FOK!forum / Lifestyle / Sushi
Hikvrijdag 5 oktober 2001 @ 16:27
Sushi is echt zo verschrikkelijk lekker!
Nou heb ik het ook al een paar keer zelf gemaakt, met als basis zo'n pak van Conimex (precies genoeg voor een avondje smullen), maar dan blijft het toch een beetje hangen in de standaard-dingen met zalmfilet (en dus niet geróókte zalm zoals op het pakje staat ), komkommer en soms wat garnaaltjes. Maar weten jullie misschien nog leuke andere varianten? Welke andere (rauwe) vis kun je nog gebruiken?

[Dit bericht is gewijzigd door Hik op 05-10-2001 16:35]

Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 16:31
(superverse) rauwe tonijn!!!!

*sushifan is*

kwijl

Faatvrijdag 5 oktober 2001 @ 16:35
Mmmm, sushi is idd superlekker en rauwe tonijn is bij mij ook favoriet
Ook lekker stukjes heilbot en gamba's, maar die moet je wel even kort koken of bakken
Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 16:39
Let's have a sushi-orgie!!
tsuba42vrijdag 5 oktober 2001 @ 16:41
http://japanesefood.about.com/cs/sushirecipe/

http://www.rain.org/~hutch/sushi.html

http://www.cooking.com/recipes/researre.asp?Keywords=sushi&Advanced=spine

Sushi is goed!

Faatvrijdag 5 oktober 2001 @ 16:41
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:39 schreef Vivi het volgende:
Let's have a sushi-orgie!!
Oh yeah
Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 16:43
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:41 schreef Faat het volgende:

[..]

Oh yeah


*trekt geishapakje vast aan*

fry-tjevrijdag 5 oktober 2001 @ 16:45
iig geen haai, niet te vreten dat spul
Love Mae Kingvrijdag 5 oktober 2001 @ 16:50
Lekker! Rauwe, dooie vis!

Stelletje holbewoners!

Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 16:51
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:50 schreef Love Mae King het volgende:
Lekker! Rauwe, dooie vis!

Stelletje holbewoners!


Idd. Ik eet liever rauwe levende vis.
SiGNevrijdag 5 oktober 2001 @ 16:54
Rauwe tonijn... nog lekkerder dan gekookte!
* SiGNe houdt ook erg van sushi
Qarinxvrijdag 5 oktober 2001 @ 16:57
Op schiphol heb je nu ook (achter de douane) een sushibar..daar haalt me ma zo nu en dan sushi.. schijnt er ook super te zijn..
StephanLvrijdag 5 oktober 2001 @ 16:59
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:50 schreef Love Mae King het volgende:
Lekker! Rauwe, dooie vis!

Stelletje holbewoners!


zeker geen pure nederlander want die eten haring en dat is ook rauw en dood vis
SiGNevrijdag 5 oktober 2001 @ 17:02
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:57 schreef Qarinx het volgende:
Op schiphol heb je nu ook (achter de douane) een sushibar..daar haalt me ma zo nu en dan sushi.. schijnt er ook super te zijn..
Die is best goed ja, maar in Utrecht op de Nobelstraat zit er een...ooh die is echt super!
Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 17:07
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 17:02 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Die is best goed ja, maar in Utrecht op de Nobelstraat zit er een...ooh die is echt super!


Zeker geen Utrechter??

Die is al 2 maanden opgedoekt

het liep niet goed...

Love Mae Kingvrijdag 5 oktober 2001 @ 17:09
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:59 schreef StephanL het volgende:


zeker geen pure nederlander want die eten haring en dat is ook rauw en dood vis


Pure Nederlander? je bedoelt zo'n blonde, met blauwe ogen??
Freedombirdvrijdag 5 oktober 2001 @ 17:26
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:35 schreef Faat het volgende:
Mmmm, sushi is idd superlekker en rauwe tonijn is bij mij ook favoriet
Ook lekker stukjes heilbot en gamba's, maar die moet je wel even kort koken of bakken
Klinkt superlekker, maar hoe lang dan?
Het staat me bij dat ik wel eens heilbot-sushi heb gegeten bij een sushi-bar, maar die zag er toch echt bijzonder rauw uit hoor!

Mjam trouwens!

SiGNevrijdag 5 oktober 2001 @ 19:05
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 17:07 schreef Vivi het volgende:

[..]

Zeker geen Utrechter??

Die is al 2 maanden opgedoekt

het liep niet goed...


Ben er al een tijdje niet geweest, dat zal het zijn.
Verder ben ik geboren en getogen in Utrecht (Nu De Meern ge-annexeerd is in elk geval wel )
Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 19:17
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 19:05 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ben er al een tijdje niet geweest, dat zal het zijn.
Verder ben ik geboren en getogen in Utrecht (Nu De Meern ge-annexeerd is in elk geval wel )


En je woont nu in Zeist las ik in je profiel Heb ik ook een tijd gewoond, en ik hoop er snel weer weer te wonen (alleen woonruimte vinden is errug moeilijk )

Kom je wel es in de Schavuit?? Ms ken ik je dan wel ???

Kissinggirlvrijdag 5 oktober 2001 @ 19:19
wij serveerden vandaag sushi..en kvind et zo goohoooor!!!
Vivivrijdag 5 oktober 2001 @ 19:25
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 19:19 schreef Kissinggirl het volgende:
wij serveerden vandaag sushi..en kvind et zo goohoooor!!!
Jij bent gek
Kissinggirlvrijdag 5 oktober 2001 @ 19:26
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 19:25 schreef Vivi het volgende:

[..]

Jij bent gek


nee..ik ben kissinggirl
BOKAvrijdag 5 oktober 2001 @ 20:05
SUSHIIIIIIIIII
HEERLIJK
Dr_Croutonvrijdag 5 oktober 2001 @ 22:05
Sushi!

Moet toch eens m'n moeder vragen om het recept/bereidingswijze

Doodkapjezaterdag 6 oktober 2001 @ 22:34
Hoe vers is de vis op de Nederlandse markt eigenlijk? Ik wil het best wel eens maken, maar als ik die beestjes hiero zie liggen bij de visboer dan ben ik niet snel geneigd om het zo rauw tussen de rijst te gooien...
SiGNezondag 7 oktober 2001 @ 00:25
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 19:17 schreef Vivi het volgende:

[..]

En je woont nu in Zeist las ik in je profiel Heb ik ook een tijd gewoond, en ik hoop er snel weer weer te wonen (alleen woonruimte vinden is errug moeilijk )

Kom je wel es in de Schavuit?? Ms ken ik je dan wel ???


Schavuit ben ik wel eens geweest ja, maar ik ga meestal in Utrecht uit.
Superduifzondag 7 oktober 2001 @ 14:43
quote:
Op zaterdag 06 oktober 2001 22:34 schreef Doodkapje het volgende:
Hoe vers is de vis op de Nederlandse markt eigenlijk? Ik wil het best wel eens maken, maar als ik die beestjes hiero zie liggen bij de visboer dan ben ik niet snel geneigd om het zo rauw tussen de rijst te gooien...
Dat zou ik ook zeker niet doen met die troep van de meeste visboeren. Als ik sushi maak ga ik meestal naar een horeca groothandel (hanos) om daar verse vis te kopen of naar de Albert Cuijp waar ook een aantal erg goeie visboeren staan.
~Anja~zondag 7 oktober 2001 @ 22:00
Sushi!

lekka

Taigurrrwoensdag 17 oktober 2001 @ 22:35
Ben een supersushi-fan en maak het dikwijls zelf. Tip: cursusje sushi-maken bij het Japanse Winkeltje (www.japansewinkeltje.nl). Sindsdien doe ik lekker boodschapjes op de Cuijp (tonijn of zalm met komkommer/bieslook of gamba's of krab met advocado en wasabi-mayo...mjammjam) en de Toko op de Nieuwmarkt (rijst, rijstazijn, wasabi, nori-vellen, soja, sesamzaadjes...) en ROLLEN MAAR!

Lekkerlekkerlekker. Ik ga dus morgen sushi maken. Dat is duidelijk.

Reintjedonderdag 18 oktober 2001 @ 11:44
Wie is er voor een Fok! meeting bij een Sushibar???

* Reintje loves death fishies

Vividonderdag 18 oktober 2001 @ 12:00
quote:
Op donderdag 18 oktober 2001 11:44 schreef Reintje het volgende:
Wie is er voor een Fok! meeting bij een Sushibar???

* Reintje loves death fishies


*meldt*!
DarkElfdonderdag 18 oktober 2001 @ 12:08
Sushi!!! MMMMMMMMMMMMMMM

Me is sushi fan!!!

#ANONIEMdonderdag 18 oktober 2001 @ 14:23
quote:
Op zaterdag 06 oktober 2001 22:34 schreef Doodkapje het volgende:
Hoe vers is de vis op de Nederlandse markt eigenlijk? Ik wil het best wel eens maken, maar als ik die beestjes hiero zie liggen bij de visboer dan ben ik niet snel geneigd om het zo rauw tussen de rijst te gooien...
Kheb daar ook zo mijn twijfels bij.

Van de sushi en sashimi in Japan weet je tenminste dat ie supervers is (meestal diezelfde ochtend de haven binnengekomen), maar hier lijkt me dat sterk.

Hikwoensdag 28 november 2001 @ 16:23
quote:
Op donderdag 18 oktober 2001 14:23 schreef k_man het volgende:
Kheb daar ook zo mijn twijfels bij.

Van de sushi en sashimi in Japan weet je tenminste dat ie supervers is (meestal diezelfde ochtend de haven binnengekomen), maar hier lijkt me dat sterk.


Maar hoe kom je dán aan verse vis (vers genoeg)?

Om deze nog maar eens subtiel naar boven te sgoppe

TumTumwoensdag 28 november 2001 @ 16:37
quote:
Op woensdag 28 november 2001 16:23 schreef Hik het volgende:

[..]

Maar hoe kom je dán aan verse vis (vers genoeg)?

Om deze nog maar eens subtiel naar boven te sgoppe


Hengel kopen?

Of op de visafslag?

starghostwoensdag 28 november 2001 @ 21:16
quote:
Op vrijdag 05 oktober 2001 16:31 schreef Vivi het volgende:
(superverse) rauwe tonijn!!!!

*sushifan is*

kwijl


me tew