FOK!forum / Culinesse à gogo / [Recept] Sjalotten pesto
430nvrijdag 1 april 2005 @ 13:24
Gisteren gemaakt. Erg lekker bij pastagerechten.

150gr. gesnipperde sjalotjes
250ml. Extra vergine (goede) olijfolie
100gr. pijnboompitjes, geroosterd (droge koekenpan of oven)
1 a 2 teentjes knoflook.

*belangerijk* Sjalotjes even aanzetten in een pannetje met wat (normale) olijfolie. Niet kleuren, maar wel wat aanzweten om de sterke sjalotten smaak wat te verminderen. Laat ze afkoelen.

Doe de 250ml. olijfolie, de afgekoelde sjalotjes, pijnboompitjes en de knoflook in een foodprocessor, en maal het geheel (niet al te) fijn. Op smaak brengen met wat zout. (ev. een klein beetje peper)

Ik heb zelf geen foodprocessor, en gebruik een staafmixer. (gaat ook goed). In de koelkast stijft het mooi op, en is het een week of twee houdbaar.

Æ

[ Bericht 0% gewijzigd door 430n op 01-04-2005 13:34:36 ]
Ashramvrijdag 1 april 2005 @ 13:36
klinkt goed, even thuis proberen
mechatronicsvrijdag 1 april 2005 @ 13:55
lekker!
Fratzvrijdag 1 april 2005 @ 13:57
klinkt lekker, weet alleen niet precies hoe ik het moet combineren?
430nvrijdag 1 april 2005 @ 14:01
Ik heb het gemaakt met tagliatelli pasta.

Twee tomaatjes, in partjes snijden, zaadjes verwijderen, en in reepjes snijden. Lente uitje schuin snijden.

Even 1 of twee eetlepels sjalot pesto door de (al dente) pasta,

Lente ui, even roerbakken (tomaat heel even als laatste. Dan door de pasta vermengen.

Serveertip: Verse Parmasanse kaas erover.
shreddervrijdag 1 april 2005 @ 18:39
sjalotjes jammie.
Ik denk dat rucola als extra serveertip niet zal misstaan.
kissazaterdag 2 april 2005 @ 00:03
Lijkt me lekker
BBQ-kipzaterdag 2 april 2005 @ 01:15
Ik mis de kaas, maar die kun je er zelf ook bij mikken of er later bijvoegen natuurlijk.
Klinkt verder erg goed!
karperzaterdag 2 april 2005 @ 09:00
geniaaal!!!!!


ik ga het zeker proberen
Martijn_77zaterdag 2 april 2005 @ 22:47
Klinkt idd erg lekker!!!

Waar zou het echt op bij smaken?

Zit zelf te denken aan ipv uiencompotte bij meloen en ham
heiden6vrijdag 8 april 2005 @ 17:41
quote:
250ml. Extra vergine (goede) olijfolie
Ik voel m'n aderen al krapper worden halverwege de maaltijd, vermoed ik.

Maar alles voor een goede pasta.
BBQ-kipvrijdag 8 april 2005 @ 22:17
Even wat reacties weg gehaald
Je maakt dus een behoorlijke hoeveelheid pesto met daarbij behorend een behoorlijke hoeveelheid olijfolie, die niet slecht is voor je aderen.
En nu weer optopic kids, en lief doen tegen elkaar
W1ZZvrijdag 8 april 2005 @ 22:32
Ik vind iemand die je niet kent zo noemen gewoon denigrerend, maargoed da's dan het laatste wat ik erover wilde zeggen...

Ontopic:
Deze saus mist in mijn ogen wat...Het heeft wel de consistentie van pesto maar volgens mij mist het parmigiano... Het voelt voor mijn gevoel iig niet aan als pesto.

Overigens een algemene noot over pesto: Er hoeven geen pijnboompitten in he, da's typisch iets voor pesto alla genovese. Ik ken een heerlijk Siciliaans pestorecept dat ik in het pastasaus topic zal posten (aangezien pesto dus een complete pastasaus is, en géén onderdeel van een saus ).