abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26856485
Vis

geef mij maar gewoon kipfilet op de bbq
of hamburgers
  maandag 9 mei 2005 @ 16:49:22 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26856610
HEMA heeft wel leuke schorten volgens mij.

Zalm kun je prima op de BBQ doen op een aluminium bakje, te koop bij elke supermarkt geloof in en op dit moment ook bij Xenos.
Ook kun je het op de BBQ doen door het in een "visklem" te plaatsen, waardoor je de vis ook kunt omdraaien.
Dat ziet er zo uit:


En je kunt zoveel vleessoorten op de BBQ klaarmaken... rund, kip, varken etc. etc.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26858505
shaslicks zijn mijn favoriet
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  maandag 9 mei 2005 @ 17:49:18 #54
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26858581
quote:
Op maandag 9 mei 2005 17:46 schreef Talietje het volgende:
shaslicks zijn mijn favoriet
Hoe maak je die dan>
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26860305
Lekker, barbe>c<ue!

Men haalt een forel, doet hem in een vis-tang en men hangt die boven het vuur. Beetje zeezout en een zelfgemaakt sausje. Zo heerlijk!

En als toetje een banaan in de kolen gooien tot hij gaat sputteren. Banaan uit z'n schilletje vissen, ammaretto erover, slagroom en ijs erbij. Eventueel chocoladesaus. *kwijl*
pi_26861593
Ik vind de simpele hete kippenvleugels, dus gekruid en een beetje sambal, toch het lekkerst. Het is simpel, maar zodra ik er aan begonnen ben, laat ik al het andere vlees liggen.
En natuurlijk de mais, maar dan zijn mijn ogen altijd groter als de maag, want na één kolf heb ik wel genoeg.
pi_26864737
Wat een leuke topic!
Er staan al erg leuke ideetjes in.
Kipvleugeltjes zijn erg lekker, soms gebruiken wij ook knakworstjes voor de bbq. Niet die knakworstjes uit blik, maar ze zijn verpakt in plastic dingen. Als ze bijna klaar zijn, even insmeren met honing, nog even op de BBQ laten en smullen maar.
pi_26866319
quote:
Op maandag 9 mei 2005 19:30 schreef Dirkh het volgende:
Ik vind de simpele hete kippenvleugels, dus gekruid en een beetje sambal, toch het lekkerst. Het is simpel, maar zodra ik er aan begonnen ben, laat ik al het andere vlees liggen.
En natuurlijk de mais, maar dan zijn mijn ogen altijd groter als de maag, want na één kolf heb ik wel genoeg.
Waar smaakt mais na dan, als je t op de bbq gooit?
ik heb dat nog nooit gehad namelijk.
pi_26866562
Gewoon naar mais. Een maiskolf op de BBQ is heerlijk.
Beetje boter erover, zout...
Tussen 4 satepinnen (afgebroken en aan elke kan erin gestoken) is het smikkelen geblazen.
Anders kan je 'm niet eten...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26867174
quote:
Op maandag 9 mei 2005 21:49 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Waar smaakt mais na dan, als je t op de bbq gooit?
ik heb dat nog nooit gehad namelijk.
Dat is zó lekker met een klont boter er op.
De kolf maak je eerst schoon en trekt zoveel mogelijk draden van de kolf. Ik kook het dan zo'n 10 minuten tot een kwartier met wat zout water. Daarna op de bbq tot het een kleurtje heeft en je bent klaar. En reken maar, als je er eenmaal aan begonnen bent...
pi_26870255
Een moot zalm doe ik gewoon op het rooster.
Filet van rode poon in zon klem-rooster is ook heerlijk.
En ik ben niet dol op frikandellen, maar op de bbq vind ik ze wel lekker.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_26870408
Tonijn moet dan toch ook gewoon kunnen?
Trouwens heb die champignons van de vorige pagina geprobeerd...
Dat was zeker voor herhaling vatbaar, Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_26882287
quote:
Op maandag 9 mei 2005 17:49 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Hoe maak je die dan>
500g varkensvlees (of hamlappen) in blokjes van ongeveer 2x2x2 *ofzo* wat je lekker vind
1 rode en een groene paprika in stukken
2 grote uien in stukken
100g spek in stukken

nou dan doe je eerst een stukje ui, dan paprika van ene kleur, dan vlees, weer ui, dan spek, weer ui, dan paprika van ander kleur en dan doe je dat tot de pen vol is

nou en zo ziet dat er uit als het goed is

Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 14:11:43 #64
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26882474
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor! )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26882829
marinade kan idd ik doe dat eigenlijk niet, ik vind het vlees al lekker genoeg met de paprika en vetspek
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  dinsdag 10 mei 2005 @ 14:26:50 #66
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26882947
Owkee, nou ik ga het van de week eens maken op de BBQ, als het weer meezit
Thanks!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_26920870
wij gaan toch ook maar eens kijken voor een barbecue
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_26932042
mijn ouders hebben een electrische gekregen van de buren...
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
  donderdag 12 mei 2005 @ 00:25:27 #69
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26932171
Wij hebben dit jaar al 3 keer gebarbecued , en zelfs eind december 2004 ook één keertje. Als het morgen niet regent, gaan wij morgen weer barbecuen .
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_26932793
Nou voor het slapen gaan dan 1 superlekker recept met lamsvlees.

Haal je vlees bij de halal slager, da's tien keer lekkerder dan van de appie ofzo, met hun zielig stukjes lamskoteletjes.

Doe in een grote schaal katjap manis, citroenschijven en ui. En flink wat peper, zout en suiker. Dit wordt je saus.

Gooi je lamskoteletten(!) op de bbq en maak ze lekker gaar, beetje rose is het lekkerst. Dan in de schaal doen als ze klaar zijn, effe door de saus heen halen en dan smullen maar.

Succes gegarandeerd !!
Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
pi_26933415
Sorry Hassan..... Ik doe mijn koteletjes met knoflook, peper en zout...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 12 mei 2005 @ 15:03:45 #72
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26946095
Vanavond barbecuen!!!!!

"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_26949659
quote:
Op dinsdag 10 mei 2005 14:11 schreef BBQ-kip het volgende:
Ok, met vetspek, ik zie het.
Doe je nog marinade op het varkensvlees of laat je het gewoon zo?
(Lekker trouwens hoor! )
Alstjeblieft niet met vetspek, daar blijft helemaal niks van over.
Gebruik dan gewoon een stukje gerookt spek, snijd de huid eraf en dan in dunne plakjes
Sorry dat ik daarop reageer..

Wat hier ook altijd een succes is, wel met een beetje werk.
(Kan natuurlijk ook een dag van tevoren).

Men neme 1 grote ui en 250 gr champignons. (snijd ze in plakjes/ blokjes en fruit ze aan)
Neem een bami pakket, peper eruithalen en klaarwokken. (Of de peper erinlaten, wat jij wilt).
Mik dat alles door elkaar in de wok als het klaar is.

leg dan ong 2 eetlepels op een stukje zilverfolie en een toefje kruidenboter erbij en dichtvouwen maar....

Hoef je het later alleen maar even op te warmen.

Uiteraard zijn de mogelijkheden oneindig, je kan er bv ook shoarma aan toevoegen, of fijngesneden kipfilet.



[ Bericht 1% gewijzigd door funkyskunkie op 12-05-2005 19:42:17 ]
  vrijdag 13 mei 2005 @ 17:21:20 #74
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_26982796
Het was heerlijk gisteren en er kwam ook nog onverwachts iemand langs met een extra berg vlees

We hebben kipdrumsticks, kipfilet, biefstuk, hamburgers, en zalm gegeten
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
  vrijdag 27 mei 2005 @ 11:23:01 #75
54234 PolarMonk
Mozilla addict
pi_27401350
Wat is eigenlijk de beste methode om een houtskool BBQ te ontsteken?
Thunderbirds are GO!
  vrijdag 27 mei 2005 @ 11:52:07 #76
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_27402415
Wij gaan morgen BBQ-en ik heb wat lekkere tips voorbij zien komen, we zijn op zoek naar wat apartere recepten. We zijn al dat standaard BBQ gedoe een beetje zat. Ik ga zeker die mosterd insmeer dinges van Shark maken en voor de rest print ik het topic gewoon ff uit
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_27402816
Wat versta je onder aparte gerechten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27403509
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 11:23 schreef PolarMonk het volgende:
Wat is eigenlijk de beste methode om een houtskool BBQ te ontsteken?


Ik heb zo'n ding. Dat werkt echt geweldig. Krant aan de onderkant er in proppen (of twee aanmaakblokjes), aansteken, briketten er in en 20 minuten later heb je alle briketten witheet.

Niks geen geknoei met houtskool wat niet geheel heet wil worden, of gewaai met een krant.
Perfect ding.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 13:55:29 #79
54234 PolarMonk
Mozilla addict
pi_27406109
Woah, dat ziet er nogal pro uit. Kost dat?
Thunderbirds are GO!
pi_27406239
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 13:55 schreef PolarMonk het volgende:
Woah, dat ziet er nogal pro uit. Kost dat?
Volgens mij twee/drie tientjes. Krijg je er nog een zak briketten bij en een pakje aanmaakblokjes. (van Weber)
En echt, het werkt geweldig. Alles wordt witheet, je hebt weinig last van rook zenz. enz. Alle frustraties die er zijn over het aanmaken van houtskool ben je kwijt.
Overigens heb werkt houtskool iets minder prettig. Het is eigenlijk gemaakt voor briketten.
pi_27406803
Webshop waar je zo'n ding kan bestellen. Ik denk dat ie in de winkel dus zo'n 20 euro kost.
  vrijdag 27 mei 2005 @ 15:49:26 #82
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_27409497
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 12:05 schreef Oblivion het volgende:
Wat versta je onder aparte gerechten?
Gewoon es een keer iets anders dan de standaard satestok, shaslickstok, kippepootje, hamburger, bbq-worst. En geen vis, mijn vriend staat al de hele dag zalm te snijden voor zijn werk alhoewel ik er persoonlijk erg van hou, dus voor mij gaat er wel een mootje op, maar daar weet ik wel raad mee
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  † In Memoriam † vrijdag 27 mei 2005 @ 15:53:46 #83
43556 miss_dynastie
pi_27409648
We hebben net een heerlijk pakket bij de slager gehaald
  † In Memoriam † vrijdag 27 mei 2005 @ 15:56:35 #84
43556 miss_dynastie
pi_27409736
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 14:21 schreef Dirkh het volgende:
Webshop waar je zo'n ding kan bestellen. Ik denk dat ie in de winkel dus zo'n 20 euro kost.
Thanx voor de site! Ga gelijk wat briketten bestellen, hoeven we daar niet mee te sjouwen
  vrijdag 27 mei 2005 @ 16:48:15 #85
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27411558
wij gaan straks lekker bbqen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 mei 2005 @ 17:20:20 #86
15869 gr8w8
Better by design.
pi_27412408
Tip voor de BBQ-ers. De Amstel Reservebank is nu los te koop, dus zonder dat je perse een krat Amstel moet kopen. En geen 12,95, maar 5,95, bij de AH 's waar er nog zijn.

* gr8w8 danst even een rondje en is zo blij als een kind.
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_27412837
quote:
Op vrijdag 27 mei 2005 15:49 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Gewoon es een keer iets anders dan de standaard satestok, shaslickstok, kippepootje, hamburger, bbq-worst. En geen vis, mijn vriend staat al de hele dag zalm te snijden voor zijn werk alhoewel ik er persoonlijk erg van hou, dus voor mij gaat er wel een mootje op, maar daar weet ik wel raad mee
Ik heb champignons-spiesjes eerder gepost. Echt heel erg lekker!
Ben er zelf geen fan van, maar vond het prima smaken!

En voor jullie:

Scalloppini:

1 Citroen
2 a 3 takjes basilicum
4 kalfs of varkens snitsels
8 dunne plakken parma ham...
1 eetlepel olijfolie
8 coctail prikkers..

Was ce citroen en snijd hem in 8 dunne plakjes.
Neem de blaadjes van de takjes basilicum.
Halveer de schnitzels.
Vouw de plakken parmaham in de lengte dubbel en leg er een schnitzel op.
Leg daarop een plakje citroen en enkele blaadjes basiilicum.
Wikkel de ham om de schnitzel en zet ze met een cocotail prikker vast.

Is volgens mij ook wel lekker met een stukje brie ertussen, of mozzerella...

[ Bericht 1% gewijzigd door Oblivion op 27-05-2005 17:51:25 (vauten weghalen) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 27 mei 2005 @ 21:40:49 #88
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27418265
ik had een banaan overdwars ingesneden, beetje stroop eringedaan, en geraspte kokos erop
van d estroop proefde ik niet zoveel, maar was wel leker

oh, daaRNA INGEPAKT IN ALU FOLIE EN TUSSEN DE KOLEN GELEGD
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 27 mei 2005 @ 21:40:59 #89
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27418268
mn caps, wat doe je
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27419639
Drankje..? Bijpraten enzo..
pi_27453210
Afgelopen twee dagen gebbq'ed op mijn eigen nieuwe electrische bbq van de HEMA. Jawel, een bbq, electrisch en van de HEMA. Fantastisch dingetje. Makkelijk, ziet er redelijk uit, schoon en erg goedkoop; 23E.
  zondag 29 mei 2005 @ 15:20:15 #92
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27453383
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekocht voor 19 euro
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 29 mei 2005 @ 15:24:02 #93
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27453475
quote:
Op zondag 29 mei 2005 15:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekocht voor 19 euro
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Vind wel dat je zo'n Weber niet helemaal dicht moet zetten omdat anders echt alles heel rokerig gaat smaken.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27457749
Ik wil BBQen maar kan dat ook met vegetarisch voer
pi_27464578
Waarom zou dat niet kunnen Maryse?
Je kan alle soorten groentes gewoon aan stokkie prikken.
Wel even de sate stokjes in water leggen zo'n 20 minuten.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27466786
quote:
Op zondag 29 mei 2005 15:20 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik heb gisteren een echte nep-Weber gekocht voor 19 euro
Iemand specifieke Weber-recepten? (oftewel, hoe ga ik om met dat ding, is het anders BBQ-en dan met een gewoon BBQ-tje?)
Mja, zoals je al bij Martijn ziet, hij vindt dat je de deksel niet dicht moet doen. Ik doe hem juist altijd dicht, omdat ik vind dat het dan lekkerder is. Het gaat minder hard, waardoor het vlees aan de buitenkant minder snel zwart wordt maar wel goed gaar.
Wel moet je dan BBQ-en op z'n Webers, namelijk onder indirect vuur.
Dat houdt in dat je de kolen naar de zijkant moet schuiven, waardoor je het vlees niet direct boven de kolen hebt.
Ik zet daarvoor altijd een aluminium schaaltje in het midden om het vet op te vangen, maar dat hoeft niet.
pi_27466868
quote:
Op zondag 29 mei 2005 21:34 schreef Oblivion het volgende:
Waarom zou dat niet kunnen Maryse?
Je kan alle soorten groentes gewoon aan stokkie prikken.
Wel even de sate stokjes in water leggen zo'n 20 minuten.
Ik bedoel met tofu burgers e.d.
pi_27466900
Kip vd BBQ
pi_27466965
quote:
Op zondag 29 mei 2005 22:43 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Ik bedoel met tofu burgers e.d.
Die kunnen toch gewoon op BBQ?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 30 mei 2005 @ 13:35:22 #100
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_27480282
Ik denk niet dat vegetariërs veel plezier aan een barbecue beleven...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')