Eerlijk gezegd weet niemand het, denk ik. Het nieuws is hier erg (bijzonder erg) op de VS gericht, en ik denk dat geen enkele van mijn collega's ook maar weet dat Nederland gaat stemmen en Frankrijk net gestemd heeft.quote:Op maandag 30 mei 2005 19:08 schreef SilentChaos het volgende:
TVP
Hey StephanP...Je hebt't vast wel gehoord van Europa? Hoe staan de Amerikanen daar tegenover en wat zou je zelf stemmen? Ja of nee?
't Is toch wel degelijk ruimschoots aan bod gekomen op de bekende nieuwszenders.quote:Op woensdag 1 juni 2005 04:53 schreef StefanP het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd weet niemand het, denk ik. Het nieuws is hier erg (bijzonder erg) op de VS gericht, en ik denk dat geen enkele van mijn collega's ook maar weet dat Nederland gaat stemmen en Frankrijk net gestemd heeft.
het punt is dat Amerika vooral gericht is op uiterlijk vertoon. Uiterlijk vertoon boven alles. Dus in eerste instantie raak je als Nederlander overrompeld door de grote gebouwen, de vele ruimte en de grote auto's. Pas op de langere termijn ga je inzien dat de rest veel beter in Nederland geregeld is. Met name op het vlak van veiligheid, sociale voorzieningen en onderwijs. Daarnaast zijn Nederlanders ook veel meer betrokken met de wereld om zich heen, wat ook wel veroorzaakt zal worden door het feit dat we een klein landje zijn.quote:Op woensdag 1 juni 2005 05:24 schreef HighLander het volgende:
En toch vraag ik me af hoe serieus je een dergelijk betoog moet nemen op het moment dat het verschil qua weer, neerslag en temperatuur als serieus argument wordt aangedragen.
Afgezien daarvan zie ik je een hoop 'lokale' vooroordelen over amerikanen bevestigen, waartussen toch ook redenen zitten die mij tegen zouden houden.
Anders geformuleerd: ik ben niet overtuigd
Waar haal jij dat vandaan, zijn daar betrouwbare cijfers van dan?quote:Op donderdag 2 juni 2005 16:08 schreef halion het volgende:
[..]
Anyway, het is niet voor niets dat de meeste emigranten uiteindelijk weer terugkeren naar Nederland. Want de buitenkant van alles vergaat als eerste.
Wat een onzinquote:Op donderdag 2 juni 2005 16:08 schreef halion het volgende:
[..]
het punt is dat Amerika vooral gericht is op uiterlijk vertoon. Uiterlijk vertoon boven alles. Dus in eerste instantie raak je als Nederlander overrompeld door de grote gebouwen, de vele ruimte en de grote auto's. Pas op de langere termijn ga je inzien dat de rest veel beter in Nederland geregeld is. Met name op het vlak van veiligheid, sociale voorzieningen en onderwijs. Daarnaast zijn Nederlanders ook veel meer betrokken met de wereld om zich heen, wat ook wel veroorzaakt zal worden door het feit dat we een klein landje zijn.
Anyway, het is niet voor niets dat de meeste emigranten uiteindelijk weer terugkeren naar Nederland. Want de buitenkant van alles vergaat als eerste.
Ik hou 't kort: Sinds 4 april geemigreerd (K1 visum), 30 april getrouwd (we kenden elkaar al jaren dus dat werd wel eens tijd, whehe), werkvergunning zal in Juni of Juli wel komen. Greencard aangevraagd maar zoals je weet, dat duurt wel evenquote:Op vrijdag 3 juni 2005 04:57 schreef StefanP het volgende:
Maar ik begrijp dat je ook in de VS woont, wat doe jij hier als ik vragen mag? Studie? Getrouwd? Werk?
Die woonde eerst in Nederland (ze is Canadese/Amerikaanse, haar ouders zijn Nederlandse), daar heb ik haar leren kennen. Best handig, we hebben onze 'geheimtaal' hier, we spreken nog geregeld Nederlands met elkaar.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 05:28 schreef WaStEd het volgende:
hoe ken je je vrouw dan ?
Ik ben Indra. Innepin. Innie. Roep iets in die geest, en ik wil nog wel eens luisteren. Ik ben 19 jaar. Ik ben lief. Meestal. Ik ben tweedejaars studente bij University College Utrecht (een vrije, internationale, Engelstalige bacheloropleiding, gebaseerd op het Amerikaanse model. Je kiest een Major en een Minor en volgt vervolgens een hele zooi semi-willekeurige vakken. Wat word je daar dan mee? Niks. Wat kan je daar dan mee? Ligt er aan welke kant je op gaat: science majors willen nog wel ergens terechtkomen. In mijn geval: niks. Ik ben namelijk Humanities major, oftewel Letteren, en volg vakken in nutteloze dingen als religie, literatuur, drama, creatief schrijven enzo.)quote:
quote:Op vrijdag 3 juni 2005 12:23 schreef halion het volgende:
[..]
Ik ben Indra. Innepin. Innie. Roep iets in die geest, en ik wil nog wel eens luisteren. Ik ben 19 jaar. Ik ben lief. Meestal. Ik ben tweedejaars studente bij University College Utrecht (een vrije, internationale, Engelstalige bacheloropleiding, gebaseerd op het Amerikaanse model. Je kiest een Major en een Minor en volgt vervolgens een hele zooi semi-willekeurige vakken. Wat word je daar dan mee? Niks. Wat kan je daar dan mee? Ligt er aan welke kant je op gaat: science majors willen nog wel ergens terechtkomen. In mijn geval: niks. Ik ben namelijk Humanities major, oftewel Letteren, en volg vakken in nutteloze dingen als religie, literatuur, drama, creatief schrijven enzo.)
creatief is je reactie in ieder geval niet.
Daarvoor woon je er niet lang genoeg, en dat zegt hij ook duidelijk in zijn reply.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:26 schreef innepin het volgende:
[..]Wat heeft mijn fotoboek hier mee te maken? Of creativiteit? Ik had geen zin om er verder op in te gaan. Ik vond het onzin, omdat ik op het moment in Amerika zit en het gewoonweg niet met je observaties eens ben.
in mijn fotoboek staat dat ik les heb gevolgd in creatief schrijven, daarme duidend op verhaaltjes en gedichten. Dat heeft geen ene moer te maken met dit topic en ik vraag me dan ook af wat de motivatie was van hem om zoiets te zeggen. Mijn reactie was ook niet bedoeld als creatief. Ik ben het niet met hem eens, dat mag, en dat was mijn mening. Dat ik geen zin had om er op dat moment agumenten bij te geven, heeft niets te maken met creativiteit.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 18:55 schreef WaStEd het volgende:
[..]
Daarvoor woon je er niet lang genoeg, en dat zegt hij ook duidelijk in zijn reply.
In je foto boek staat dat je creatief kan schrijven, nou door een opmerking te maken als "wat een onzin" zonder iets te beargumenteren, is idd niet erg creatief.
Precies, heb behoorlijk wat van de US gezien en voor langere tijd verbleven, kan het dus wel beoordelen als de gemiddelde vakantieganger, sterker nog me, me ouders hebben er 8 jaar gewoond.quote:Op vrijdag 3 juni 2005 21:59 schreef Yildiz het volgende:
Een wijze meid zei in Californie eens tegen mij:
De staten van de USA lijken mij, zoals ik van reisverhalen hoor, zo divers als de landen van Europa.
En ik denk dat ze daarmee behoorlijk de spijker op de kop slaat.
Zie het verschil maar met grieken, italianen, portugezen, spanjaarden, engelsen, duitsers, nederlanders, etc.
Zo heb je dat daar ook met NYC, CA, Texas, Florida, Alaska, heel die handel.
Alles is gewoon onwijs divers.
En het scheelt gigantisch of je nu in NYC zit, of CA. Dat is gewoon zo
* Jeroenus is jaloersquote:Op vrijdag 3 juni 2005 03:05 schreef StefanP het volgende:
Gisteren 4000 dollar gekregen als bonus voor goed presteren. En vandaag weer een loonstrookje, dat krijg je 2-wekelijks waardoor het bijna continu feest is. Lekker relaxt voor de PC zitten naast het balkon waar de zon onder gaat, met alle ramen open zodat de 30-graden warme wind zachtjes door de kamer blaast. Gewoon weten dat het morgen weer goed weer is zonder het weerbericht te hoeven kijken. I love the USA
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |