FOK!forum / Culinesse à gogo / Bigmac saus maken, of kopen...
BrauNdinsdag 8 maart 2005 @ 21:13
Ik geil op die saus die op een Bigmac zit, die roze.

De smaak is niet te defineren en er zitten stukjes ui doorheen, dus kan iemand mij helpen... wat zijn de ingrediënten? :'(

Het kan natuurlijk ook zijn dat er gewoon een sausje te koop is in de winkel die er veel op lijkt. Of kan iemand die bij de Mac werkt niet voor BrauN een 5-liter emmer proberen te regelen? Over de prijs worden we het wel eens.

Help mij!
Lestatdinsdag 8 maart 2005 @ 22:05
Chemische troep!


...maar wel lekker
longinusdinsdag 8 maart 2005 @ 22:10
Je kunt matuurlijk een big-mac bestellen zonder hamburger,broodje,uitjes,tomaat en augurk.
lj_lightningdinsdag 8 maart 2005 @ 22:13
dat is toch een "geheim"recept ofzo? ook de ingredienten van de bigmac zelf worden niet uit-gegeven, er is wel een imitatie saus van de gewone friet saus daar, Mad saus oid of "met saus" iets in die richting vroeger wel eens gehaald, zag het laatst weer bij de edah staan
BrauNdinsdag 8 maart 2005 @ 22:57
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 22:13 schreef lj_lightning het volgende:
dat is toch een "geheim"recept ofzo? ook de ingredienten van de bigmac zelf worden niet uit-gegeven, er is wel een imitatie saus van de gewone friet saus daar, Mad saus oid of "met saus" iets in die richting vroeger wel eens gehaald, zag het laatst weer bij de edah staan
Ja Mad Sauce is dat... heb ik thuis ook wel, maar pak ik bijna nooit. Zo'n saussie past alleen bij Mac friet.

Maar mên! Die Bigmac saus!
Euc-dinsdag 8 maart 2005 @ 23:29
Joppie saus is toch lekkerder.
Erosjuhhhdinsdag 8 maart 2005 @ 23:42
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 22:57 schreef BrauN het volgende:

[..]

Ja Mad Sauce is dat... heb ik thuis ook wel, maar pak ik bijna nooit. Zo'n saussie past alleen bij Mac friet.

Maar mên! Die Bigmac saus!
geloof mij, ook bij de kibbeling!
BrauNdinsdag 8 maart 2005 @ 23:46
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 23:29 schreef Euc- het volgende:
Joppie saus is toch lekkerder.
Klopt, maar is de échte Joppie saus ook in kleinere fles/pot verkrijgbaar? Volgens mij namelijk enkel in die grote 5 literbakken voor de snackbar.

En die Calvé smulsaus is bij lange na zo lekker niet als Joppie.
Euc-dinsdag 8 maart 2005 @ 23:47
Ik haal altijd grote bakken van 5liter bij de sligro/hanos/ISPC ofzo
BrauNdinsdag 8 maart 2005 @ 23:52
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 23:47 schreef Euc- het volgende:
Ik haal altijd grote bakken van 5liter bij de sligro/hanos/ISPC ofzo
Hmm, ja ik werk parttime bij een bedrijf dat levert aan de groothandels die jij opnoemt, dus dat is het probleem niet.

Ik vrees alleen dat tegen de tijd dat wij die bak leeg hebben hij al lang over de datum is.
Steve-Odinsdag 8 maart 2005 @ 23:54
Wil ik toch ook wel weten .
Zal rommel zijn maar dat boeit niet .
Jordy-Bdinsdag 8 maart 2005 @ 23:56
Da's toch gewoon thousand island dressing?
Steve-Odinsdag 8 maart 2005 @ 23:58
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 23:56 schreef Jordy-B het volgende:
Da's toch gewoon thousand island dressing?
Ze gooien toch geen slasaus op je burger ?
Of worden we al jaren voor de gek gehouden .
BrauNdinsdag 8 maart 2005 @ 23:58
quote:
Op dinsdag 8 maart 2005 23:56 schreef Jordy-B het volgende:
Da's toch gewoon thousand island dressing?
Die kleur heeft het inderdaad wel. Hmm, qua smaak lijkt het er ook wel op. Eens een keertje aanschaffen dan maar.
Jordy-Bwoensdag 9 maart 2005 @ 00:06
Als je het zelf even maakt, kan je het wat dikker maken dan wat je in het potje vindt.

Wat je via google (big mac sauce) vindt zijn recepten voor thousand island dressing, maar dan met french dressing ipv ketchup.

Een variatie van French Dressing
* 3/4 cup vegetable oil or olive oil
* 1/4 cup lemon juice
* 1 tablespoon sugar
* 3/4 teaspoon salt
* 1/4 teaspoon paprika (poeder)
* 1/4 teaspoon dry mustard (zal wel ongeveer gelijk zijn aan een theelepeltje gewone mosterd)
* 1/4 teaspoon pepper
* 1 clove garlic, halved

Je zou dus in de thousand island dressing ipv ketchup ook wel wat paprikapoeder en een pietsie mosterd kunnen toevoegen, dunkt me.
Pietverdrietwoensdag 9 maart 2005 @ 06:35
f you like Big Macs, it's probably because of that tasty "secret" spread that is plopped onto both decks of the world's most popular double-decker hamburger. So what's so special about this sauce? After all, it's basically just thousand island dressing, right? Pretty much. But this sauce has a bit more sweet pickle relish in it than a typical thousand island salad slather. Also, I found that this clone comes close to the original with the inclusion of French dressing. It's an important ingredient - ketchup just won't do it. That, along with a sweet & sour flavor that comes from vinegar and sugar, makes this sauce go well on any of your home burger creations, whether they're Big Mac clones or not. This is the closest "special sauce" clone you'll find anywhere.
1/2 cup mayonnaise
2 tablespoons French dressing
4 teaspoons sweet pickle relish
1 tablespoon finely minced white onion
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon sugar
1/8 teaspoon salt

1. Combine all of the ingredients in a small bowl. Stir well.
2. Place sauce in a covered container and refrigerate for several hours, or overnight, so that the flavors blend. Stir the sauce a couple of times as it chills. (http://www.topsecretrecipes.com)
Makes about 3/4 cup.


mistermaniacwoensdag 9 maart 2005 @ 07:02
Heb laatst een rarrtje gehad met alle "geheime recepten" . Maar ik heb deze perongeluk weggeknikkerd.
ILCILAwoensdag 9 maart 2005 @ 07:25
Hej BrauN, ik werk bij de mac, ik zal eens vragen wat de inkoopprijs van deze saus is... Ik denk dat mijn baas wel in is voor een handeltje... zolang hij maar geen verlies draait vind hij het niet erg denk ik
Komende zondag moet ik weer heen...
tuut84woensdag 9 maart 2005 @ 07:54
die saus wat op de mc chicken zit die is lekker
Poepoogwoensdag 9 maart 2005 @ 07:56
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 07:54 schreef tuut84 het volgende:
die saus wat op de mc chicken zit die is lekker
-edit- Offtopic.

[ Bericht 19% gewijzigd door Oblivion op 09-03-2005 10:30:11 ]
BrauNwoensdag 9 maart 2005 @ 09:42
-edit- Offtopic.

!

[ Bericht 66% gewijzigd door Oblivion op 09-03-2005 10:31:47 ]
Chieluswoensdag 9 maart 2005 @ 11:21
Lees net de site waar dat recept op staat en wat lees ik:

Ze hebben in de states gewoon een Lobster sandwitch, Kreeft bij de Mac.... humor.
jakeeswoensdag 9 maart 2005 @ 12:11
TS wat vind je van de saus van die nieuwe hamburger bij de Mac, ben even de naam kwijt. Niet de Big tasty maar die andere.
alkiwoensdag 9 maart 2005 @ 12:16
Flat Bread ?
yvette1982woensdag 9 maart 2005 @ 12:21
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 07:25 schreef ILCILA het volgende:
Hej BrauN, ik werk bij de mac, ik zal eens vragen wat de inkoopprijs van deze saus is... Ik denk dat mijn baas wel in is voor een handeltje... zolang hij maar geen verlies draait vind hij het niet erg denk ik
Komende zondag moet ik weer heen...
doe niet zo naief.
Je baas zal dat heus niet verkopen, dat mag ook helemaal niet van zijn baas. Plus je zal ook wel problemen krijgen met de accountant en de belasting als je die saus gaat verkopen.
longinuswoensdag 9 maart 2005 @ 17:15
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 12:21 schreef yvette1982 het volgende:

[..]

doe niet zo naief.
Je baas zal dat heus niet verkopen, dat mag ook helemaal niet van zijn baas. Plus je zal ook wel problemen krijgen met de accountant en de belasting als je die saus gaat verkopen.
zie mijn vorige post
yvette1982woensdag 9 maart 2005 @ 17:24
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 17:15 schreef longinus het volgende:

[..]

zie mijn vorige post
Die vond ik nogal stom dus ik weet niet wat je bedoelt.
longinuswoensdag 9 maart 2005 @ 18:50
Bij mcdonald kun je vragen of ze dingen willen weglaten, als je alles weglaat behalve de saus dan hou je de saus over. het is vergezocht maar is in principe mogenlijk.
volgende keer blijf ik gewoon in ONZ
BrauNwoensdag 9 maart 2005 @ 18:53
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 18:50 schreef longinus het volgende:
Bij mcdonald kun je vragen of ze dingen willen weglaten, als je alles weglaat behalve de saus dan hou je de saus over. het is vergezocht maar is in principe mogenlijk.
volgende keer blijf ik gewoon in ONZ
Blijf maar gewoon van FOK! af. Je grapje maakte me bijna aan het huilen.

Maar ik ga morgen Thousand Islands dressing halen en dan een beetje experimenteren.
Jordy-Bwoensdag 9 maart 2005 @ 19:07
maak 't nou zelf, drol... Dan kan je, zoals ze op internet zeggen, de ketchup vervangen door french dressing (of paprikapoeder en 'n beetje mosterd) en kan je hem zo dik maken als je wil.
Ook zit er door de bigmac-saus wat meer augurk dan in de gebruikelijke Thousand island dressing...

Dus gewoon het recept van Pietverdriet gebruiken en dan pak je ipv french dressing wat paprikapoeder, mosterd en eventueel wat knoflook (de andere ingrediënten van french dressing komen overeen met die van de saus, dus die hoef je niet extra toe te voegen) en als sweet pickle relish kan je wel wat fijngehakte augurk doen. Werkje van drie minuutjes, ofzo, en je hebt volledige controle over de inhoud ervan.
Byte_Mewoensdag 9 maart 2005 @ 19:24
quote:
Op woensdag 9 maart 2005 06:35 schreef Pietverdriet het volgende:
f you like Big Macs, it's probably because of that tasty "secret" spread that is plopped onto both decks of the world's most popular double-decker hamburger. So what's so special about this sauce? After all, it's basically just thousand island dressing, right? Pretty much. But this sauce has a bit more sweet pickle relish in it than a typical thousand island salad slather. Also, I found that this clone comes close to the original with the inclusion of French dressing. It's an important ingredient - ketchup just won't do it. That, along with a sweet & sour flavor that comes from vinegar and sugar, makes this sauce go well on any of your home burger creations, whether they're Big Mac clones or not. This is the closest "special sauce" clone you'll find anywhere.
1/2 cup mayonnaise
2 tablespoons French dressing
4 teaspoons sweet pickle relish
1 tablespoon finely minced white onion
1 teaspoon white vinegar
1 teaspoon sugar
1/8 teaspoon salt

1. Combine all of the ingredients in a small bowl. Stir well.
2. Place sauce in a covered container and refrigerate for several hours, or overnight, so that the flavors blend. Stir the sauce a couple of times as it chills. (http://www.topsecretrecipes.com)
Makes about 3/4 cup.
maar waar haal je die french dressing dan? of moet je die zelf maken?
Jordy-Bwoensdag 9 maart 2005 @ 19:33
Zou ik zelf maken.

Ik heb een van de recepten voor french dressing neergezet en een alternatief aangegeven. En anders is google je vriendje.