Jackal_Omega | zaterdag 26 februari 2005 @ 20:31 |
Voor de liefhebbers Ik was vandaag een beetje aan het kloten in de keuken en heb een lekkere stroopsaus gemaakt. erg lekker bij lams of gehakt. erg simpel te maken een bechamelsausje maken, oftewel bloem, boter melk, zout en peper. dan gewoon suikerstroop erin. een flinke hoeveelheid zout om het zoete eraf te halen en die aparte smaak van stroop te blijven houden. Echt een blijvertje bij mij in de keuken. en dan de kip ook heel simpel. peper, zout, paprika en kruidenboterkruiden (gewone mix van alles) beetje bloem erbij en dan de kip daarin leggen en dan gewoon bakken. Krijgt een mooi krokant korstje en is niet de pittig Probeer het maar eens | |
joshus_cat | zaterdag 26 februari 2005 @ 21:13 |
quote:Loop je dan niet de rest van de avond water te drinken? (ben daar nl. nogal gevoelig voor en niet zo kapot van.) | |
Sorella | zaterdag 26 februari 2005 @ 21:16 |
Dus de kip leg je in de stroopsaus ? lijkt me wel lekker. Zelf heb ik een keer spareribs met ketjap,honing en cacaopoeder gemaakt jammie. | |
Mirjam | zaterdag 26 februari 2005 @ 21:17 |
quote: ![]() recept? | |
Sorella | zaterdag 26 februari 2005 @ 21:30 |
U riep ![]() het waren krabbetjes (is toch hetzelfde als sparerib alleen aan elkaar ![]() ![]() recept: 1 kg krabbetjes 1 tl cacaopoeder (de echte) 1 el bloem 1/2 tl komijn 1/2 tl paprika 1/2 tl gedroogde oregano zout en peper 2,8 dl water 2 el dunne honing 2 el dikke room Krabbetjes roosteren tot ze bruin zijn ongeveer 20-25 min.(200 graden) Meng cacao, bloem, komijn, paprikapeoder, oregano, zout, peper, honing en water door elkaar en giet over de krabbetjes. daarna 180 graden, 30 min. bakken tot de krabbetjes mals zijn. In stukken snijden. Room bij de saus in de braadpan doen, op matig vuur aan de kook brengen en over de krabbetjes gieten. | |
Martijn_77 | zondag 27 februari 2005 @ 11:28 |
@Ts Gebruik je de suikerstroop die je ook op de je pannenkoeken doet? En wordt die saus niet veel te zout door al dat zout? | |
Jackal_Omega | zondag 27 februari 2005 @ 16:29 |
quote:gewone suikerstroop ja, je moet zout naar smaak toevoegen. Het zoute heft het zoete van de stroop op, dus hoe meer zout hoe minder zoet. |