abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 14 april 2005 @ 15:25:26 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_26223107
zijn nou echt lekker om zelf te maken.

Zelf maak ik altijd wel spek/kaas pannenkoeken, maar ik heb ook een keer bij iemand pannenkoeken met appel en kaneel gegeten.

Aangezien ik vanavond pannenkoeken wil gaan bakken en ik de tip heb gekregen om het beslag een uurtje te laten staan alvorens het te gebruiken, moet ik nu gaan nadenken over de soorten pannenkoeken die ik wil gaan maken.

Welke combinaties zijn erg lekker of misschien weet iemand wel een bijzonder beleg wat ik echt uit moet proberen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 14 april 2005 @ 15:31:01 #2
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_26223239
spek, stroop, ham, kaas, de klassiekers.

wat je ook kunt doen is met bessen, bosbessen smaken wel apart door het deeg.

ik doe door mijn deeg sowieso altijd een flink shot kaneel.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  † In Memoriam † donderdag 14 april 2005 @ 15:31:17 #3
43556 miss_dynastie
pi_26223245
Wat ik zelf heel lekker vind zijn aardappelpannekoeken: roer door je beslag een fijngesneden aardappeltje en wat fijngesneden ui. Heerlijk
  donderdag 14 april 2005 @ 15:33:06 #4
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_26223298
oeh, oeh, of wat paddestoelen, champignons ofzo er door heen en dan wat spek, jummie.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_26223343
probeer eens een pannenkoek met slagroom
pi_26223362
ik kan niet tegen pannenkoeken
pi_26223383
Met appelschijfjes is erg lekker, en suiker-kaneel ook. Wat ook kan is kwark en/of room, daarnaast is de geraspte kaas pannekoek lekker. Mijn favoriet is toch de pannekoek met boter en maple-siroop.
  donderdag 14 april 2005 @ 15:44:17 #8
77412 boy26
never trust a shark
pi_26223581
probeer ook eens een pannekoek met gehakt, paprika, champs, uien en een beetje italiaanse kruiden
pi_26223614
Of met fruit erdoor, ook heel erg lekker
stupidity has become as common as common sense was before
pi_26223618
@boy26: is dat nou een pannekoek of een pizza?!?
  donderdag 14 april 2005 @ 15:46:41 #11
77412 boy26
never trust a shark
pi_26223644
dat is een pannekoek, maar dan hartig en erg lekker
pi_26223749
Nog een suggestie van kennissen: pannekoek met hagelslag of duo penotti.
  FOK!fotograaf donderdag 14 april 2005 @ 15:50:59 #13
25504 Ronhui
Ja...Dus...?
pi_26223762
Laatse pannekoek is bij ons altijd met roomijs en vruchtjes, en dan dubbelvouwen, heerlijk!
  donderdag 14 april 2005 @ 15:52:02 #14
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_26223789
Brie en een lente-uitje.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
  donderdag 14 april 2005 @ 15:54:20 #15
6290 Dr_Crouton
Uw advertentieruimte hier.
pi_26223841
Waarom het beslag een uur laten staan?
The Internets, I needs it..
  donderdag 14 april 2005 @ 15:59:50 #16
113996 Dreaddie
Luv My Babe !
pi_26223994
allenmaal verschillende soorten jam!!!!

aarbeien, bosbessen, frambozen, abrikozen !!!
  donderdag 14 april 2005 @ 16:01:08 #17
34163 Pikkebaas
Corporate Overlord
pi_26224032
quote:
Op donderdag 14 april 2005 15:54 schreef Dr_Crouton het volgende:
Waarom het beslag een uur laten staan?
Het beslag moet rijpen.
Wien Neerlandsch bloed in de aders vloeit,
Van vreemde smetten vrij,
pi_26224098
quote:
Op donderdag 14 april 2005 15:33 schreef Klonk het volgende:
oeh, oeh, of wat paddestoelen, champignons ofzo er door heen en dan wat spek, jummie.
WTF, het is een pannekoek, niet een pizza. Wat is er mis met pannekoeken met poedersuiker of stroop?
pi_26224139
quote:
Op donderdag 14 april 2005 16:01 schreef Pikkebaas het volgende:

[..]

Het beslag moet rijpen.
Daar heb nog nooit van gehoord, pannekoekbeslag wat moet rijpen. Staat ook niet op de verpakking van de mix, dus waar je het vandaan haalt
  donderdag 14 april 2005 @ 16:05:05 #20
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_26224141
even een paar tips voor perfecte pannenkoeken.
1. doe de olie/gesmolten boter door het beslag, dus niet meer in de pan.
2. laat beslag even staan om op kamertemperatuur te komen. koud is funest.
3.vulling. je kan ontelbaar veel soorten vulling maken, deze er op doen en oprollen. gewoon pastasaus met gehakt is heerlijk, ff in de oven en met kaas gratineren.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  donderdag 14 april 2005 @ 16:08:06 #21
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_26224225
quote:
Op donderdag 14 april 2005 16:03 schreef LSS het volgende:

[..]

WTF, het is een pannekoek, niet een pizza. Wat is er mis met pannekoeken met poedersuiker of stroop?
niets, maar verandering van spijs doet eten nietwaar.
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_26224259
Dat pannekoekmix op kamertemperatuur moet komen had ik nog nooit gehoord, zal ik volgende keer proberen. O ja, en de pan teveel voorverhitten (met of zonder olie/boter) is ook slecht...
pi_26224645
Lekker als je de mix eerst een weekje boven de verwarming zet.

Ohja, pannekoek met rozijnen is ook wel te kanen. Of appel. Of spek. Of kaas. Of ananas.
Ons soort mensen, trapt reeds jaren blij van zin, het vuile plebs de modder in.
Ons soort mensen, steunpilaar van vaderland en koningin.
  donderdag 14 april 2005 @ 16:30:08 #24
35189 Troel
scherp en bot
pi_26224849
quote:
Op donderdag 14 april 2005 16:22 schreef Skv het volgende:
Lekker als je de mix eerst een weekje boven de verwarming zet.

Ohja, pannekoek met rozijnen is ook wel te kanen. Of appel. Of spek. Of kaas. Of ananas.
Nou, een weekje boven de verwarming lijkt me niet wenselijk, maar een uurtje laten staan was een stuk lekkerder dan meteen maken!

Bovendien, het maken vergt ook wel wat tijd (als je het niet uit een pakje haalt) en dan kan je de tijd een beetje verdelen...
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_26224885
appel en rozijnen door het deeg natuurlijk... mjammie en dan een beetje appelmoes eroverheen
Ik krijg zo ook wel zin om pannekoeken te gaan bakken...
Ieder verhaal eindigt gelukkig, als je er maar vroeg genoeg mee stopt. - Annie M.G. Schmidt -
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')