In Spanje eten ze rond Pasen Torrijas, hier het recept, ze zijn erg lekker.
Ingrediënten:
- Een brood, er wordt speciaal brood voor gebruikt, een soort stokbrood maar dan breder maar je kunt ook gewoon brood gebruiken en dan het liefst niet vers.
- een liter melk
- een kaneelstokje of een paar theelepels kaneel
- citroenrasp
- suiker naar smaak, in het recept staan 6 eetlepels
- 2 eieren
- olijfolie
Bereiding:
Kook de melk met de kaneel en de citroenrasp gedurende 5-10 minuten, voeg de suiker toe totdat ie goed opgelost is.
Snij het brood in plakken van ongeveer 3 tot 4 cm week ze in de melk totdat ze echt goed doorweekt zijn, haal ze door de losgeklopte eieren en bak ze per 2 in een hete pan in de olijfolie.
Als ze goudbruin zijn haal je ze eruit en haal je ze door een mengsel van suiker en kaneel en eventueel wat honing.
Ook worden ze vaak gemaakt met wijn i.p.v. melk. Het zijn eigenlijk een soort wentelteefjes, maar wel erg lekker en typisch tijdens de Semana Santa, de heilige week.
Qué aproveche!
De Madrid al cielo
'La luna, la culpable, la viajera,
la luna de una muerta primavera'.