jup
nodig:
pakje bladerdeeg
pakje quorn (van die korreltjes die eruit zien als geruld gehakt)
verse spinazie
cherry tomaatjes
monchou
geraspte kaas
paprika
champignon
knoflook
bak de quorn net als geruld gehakt met een geperst teentje knoflook, wat kruiden naar keuze en gesneden paprika+champignon of wat je er al bij wilt smijten
bekleed een springvorm met de bladerdeeg, er moet een stukje bladerdeeg over de zijrand heen vallen, zorg dat je de vellen bladerdeeg goed aanduwt bij de naadjes
snij de cherry tomaatjes in twee, gooi ze in een hete wok (drupje olijfolie mag, hoeft niet)
gooi de verse spinazie erbij, roer tot de spinazie gaar is (blaadjes zijn dan gekrompen, net als bij gekookte spinazie)
doe de monchou erdoor, roeren tot alle monchou gesmolten is, pan van vuur
snufje peper en misschien een beetje zout
eerst de quornmix in de springvorm, daar bovenop de spinazie met tomaatjes
geraspte kaas als topping
deeg naar binnen vouwen, rand moet een beetje overlappen naar binnen toe
ongeveer een half uur in de oven op ongeveer 180 graden en eet smakelijk
(klinkt als veel werk, maar de voorbereiding an sich is eigenlijk maar 15 minuten max. de kooktijden zijn erg kort, spinazie heb je op die manier gaar in een minuut of 5 en de smaak blijft lekker)
eventueel te serveren met een frisse salade en klaar ben je.