abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 22 juli 2005 @ 17:41:25 #251
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29045291
Wat heb je nu precies gemaakt?
Trotse mamma :)
pi_29045371
Als ik nou een bladerdeeg taartje wil maken met van alles wat nog in de kast staat zeg maar. Hoeveel ei/melk/room/ oid zal ik er dan doorheen doen? Voor 2 personen.
  vrijdag 22 juli 2005 @ 17:49:23 #253
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29045504
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:44 schreef Ingrid19 het volgende:
Als ik nou een bladerdeeg taartje wil maken met van alles wat nog in de kast staat zeg maar. Hoeveel ei/melk/room/ oid zal ik er dan doorheen doen? Voor 2 personen.
Hoeveel bladerdeeg heb je en wat wil je er als vulling in doen?

Bij bladerdeegtaartjes is het altijd een kwestie om te zorgen dat er niet te veel vocht aan te pas komt, omdat de bodem anders niet gaar wordt.
The love you take is equal to the love you make.
pi_29045764
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:41 schreef Faithz het volgende:
Wat heb je nu precies gemaakt?
Een pastasaus.... En lekker...

Gedaan:

Gehakt gerult in basilicum olie, daarna uitjes in basilicum olie gefruit, tomaatjes erbij (in blik)
En daarna nog even stoven in witte wijn...
Gehakt erbij gedaan.
Beetje ketchup, oregano, bieslook, peterselie etc etc..
Peper en een boullion blokje.
Toen toch maar een half groot blikje tomatenpuree, beetje water, zwarte olijven zonder pit en daarna de kastagne champignons.
Daarna nog even een kwartiertje laten sudderen.

Smaakte heel erg goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_29049590
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 17:49 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Hoeveel bladerdeeg heb je en wat wil je er als vulling in doen?

Bij bladerdeegtaartjes is het altijd een kwestie om te zorgen dat er niet te veel vocht aan te pas komt, omdat de bodem anders niet gaar wordt.
Ehm, geen idee. Vulling met groenten. Gewoon maar wat op de gok erbij doen dan? En kun je het beste ei en room doen, of kan het ook met iets anders?
  zaterdag 23 juli 2005 @ 11:34:32 #256
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29058941
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 18:00 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Een pastasaus.... En lekker...

Gedaan:

Gehakt gerult in basilicum olie, daarna uitjes in basilicum olie gefruit, tomaatjes erbij (in blik)
En daarna nog even stoven in witte wijn...
Gehakt erbij gedaan.
Beetje ketchup, oregano, bieslook, peterselie etc etc..
Peper en een boullion blokje.
Toen toch maar een half groot blikje tomatenpuree, beetje water, zwarte olijven zonder pit en daarna de kastagne champignons.
Daarna nog even een kwartiertje laten sudderen.

Smaakte heel erg goed!
Klinkt goed!!

Mijn vriendin houdt niet van wijn dus daar kook ik nooit mee, vind ik wel jammer
Trotse mamma :)
pi_29061573
quote:
Op zaterdag 23 juli 2005 11:34 schreef Faithz het volgende:

[..]

Klinkt goed!!

Mijn vriendin houdt niet van wijn dus daar kook ik nooit mee, vind ik wel jammer
Proef je helemaal niks van...
Als jij het niet zegt, zal zij het nooit weten.
Was meer om de uitjes een beetje te smoren...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 23 juli 2005 @ 13:57:38 #258
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29062047
quote:
Op vrijdag 22 juli 2005 20:41 schreef Ingrid19 het volgende:

[..]

Ehm, geen idee. Vulling met groenten. Gewoon maar wat op de gok erbij doen dan? En kun je het beste ei en room doen, of kan het ook met iets anders?
Laten we uitgaan van 5 à 6 plakjes bladerdeeg. Laat die goed ontdooien. Bekleed daarmee een ingevette taartvorm of ovenschaal. Zorg dat de randjes wat overlappen en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Maak een groentenvulling op het vuur. Gebruik niet al te veel natte groenten (champignons, tomaten zijn erg nat) en giet het vocht van de vulling voordat je deze in de schaal doet.

Ik zou er dan een zakje geraspte kaas over verdelen.

Kluts 3 eieren met een bekertje crème fraîche (of slagroom) en doe dat er overheen.

Ongeveer een half uur à 40 minuten in een oven van 180 graden.
The love you take is equal to the love you make.
pi_29067503
quote:
Op zaterdag 23 juli 2005 13:57 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Laten we uitgaan van 5 à 6 plakjes bladerdeeg. Laat die goed ontdooien. Bekleed daarmee een ingevette taartvorm of ovenschaal. Zorg dat de randjes wat overlappen en druk ze goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Maak een groentenvulling op het vuur. Gebruik niet al te veel natte groenten (champignons, tomaten zijn erg nat) en giet het vocht van de vulling voordat je deze in de schaal doet.

Ik zou er dan een zakje geraspte kaas over verdelen.

Kluts 3 eieren met een bekertje crème fraîche (of slagroom) en doe dat er overheen.

Ongeveer een half uur à 40 minuten in een oven van 180 graden.
Dat ga ik proberen! Tnx!
  maandag 1 augustus 2005 @ 13:11:47 #260
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29321416
Help

Vanavond krijg ik 2 eters. Eentje lust geen vis dus helaas geen lekker visje of garnaal

Wat ik al heb:

Salade met Galia meloen, ijsbergsla en kipfilet.

Stokbroodje met kruidenboter en tapenade.

Misschien een soepje vooraf?

Ik wil er nog iets warms bij Maar ik weet niet precies wat.
Geen idee eigenlijk. Iets met gebakken aardappeltjes?

Heb suggesties nodig!!
Trotse mamma :)
pi_29321599
Met die salade en brood heb je al een behoorlijke maaltijd denk ik, is dat soepje dan niet genoeg warms? Desnoods serveer je het niet vooraf, maar gewoon tegelijkertijd.
A mind with a heart of it's own
  maandag 1 augustus 2005 @ 13:35:06 #262
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29322141
Teveel is niet erg, ik hou van afwisselend
Trotse mamma :)
  maandag 1 augustus 2005 @ 13:43:21 #263
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29322379
quote:
Op maandag 1 augustus 2005 13:11 schreef Faithz het volgende:
Help

Vanavond krijg ik 2 eters. Eentje lust geen vis dus helaas geen lekker visje of garnaal

Wat ik al heb:

Salade met Galia meloen, ijsbergsla en kipfilet.

Stokbroodje met kruidenboter en tapenade.

Misschien een soepje vooraf?

Ik wil er nog iets warms bij Maar ik weet niet precies wat.
Geen idee eigenlijk. Iets met gebakken aardappeltjes?

Heb suggesties nodig!!
Aardappeltjes
Biefstukkie...


Wat ik gisteren gedaan heb is een oveschaal pakken, olijfolie erin. Kilo aardappeltjes(niet al te grote) in 4-en gesneden, goed gewassen en in de schaal gegooid. (Ongeschilt)

4 tenen uitgeperste knoflook erover. Eetlepel Rozemarijn erover. Uit de losse hand wat zeezout. Vers gemalen zwarte peper erover.
Even lekker door elkaar scheppen en een uurtje in de oven op 200C.

Daar kun je natuurlijk nog een jus-tje bij doen ofso bij het opdienen. Of liever: de onderverdunde biefstukjus...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_29410752
Oké, question! Ik hoop dat ik het hier goed zet, trouwens.

Een poosje geleden heb ik ergens een salade op met o.a. pijnboompitten en een soort van pakketje crèmige geitenkaas gehuld in spekreepjes (of zoiets). Nu gaat het me heus wel lukken om een salade te maken en met geroosterde pijnboompitten aan de gang te gaan, maar hoe doe ik dat met die geitenkaas?

Het had, qua uiterlijk, nog wel het meest weg van ontbijtspek of iets dergelijks, en dan in de vorm en grootte van Babybel kaasjes. Dat wil ik dus ook gaan maken, als toevoeging aan de salade, maar: hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is ervoor nodig.. spek, ham, of iets anders? En hoe maak ik daar een mooi pakketje van, zonder dat alles onder zit? Help!
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
  donderdag 4 augustus 2005 @ 08:13:20 #265
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29416859
quote:
Op woensdag 3 augustus 2005 23:45 schreef Allan24 het volgende:
Oké, question! Ik hoop dat ik het hier goed zet, trouwens.

Een poosje geleden heb ik ergens een salade op met o.a. pijnboompitten en een soort van pakketje crèmige geitenkaas gehuld in spekreepjes (of zoiets). Nu gaat het me heus wel lukken om een salade te maken en met geroosterde pijnboompitten aan de gang te gaan, maar hoe doe ik dat met die geitenkaas?

Het had, qua uiterlijk, nog wel het meest weg van ontbijtspek of iets dergelijks, en dan in de vorm en grootte van Babybel kaasjes. Dat wil ik dus ook gaan maken, als toevoeging aan de salade, maar: hoe krijg ik dat voor elkaar? Wat is ervoor nodig.. spek, ham, of iets anders? En hoe maak ik daar een mooi pakketje van, zonder dat alles onder zit? Help!
Dan maak je toch pakketjes van filodeeg? Die kun je dan afbakken in de oven.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  donderdag 4 augustus 2005 @ 09:59:30 #266
30488 coolbabe
My little pwny
pi_29418403
Rij naar je dichtsbijzijnde AH of Den Besten en pluk het daar uit de vitrine. Succes
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
  donderdag 4 augustus 2005 @ 12:22:03 #267
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29421177
Dat is heel makkelijk hoor Allan24

Koop een rol zachte geitenkaas, ook wel aangeduid als verse geitenkaas, het is wit en heel korrelig. Kun je gewoon kopen bij de AH, Plusmarkt, KonMar, etc.
Je kunt het ook bij de kaasboer kopen, die kan het dan alvast in mooie plakjes snijden (1 pakketje per persoon is 1 plak geitenkaas), aangezien dit normaal weleens lastig is, omdat de kaas zo zacht en plakkerig is, het breekt snel en plakt dan aan je mes vast.
Als het gebroken is is het ook niet zo erg, gewoon een mooi "babybelletje" van vormen.
Dan van die lange plakken ontbijtspek er omheen vouwen, niet te dik, maar wel alles moet bedekt zijn, ik zou zeggen 3 plakjes ontbijtspek per plak kaas.
Dan in een ovenschoteltje leggen met de uiteinden van het ontbijtspek omlaag.
Oven voorverwarmen op 200/220 graden, kwartiertje in de oven, kijken of het spek lekker knapperig is en de kaas zacht is (even voorzichtig voelen), zo nodig nog langer doen.
Dan uit de oven halen en warm op je salade leggen
Heerlijk!

En vergeet niet de pijnboompitjes te roosteren zonder boter/olie, en maar heel kort, ze hoeven niet zwart/donkerbruin, dan krijgen ze zo'n ranzige vetsmaak
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  donderdag 4 augustus 2005 @ 14:38:05 #268
56347 Faithz
ADHD Fokker
pi_29423356
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier?
Trotse mamma :)
  donderdag 4 augustus 2005 @ 14:43:20 #269
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_29423464
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 14:38 schreef Faithz het volgende:
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier?
Als je een beetje handig bent, dan doe je het door de dooier boven een kopje heen en weer te doen van de ene dop naar de andere. Het eiwit valt dan in het kopje.



Maar als je dat niet goed kunt, dan kun je bij Blokker een heel simpel dingetje kopen. Dat past over een kopje en daar gooi je de inhoud van het ei in. Het eiwit loopt eruit door sleufjes en de dooier blijft erin liggen.

The love you take is equal to the love you make.
pi_29423550
Mijn dank is groot! Ik ga het binnenkort eens proberen.
Verjaardagen zijn gezond -
hoe meer je er hebt, des te langer je leeft
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 18:32:15 #271
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29448464
quote:
Op donderdag 4 augustus 2005 14:38 schreef Faithz het volgende:
Hoe kun je het makkelijkste eiwit scheiden van de dooier?
Inderdaad zoals hierboven beschreven, maar het beste lukt het m.i met een eierscheider. Kost overigens 3x niks.
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:22:03 #272
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_29450228
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 18:32 schreef snijder het volgende:

[..]

Inderdaad zoals hierboven beschreven, maar het beste lukt het m.i met een eierscheider. Kost overigens 3x niks.
Die staat er toch ook bij?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 5 augustus 2005 @ 20:39:19 #273
38433 snijder
snijderdotcom
pi_29450521
quote:
Op vrijdag 5 augustus 2005 20:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Die staat er toch ook bij?
Zo bedoel ik het ook. Met eierdopjes prima, maar met eierscheider (wat een scrabble woord) werkt het net iets makkelijker. En of Blokker goedkoper is, laat ik in het midden,
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_29605053
Ik heb een spitskool gekocht, maar weet eik niet goed wat ik ermee moet doen. Gewoon koken en hoe lang moet dat? Of kan je het ook roerbakken? En moet je het dan van tevoren nog een paar minuten koken? Wie kan mij helpen?
  zaterdag 13 augustus 2005 @ 16:58:36 #275
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_29606036
Ik doe spitskool meestal eerst fijn snijden en koken in weinig water, moet best lang tot het gaar wordt, gewoon tussendoor steeds checken of het al gaar is.
En daarna afgieten, klont boter erbij, wat bloem en nootmuscaat en dan goed roeren
Da's de ouderwetse manier tenminste, die ik soms wel heel lekker vind

Je kunt er ook kerriekool van maken, maar daarvan weet ik niet hoe het moet.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')