
Foto's zijn met de telefoon genomen, vandaar niet echte super kwaliteit inderdaad.
Eten was goed hoor!
Positive thinking, my way of thinking!
pi_36619067
Dat vermoedde ik al, anders wat het eten wel erg flets
  maandag 3 april 2006 @ 22:43:34 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36625176
quote:
Op maandag 3 april 2006 20:19 schreef Bluezz het volgende:
Dat vermoedde ik al, anders wat het eten wel erg flets
Nacth shot van de telefoon anders was het te donker.

Al heb ik wel mooier aangeklede borden gezien maar het eten zelf zag er wel erg goed uit.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36746601
Eind van de middag op uitnodiging een bezoek gebracht aan een vrij nieuw
restaurant in Rotterdam-Kralingen genaamd Thai Thai,niet ver waar ik indertijd al
een andere Thaise zaak had bezocht.



Vanaf de buitenkant gezien oogt het kleurrijk en binnenin waan je je wel
even in een klein stukje Thailand.
Donker houten stoelen en tafels die sfeervol zijn opgedekt en omgeven door muren
die lichtgevend zijn geverfd en behangen met allerlei schilderijen en bloemen
die je helemaal in de Thaise sferen moeten brengen.
Ook leuk is het grote scherm aan de muur waar DVD beelden van Thailand
op worden geprojecteerd.




De menukaart:

Het menu komt in een map met aan de buitenkant een fraaie roze kleur
en binnenin zwarte letters en een zachtgele achtergrond waarbij
achter elk pittig gerecht door middel van het aantal pepers als icoon is
aangegeven hoe sterk de pittigheid is.

De Gerechten:

De gerechten zijn zeer gevarieerd en veelzijdig en de keuze is meer dan ruim.
Van kip tot vis gerechten van lams tot varkensgerechten en zelfs vegetarisch,
het is er allemaal.

Ik koos voor het summum van versheid nl. Yam Koeng Sod
alias Garnalensalade,de Tom Yam Koeng alias de Garnalensoep,
en tot slot de Choe Chie Koeng alias de Gamba's in pittige rode saus.
Als nagerecht koos ik een cocos-dessert als verrassing van het huis.



Het voorgerecht de Tom Yam Koeng smaakt prima.
Mooie bouillon,pittig met een fijne ziltige/zure smaak
en 2 grote stukken garnalen er in die het helemaal afmaakte.



Het hoofdgerecht ,de Choe Chie Koeng, was slecht.



De Gamba's waren zacht,rauw/drassig en veel te zout.
Waarschijnlijk had men gewoon alles bij elkaar in de wok gegooid en gebakken.
Normaal is het bij dit gerecht zo dat men de Gamba's in de hete olie eerst licht frituurt,
vervolgens eruit haalt en laat afdruipen op een servet.
Vervolgens gooit men in een wok weer wat olie om de rest van de garnituur
voor te bereiden waarna als laatste de Gamba's weer worden toegevoegd
zodat het een vers en mooi uitziend geheel wordt.
Zo krijg je Gamba's die lekker knapperig zijn van buiten en goed licht
doorbakken van binnen.

De side-dish met de Yam Koeng Sod alias de Garnalensalade
smaakte uitstekend en er zag er ook nog mooi en vers uit.



Het dessert tenslotte bestond uit een schaaltje met daarin een
chocolade bakje gevuld met cocos-ijs omgeven door slagroom.
Simpel en eenvoudig doch smakelijk en een juiste afsluiter na een
Thais maal.




Eind conclusie:


8 / 10

De ambiance is leuk en uitnodigend, de bediening vriendelijk
en het eten ziet er over de algehele linie genomen goed uit
en de keuze van het menu is meer dan redelijk kwa prijs/kwaliteit verhouding.
Je kan zien dat men er veel zorg insteekt om de gasten het naar
hun zin te maken maar dat men ook nog bepaalde kwaliteiten ontbeert
om echt als een uitmuntend restaurant door te kunnen gaan en te wedijveren
met grote Thaise restaurants als ® Thai-Thani in Rotterdam, ® Phonsawan in Den Haag
of ® Tom Yam in Amsterdam.
31 december 2006: Inactive FOK!account
pi_36749010
Het hoofdgerecht is slecht en je geeft een 8?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 7 april 2006 @ 20:17:55 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36749058
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 20:16 schreef Isabeau het volgende:
Het hoofdgerecht is slecht en je geeft een 8?
Viel me ook al op, evenals het feit dat hij alle gerechten, op nagerecht na, blijkbaar tegelijkertijd op tafel laat bezorgen (foto 1).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36749807
En misschien heb ik het mis, maar ik vroeg me af of het nagerecht zo'n kant & klaar diepvriesding was wat vervolgens is gedecoreerd.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 7 april 2006 @ 22:51:35 #68
144436 Afwasborsteldetweede
Voor universeel gebruik
pi_36753583
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 20:17 schreef golfer het volgende:

[..]

Viel me ook al op, evenals het feit dat hij alle gerechten, op nagerecht na, blijkbaar tegelijkertijd op tafel laat bezorgen (foto 1).
Bij sommige keukens is het gebruikelijk dat je alle gerechten tegelijk op tafel laat bezorgen, op de nagerecht na dan.
Afwasborstel? 'Zie je wel dat zo'n titel werkt!
pi_36753959
ahm, normaal is het zo dat ze alle gerechten een voor een brengen maar ik had gevraagd om alles maar in 1 keer te brengen. Bedoel lekker snel naar binnen schuiven he

T.a.v. het dessert:

Dat was inderdaad zo een voorverpakt diepvries ding dat verder met slagroom
e.d. werd versierd. Gek genoeg smaakte het wel erg lekker iets wat ik zelden van die voorverpakte diepvries dingen vind. Ze waren wel zo slim geweest om het alvast uit de vriezer te halen zodat het cocos ijs tegen de tijd dat ik het kreeg lekker zacht was ipv keihard.

M.b.t. het cijfer: Ik zie het mislukte hoofdgerecht niet als iets echt heel zwaars als je dat afzet
tov de rest en natuurlijk de ambiance. Was het hoofdgerecht ook heel goed dan had het best een
9 / 10 of zelfs een 10 / 10 kunnen zijn.
31 december 2006: Inactive FOK!account
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:48:58 #70
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756403
quote:
Op vrijdag 7 april 2006 23:06 schreef editor2 het volgende:
M.b.t. het cijfer: Ik zie het mislukte hoofdgerecht niet als iets echt heel zwaars als je dat afzet
tov de rest en natuurlijk de ambiance. Was het hoofdgerecht ook heel goed dan had het best een
9 / 10 of zelfs een 10 / 10 kunnen zijn.
Je gaat meestal toch uit eten vooral voor het eten dat is dan toch het belangrijkste?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36756562
Ben ik niet helemaal mee eens.
Ik vind het hoofdgerecht absoluut niet het belangrijkste als ik uit eten ga

Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
pi_36756609
quote:
Op zondag 2 april 2006 14:34 schreef Annemiek78 het volgende:
Retsina is een wat zurige harswijn. Je moet effe door de eerst slokken heen en goed koud drinken Bluezz. Mijn wijntje is het niet, maar Martijn vind het heerlijk.
In Griekenland mengen ze dat met cola, best lekker
  zaterdag 8 april 2006 @ 01:00:30 #73
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756662
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Ben ik niet helemaal mee eens.
Ik vind het hoofdgerecht absoluut niet het belangrijkste als ik uit eten ga
Nee, oke maar een slecht hoofdgerecht kan het voor mij wel goed verpesten
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:55 schreef Bluezz het volgende:
Het allemaal tegelijk laten komen vind ik jammer, ik verheug me juist op alle gangetjes achter elkaar.
Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 00:57 schreef Xennia het volgende:
In Griekenland mengen ze dat met cola, best lekker
Zou ken ik het helemaal niet toch eens proberen in Griekenland
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36756696
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:
Zou ken ik het helemaal niet toch eens proberen in Griekenland
De verhouding is ongeveer 1/3 cola, 2/3 retsina
pi_36756931
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 01:00 schreef Martijn_77 het volgende:


Daar zou ik mij behoorlijk aan ergeren
Waaraan?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')