Eind van de middag op uitnodiging een bezoek gebracht aan een vrij nieuw
restaurant in Rotterdam-Kralingen genaamd Thai Thai,niet ver waar ik indertijd al
een andere Thaise zaak had bezocht.
Vanaf de buitenkant gezien oogt het kleurrijk en binnenin waan je je wel
even in een klein stukje Thailand.
Donker houten stoelen en tafels die sfeervol zijn opgedekt en omgeven door muren
die lichtgevend zijn geverfd en behangen met allerlei schilderijen en bloemen
die je helemaal in de Thaise sferen moeten brengen.
Ook leuk is het grote scherm aan de muur waar DVD beelden van Thailand
op worden geprojecteerd.
De menukaart: Het menu komt in een map met aan de buitenkant een fraaie roze kleur
en binnenin zwarte letters en een zachtgele achtergrond waarbij
achter elk pittig gerecht door middel van het aantal pepers als icoon is
aangegeven hoe sterk de pittigheid is.
De Gerechten:De gerechten zijn zeer gevarieerd en veelzijdig en de keuze is meer dan ruim.
Van kip tot vis gerechten van lams tot varkensgerechten en zelfs vegetarisch,
het is er allemaal.
Ik koos voor het summum van versheid nl. Yam Koeng Sod
alias Garnalensalade,de Tom Yam Koeng alias de Garnalensoep,
en tot slot de Choe Chie Koeng alias de Gamba's in pittige rode saus.
Als nagerecht koos ik een cocos-dessert als verrassing van het huis.
Het voorgerecht de Tom Yam Koeng smaakt prima.
Mooie bouillon,pittig met een fijne ziltige/zure smaak
en 2 grote stukken garnalen er in die het helemaal afmaakte.
Het hoofdgerecht ,de Choe Chie Koeng, was slecht.
De Gamba's waren zacht,rauw/drassig en veel te zout.
Waarschijnlijk had men gewoon alles bij elkaar in de wok gegooid en gebakken.
Normaal is het bij dit gerecht zo dat men de Gamba's in de hete olie eerst licht frituurt,
vervolgens eruit haalt en laat afdruipen op een servet.
Vervolgens gooit men in een wok weer wat olie om de rest van de garnituur
voor te bereiden waarna als laatste de Gamba's weer worden toegevoegd
zodat het een vers en mooi uitziend geheel wordt.
Zo krijg je Gamba's die lekker knapperig zijn van buiten en goed licht
doorbakken van binnen.
De side-dish met de Yam Koeng Sod alias de Garnalensalade
smaakte uitstekend en er zag er ook nog mooi en vers uit.
Het dessert tenslotte bestond uit een schaaltje met daarin een
chocolade bakje gevuld met cocos-ijs omgeven door slagroom.
Simpel en eenvoudig doch smakelijk en een juiste afsluiter na een
Thais maal.
Eind conclusie: 8 / 10
De ambiance is leuk en uitnodigend, de bediening vriendelijk
en het eten ziet er over de algehele linie genomen goed uit
en de keuze van het menu is meer dan redelijk kwa prijs/kwaliteit verhouding.
Je kan zien dat men er veel zorg insteekt om de gasten het naar
hun zin te maken maar dat men ook nog bepaalde kwaliteiten ontbeert
om echt als een uitmuntend restaurant door te kunnen gaan en te wedijveren
met grote Thaise restaurants als
® Thai-Thani in Rotterdam,
® Phonsawan in Den Haag
of
® Tom Yam in Amsterdam.