abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26856485
Vis

geef mij maar gewoon kipfilet op de bbq
of hamburgers
  maandag 9 mei 2005 @ 16:49:22 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26856610
HEMA heeft wel leuke schorten volgens mij.

Zalm kun je prima op de BBQ doen op een aluminium bakje, te koop bij elke supermarkt geloof in en op dit moment ook bij Xenos.
Ook kun je het op de BBQ doen door het in een "visklem" te plaatsen, waardoor je de vis ook kunt omdraaien.
Dat ziet er zo uit:


En je kunt zoveel vleessoorten op de BBQ klaarmaken... rund, kip, varken etc. etc.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26858505
shaslicks zijn mijn favoriet
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  maandag 9 mei 2005 @ 17:49:18 #54
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26858581
quote:
Op maandag 9 mei 2005 17:46 schreef Talietje het volgende:
shaslicks zijn mijn favoriet
Hoe maak je die dan>
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26860305
Lekker, barbe>c<ue!

Men haalt een forel, doet hem in een vis-tang en men hangt die boven het vuur. Beetje zeezout en een zelfgemaakt sausje. Zo heerlijk!

En als toetje een banaan in de kolen gooien tot hij gaat sputteren. Banaan uit z'n schilletje vissen, ammaretto erover, slagroom en ijs erbij. Eventueel chocoladesaus. *kwijl*
pi_26861593
Ik vind de simpele hete kippenvleugels, dus gekruid en een beetje sambal, toch het lekkerst. Het is simpel, maar zodra ik er aan begonnen ben, laat ik al het andere vlees liggen.
En natuurlijk de mais, maar dan zijn mijn ogen altijd groter als de maag, want na één kolf heb ik wel genoeg.
pi_26864737
Wat een leuke topic!
Er staan al erg leuke ideetjes in.
Kipvleugeltjes zijn erg lekker, soms gebruiken wij ook knakworstjes voor de bbq. Niet die knakworstjes uit blik, maar ze zijn verpakt in plastic dingen. Als ze bijna klaar zijn, even insmeren met honing, nog even op de BBQ laten en smullen maar.
pi_26866319
quote:
Op maandag 9 mei 2005 19:30 schreef Dirkh het volgende:
Ik vind de simpele hete kippenvleugels, dus gekruid en een beetje sambal, toch het lekkerst. Het is simpel, maar zodra ik er aan begonnen ben, laat ik al het andere vlees liggen.
En natuurlijk de mais, maar dan zijn mijn ogen altijd groter als de maag, want na één kolf heb ik wel genoeg.
Waar smaakt mais na dan, als je t op de bbq gooit?
ik heb dat nog nooit gehad namelijk.
pi_26866562
Gewoon naar mais. Een maiskolf op de BBQ is heerlijk.
Beetje boter erover, zout...
Tussen 4 satepinnen (afgebroken en aan elke kan erin gestoken) is het smikkelen geblazen.
Anders kan je 'm niet eten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26867174
quote:
Op maandag 9 mei 2005 21:49 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Waar smaakt mais na dan, als je t op de bbq gooit?
ik heb dat nog nooit gehad namelijk.
Dat is zó lekker met een klont boter er op.
De kolf maak je eerst schoon en trekt zoveel mogelijk draden van de kolf. Ik kook het dan zo'n 10 minuten tot een kwartier met wat zout water. Daarna op de bbq tot het een kleurtje heeft en je bent klaar. En reken maar, als je er eenmaal aan begonnen bent...
pi_26870255
Een moot zalm doe ik gewoon op het rooster.
Filet van rode poon in zon klem-rooster is ook heerlijk.
En ik ben niet dol op frikandellen, maar op de bbq vind ik ze wel lekker.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26870408
Tonijn moet dan toch ook gewoon kunnen?
Trouwens heb die champignons van de vorige pagina geprobeerd...
Dat was zeker voor herhaling vatbaar, Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26882287
quote:
Op maandag 9 mei 2005 17:49 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hoe maak je die dan>
500g varkensvlees (of hamlappen) in blokjes van ongeveer 2x2x2 *ofzo* wat je lekker vind
1 rode en een groene paprika in stukken
2 grote uien in stukken
100g spek in stukken

nou dan doe je eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en dan doe je dat tot de pen vol is

nou en zo ziet dat er uit als het goed is

Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 14:11:43 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26882474
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor! )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26882829
marinade kan idd ik doe dat eigenlijk niet, ik vind het vlees al lekker genoeg met de paprika en vetspek
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 14:26:50 #66
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26882947
Owkee, nou ik ga het van de week eens maken op de BBQ, als het weer meezit
Thanks!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26920870
wij gaan toch ook maar eens kijken voor een barbecue
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26932042
mijn ouders hebben een electrische gekregen van de buren...
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  donderdag 12 mei 2005 @ 00:25:27 #69
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26932171
Wij hebben dit jaar al 3 keer gebarbecued , en zelfs eind december 2004 ook één keertje. Als het morgen niet regent, gaan wij morgen weer barbecuen .
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_26932793
Nou voor het slapen gaan dan 1 superlekker recept met lamsvlees.

Haal je vlees bij de halal slager, da's tien keer lekkerder dan van de appie ofzo, met hun zielig stukjes lamskoteletjes.

Doe in een grote schaal katjap manis, citroenschijven en ui. En flink wat peper, zout en suiker. Dit wordt je saus.

Gooi je lamskoteletten(!) op de bbq en maak ze lekker gaar, beetje rose is het lekkerst. Dan in de schaal doen als ze klaar zijn, effe door de saus heen halen en dan smullen maar.

Succes gegarandeerd !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_26933415
Sorry Hassan..... Ik doe mijn koteletjes met knoflook, peper en zout...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 12 mei 2005 @ 15:03:45 #72
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26946095
Vanavond barbecuen!!!!!

"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_26949659
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 14:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor! )
Alstjeblieft niet met vetspek, daar blijft helemaal niks van over.
Gebruik dan gewoon een stukje gerookt spek, snijd de huid eraf en dan in dunne plakjes
Sorry dat ik daarop reageer..

Wat hier ook altijd een succes is, wel met een beetje werk.
(Kan natuurlijk ook een dag van tevoren).

Men neme 1 grote ui en 250 gr champignons. (snijd ze in plakjes/ blokjes en fruit ze aan)
Neem een bami pakket, peper eruithalen en klaarwokken. (Of de peper erinlaten, wat jij wilt).
Mik dat alles door elkaar in de wok als het klaar is.

leg dan ong 2 eetlepels op een stukje zilverfolie en een toefje kruidenboter erbij en dichtvouwen maar....

Hoef je het later alleen maar even op te warmen.

Uiteraard zijn de mogelijkheden oneindig, je kan er bv ook shoarma aan toevoegen, of fijngesneden kipfilet.



[ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 12-05-2005 19:42:17 ]
  vrijdag 13 mei 2005 @ 17:21:20 #74
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26982796
Het was heerlijk gisteren en er kwam ook nog onverwachts iemand langs met een extra berg vlees

We hebben kipdrumsticks, kipfilet, biefstuk, hamburgers, en zalm gegeten
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
  vrijdag 27 mei 2005 @ 11:23:01 #75
54234 PolarMonk
Mozilla addict
pi_27401350
Wat is eigenlijk de beste methode om een houtskool BBQ te ontsteken?
Thunderbirds are GO!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')