greatgonzo | maandag 25 april 2005 @ 13:38 |
Ben een beetje beu van alleen appelmoes door de aardappels te roeren. Van die zakjes jus ben ik geen fan, en van alleen zo'n droge aardappel al helemaal niet. Vandaar de vraag: Hoe maken jullie je aardappels klaar? Mogelijkheden als aardappel anders, aardappels bakken en ovenschotels ken ik wel. Ik zoek meer recepten voor sausjes enz. Iemand nog suggesties? | |
stijgende_ster | maandag 25 april 2005 @ 13:39 |
Ik ben een non-creatief wat eten betreft, maar misschien wat paprika en peper erover? Maakt het wel lekker pittig denk ik. | |
BE | maandag 25 april 2005 @ 13:42 |
Sorry, flauw... maar de TT vraagt er gewoon om:![]() ![]() | |
greatgonzo | maandag 25 april 2005 @ 13:42 |
quote:ja, maar dan houd je het zo droog. Ik zoek iets waardoor het lekker wegglijd. Kijk, je kan bijv zo'n gehaktschotel van maggie kopen, bijvoorbeeld voor bloemkool of broccoli, maar ik vroeg me af hoe je zelf een sausje kan maken wat je door die aardappels heen kan draaien | |
Diebitch | maandag 25 april 2005 @ 13:43 |
aardappelpuree met broccoli erdoorheen pureren ![]() http://www.hollandsepot.dordt.nl/aardappel/aardappel.htm | |
addie84 | maandag 25 april 2005 @ 13:45 |
je kunt het vet van het vlees gebruiken, daar wat bindspul door gooien, dan wat curry, mosterd en ketjap door en dan eventueel wat rundvlees boullion (die dikke) doorheen roeren.. klinkt niet erg lekker, maar is het wel! | |
BE | maandag 25 april 2005 @ 13:47 |
quote:Creme fraiche of slagroom als ik me neit vergis. Beetje spekjes er doorheen, uitje ![]() | |
addie84 | maandag 25 april 2005 @ 13:49 |
quote:ook erg lekker ![]() | |
Martijn_77 | maandag 25 april 2005 @ 15:11 |
Een goed stuk vlees braden en daar de jus van gebruiken verder niks toevoegen is helemaal niet nodig. | |
#ANONIEM | maandag 25 april 2005 @ 15:13 |
http://www.xs4all.nl/~jlieftin/jankeu/drhjk179.html Dit recept kreeg ik laatst van iemand. Het is veganistisch, vandaar de soya cuisine. Maar dat is gewoon de vega versie van kookroom, dus als je veganistisch heel eng vindt, kun je dat ook gewoon nemen. ![]() | |
miss_sly | maandag 25 april 2005 @ 15:14 |
Aardappels in partjes in een ovenschaal, wat knoflook erbij, (zee)zout erover, olijfolie en rozemarijn en een tijdje in de oven zetten. Lekker en gemakkelijk! | |
Klonk | maandag 25 april 2005 @ 15:15 |
zelf frieten maken: aardappels schillen en in mooie reepje snijden (zoals frietjes eruit horen te zien), op lage temperatuur (rond de 130 graden) voor frituren, en dan laten afkoelen en dan kort afbakken in heet frituur vet (180 a 190 graden) en dan met een lekker stuk vlees en een rauwkost salade ![]() | |
greatgonzo | maandag 25 april 2005 @ 15:19 |
quote:ik tik hem al over de 100 kilo heen dude ![]() nee, ik wilde gewoon weten wat een lekker sausje voor bij de aardappels is | |
miss_sly | maandag 25 april 2005 @ 15:24 |
quote:Als je geen frieten wilt. omdat dat niet goed is voor je lijn, moet je ook geen sausjes over je aardappels gooien. | |
BBQ-kip | maandag 25 april 2005 @ 15:25 |
quote:Zeg, loos eens even die attitude wil je, mensen proberen je te helpen ![]() Jouw quote quote:Je vroeg duidelijk om beide, en wees blij dat je nu weet hoe je goeie friet moet maken. (In goedgebakken friet zit overigens vaak minder vet dan in al die sausjes die je op de aardappels mikt bij ovenschotels e.d.) | |
Klonk | maandag 25 april 2005 @ 15:27 |
juist, zelfgemaakte friet is vaak minder vettig dan die ranzige zooi van de frietboer, en verder, ik probeerde alleen maar te helpen, ik ben helaas nog niet helderziend....... | |
BBQ-kip | maandag 25 april 2005 @ 15:28 |
Ok, en nu weer onnnnnnn topic please ![]() | |
PLAE@ | maandag 25 april 2005 @ 15:29 |
ze bakken en dan een lading mayo erbij ![]() | |
Oblivion | maandag 25 april 2005 @ 15:50 |
Aardappels in blokjes snijden, en koken in boullion... ![]() | |
stijgende_ster | maandag 25 april 2005 @ 18:41 |
Barbequesaus smaakt bij veel dingen best lekker. | |
ErwinRommel | maandag 25 april 2005 @ 19:52 |
Het is niet echt een hoogstandje, maar wel erg lekker: Kook de piepers half gaar en laat ze iets afkoelen. Snij ze hierna in plakjes. Neem dan een ovenschaal en bedek het schaaloppervlak met boter. Doe dan een laag van die gesneden piepers in de ovenschaal, gevolgd door een laag met plakjes belegen kaas (rijkelijk). Dan weer een laag piepers, laag kaas. Dan weer een laag piepers. Dus 3 lagen piepers, 2 lagen belegen kaas. Mix dan 2 of 3 eieren met wat zout en peper plus 125 ml creme fraiche. Gooi dit over de piepers en kaas in de schaal. Als laatste nog wat paneereel hieroverheen doen. Laat het dan 50 minuten in de oven staan op plus/minus 200 graden. | |
Mirjam | maandag 25 april 2005 @ 19:56 |
aartdappelen schillen en in grove stukken snijden uien schillen en in 2en snijden, die helften weer in 4 of 5 stukken snijden. knoflook fijn snijden, en de hele handel in een ovenschaal/braadslee wat gesmolten boter met zout en peper eroverheen gieten, genoeg voor een klein laagje op de bodem. en in de oven op 180 graden, 45 minuten tot een uurtje, iets langer misschien, hangte rvanaf. regelmatig omscheppen. | |
Oblivion | maandag 25 april 2005 @ 20:11 |
Oh ErwinRommel en MMM... ![]() Dat klinkt goed!! | |
Mini_rulez | maandag 25 april 2005 @ 21:59 |
Je kunt er ook gewoon wat groentesaus (uit zo'n pakje, een soort Allesbinder met een smaakje) of mosterdsaus overheen doen, het is niet zo culinair verantwoord maar best lekker. ![]() | |
Killer_Mom | maandag 25 april 2005 @ 23:44 |
quote:jammer dat t veel te zout is. aardappels schillen, wassen, kleine frietjes schaven, niet meer spoelen, een paar eieren erbij, kruiden erbij. , mixen, en "pannekoekjes" van bakken, op een bakplaat kiepen, op allu folie, en 20 minuten in de oven, of iets langer. | |
MissHobje | dinsdag 26 april 2005 @ 03:04 |
Lauw warme aardappel salalde ![]() Aardappelen net gaar koken, dan iets af laten koelen, ondertussen.. een uitje, augurk snipperen, beetje knoflook, bieslook. Kleingesneden blokjes spek uitbakken en dan die even uit laten lekken. Dan de aardappelen in stukken snijden ( moet jezelf kijken of je grof of fijntjes wilt) dan alle ingredienten erbij.. met wat augurken nat, cremefraiche en klein beetje mayo, zou en peper naar smaak! lekker doorprakken, maar niet te .. dan wordt het te kleffe puree en bedoeling is dat het wel iets samenhangt maar niet te zoals puree. Evt. kun je er kappertjes bij doen..en gekookt ei.. Dit kun je eten met bv. gerookte zalm plakjes.. of gewoon wat rauwkost..ideen genoeg hoop ik ? Of juist met een broodje.. gewoon erg mjammie.. en het kan lauwwarm of koud ![]() Wat ook lekker is.. "zomer stamppotje" ![]() Bloemige aardappels koken..gaar! en die licht prakken met wat fijngesneden ui en augurk.. dat licht prakken moet gewoon beetje door elkaar. Dan wat gesneden andijvie ( wassen enzo) of gesneden sla, ja SLA! ![]() Lekker maar simpel ![]() | |
realbase | dinsdag 26 april 2005 @ 11:35 |
aardappelen wassen, met schil in partjes snijden. in de overschaal met wat olijfolie eroverheen 50 mins garen op 140 graden ofzo.. ( af en toe omscheppen.. zorg dat ze niet uitdrogen ) zeezout erover heen ... Roomboter lekker heet maken in de pan ( wordt het goed bruin ) en dan die aardappelpartjes er snel in bakken ( niet te lang ) af te maken wat wat verschillende verse kruiden ... Heerlijk ![]() | |
Arizona | dinsdag 26 april 2005 @ 12:14 |
MissHobje, je lauwwarme aardappelsalade klinkt heerlijk ![]() TS: je kunt kant en klare pofaardappelen kopen. Opwarmen in de magnetron volgens gebruiksaanwijzing. Daarbij kun je yoghurt/knoflooksaus, tzazikisaus of een dergelijk sausje doen. Of aardappels half voorkoken, in blokjes snijden, Rotidor vleeskruiden erover en dan bakken met uitjes en champignons. Eventueel een shaslicksaus of steaksaus erover. | |
w.o.r. | vrijdag 29 april 2005 @ 17:33 |
Gestoomde aardappelen met dragonsaus. Aardappelen stomen in een stoompan (gebruik hiervoor gehalveerde krieltjes of snijd de aardappelen in redelijk kleine stukken). Dragon, teentje knoflook en olijfolie samen staafmixen. Dragonsaus door de aardappelen roeren. Mmmmm! | |
Mirjam | vrijdag 29 april 2005 @ 17:37 |
ik heb geen stoompan. zou je daarvoor zo een stoommandje kunnen gebruiken, dat je bij de toko kan halen ? [moet toch op een pan met kokend water gezet worden..? ![]() | |
ErwinRommel | vrijdag 29 april 2005 @ 17:44 |
Nog een aardappel gerecht ![]() Schil de kruimige piepers, en was ze goed. Snij ze hierna in kleine blokjes zonder ze weer opnieuw te wassen. Voeg dan zout naar smaak toe. Kook de kruimige aardappels gaar. Laat ze hierna weer afkoelen en wrijf ze in met limoensap. Maak hierna een mosterdsaus. (mosterdsaus kan men oa maken door grove mosterd te gebruiken plus wat olie en azijn en hele fijngesnipperde uitjes met gesneden knoflook. Kook dit een beetje aan zodat er een papje ontstaat) Doe nu de afgekoelde piepers in een wok met daarin een heel klein beetje olie. Bak de piepers iets aan en voeg als de piepers redelijk gebakken zijn de zelfgemaakte mosterdsaus toe en laat de boel wat pruttelen tot alles heet is. Dit smaakt bv zeer goed met gestoomde verse prei en gehaktballen. Heel simpel en snel klaar te maken ![]() | |
Oblivion | vrijdag 29 april 2005 @ 17:46 |
quote:Heb je geen zeef? Of een vergiet? Doe je in een pan met water en stomen maar, en een deksel. Volgens mij moet dit wel kunnen. | |
Mirjam | vrijdag 29 april 2005 @ 17:47 |
aha, daar was ik zelf nog niet opgekomen![]() | |
ErwinRommel | vrijdag 29 april 2005 @ 17:48 |
quote:Jahoor, dat lijkt mij geen probleem. Stomen is stomen hè? ![]() | |
Gesloten | vrijdag 29 april 2005 @ 21:54 |
Rösti is ook wel lekkeren makkelijk te maken. | |
karper | zaterdag 30 april 2005 @ 02:04 |
aardappel gratin: -1 kg aardappelen -1/4 liter melk, -1/4 liter room -200 gram geraspte kaar -nootmuskaat -zout en peper 1.Snij de geschilde en gewassen aardappelen in dunne schijfjes. 2.Schik ze in lagen in een ovenschotel. 3. Vermeng de melk en de room. 4.Breng op smaak met nootmuskaat zout en peper en giet over de aardappelen. 5.het laatse kwatier kaas er overheen strooien. 6.1 uur op 200 graden. | |
#ANONIEM | dinsdag 3 mei 2005 @ 13:25 |
Aardappel anders ![]() ![]() | |
w.o.r. | woensdag 4 mei 2005 @ 14:47 |
Aardappel in de schil met bieslook/knoflookolie Voor vier grote aardappels Teentje knoflook en half zakje fijngeknipte bieslook (AH) mengen met olijfolie naar smaak. Grote aardappel eerst over de lengte insnijden (maar niet helemaal door), vervolgens vier keer in de breedte insijden (maar niet helemaal door). Bieslook/knoflookolie in de inkepingen gieten (wurmen met een klein lepeltje). Aardappel inpakken met zilverfolie en vijftig minuten tot een uurtje in de oven. | |
w.o.r. | woensdag 4 mei 2005 @ 14:54 |
Oeh, bedenk er net nog eentje die heel lekker en makkelijk is! Aardappels schillen en halveren of in kwarten snijden. In een pan met water, en daarbij toevoegen een vanillestokje, dat je eerst hebt opengesneden en uitgeschraapt (schraapsels ook in de pan!). Koken tot je er een vork makkelijk in kunt prikken (maar niet doorkoken!). Afgieten en in een ovenschaal gooien waarin je eerst een beetje olijfolie hebt gesprenkeld. Nog een beetje olie eroverheen en in de oven. Nu een uur geduld hebben!! Je krijgt dan heerlijke aardappels die van buiten een heerlijk knapperig laagje hebben en van binnen zoet zijn. Mjam mjam mjam. | |
ErwinRommel | woensdag 4 mei 2005 @ 18:37 |
W.O.R. dit klinkt heerlijk. Ik denk dat ik jou eerste recept dit weekend eens ga uitproberen ![]() | |
Hayk | vrijdag 6 mei 2005 @ 18:05 |
terugvindpostje voor het komend weekend.... Komen hier lekkere ideeën voorbij....:Y | |
sjokkie | vrijdag 6 mei 2005 @ 22:55 |
Pof eens een aardappel. Snij hem dan open en een flinke eetlepel creme fresh erop. Suikermaiskolf erbij met kruidenboter en een lapje vlees naar keuze ![]() Ook erg lekker is om aardappel puree te maken en die in van die toefjes (met slagroomspuit) op de bakplaat te doen. Flink wat paprikapoeder erover heen strooien en in de hete lucht oven even zorgen dat het buitenste laagje mooi goudbruin is. Je kan hier alles bij serveren. Of : aardappelsalade Aardappel koken voor 10 min en dan in blokjes snijden. Dan yoghurtmayo er door roeren en zorgen dat er flink wat op zit want het trekt in de aardappel. lekker in de koelkast zetten en een paar uur laten intrekken. Daarna geblancheerde prei er door en wat gekookte eieren en uit en ham (of wat je maar lekker vind) Dit alles serveren met stukken meloen in ardennerham gedraait en wat geroosterd brood met kruiden/roomboter en wat sla. enjoy | |
Mwanatabu | zondag 8 mei 2005 @ 16:35 |
Aardappel afboenen Aardappel inprikken Aardappel bestrijken met olie Aardappel in voorverwarmde oven (175) een uur lang Aardappel opensnijden en crème fraîche of pesto d'r tussen mikken In dat uur kun je best vleesje en slaatje maken of nintendoën of een laag van jezelf afdouchen. Makkelijk en lekker dus. | |
Fratz | woensdag 18 mei 2005 @ 16:08 |
quote:dit ga ik zo eens proberen. heb net een zak aardappels gekocht en ik zat al te denken wat ik daarmee zou doen. | |
Diebitch | zaterdag 21 mei 2005 @ 17:33 |
Gewoon lekker simpel: Aardappels kook ik altijd met schil....de smaak is dan een stuk voller.... Met de aardappels broccoli meekoken. Als alles gaar is allemaal door elkaar heen stampen. Een beetje melk erdoor heen, peper en zout en je hebt een heerlijk prakmoesje.... | |
Anneque | zaterdag 21 mei 2005 @ 18:08 |
spicy wedges! ![]() ![]() |