Wtf is een cell?quote:Op maandag 6 juni 2005 17:58 schreef Kamigot het volgende:
Ff een hele domme vraag. Ten eerste moet ik me nog heel erg verdiepen in webdesign. Ik kan wel een site maken, maar meer met progsels als frontpage en dreamweaver. Nu ben ik een site aan het bouwen in CSS. Ik heb een van de style sheets van Dreamweaver MX gebruikt. NU heb ik alles redelijk goed staan maar wil een bepaalde indeling maken. Vroeger werkte ik vooral met frames en tables maar nu heb je cells (??) in CSS.
Dat kan niet. Dat zijn nu net die frames die obsolete, deprecated, pointless, irritant en lelijk zijn.quote:Ik kan in links bovenin een targetframe aangeven. Moet ik nu zelf een nieuw frame creeeren in de cell of iets dergelijks. Ik wil dus gewoon dat het menubalkje op dezelfde plaats blijft en dat de textcontent van de cell verandert.
Gewoon een nieuwe pagina die wederom de code van de hele pagina bevat. Kijk maar eens hoe Fok en Tweakers.net en eigenlijk iedere grote site het doen. 95% van de professionele websites "can't be wrong"quote:Ik wil dus dat met het aanklikken van de bovenstaande links de content in het witte gedeelte onder ingeladen wordt. Wat moet ik aangeven als target bij die links ?
Ok dus ik moet voor elk linkje een compleet nieuwe pagina aanmaken ? dat vind ik niet echt efficient werkenquote:Op maandag 6 juni 2005 18:06 schreef curry684 het volgende:
[..]
Wtf is een cell?
[..]
Dat kan niet. Dat zijn nu net die frames die obsolete, deprecated, pointless, irritant en lelijk zijn.
[..]
Gewoon een nieuwe pagina die wederom de code van de hele pagina bevat. Kijk maar eens hoe Fok en Tweakers.net en eigenlijk iedere grote site het doen. 95% van de professionele websites "can't be wrong"
1 2 3 | <!--[if gte IE 5.5]> ... <![endif]--> |
Daar heb je serverside scripting en serverside includes voorquote:Op maandag 6 juni 2005 18:14 schreef Kamigot het volgende:
[..]
Ok dus ik moet voor elk linkje een compleet nieuwe pagina aanmaken ? dat vind ik niet echt efficient werken![]()
Gelukkig niet. Hoe zouden mensen moeten deeplinken naar die pagina of bookmarken?quote:Dus ik kan het niet zo maken dat als ik op een linkje klik, er in een bepaald gedeelte van de pagina andere text verschijnt ?
Perfect valide: voor andere browsers is het gewoon HTML comment, en alleen IE snapt de equation die je uitvoertquote:Op maandag 6 juni 2005 18:15 schreef DionysuZ het volgende:
ik heb nu een css file met valid css erin. Maar aangezien internet explorer het niet altijd goed doet, heb ik wat hacks voor IE erin moeten bouwen. Vervolgens is het niet meer w3c valid. Dit heb ik opgelost door de IE hacks uit de CSS file te halen en vervolgens in de head de IE specific css geplaatst hiertussen:
[ code verwijderd ]
Wat ik me afvraag is of dit een beetje een valid methode is
quote:<div id="subglobal8" class="subglobalNav">
<a href="#">subglobal8 link</a> | <a href="#">subglobal8 link</a> | <a href="#">subglobal8
link</a> | <a href="#">subglobal8 link</a> | <a href="#">subglobal8 link</a> | <a href="#">subglobal8
link</a> | <a href="#">subglobal8 link</a>
</div>
Doe gewoon View Source bij op Tweakersquote:Op dinsdag 7 juni 2005 14:04 schreef Kamigot het volgende:
Sorry nog even een vraagje. Hoe maak ik zo'n uitklapmenutje net zoals ze op tweakers hebben ?
Ziet er nu zo uit
[..]
Ik zou je HTML files gewoon als extensie .php geven en iedere file zo bouwen:quote:Op dinsdag 7 juni 2005 13:46 schreef Kamigot het volgende:
Ok bedankt voor de tips. Is het nu verstandig om eerst alle pagina's aan te maken (simpel html met alleen de naam) 1 standaard met alle links goed erin en die dan doorkopieren naar alle andere. Dan hoef ik alleen steedss de tekst te veranderen.
1 2 3 4 5 6 | <?php require_once "include/pageheader.php"; ?> <div id="feitelijkecontent"> <h1>Onderwerp van de pagina</h1> <p>Wat toelichtende tekst</p> </div> <?php require_once "include/pagefooter.php"; ?> |
1 2 3 4 | #chapter_background { background: transparent url(/px/alpha.png) 0% 0% repeat; .... } |
1 2 3 4 5 6 7 8 | <!--[if gte IE 5.5]> <style type="text/css"> #chapter_background { background:transparent; filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(src='/px/alpha.png',sizingMethod='scale'); } </style> <![endif]--> |
1 2 3 4 | #foo { background: red; } /* commented backslash hack \*/ #foo { background: green; } /* end hack */ |
Dat div's teveel werk zou zijn is onzin, het levert juist minder werk op omdat je html veel simpeler wordt. Als je gewend bent om met tabellen te lay-outen dan vergt het wel een omschakeling in je denkwijze (je moet structuur en opmaak scheiden), en het vergt wat studie. Die omschakeling hebben nog lang niet alle webdesigners gemaakt.quote:Op woensdag 8 juni 2005 21:20 schreef Nietmachine het volgende:
Ik heb net dit hele topic even doorgelezen en kwam het stukje over geen tabellen gebruiken voor de lay out dus ook tegen. Nu snap ik de nadelen er wel van natuurlijk, maar bij vrijwel (ben eigenlijk nog geen site tegengekomen waar het niet zo is) zie ik dat er voor de opmaak wel gewoon tabellen gebruikt worden en geen div's. Nu vraag ik me af waarom dat zo is. Vallen de nadelen gewoon mee van tabellen als je je aan wat regels houdt of zijn div's gewoon teveel werk en/of te lastig?
jah ben bekend met de mac ie hackquote:Op woensdag 8 juni 2005 18:58 schreef SuperRembo het volgende:
Er is een css hack voor mac ie 5:
[ code verwijderd ]
Dan is #foo in mac ie 5 rood, in alle andere browsers groen.
Als je deze vraag durft te stellen snap je de nadelen ervan nietquote:Op woensdag 8 juni 2005 21:20 schreef Nietmachine het volgende:
Ik heb net dit hele topic even doorgelezen en kwam het stukje over geen tabellen gebruiken voor de lay out dus ook tegen. Nu snap ik de nadelen er wel van natuurlijk, maar bij vrijwel (ben eigenlijk nog geen site tegengekomen waar het niet zo is) zie ik dat er voor de opmaak wel gewoon tabellen gebruikt worden en geen div's. Nu vraag ik me af waarom dat zo is. Vallen de nadelen gewoon mee van tabellen als je je aan wat regels houdt of zijn div's gewoon teveel werk en/of te lastig?
De nadelen snappen is niet moeilijk. Snappen waarom er dan alsnog zoveel gebruik van gemaakt wordt is lastiger. Als ik in de bron van veeeeel sites (en dan niet de standaard huis/tuin en keuken sites natuurlijk) kijk zie ik dus dat die gewoon gebruik maken van tables, vandaar mijn vraag dus.quote:Op donderdag 9 juni 2005 21:55 schreef curry684 het volgende:
[..]
Als je deze vraag durft te stellen snap je de nadelen ervan niet
Nadelen: je semantiek klopt niet, mensen met een niet-PC-screen browser kunnen je site niet gebruiken, searchengines kunnen je site niet fatsoenlijk indexeren, printen werkt niet fatsoenlijk, maintainability is nul, je HTML is 3 keer te groot, opmaak wijzigen is enorme kutklus.
Voordelen: noone knows, maar helaas wordt 90% van de websites op het internet niet door webdesigners maar door omhooggevallen prutsers met een boek 'HTML 2.0 for dummies' uit 1995 gemaakt. En dus zijn er veel tablebased sites.
Lichtelijk overdreven maar de main line klopt wel. Overigens hebben programma's als dreamweaver en consorten ook geen positief effect op het flowed designs.quote:Op donderdag 9 juni 2005 21:55 schreef curry684 het volgende:
Voordelen: noone knows, maar helaas wordt 90% van de websites op het internet niet door webdesigners maar door omhooggevallen prutsers met een boek 'HTML 2.0 for dummies' uit 1995 gemaakt. En dus zijn er veel tablebased sites.
Voor mensen die HTML/CSS niet snappen is het ook een logischer manier van werken: je hebt een browser enerzijds en een plaatje met gewenste layout anderzijds, dan is het het handigste voor de leek om het gewoon in blokjes op te snijden en zo te bouwen.quote:Op donderdag 9 juni 2005 22:06 schreef Nietmachine het volgende:
[..]
De nadelen snappen is niet moeilijk. Snappen waarom er dan alsnog zoveel gebruik van gemaakt wordt is lastiger. Als ik in de bron van veeeeel sites (en dan niet de standaard huis/tuin en keuken sites natuurlijk) kijk zie ik dus dat die gewoon gebruik maken van tables, vandaar mijn vraag dus.
Of uit de bandbreedte die je bespaart, alhoewel dat uiteraard pas een argument wordt bij grotere pagina's met veel bezoekers.quote:Op vrijdag 10 juni 2005 16:07 schreef sop het volgende:
Je winst om een site te ontwikkelen met een layout zonder tables, pak je eigenlijk ook pas zodra je onderhoud op je site gaat plegen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | #content_splitter { width: 768px; min-height: 230px; background-color: #C9C9C9; display: block; } * html #content_splitter { height: 230px; } |
Ik neem aan dat je gebruik maakt van Internet Explorer. Moderne browsers zoals Opera, Safari en Mozilla ondersteunen wel degelijk netjes de min-height property en zullen het blok dus 230px hoog maken als de inhoud kleiner is.quote:Op vrijdag 10 juni 2005 23:20 schreef Nietmachine het volgende:
Nu ik erbij nadenk lijkt het me een methode om cross browser te werken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |