abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 25 april 2005 @ 13:38:12 #1
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_26496420
Ben een beetje beu van alleen appelmoes door de aardappels te roeren. Van die zakjes jus ben ik geen fan, en van alleen zo'n droge aardappel al helemaal niet. Vandaar de vraag:

Hoe maken jullie je aardappels klaar?

Mogelijkheden als aardappel anders, aardappels bakken en ovenschotels ken ik wel. Ik zoek meer recepten voor sausjes enz. Iemand nog suggesties?
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 25 april 2005 @ 13:39:27 #2
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_26496445
Ik ben een non-creatief wat eten betreft, maar misschien wat paprika en peper erover? Maakt het wel lekker pittig denk ik.
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
  maandag 25 april 2005 @ 13:42:11 #3
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26496494
Sorry, flauw... maar de TT vraagt er gewoon om:



***
  maandag 25 april 2005 @ 13:42:58 #4
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_26496510
quote:
Op maandag 25 april 2005 13:39 schreef stijgende_ster het volgende:
Ik ben een non-creatief wat eten betreft, maar misschien wat paprika en peper erover? Maakt het wel lekker pittig denk ik.
ja, maar dan houd je het zo droog. Ik zoek iets waardoor het lekker wegglijd. Kijk, je kan bijv zo'n gehaktschotel van maggie kopen, bijvoorbeeld voor bloemkool of broccoli, maar ik vroeg me af hoe je zelf een sausje kan maken wat je door die aardappels heen kan draaien
Bij tijd en wijle aanwezig...
  maandag 25 april 2005 @ 13:43:33 #5
118691 Diebitch
*if your mind is fucked up*
pi_26496519
aardappelpuree met broccoli erdoorheen pureren

http://www.hollandsepot.dordt.nl/aardappel/aardappel.htm
You onley live once...so BiNaughty....
pi_26496552
je kunt het vet van het vlees gebruiken, daar wat bindspul door gooien, dan wat curry, mosterd en ketjap door en dan eventueel wat rundvlees boullion (die dikke) doorheen roeren..

klinkt niet erg lekker, maar is het wel!
Ik denk altijd goed na voordat ik iets stoms zeg!
  maandag 25 april 2005 @ 13:47:29 #7
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_26496601
quote:
Op maandag 25 april 2005 13:42 schreef greatgonzo het volgende:
ja, maar dan houd je het zo droog. Ik zoek iets waardoor het lekker wegglijd. Kijk, je kan bijv zo'n gehaktschotel van maggie kopen, bijvoorbeeld voor bloemkool of broccoli, maar ik vroeg me af hoe je zelf een sausje kan maken wat je door die aardappels heen kan draaien
Creme fraiche of slagroom als ik me neit vergis. Beetje spekjes er doorheen, uitje
***
pi_26496658
quote:
Op maandag 25 april 2005 13:47 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Creme fraiche of slagroom als ik me neit vergis. Beetje spekjes er doorheen, uitje
ook erg lekker
Ik denk altijd goed na voordat ik iets stoms zeg!
  maandag 25 april 2005 @ 15:11:58 #9
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26498460
Een goed stuk vlees braden en daar de jus van gebruiken verder niks toevoegen is helemaal niet nodig.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26498519
http://www.xs4all.nl/~jlieftin/jankeu/drhjk179.html

Dit recept kreeg ik laatst van iemand. Het is veganistisch, vandaar de soya cuisine. Maar dat is gewoon de vega versie van kookroom, dus als je veganistisch heel eng vindt, kun je dat ook gewoon nemen.
  Moderator maandag 25 april 2005 @ 15:14:52 #11
5428 crew  miss_sly
pi_26498551
Aardappels in partjes in een ovenschaal, wat knoflook erbij, (zee)zout erover, olijfolie en rozemarijn en een tijdje in de oven zetten. Lekker en gemakkelijk!
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 25 april 2005 @ 15:15:03 #12
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_26498557
zelf frieten maken:

aardappels schillen en in mooie reepje snijden (zoals frietjes eruit horen te zien), op lage temperatuur (rond de 130 graden) voor frituren, en dan laten afkoelen en dan kort afbakken in heet frituur vet (180 a 190 graden) en dan met een lekker stuk vlees en een rauwkost salade
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 25 april 2005 @ 15:19:11 #13
26414 greatgonzo
Gonzo met een G
pi_26498664
quote:
Op maandag 25 april 2005 15:15 schreef Klonk het volgende:
zelf frieten maken:

aardappels schillen en in mooie reepje snijden (zoals frietjes eruit horen te zien), op lage temperatuur (rond de 130 graden) voor frituren, en dan laten afkoelen en dan kort afbakken in heet frituur vet (180 a 190 graden) en dan met een lekker stuk vlees en een rauwkost salade
ik tik hem al over de 100 kilo heen dude

nee, ik wilde gewoon weten wat een lekker sausje voor bij de aardappels is
Bij tijd en wijle aanwezig...
  Moderator maandag 25 april 2005 @ 15:24:24 #14
5428 crew  miss_sly
pi_26498810
quote:
Op maandag 25 april 2005 15:19 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

ik tik hem al over de 100 kilo heen dude

nee, ik wilde gewoon weten wat een lekker sausje voor bij de aardappels is
Als je geen frieten wilt. omdat dat niet goed is voor je lijn, moet je ook geen sausjes over je aardappels gooien.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  maandag 25 april 2005 @ 15:25:03 #15
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26498824
quote:
Op maandag 25 april 2005 15:19 schreef greatgonzo het volgende:

[..]

ik tik hem al over de 100 kilo heen dude

nee, ik wilde gewoon weten wat een lekker sausje voor bij de aardappels is
Zeg, loos eens even die attitude wil je, mensen proberen je te helpen

Jouw quote
quote:
Hoe maken jullie je aardappels klaar? (...) Ik zoek meer recepten voor sausjes enz. Iemand nog suggesties?
Je vroeg duidelijk om beide, en wees blij dat je nu weet hoe je goeie friet moet maken.
(In goedgebakken friet zit overigens vaak minder vet dan in al die sausjes die je op de aardappels mikt bij ovenschotels e.d.)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 25 april 2005 @ 15:27:03 #16
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_26498870
juist, zelfgemaakte friet is vaak minder vettig dan die ranzige zooi van de frietboer, en verder, ik probeerde alleen maar te helpen, ik ben helaas nog niet helderziend.......
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  maandag 25 april 2005 @ 15:28:01 #17
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26498898
Ok, en nu weer onnnnnnn topic please
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 25 april 2005 @ 15:29:31 #18
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_26498930
ze bakken en dan een lading mayo erbij
pi_26499467
Aardappels in blokjes snijden, en koken in boullion...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 25 april 2005 @ 18:41:18 #20
108312 stijgende_ster
Yeah Kællingebyvej!!!!
pi_26502278
Barbequesaus smaakt bij veel dingen best lekker.
Lijstje: Daryll Ann - Weeps, Daryll Ann - Happy Traum, Maxïmo Park - Our Earthly Pleasures, The Fratellis - Costello Music, Moss - The Long Way Back, Kaiser Chiefs - Yours Truly, Angry Mob, Bette Serveert - Bare Stripped Naked
  maandag 25 april 2005 @ 19:52:16 #21
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_26503606
Het is niet echt een hoogstandje, maar wel erg lekker:

Kook de piepers half gaar en laat ze iets afkoelen.
Snij ze hierna in plakjes.

Neem dan een ovenschaal en bedek het schaaloppervlak met boter.
Doe dan een laag van die gesneden piepers in de ovenschaal, gevolgd door een laag met plakjes belegen kaas (rijkelijk). Dan weer een laag piepers, laag kaas. Dan weer een laag piepers.
Dus 3 lagen piepers, 2 lagen belegen kaas.

Mix dan 2 of 3 eieren met wat zout en peper plus 125 ml creme fraiche.
Gooi dit over de piepers en kaas in de schaal. Als laatste nog wat paneereel hieroverheen doen.

Laat het dan 50 minuten in de oven staan op plus/minus 200 graden.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_26503690
aartdappelen schillen en in grove stukken snijden
uien schillen en in 2en snijden, die helften weer in 4 of 5 stukken snijden.
knoflook fijn snijden, en de hele handel in een ovenschaal/braadslee
wat gesmolten boter met zout en peper eroverheen gieten, genoeg voor een klein laagje op de bodem.
en in de oven op 180 graden, 45 minuten tot een uurtje, iets langer misschien, hangte rvanaf.
regelmatig omscheppen.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_26504001
Oh ErwinRommel en MMM...
Dat klinkt goed!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26506376
Je kunt er ook gewoon wat groentesaus (uit zo'n pakje, een soort Allesbinder met een smaakje) of mosterdsaus overheen doen, het is niet zo culinair verantwoord maar best lekker.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_26508781
quote:
Op maandag 25 april 2005 21:59 schreef Mini_rulez het volgende:
Je kunt er ook gewoon wat groentesaus (uit zo'n pakje, een soort Allesbinder met een smaakje) of mosterdsaus overheen doen, het is niet zo culinair verantwoord maar best lekker.
jammer dat t veel te zout is.

aardappels schillen, wassen,
kleine frietjes schaven, niet meer spoelen, een paar eieren erbij, kruiden erbij. , mixen, en "pannekoekjes" van bakken,
op een bakplaat kiepen, op allu folie, en 20 minuten in de oven, of iets langer.
De Puta Madre
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')