Do_1980 | zaterdag 5 maart 2005 @ 13:17 |
Ik ben sinds kort vaker vegetarisch gaan eten, maar ken hier nog niet zoveel recepten van. Op internet zoeken levert een hoop op, maar het is maar de vraag of het lekker is. Heeft iemand een echt lekker vegetarisch recept?? | |
MarMar | zaterdag 5 maart 2005 @ 13:40 |
jup nodig: pakje bladerdeeg pakje quorn (van die korreltjes die eruit zien als geruld gehakt) verse spinazie cherry tomaatjes monchou geraspte kaas paprika champignon knoflook bak de quorn net als geruld gehakt met een geperst teentje knoflook, wat kruiden naar keuze en gesneden paprika+champignon of wat je er al bij wilt smijten bekleed een springvorm met de bladerdeeg, er moet een stukje bladerdeeg over de zijrand heen vallen, zorg dat je de vellen bladerdeeg goed aanduwt bij de naadjes snij de cherry tomaatjes in twee, gooi ze in een hete wok (drupje olijfolie mag, hoeft niet) gooi de verse spinazie erbij, roer tot de spinazie gaar is (blaadjes zijn dan gekrompen, net als bij gekookte spinazie) doe de monchou erdoor, roeren tot alle monchou gesmolten is, pan van vuur snufje peper en misschien een beetje zout eerst de quornmix in de springvorm, daar bovenop de spinazie met tomaatjes geraspte kaas als topping deeg naar binnen vouwen, rand moet een beetje overlappen naar binnen toe ongeveer een half uur in de oven op ongeveer 180 graden en eet smakelijk (klinkt als veel werk, maar de voorbereiding an sich is eigenlijk maar 15 minuten max. de kooktijden zijn erg kort, spinazie heb je op die manier gaar in een minuut of 5 en de smaak blijft lekker) eventueel te serveren met een frisse salade en klaar ben je. | |
peejdorie | zaterdag 5 maart 2005 @ 13:45 |
spaghetti maken met quorngehakt ipv gehakt. proeft niet zoveel verschil vind ik ![]() | |
MarMar | zaterdag 5 maart 2005 @ 13:50 |
dat spinaziegeval werkt ook met gehakt ![]() * MarMar is wel een carnivoortje | |
Mylene | zaterdag 5 maart 2005 @ 14:31 |
[Centraal] Vegetarisch eten Daar graag verder svp. |