Hey allemaal,
als je hier in de buurt een shoarma bestelt is het altijd varkensvlees. Gelukkig maar, want schaap en lam vind ik persoonlijk niet lekker, maar daarover geen discussie verder
![]()
Ik wil zelf shoarma maken, maar dan wel onder de grill, dus niet van die reepjes uit de supermarkt of van de slager, nee, gekruid vlees aan het spit rijgen, grillen, snijden en nogmaals grillen, maar hoe doe ik dat?
Het vlees zit altijd al gekruid op het spit en het zijn elke keer kleine lapjes vlees. Ik dacht zelf om een rollade te kopen, deze rauw aan plakken te snijden, de plakken met kruiden en olie ofzo te marineren (welke kruiden in welke hoeveelheden heb ik nodig?), aan het spit te rijgen en dan te grillen.
Maar dan nu de belangrijkste vragen:
welk vlees gebruik ik het beste? (rollade leek mij makkelijk omdat die lekker groot is)
hoe maak je zelf shoarmakruiden?
is wat op het vlees zelf zit een marinade of zijn dat alleen kruiden?
en dan als alles gebakken is moeten er ook weer kruiden op, welke (en welke hoeveelheden)?
Ik ben tegengekomen: kerrie, komijn, paprika, zout en ui
en in de silvo doosjes zit weer heel wat anders, maar geen zout
Als jullie iets weten hoor ik het graag!
Luister naar XPLIZIT op
www.xms.nlVoor alles retro bezoek je het
Retroforum -
www.retroforum.nl