Perzikje | zondag 27 maart 2005 @ 18:55 |
Vanavond eet ik ons familierecept: "gebakken banaan" en nu vroeg ik me af of jullie ook recepten hebben die door de hele familie gegeten worden. Hier mijn recept: Gebakken banaan: Je snijdt van vier bananen 8 stukken banaan. Deze 8 stukken banaan smeer je in met tomatenpuree en rol je in plakjes ham. Je legt de bananen in een ovenschaal, maakt een kaassausje en giet dit over de bananen heen. Ovenschaal zet je in de oven. Je kookt rijst en maakt een tomatensausje met tomatenpuree. Komkommer of sla erbij en je hebt een heerlijke maaltijd. Sommige mensen vind die combinatie hartig/zoet niks, maar ik vin het heel lekker. Het precieze recept weet ik niet precies, want mijn moeder maakt het altijd ![]() Nu jullie recepten! | |
Joene | zondag 27 maart 2005 @ 19:14 |
Komkommer met gehakt ![]() Komkommer in blokjes snijden , gehakt braden komkommer er doorheen pleuren. Paar uien er doorheen. Gewoon gekookte aardappeltjes bij eten , heeeeeeerlijk. | |
beelz | zondag 27 maart 2005 @ 19:22 |
-edit-Offtopic. [ Bericht 88% gewijzigd door Oblivion op 27-03-2005 22:23:16 ] | |
timbastiaansen | zondag 27 maart 2005 @ 19:28 |
pizza, uit verpakking halen, 15 minuten in voorverwarmde oven, (220 graden) | |
DancingPhoebe | zondag 27 maart 2005 @ 20:37 |
-edit- Offtopic. [ Bericht 84% gewijzigd door Oblivion op 27-03-2005 22:24:12 ] | |
Martijn_77 | zondag 27 maart 2005 @ 22:20 |
Gebakken tomaat. Spekjes en uien uitbakken. Daarna tomaten er bij in stukjes en uitbakken en dat ei er door om alles te binden. Erg lekker op brood met een beetje zeezout en vers gemalen peper. ![]() ![]() | |
Joene | zondag 27 maart 2005 @ 22:21 |
quote:idd erg lekker ![]() | |
Oblivion | zondag 27 maart 2005 @ 22:27 |
Je doet de kabeljauw in een ovenschaal, wat water, veel boter en mosterd. (Savora mosterd is hiervoor heerlijk) Daarna kabeljauw met paneermeel bestrooien. (veel) In de Oven, ik dacht een minuut of 20. Serveren met aardappelpuree en worteljes... ![]() Is een heerlijk hapje, en als je het goed prakt kunnen hele kleine kinderen er lekker van eten. ![]() Stond in een ander topic, maar is wel 1van de recepten van oma en mijn moeder. | |
abraham | zondag 27 maart 2005 @ 22:28 |
Smoorkip (4 personen) 1 hele kip in 8 delen of 4 drumdticks en 4 kipkarbo's. drie grote uien anderhalf blikken gepelde tomaten laurier 4 blaadjes kruidnagel 10 mooie exemplaren sambal badjak soja saus (zoet) peperkorrels heel 15-20 beetje zout Kipdelen in olie aanbakken, uit pan verwijderen en nieuwe olie pakken. Voeg de kruidnagels, peperkorrles en laurier toe aan de olie, minuutje bakken. Uien toevoegen en glazig tot een beetje bruin bakken in de olie. Tomaat, schep sambal en scheut ketjap toevoegen, kip erbij en minimaal een uurtje laten pruttelen. Voor het serveren afmaken met extra sambal/zout whatever Serveren met witte rijst, amsterdamse uien en augurkjes. | |
Martijn_77 | zondag 3 april 2005 @ 01:21 |
Iemand nog meer familierecept? Of blijven die allemaal binnen de eigen familie? | |
Coolfool | zondag 3 april 2005 @ 10:21 |
Recept voor stoofaal van m'n moeder Ingrediënten: 1 kilo stoofaal, schoongemaakt en in stukjes van 3 cm, 40 gram roomboter, zout en peper Bereidingswijze: Zet de stukjes aal rechtop in een pan. Doe daaroverheen een flinke scheut azijn, en flink zout en peper. Stop daartussen allemaal kleine stukjes boter. Zet de pan op hoog vuur tot het kookt en laat het daarna 3 kwartier stoven op het allerlaagste pitje en met de deksel op de pan. Na die 3 kwartier de pan weer op hoog vuur zetten zonder deksel, 10 a 15 minuten en het droogkookt. Indien het dan nog te nat is, het vocht afscheppen, en even laten staan tot er een korstje aan zit. Smullen maar!! Serveertips: Met nieuwe aardappelen en gekookte bietjes of sla. Ook mogelijk is een "Volendammer doop": een dikke saus van boter en azijn en veel zwarte peper. Jammie jammie! Binnenkort begint het seizoen weer! ![]() |