Je moet geen conclusies trekken die nergens op slaan.quote:Op zondag 3 april 2005 00:14 schreef Blazkowich het volgende:
Je zei net dit: "Deze mensen zijn zo gehersenspoeld met de lezingen uit het 'heilige schrift' dat ze niet meer zelf kunnen nadenken." over hedendaagse gelovigen. Ik kan daar weinig respect voor gelovigen uit opmaken.
Maar je bent natuurlijk heel tolerant, als mensen maar hetzelfde denken als jij.
Zolang het zonder dwang gebeurt is het de keus van de vrouw zelf. Dan kan er dus geen sprake zijn van misbruik.quote:Absoluut niet. Jij kan het misschien heel tolerant vinden om prostitie te legaliseren. Ik vind het niet meer dan misbruik van vrouwen legitimeren.
Ik ben voorstander van abortus als laatste optie. Ik zou liever hebben dat het kind ter beschikking wordt gesteld voor adoptie. Maar het blijft de keuze van de vrouw of ze het kind wil krijgen of niet (gebruik dan liever een condoom). Zeker als de zwangerschap een gezondheidsrisico voor de vrouw is.quote:Jij vindt het misschien tolerant om abortus en euthansie toe te staan ik zie het als verkapte moord.
Voor mij is 'het geloof' fascistisch.quote:En dus eerder fascistiode dan tolerant of verdraagzaam.
"Mijn versie" van tolerantie en verdraagzaamheid haal ik uit de Van Dale.quote:Universele begrippen zijn het dus absoluut niet. Dat jij denkt dat jouw versie van tolerantie universeel is, zegt dus veel over jouw tolerantie voor mensen die er anders over denken.
Volgens mij is de betekenis van tolerantie voor mensen die geloven en niet geloven hetzelfde.quote:to·le·ran·tie (de ~ (v.), ~s)
1 verdraagzaamheid jegens andersdenkenden
2 [techn.] toegestane afwijking van een bepaalde norm
3 [med.] mate waarin bepaalde stoffen worden verdragen
4 [med.] afnemende werking van een geneesmiddel of drug bij gewenning
De verdraagzaamheid is, volgens mij, bij 'het geloof' ver te zoeken. Ik heb geen probleem met mensen die geloven, veel gelovigen schijnbaar wel met mensen die niet geloven.quote:ver·draag·zaam (bn.)
1 gezind tot het verdragen van zaken die ergernis of onenigheid zouden kunnen veroorzaken => lankmoedig, tolerant; <=> onverdraagzaam
Het zou een individuele zaak moeten zijn, ja. Dat is het echter nog nooit geweest.quote:Op zondag 3 april 2005 01:02 schreef SCH het volgende:
In beide gevallen zie je meestal hetzelfde - mensen verdiepen zich niet echt in religies en vergeten vooral dat geloof ook een individuele zaak is.
Althans iemand die minder [f]rigide staat t.o.v. voorbehoedsmiddelen. Door liefdeloos rabiaat verbod hierop maakte óók JP II zich ondermeer schuldig aan verbreiding van aids.quote:Op zaterdag 2 april 2005 23:16 schreef Aaahikwordgek het volgende:
De volgende Paus is misschien een neger. Cool!
Paus JP2 ging er wellicht van uit dat de gelovige volgeling niet vreemd zou gaan en op die manier ook geen bijdrage zou leveren aan de verspreiding van aids.quote:Op zondag 3 april 2005 15:44 schreef Sater het volgende:
[..]
Althans iemand die minder [f]rigide staat t.o.v. voorbehoedsmiddelen. Door liefdeloos rabiaat verbod hierop maakte óók JP II zich ondermeer schuldig aan verbreiding van aids.
Wat dat betreft was de overledene niet de meest barmhartige Stedehouder Christi op aarde.![]()
Christus hield ook deze paus voor: " Wat gij de geringste mijner deed, hebt gij mij aangedaan. Arme, onwetende gelovigen gezegend met een onbarmhartige stedehouder christi.quote:Op zondag 3 april 2005 15:46 schreef Aaahikwordgek het volgende:
[..]
Paus JP2 ging er wellicht van uit dat de gelovige volgeling niet vreemd zou gaan en op die manier ook geen bijdrage zou leveren aan de verspreiding van aids.![]()
Iemand die zich houdt aan de regels van het Vaticaan zal monogaam zijn en krijgt doorgaans geen Aids.quote:Op zondag 3 april 2005 15:44 schreef Sater het volgende:
[..]
Althans iemand die minder [f]rigide staat t.o.v. voorbehoedsmiddelen. Door liefdeloos rabiaat verbod hierop maakte óók JP II zich ondermeer schuldig aan verbreiding van aids.
Dat denk ik wel hoor. Het is zoals jij zegt, er is een groeiende groep mensen die de ketenen afwerpt maar dat betekent vooral dat ze de instituties verlaten en vaak op zoek gaan naar wat bij hen pest. De belangstelling voor religie neemt juist weer toe.quote:Op zondag 3 april 2005 12:22 schreef AvispaCS het volgende:
[..]
Het zou een individuele zaak moeten zijn, ja. Dat is het echter nog nooit geweest.
absoluut, ik ken scholen waar jongeren in de pauze bijbelstudies houden. net zoals de gedebdsruimte voor moslims, hebben ze er een voor zichzelf gevraagd.quote:Op zondag 3 april 2005 16:59 schreef SCH het volgende:
[..]
Dat denk ik wel hoor. Het is zoals jij zegt, er is een groeiende groep mensen die de ketenen afwerpt maar dat betekent vooral dat ze de instituties verlaten en vaak op zoek gaan naar wat bij hen pest. De belangstelling voor religie neemt juist weer toe.
Zeker. Maar er is ook meer dan dat. Mensen gaan echt voor een persoonlijk geloof of een persoonlijk niet geloven - dat gaat steeds meer in de vorm van reli-shoppen. Wat snuifjes uit verschillende godsdiensten in een eigen rugzakje. Dat is op zich wel mooi alhoewel ik ook de nadelen er van wel zie. Het mooie is dat het vaak niet zo dogmatisch is, het minder mooie dat het soms vrijwel niets meer is.quote:Op zondag 3 april 2005 17:01 schreef zoalshetis het volgende:
[..]
absoluut, ik ken scholen waar jongeren in de pauze bijbelstudies houden. net zoals de gedebdsruimte voor moslims, hebben ze er een voor zichzelf gevraagd.
reli-fusion. ik hou wel van het beste van alles. maar het gevaar is idd dat het niets wordt, maar dat vind ik eigenlijk geen gevaar en zie dat misschien wel als het tijdperk waarin we godsdienst écht los gaan laten.quote:Op zondag 3 april 2005 17:04 schreef SCH het volgende:
[..]
Zeker. Maar er is ook meer dan dat. Mensen gaan echt voor een persoonlijk geloof of een persoonlijk niet geloven - dat gaat steeds meer in de vorm van reli-shoppen. Wat snuifjes uit verschillende godsdiensten in een eigen rugzakje. Dat is op zich wel mooi alhoewel ik ook de nadelen er van wel zie. Het mooie is dat het vaak niet zo dogmatisch is, het minder mooie dat het soms vrijwel niets meer is.
Laten ze ook nog foto's zienquote:Op zondag 3 april 2005 17:03 schreef twentemeisje het volgende:
Ben aangenaam verrast over de open manier waarop het Vaticaan met het overlijden van de Paus omgaat. Had verwacht dat het er meer besloten aan toe zou gaan. Je kunt nu gewoon live op CNN de baar bekijken. Ook de berichtgeving tijdens zijn laatste dagen was volgens mij openlijker dan gewoon. Ben benieuwd of er ook een frisse wind aan de top van de katholieke kerk zal gaan waaien, waarschijnlijk niet...
[afbeelding]
(Het lijkt net alsof ie slaapt... ziet er niet 'dood' uit... (heb dat helaas ook wel eens heel anders gezien))
Zuid Afrika:quote:Op zondag 3 april 2005 16:56 schreef Twentsche_Ros het volgende:
Daar waar Aids heerst is de bevolking nauwelijks katholiek. Kijk naar Zuidelijk Afrika. Daar geloven ze in natuurgodsdiensten en weten ze amper wie de paus is.
Nou en, dat je christelijk bent betekent nog niet dat je ook naar de paus luistert. Volgens mij ligt het niet-veilig-seks probleem daar niet aan de paus hoor..quote:Op zondag 3 april 2005 17:23 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Zuid Afrika:
Christian 68% (includes most whites and Coloreds, about 60% of blacks and about 40% of Indians), Muslim 2%, Hindu 1.5% (60% of Indians), indigenous beliefs and animist 28.5%
Aids besmetting:
28% van de bevolking, 13% van het wereldtotaal.
Uganda:
Roman Catholic 33%, Protestant 33%, Muslim 16%, indigenous beliefs 18%
AIDS besmetting, op hoogtepunt 30%, dankzij publiciteit en regeringsactie nu 4,3%
Zambia:
Christian 50%-75%, Muslim and Hindu 24%-49%, indigenous beliefs 1%
1 op de 6 volwassenen leeft met HIV
Botswana:
indigenous beliefs 85%, Christian 15%
36,5% besmetting
Bronnen: CIA factbook & www.avert.org
Dan moet ik gelijk aan Jochem Meijer denken, briljant stukje cabaret over de opvolger van de paus in zijn show ADHDquote:Op zaterdag 2 april 2005 23:16 schreef Aaahikwordgek het volgende:
De volgende Paus is misschien een neger. Cool!
In Zuidelijk Afrika zitten vooral veel protestanten, en dan vooral veel in de vml. Britse gebieden. Allemaal van die onafhankelijke kerkjes, net zoals in de VS. In de Franstalige en Portugeestalige gebieden zijn wat meer katholieken, het hoogste aantal in Rwanda geloof ik, een % of 50. Doordat er zoveel missionarissen naar Afrika zijn gegaan, wordt altijd gedacht dat heel Afrika katholiek is, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die missionarissen wat bekeringen betreft niet daverend veel bereikt hebben.quote:Op zondag 3 april 2005 17:23 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Zuid Afrika:
Christian 68% (includes most whites and Coloreds, about 60% of blacks and about 40% of Indians), Muslim 2%, Hindu 1.5% (60% of Indians), indigenous beliefs and animist 28.5%
Aids besmetting:
28% van de bevolking, 13% van het wereldtotaal.
Uganda:
Roman Catholic 33%, Protestant 33%, Muslim 16%, indigenous beliefs 18%
AIDS besmetting, op hoogtepunt 30%, dankzij publiciteit en regeringsactie nu 4,3%
Zambia:
Christian 50%-75%, Muslim and Hindu 24%-49%, indigenous beliefs 1%
1 op de 6 volwassenen leeft met HIV
Botswana:
indigenous beliefs 85%, Christian 15%
36,5% besmetting
Bronnen: CIA factbook & www.avert.org
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |