FOK!forum / Culinesse à gogo / Pangafilet.
Little_angel_nr1woensdag 2 maart 2005 @ 18:16
Hoi!

Ik werk nu in een kaaswinkel van van der valk.
Daar wordt de panga filet (vis) zo goed verkocht dat ik m heb gekocht.
Alleen 1 probleem ik heb geen idee hoe ik deze lekker kan klaarmaken.
Heeft iemand tips of leuke ideeen?

Liefs Little Angel nr1
Riowoensdag 2 maart 2005 @ 18:44
- peper
- zout
- bloem
- roomboter
- olijfolie

Zout en peper op de filets. Door de bloem. Boter en olie in de pan (50/50 zo'n beetje) tot er een aardig laagje in de pan ligt. Heet laten worden. Filets erin. Minuut of drie aan elke kant.

Selamat makan.
Martijn_77woensdag 2 maart 2005 @ 22:46
In een kaaswinkel en dan en pangafilet verkopen? Hoe doe je dat?
Little_angel_nr1donderdag 3 maart 2005 @ 11:26
We verkopen vooral kaas maar ook andere producten zoals diepvriesproducten, andere zuivelproducten, ...
Zdonderdag 3 maart 2005 @ 11:31
Ik zou 'm zonder bloem enzo de pan in doen, dat bloem zuigt alleem maar vet (boter/olie) op.
Riodonderdag 3 maart 2005 @ 12:46
Is het gelukt met je kaasvis?
RelaxedMdonderdag 3 maart 2005 @ 12:50
Hmmz ik werk ook bij een vd valk maar daar serveren ze de panga gepocheerd...niet erg lekker
Little_angel_nr1maandag 16 januari 2006 @ 19:59
gewoon beetje bloem en peper en zout
coltje87maandag 16 januari 2006 @ 21:21
Of door een beetje koffiemelk halen voordat je het in de pan doet. Ook erg lekker!
Pilootjedinsdag 17 januari 2006 @ 00:06
Pangas valt snel uit elkaar vandaar de bloem.
Kijk of je japans broodkruim kan vinden, paneren en kort frituren of bakken, erg lekker.
Zestedinsdag 17 januari 2006 @ 09:43
Met de Kerst hebben we met vis ge-gourmet en we hadden ook Panga-filet. Die hebben we een paar uur gemarineerd in een knoflookmarinade en dan even kort op de grillplaat... heerlijk
Pilootjedinsdag 17 januari 2006 @ 23:38
Dat laatste is dan weer een beetje zonde. Pangas heeft een hele lichte fijne smaak, de knoflook is daar veels te overheersend bij. Helemaal na een paar uur.
Voor de rest gourmetten met vis, top idee
Bad_Moon_Risingdinsdag 17 januari 2006 @ 23:53
In aluminium folie wikkelen met groente en kruiden en een half uurtje in de oven.
Blueswoensdag 18 januari 2006 @ 00:05
4 Pangafilets
175 gram brie
150 gram Katenspek
wat takjes tijm
zout en peper

Bestrooi de Panga met wat zout en peper en maak een inkeping waarin de plakjes brie gestopt kunnen worden. Leg op de vis wat takjes tijm. Wikkel plakjes spek om de tong heen en leg deze onder de grill ca 4/5 minuten aan beide kanten.

The_Lizard_Queenvrijdag 20 januari 2006 @ 20:03
Panga met tagliatelle. Als saus een blikje tomatenpuree met een schepje creme fraiche en een beetje dille erdoor.
Rubbadubbavrijdag 20 januari 2006 @ 20:07
panga met dun mesje nogmaals doormiddensnijd dus dat je 2 plakken krijgt, wat zout en peper en in een kom met melk even 15 minuten inlaten trekken, dit op een braadpan bakken met beetje olie of boter.....is heerlijk
Bullpitvrijdag 20 januari 2006 @ 20:08
iedereen is de citroensap vergeten
pvv1967maandag 30 januari 2006 @ 23:42
Pangafilet op alufolie leggen...italiaanse kruiden erover strooien..tomaat in plakjes erop..per filet een half pakje monchou in plakjes erop..alufolie dichtvouwen en in de oven op 175 graden, ong half uurtje/drie kwartier...lekker en kan niet mislukken
eelliedinsdag 31 januari 2006 @ 23:41
bij heel veel restos krijg je panga in plaats van tongfileetjes voor de zellufde prijs!
kabouter.mutswoensdag 1 februari 2006 @ 09:43
Noemen ze het dan wel Panga? of tong?
Ik zou gisteren Panga eten maar das niet gelukt ik eet het vanavond.
Ik bestrooi het met kabeljauw kruiden en haal het dan door de bloem.(even afkloppen)
En bakken tot ze net aan gaar zijn.
Ceesmannldinsdag 7 februari 2006 @ 02:20
Panga is gewoon een riool vis , wordt gekweekt in zoet waterrivier in vietnam...waar dus iedereen loopt in te pi**** en te sc****** ! Ze zitten daar in een soort kooien.

Het is een Meerval soort, maar niet de meerval soort die we in nederland kennen!
Ze noemen het inderdaad wel chinese/oosterse tong.

Er komt een enorme
hoeveelheid groeihormonen en antibiotica aan
te pas en de vis heeft binnen de korste keren
enorme afmetingen.

Rotzooi dus!
RijstNatiedinsdag 7 februari 2006 @ 02:39
laatst nog op, vind het super lekker !!!
kabouter.mutsdinsdag 7 februari 2006 @ 13:07
Zeker weten !! wat ze er ook mee doen ze smaken heerlijk!!
Bluesdinsdag 7 februari 2006 @ 14:09
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 02:20 schreef Ceesmannl het volgende:
Panga is gewoon een riool vis , wordt gekweekt in zoet waterrivier in vietnam...waar dus iedereen loopt in te pi**** en te sc****** ! Ze zitten daar in een soort kooien.

Het is een Meerval soort, maar niet de meerval soort die we in nederland kennen!
Ze noemen het inderdaad wel chinese/oosterse tong.

Er komt een enorme
hoeveelheid groeihormonen en antibiotica aan
te pas en de vis heeft binnen de korste keren
enorme afmetingen.

Rotzooi dus!

De laatste keer dat we het aten, vond ik er een soort rare grondsmaak aan zitten... dat wel
Bullpitdinsdag 7 februari 2006 @ 17:55
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 02:20 schreef Ceesmannl het volgende:
Panga is gewoon een riool vis , wordt gekweekt in zoet waterrivier in vietnam...waar dus iedereen loopt in te pi**** en te sc****** ! Ze zitten daar in een soort kooien.

Het is een Meerval soort, maar niet de meerval soort die we in nederland kennen!
Ze noemen het inderdaad wel chinese/oosterse tong.

Er komt een enorme
hoeveelheid groeihormonen en antibiotica aan
te pas en de vis heeft binnen de korste keren
enorme afmetingen.

Rotzooi dus!
is dan ook het lekkerst met een lading knoflook
allsystemshaltdinsdag 7 februari 2006 @ 21:57
quote:
Op dinsdag 17 januari 2006 23:53 schreef Bad_Moon_Rising het volgende:
In aluminium folie wikkelen met groente en kruiden en een half uurtje in de oven.
Dat is idd erg lekker en nog gezond ook

* De panga
* Gemengde groente ( Wortel spersiebonen bloemkool ui )
* Citroen
* Zakje viskruiden ( Weet eigenlijk niet pcies war daar in zit)

Rollen in de folie

Oven voorverwaremen op 200 graden dan 15 a 20 minuten er in en smullen maar
RijstNatiedinsdag 21 maart 2006 @ 01:35
Pangafilet hoe lekker bakken?

ik wil hem super ernstig mega krokant hebben !
bloem, olie, boter, kruiden?
oja en wat voor groente erbij

zeg het maar...
Vavadinsdag 21 maart 2006 @ 01:40
Ik zou hem door de bloem halen en bakken in olie, maar ik ben niet echt een keukenprinces hoor

En als groente, worteltjes, bloemkool of spinazie
_Liquid_dinsdag 21 maart 2006 @ 08:05
wat is het
femmeChantaldinsdag 21 maart 2006 @ 08:23
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 08:05 schreef _Liquid_ het volgende:
wat is het
Vis.

Wil je krokant als in 'schnitzel-krokant', dan ontkom je niet aan paneren denk ik. Het wordt daar wel visstick-achtig van, vind ik persoonlijk jammer van een mooi stuk vis.

Vis kun je het beste bakken op hoog vuur (boter/olie eerst goed warm laten worden, maar niet laten verbranden voordat je vis erin legt). Vis bakken is best moeilijk; vis moet gaar zijn, maar mag niet uit elkaar vallen, dit omslagpunt is snel voorbij. Goed in de gaten houden dus.

Ben echter geen kok, misschien hebben de koks hier nog aanvullingen/, of verbeteringen.
Chielusdinsdag 21 maart 2006 @ 11:40
misschien kun je er een lekkere kruidenkorst omheen creeren.
Pilootjedinsdag 21 maart 2006 @ 11:59
Kijk eens in de supermarkt of je japans broodkruim kan vinden, misschien toko. is een soort grof paneermeel van wit brood. Vis even kruiden, door de bloem halen, losgeklopt eiwitje, en dan stevig in het paneermeel drukken. Je kunt de filet in 4 of 5 reepjes snijden en deze paneren zoals hierboven, en lekker krokant bakken in de pan of frituurpan.
Beetje gewokte groenten en wat rijstnoodles. Beetje pittige saus.
Maar gewoon peper zout, en bakken in de bloem is ook lekker, en redelijk krokant. Tilapia heeft niet zo veel smaak van zichzelf, dus van veel kruiden wordt het net een visstick.
Bad_Moon_Risingdinsdag 21 maart 2006 @ 12:07
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 11:59 schreef Pilootje het volgende:
Kijk eens in de supermarkt of je japans broodkruim kan vinden, misschien toko. is een soort grof paneermeel van wit brood. Vis even kruiden, door de bloem halen, losgeklopt eiwitje, en dan stevig in het paneermeel drukken. Je kunt de filet in 4 of 5 reepjes snijden en deze paneren zoals hierboven, en lekker krokant bakken in de pan of frituurpan.
Beetje gewokte groenten en wat rijstnoodles. Beetje pittige saus.
Maar gewoon peper zout, en bakken in de bloem is ook lekker, en redelijk krokant. Tilapia heeft niet zo veel smaak van zichzelf, dus van veel kruiden wordt het net een visstick.
In plaats van paneermeel kun je ook grof gestampte cornflakes gebruiken, dan zijn ze nog krokanter.
Pilootjedinsdag 21 maart 2006 @ 12:10
Dit heeft ongeveer de zelfde structuur, het is niet echt paneermeel, maar relatief grote broodkruimels.
Blikdinsdag 21 maart 2006 @ 12:48
Verkrachting van een superlekkere vis als je het mij vraagt, ik heb het afgelopen zondag nog op. Gewoon eventjes op de bakplaat of in de pan. Hier hoeft dus echt geen paneerlaagje omheen of een sausje bij. De vis is superzacht en zelfs een beetje romig

hmm
kabouter.mutsdinsdag 21 maart 2006 @ 13:45
Even deze in the picture zetten.
kabouter.mutsdinsdag 21 maart 2006 @ 13:47
Kijk even bij ander topic over panga.
Blikdinsdag 21 maart 2006 @ 14:38
Ik zou er echt geen bloem ofzo bij doen, Pangafilet is een lekkere zachte romige vis. Alleen wat peper en zout is prima
Martijn_77dinsdag 21 maart 2006 @ 14:59
quote:
Op dinsdag 21 maart 2006 13:47 schreef kabouter.muts het volgende:
Kijk even bij ander topic over panga.
Daar gaat deze ook mee gemerged worden
Pietverdrietdinsdag 21 maart 2006 @ 15:03
Door een eitje halen en dan door de bloem, dan gewoon bakken.
Heerlijk.
Pilootjedinsdag 21 maart 2006 @ 17:06
Bloem doet weinig met de smaak, maakt alleen de korst krokant, en doordat er een korstje gevormt wordt valt de vis niet uit elkaar tijdens het bakken.
Bluesdinsdag 21 maart 2006 @ 17:20
Pangafilet met kruidensaus

Als je eens een keer haast hebt is dit zo klaar en het smaakt fantastisch.


6-8 ons pangafilet
citroensap
zout en peper
paprikapoeder

saus:
1-2 uien
1 teentje knoflook
½ stengel prei
1-2 dl. kookroom
1-2 dl. sinaasappelsap
peper
1 theelepel citroensap
1-2 theelepels mosterd
1 eetlepel gembersiroop
dragon naar smaak
Provençaalse kruiden


Pel de ui en snijd dun in kwart ringen.
Snijd de prei in dunne halve ringen.
Besprenkel de vis met citroensap en laat even intrekken.
Strooi er dan zout, peper en een beetje paprikapoeder overheen.
Bak de panga in een koekenpan aan weerszijden mooi bruin en gaar.
In een andere pan de ui, prei en knoflook een paar minuten fruiten.
Voeg dan de dragon, Provençaalse kruiden, citroensap, mosterd en gembersiroop toe. Even doorroeren en daarna geleidelijk de kookroom erbij gieten.
Goed roeren en op smaak afmaken met wat peper.
Leg de gebakken vis op een schaal en giet de saus erover.





Cleetjezaterdag 28 maart 2009 @ 22:01
http://www.vetvrij.com/do(...)t-uit-frankrijk.html

Ik hoef geen Panga
The_Hiveszaterdag 28 maart 2009 @ 22:04
ach, alles is slecht voor je tegenwoordig. Ik laat het er niet om staan
Erasmozondag 29 maart 2009 @ 01:34
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 22:01 schreef Cleetje het volgende:
http://www.vetvrij.com/do(...)t-uit-frankrijk.html

Ik hoef geen Panga
Stel je niet aan.

Overigens van dezelfde site
http://www.vetvrij.com/bierdieet.html
n0azondag 29 maart 2009 @ 11:31
Ik maak het wel eens heel gebakken in deegjasje of in stukjes roerbakken met peultjes, daarbij bouillon, gember, knoflook, soja saus, sesamolie en lente ui.
MarcelRzondag 29 maart 2009 @ 12:27
quote:
Op zaterdag 28 maart 2009 22:01 schreef Cleetje het volgende:
http://www.vetvrij.com/do(...)t-uit-frankrijk.html

Ik hoef geen Panga
Paling komt nog wel je huis in?
Pietverdrietzondag 29 maart 2009 @ 12:31
quote:
Op dinsdag 7 februari 2006 14:09 schreef Bluezz het volgende:

[..]


De laatste keer dat we het aten, vond ik er een soort rare grondsmaak aan zitten... dat wel
Komt omdat het een zoetwatervis is.
Erasmozondag 29 maart 2009 @ 12:42
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:27 schreef MarcelR het volgende:

[..]

Paling komt nog wel je huis in?
Werd dat niet vroeger met een paardenhoofd gekweekt?
Pietverdrietzondag 29 maart 2009 @ 12:49
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Werd dat niet vroeger met een paardenhoofd gekweekt?
Gevangen. Heb na het zien van Die Blechtrommel jarenlang geen zin meer gehad in Paling
Blueszondag 29 maart 2009 @ 13:08
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:


Komt omdat het een zoetwatervis is.
Is dat het? Ik heb het ook wel eens bij paling, makreel
Ik vind het niet zo lekker
Pietverdrietzondag 29 maart 2009 @ 13:11
Een sterke grondsmaak kan ook aan schimmel liggen, Bluezz
kabouter.mutszondag 29 maart 2009 @ 14:14
Ik heb dat bij tilapia gehad en denk dan nu ook dat ik die vis niet lekker vind.
Weltschmerzzondag 29 maart 2009 @ 14:21
Gewoon in boter bakken, boter niet al te bruin laten worden en dan 3 minuten max aan elke kant. Dan is hij net aan en dan blijft hij ook mooi stevig. Prima visje, zeker voor de prijs.
Leefzondag 29 maart 2009 @ 14:40
Ik heb laatst gekookt met een chef die zichzelf heel wat vond (toegegeven, hij kon het ook wel)
Die zei over pangasius, koolvis en tilapia tegen een collega van me heel uit de hoogte: 'Wij koks noemen dat geen echte vis natuurlijk'

Die stoerdoenerij van koks irriteert me op zich al, maar als ze volkomen oprecht zulke onzin uit gaan kramen, wordt het potsierlijk.. de keizer heeft geen kleren

[ Bericht 0% gewijzigd door Leef op 29-03-2009 14:47:19 ]
Leefzondag 29 maart 2009 @ 14:49
quote:
Op zondag 29 maart 2009 12:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevangen. Heb na het zien van Die Blechtrommel jarenlang geen zin meer gehad in Paling
En er zijn nog wel meer dingen die palingen doen waar je niet aan wilt denken als je ze zit te eten.
Niet voor niks dat ze in het Jodendom onrein zijn..

Maar er gaat voor mij weinig boven de heerlijke smelt op je tong smaak van een zacht aaltje uit het noorden van het IJsselmeer..
Pietverdrietzondag 29 maart 2009 @ 15:08
Koolvis is een prima visje