Faithy | zaterdag 12 maart 2005 @ 10:14 |
Nederland telt genoeg vrijgezelle alleenwonende mensen, dus zal dat op Fok! ook wel het geval zijn.. Ik woon zelf alleen, en dat betekent ook voor 1 persoon koken. Hier een topic om 1-persoons gerechten uit te wisselen, tips, meets zodat je een keer niet alleen eet ![]() Ja, ik woon nu bijna 2 maanden op mezelf. En ik hou exreem van koken: ik vind het heerlijk, al is het erg moeilijk om een uitgebalanceerd, makkelijk maar ook lekker eetritme te creeeren. Vaak heb ik wel zin om te koken, maar niet om een uur in de keuken te staan. Vaak hou ik veel over, wat ik dan weer invries voor de volgende keer. Vaak heb ik echt geen zin om te koken, en eet ik maar iets van een snack ofzo.. heeeel slecht Of soms eet ik gewoon niet.. Er zijn genoeg leuke 1-persoons recepten, je moet ze alleen weten te vinden. En haal jij je gehele arsenaal uit de kast zoals ik als je voor jezelf kookt, of ben je dan van de 1-pans gerechten? Als ik een keer lekker gekookt heb voor mezelf staan er makkelijk 4 pannen, 3 borden en aardig wat messen bij de afwas... ![]() En dat terwijl ik maar alleen ben ![]() Bezuinig jij in kwaliteit als je slechts voor je zelf kookt? En in hoeveelheid? Precies afgemeten, of net iets meer, en wat je niet op-eet invriezen, of voor de volgende dag bewaren? iK bezuinig zeker niet in kwaliteit als ik voor mezelf kook, meestal ook niet in hoeveelheid: het komt toch wel op de volgende dag of week.. | |
Antagonist | zaterdag 12 maart 2005 @ 10:28 |
Ik kook ook meestal alleen voor mezelf en soms voor mijn vriendin. Helaas zijn vrijwel alle verpakkingen berekend of 2 of meer personen dus als ik alleen eet dan zorg ik gewoon dat ik 2 borden maak, en dan stop ik de 2e in de koelkast of vriezer. Kan ik de dag erna eten zonder een berg afwas te hebben ![]() Soms heb ik er echter geen zin in en dan maak ik gewoon wat simpels. | |
Smasr | zaterdag 12 maart 2005 @ 10:57 |
Meestal eet ik op het werk en anders laat ik een pizza komen. Heel soms maak ik zelf wat, meestal weekends ofzo en dan mag het (soms) ook wel wat moeite kosten. Sinds recent heb ik trouwens een easy snel iets wat best lekker als best wel flinke maaltijd trouwens voor 1 persoon. 1. pakje yum yum noodles (0.40 eurocent) 2. beetje conimex atjar tauge 3. 1 gebakken eitje 4. paar plakken ham 5. beetje ketjap en sambal 6. beetje bami goreng kruiden 7.1 zakje goedkope satestokjes in pindasaus. 8. beetje go-tan geroosterde kokos met pinda's. 9. plakjes augurk. Naja verdere uitleg niet nodig denk ik, gewoon klaarmaken naar eigen inzicht. En dat kan in 15 a 10 minuten schat ik zo en tis bere lekker. | |
Martijn_77 | zaterdag 12 maart 2005 @ 10:59 |
Volgens mij kun je idd beter voor twee koken is qua kosten ook beter en dan de rest invriezen. | |
Faithy | zaterdag 12 maart 2005 @ 11:14 |
hmjah, mijn nasi is ook altjid in een 20 minuten klaar, en erg lekker en vullend.. Nasi-mix (welk merk dan ook) rijst spekjes geruld ei paprika prei ui knoflook nasibamivlees ketjap wokolie peper zout mixen maar ![]() | |
BliksemSchigt | zaterdag 12 maart 2005 @ 11:17 |
Afwisselend. Pasta en wokgerechten altijd voor meerdere personen, dus voor meerdere dagen. Want dat is nu eenmaal goedkoper. Of gewoon vlees, aardappels en groenten. Makkelijk, snel en goedkoop. En als ik geen zin heb om te koken, dan gaat er een pizza in de oven ![]() | |
LiquidSoul | zaterdag 12 maart 2005 @ 11:19 |
Cool, dit topic ga ik volgen. Ik zit vanaf volgende maand ook op mezelf, dus kan wel wat kooktips gebruiken ![]() | |
ToYDoLL | zaterdag 12 maart 2005 @ 11:36 |
mm ja idd een nuttig topic... Maar ik ben te lui.. Vaak als ik alleen thuis moet eten, gooi ik er gewoon een pizza in omdat ik geen zin in koken heb na een hele dag werken.. Een stokbrood doet het ook goed trouwens... En verder maak ik van alles, als ik er wel zin in heb, maar nooit echt van die ingewikkelde dingen... dingen waar ik meer dan 8 ingredienten voor moet hebben en het me ook nog eens 3 kwartier kost ga ik echt niet maken, behalve als ik niet alleen eet ![]() | |
the_disheaver | zaterdag 12 maart 2005 @ 19:26 |
halve ui (of kleine, of andere helft voor volgende dag bewaren) knoflook roerbakken (met olie). 100gr paddestoelen (oesterzwam lekker! op markt goed te krijgen). 4-5 minuten roerbakken, spinazie toevoegen (200-300 gram), totdat ie geslonken is. Pasta (wel eerst koken!:) ) pijnboompitten. Eventueel plakjes kaas, of feta. Offe, spruitjes kort voorkoken (4 minuten), en vervolgens roerbakken met ui, een pindasoort, en kruiden (tijm). | |
Faithy | zondag 13 maart 2005 @ 10:37 |
Gevulde paprika's doen het ook alijtd goed vind ik paprika, rijst, wat groente naar keuze om door de rijst te doen, geraspte kaas spreekt voor zich denk ik.. erg lekker, voedzaam en makkkelijk ![]() evenals deze: opwarmstokbroodje opwarmen tot hij beetje kleur krijgt opensnijden pesto eropsmeren mozzarella in plakjes verdelen gebakken tomaat verdelen rucola eroverheen weer in de oven tot de mozzarella gesmolten is ![]() heerlijk ![]() | |
the_disheaver | zondag 13 maart 2005 @ 20:54 |
Hmm, voor die gevulde paprikas heb je zeker een oven nodig... Best wel irritant, allemaal lekkere ideeën, maar je hebt der een oven voor nodig! Die ik (nog) niet heb... | |
Faithy | zondag 13 maart 2005 @ 21:33 |
ik heb er twee ![]() | |
Allan24 | maandag 14 maart 2005 @ 02:57 |
De basisbenodigdheden voor het koken voor mezelf heb ik wel; kookplaat, diverse pannen, magnetron, oven... het enige wat ik wel mis is een ruime vriezer, ik kook vaak te veel en zou het liefst veel willen bewaren maar dat lukt niet altijd wegens ruimtegebrek ![]() | |
the_disheaver | maandag 14 maart 2005 @ 22:02 |
Al kun je zonder oven ook best wel goed en lekker koken, een oven is toch wel handig! Maar om het nauw een basiselement te noemen... Oven mischien, maar een magnetron?? Ik heb nog geen enkele recept gezien, waarvoor je de magnetron moest gebruiken... Vriezer heb ik wel, nou jah, een vriesvakje dan... Al gebruik ik hem niet om reeds gekookte eten te bewaren, maar om brood, vleesvervangers enzo in te gooien. | |
Allan24 | maandag 14 maart 2005 @ 22:43 |
Ja, nee, ik bedoel, ik kan zonder al te veel problemen de meeste dingen wel klaarmaken. Een echt basiselement is een pan, oven is leuke add-on, net als magnetron ![]() | |
DzjieDub | dinsdag 15 maart 2005 @ 23:19 |
CombiTron is ideaal - tron om te ontdooien en heel af en toe een kant-en-klare maaltijd in op te warmen (of de eerder ingevroren spaghetti-saus). ...en daarover gesproken: kook pasta (bijvoorbeeld een paar nestjes tagliatelle). Gooi een beetje olijfolie in een andere pan, even verhitten, dan wat gehakt erbij, even lichtbruin laten bakken. Eventueel wat spekblokjes of -reepjes laten meebakken. Ondertussen (kleine) ui - of de andere helft van the_disheaver's ui - fijnsnijden. Erbij gooien. Klein blikje tomatenpuree erbij gooien (8 cent bij de Appie). Beetje water - twee a drie "blikjes" erbij. Langzaam aan de kook brengen. Zout, kruiden (gedroogde italiaanse keukenkruiden) erbij. Basilicum fijnsnijden en erbij. Tenslotte met een beetje maizena dikker maken. In een kwartiertje klaar, en smaakt altijd aardig. Of een afbakstokbrood in de lengte doorsnijden. Beide zijden besmeren met kruidenroomkaas ("Boursin"). Hierop plakjes cervelaatworst leggen, en goed uitgelekte stukjes of ringen ananas. Kwartiertje in de oven op een graad of 150, of zolang als op de verpakking staat plus 5 minuten. Magnetronrecept: Spruiten schoonmaken. Kleine ui of sjalot fijnsnijden. Spruiten, ui en spekreepjes in een magnetronbestendige glazen schaal met deksel doen, met een klein beetje water. Zout en peper erover, niet te veel (spekjes zijn ook zout). Volgens handleiding magnetron koken. [ Bericht 2% gewijzigd door DzjieDub op 15-03-2005 23:30:43 ] | |
Faithy | woensdag 16 maart 2005 @ 16:26 |
Stel nou, je hebt pasta gemaakt, en je hebt pastasaus (met gehakt, of anders veggi) over.. en je hebt geen vries, of zin om de volgende dag weer te eten, dan kun je met die saus wat anders doen: het is meestal wat dikker de tweede keer dat je het eet (net zoals met Goulash bijv.), dus: gebruik deze saus voor tortilla's. Enige wat je nog hoeft te doen is evt. kaas/sla/wat je nog meer lekker vindt, erop te gooien en je hebt een volwaardige tortilla waarin al lekker gehakt/paprika/champignon/etc (mijn pastasaus) zit ![]() dat ga ik dan ook vanavond doen ![]() | |
elixer | zondag 20 maart 2005 @ 22:42 |
Ik heb nooit zin om twee dagen achter elkaar hetzelfde te eten. Mja elke dag koken heb ik ook niet altijd zin in ![]() De roerbakmie van Honig is wel een aanrader! Dat spul is binnen een paar minuten gekookt. Wat knoflook, vlees en roerbakgroenten in de wok. En dan de mie erbij. Heb je ook binnen een paar minuten klaar. |