abonnement Unibet Coolblue
pi_26317689
quote:
Op maandag 18 april 2005 10:26 schreef Belgium26 het volgende:
Ga nu de 4de week in en alles begint mooi op te klaren.
Ik heb wel ontzettend last van rug-en spierpijn, en mijn haar lijkt precies nogal dun.
Ben ook nogal down, maar weet niet of dat door de Roaccutane komt. Iemand ervaring hiermee? Voel mij nogal somber en heb nergens echt zin in.
Groetjes
Ik ben ook niet echt helemaal happy
Ben sneller kwaad dan normaal
  maandag 18 april 2005 @ 11:35:53 #227
93619 Guitarmaistro1
Love my Gibby LP
pi_26318393
Geen ervaring mee maar de Roa zal er zeker mee te maken hebben. Er vind verandering plaats met je hormoontjes, dus stemmingswisselingen en down zijn is een logisch gevolg.
pi_26318620
Ja, inderdaad, dat sneller kwaad zijn heb ik ook. En zo snel geïrriteerd en heel prikkelbaar.
Hoop alleen dat ik niet depressief ga worden, want ben van nature al een behoorlijke sombere zwartkijker. En wat je allemaal leest over die depressies en zelfmoorden en zo...
Groetjes
pi_26335467
Ik ben nu een week bezig (20mg, eerste dag 10mg) en volgens mij heb ik nu een "outbreak". Ga deze week ook even een afspraak met de dermatoloog proberen te maken.

Het enige wat me dwars zit is dat haaruitval, dat lijkt me echt niet leuk. Ik las in de bijsluiter dat dat zeer zelden voor komt en pas na 4 weken kan optreden (en dat het weer teruggroeit na de kuur), maar ik raak er toch enorm paranoia van. Iedere keer als ik een haartje zie denk ik dat ik kaal word. Het zou toch ook diffuus moeten zijn (verspreid over je hele hoofd)?
pi_26336722
quote:
Op maandag 18 april 2005 11:45 schreef Belgium26 het volgende:
Ja, inderdaad, dat sneller kwaad zijn heb ik ook. En zo snel geïrriteerd en heel prikkelbaar.
Hoop alleen dat ik niet depressief ga worden, want ben van nature al een behoorlijke sombere zwartkijker. En wat je allemaal leest over die depressies en zelfmoorden en zo...
Groetjes
heb ik ook hoor, ik ben veeeel sneller geprikkeld/geirriteerd, ook mijn familie valt het op (ze weten denk ik niet dat het door het medicijn komt) maargoed

ben nog NIET clean, zitten nog best wat rode vlekjes en nog altijd steeds wat nieuwe puistjes

Vorige maand ging het echt een flinke stap vooruit (ineens veel minder puistjes) maar daarna niet écht meer ontwikkeling geweest helaas, dus niet nóg beter geworden wat ik wel gehoopt had omdat het nog niet écht super top is (moet nog 2 maanden)
Haleloeja
pi_26344171
Ik heb maandag een afspraak met een dermatoloog. Maar ik heb dan dus al bijna 2 weken Roaccutane gebruikt (nu precies 1 week) en ik vraag me af of ze dat zien in je bloed? Ik ga het denk ik sowieso maar opbiechten. Denk alleen niet dat hij er blij mee zal zijn.
pi_26351530
mm mijn dokter schrijft Roa niet voor en ze vind het middel te zwaar voor mijn lichte acne. Nu heeft ze zo'n tretinoine-zalf voorgeschreven. Heeft iemand daar ervaring mee?
pi_26351554
quote:
Op dinsdag 19 april 2005 16:33 schreef octopussy het volgende:
mm mijn dokter schrijft Roa niet voor en ze vind het middel te zwaar voor mijn lichte acne. Nu heeft ze zo'n tretinoine-zalf voorgeschreven. Heeft iemand daar ervaring mee?
gewoon zeiken totdat je het krijgt, dokters wilden het mij ook niet geven
pi_26351753
Ik heb het maar niet gedaan, je mag niet veel zonlicht verdragen en aangezien ik over een tijdje naar Israel ga voor een paar maanden lijkt het me niet erg verstandig
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_26357520
Ik ben net terug van 5 dagen Barcelona, en heb daar ook in de zon gelopen en zo (niet echt gaan bakken, maar gewoon de hele dag rondgestapt), en was gewoon een beetje sneller rood, maar niet echt last gehad van verbranden of zo.
Zal wel afhangen van persoon tot persoon zeker..
  woensdag 20 april 2005 @ 03:43:39 #236
110259 Mashi-Maro
What goes up, must come down
pi_26366421
@ Octopussy... Jup hem heb ook gehad..
Uhm werkt voor geen meter..
Je wordt wle super rood in begin en vermeid zon..
En je gaar vervellen.. maar allemala trek snel weg met een goede vocht inbrengende creme..maar bij mij helpte het voor geen meter...
en ik ben al die zalfjes zat.. dus gaat gewoon roa online bestellen.
"I live my life a quarter mile at a time.
For those ten seconds or least I'm free nothing else matter"
pi_26368556
Vraagje; de acne trekt goed weg, maar ik ben momenteel echt mega aan het vervellen, vooral op mijn neus en rond mijn mond (heel mijn gezicht ziet wit van de velletjes, 't lijkt net of ik aan het afbrokkelen ben). Mag je hier een vochtinbrengende crème inbrengen? Ik heb ooit gehoord dat je van je huid best afblijft tijdens een behandeling met Roa, en geen zalfjes en zo moet beginnen smeren. Wat is jullie ervaring hiermee?
  woensdag 20 april 2005 @ 12:44:18 #238
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_26371925
quote:
Op vrijdag 15 april 2005 11:25 schreef octopussy het volgende:
Scubagirl ik heb even een vraagje voor jou. Hoe behandel jij je huid als je gaat duiken, en heb je niet heel veel last van uitdroging als je net gedoken hebt?
Ik ben namelijk zelf duikster, en ik wil binnenkort met Roa beginnen. Maar als ik nu begin dan betekent het dat ik het in de zomer waarschijnlijk dus ook nog moet slikken. En dan wil ik dus ook veel duiken. Een aantal duikgeneeskundige bronnen zegt dat het verder niet gevaarlijk is onderwater (ivm deco en narcose).

Ik heb in ieder geval dinsdag een afspraak gemaakt met mijn dokter om te vragen of ik Roa mag gaan gebruiken (heb vorig jaar wel pfeiffer gehad, maar mijn bloed is nu weer in orde).
Octo ik heb een redelijk hoge dosis en ben dan ook de hele dag aan t smeren, maar ik moet zeggen, dat het in het begin wel weer schilferen was, maar dat het nu redelijk goed gaat, ik gebruik vitaminen E creme, grote pot van de DA en een grote pot vaseline en die heb ik constant bij me en ik heb ook geen last van gescheurde lippen ofzo. Je moet heel veel vochtinbrengen met creme, voor en na duiken. Wat betreft uitdroging, ik heb altijd een droge mond na duiken, maar veel er voor en veel er na drinken helpt echt, cafeine vermijden. (ik drink me gek aan RedBull maar dat terzijde). Gewoon veel drinken.

Wat betreft de zon. Ik ben in het begin heeeel bang geweest voor de zon toen ik ROA slikte, maar ik heb gemerkt dat als je gewoon zonnebrand gebruikt het hartstikke meevalt, je moet gewoon beschermen (en echt geen factor 60 ofzo) en je moet met creme vocht inbrengen en ook je lippen gewoon goed smeren.

Je kunt gewoon met ROA duiken hoor, geen enkel probleem, ik ben wel voorzichtig en waarschuw mijn buddy altijd ff dat ik medicijnen gebruik en of ze me een beetje in de gaten willen houden. Ik duik wel behoudender. Niet de maximale dieptes perse opzoeken. Goed letten op hoe ik me voel etc.

Ik zou idd bij mijn arts aandringen dat je ROA wilt gebruiken hoor, ik ben jaren bezig geweest met allerlei middeltjes en rotzooi en niets hielp totdat ik ROA ging slikken, en t helpt, t komt wel steeds terug bij mij, maar de tussenliggende periodes van het terug komen duren langer.
Ik ben ook megamoe.... en dat tekent ook nog heel erg als je niet een lekker kleurtje hebt.
Las ook nog iets over harsen ....NIET DOEN ... ik wist t niet en heb bij de schoonheidsspecialiste per ongeluk mijn wenkbrauwen laten doen... je krijgt daar wel echt brandplekken van, t doet zeer en ziet er erg lelijk uit en je loopt voor lul.

Verder is mijn bloed getapt door die vampieren en heb niets gehoord, heb ook nog nooit problemen gehad, mijn cholesterol was laatste keer 3,2 wat superlaag is.
Ik bak, kook etc. alles in olijfolie en eet geen boter of andere vetten.
Ik drink niet. Ik zou mensen niet direct adviseren om zelf te gaan dokteren met ROA, zeker meiden niet met gevaar op zwangerschap, maar ook mannen niet. Leverontstekingen etc. merk je niet altijd op en komen aan t licht met bloedtesten. Zonder controle omdat jezelf doktert zal je dit wellicht te laat op het spoor komen.

Verder dacht ik een tijdje terug (na een maand gebruik ROA) dat ik er wel weer vanaf kon, had me er op ingesteld, maar de arts laat me nog 2 maanden slikken. T ziet er wel erg goed uit, ook de porieen worden kleiner en alle troep komt er uit zetten ...

Enne octo, mocht je nog iets willen doen op het gebied van duiken (cursus, lid vereniging ofzo) laat me ff weten, ben instructrice, bovendien organiseren we vaak duikuitjes en andere leuke activiteiten Decokamer Amsterdam etc.
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_26372466
ik had altijd 30mg, had wel last van een droge/schrale huid en droge lippen. Heeft een tijdje gebeurd maar ik vind het echt een wondermiddel!.
pi_26374848
quote:
Op woensdag 20 april 2005 10:05 schreef Belgium26 het volgende:
Vraagje; de acne trekt goed weg, maar ik ben momenteel echt mega aan het vervellen, vooral op mijn neus en rond mijn mond (heel mijn gezicht ziet wit van de velletjes, 't lijkt net of ik aan het afbrokkelen ben). Mag je hier een vochtinbrengende crème inbrengen? Ik heb ooit gehoord dat je van je huid best afblijft tijdens een behandeling met Roa, en geen zalfjes en zo moet beginnen smeren. Wat is jullie ervaring hiermee?
tuurlijk mag je vochtinbrengende cremé gebruiken. Mijn huid is ook super droog 's ochtends + 's avonds heb al vele Nivea for men vochtinbrengede creme versleten (is ook rete duur maargoed)

dus ik doe het en het mag ook wél hoor, je gaat toch niet met een super droge huid (met allemaal schilvers etc.) over straat lopen
Haleloeja
pi_26396947
Tijdje geleden weer dat ik hier was en dat heeft een reden!

Hier weer een Roa succes verhaal...

Ik ben dus vorig jaar september begonnen en ben van 2 weken 10mg naar 2 maanden 20 mg gegaan en vervolgens naar 30 mg en dat slik ik nu nog steeds. Ik had een redelijk heftige vorm van acne dus zeer zelden zie ik nog wel eens wat komen, maar iig niet meer op m'n gezicht.

Bijwerkingen:
Ik heb een tijdje best veel last gehad van een lichte bloedneus. Maar dat was vooral in de winterperiode, nu zie ik daar niets meer van. Verder nog steeds een kurkdroge huid en met mn lippen schommelt het wat. Dan weer beetje droog, dan weer nergens last van.

Verder baal ik er enorm van dat ik met dit weer niet lekker naar buiten kan. Het schijnt allemaal wel mee te vallen met in de zon zitten/liggen, maar ik neem geen enkel risico. Dus beetje rondfietsen ofzo is prima, maar ik ga geen terrasje pakken.

Maarja, samenvattend ben ik er dus wel mooi vanaf en hoop ik (want ik ben klaar met de kuur voor de zomer) dat mijn huid ook nog wat meer herstelt (littekens) als ik op vakantie weer eens lekker van de zon heb kunnen genieten.
pi_26397363
quote:
Op dinsdag 12 april 2005 16:03 schreef Gelderland het volgende:
met 1 glas water innemen, en het kan als je NIET zwanger bent (en x aantal maanden na gebruik niet zwanger word) geen geboorteafwijkingen geven...

Wél kan het natuurlijk gezondheidsproblemen geven, dat zijn gewoon de bijwerkingen, dáárom moet je bloedprikken (bijv. als je leverontsteking hebt of te hoog cholestorol, is erg ongezond, van dat laatste merk je niet veel van vandaar dat je het alleen kan ontdekken door zo'n bloedtetst)
En als je paar keer onveilige seks hebt gehad, is toch niet blijvend ofzo he ? dus nog nooit zwanger geweest ofzo
pi_26412105
Zo, jullie hebben er een “mede slikker” bij

2 weken geleden het verlossende woord van de derma gekregen, mijn bloed was goed en dus gelijk beginnen. Heb eerst van de apotheek 15 X 20mg meegekregen, meer mocht niet !?

Inmiddels is mijn pakje voor 2/3 leeg en heb dus 10 pillen op. Ik heb me voorgenomen om, daar waar mogelijk, normaal te blijven leven. Regelmatig een paar biertjes, Af en toe straal lazerus, regelmatig een beetje wiet.
Ben ook vorig weekend lekker in de zon geweest en een keer 8 minuten onder de zonnebank, puur om te testen. Weinig effect gemerkt. Verbrand nooit echt snel.
Mocht ik merken dat deze zaken weleffect hebben zal ik daar rekening mee houden.

10 dagen:

Effecten tot nu toe:

• Drogere lippen, ik smeerde al Blistex en ben dit alleen maar meer gaan doen. Purol werkt toch iets minder.
• Niet echt minder pukkels, maar ze "variëren" wel van grootte, groeien en krimpen
• Huid lijkt wel rustiger.
• Wellicht een kleine “outbtreak” ervaren (dag 6)
• Drogere huid op mijn gezicht, rest van mijn lichaam weinig droogte.

Ik smeer op de rode plekjes en op de bijna ex-pukkels Sudocrem. Ik heb wel het idee dat dat helpt.

I’ll keep you informed!

[ Bericht 0% gewijzigd door subsense op 21-04-2005 23:27:35 ]
pi_26413669
Dat Sudocreme moet ik ook maar eens gaan halen. Ik heb nu trouwens een beetje last van m'n rechterknie, en er staat bij de bijwerkingen ook iets over gewrichtspijn. Ik had dus al eens eerder last van die knie en sowieso lijkt het me niet realistisch dat die pijn in m'n knie iets te maken heeft met Roaccutane? Heb pas 8 dagen 20mg per dag geslikt, en een dag 10mg.

Is die gewrichtspijn trouwens voor altijd? Want het staat naast spierpijn genoemd, en dat is maar tijdelijk.
pi_26414313
quote:
Op donderdag 21 april 2005 20:11 schreef subsense het volgende:
Zo, jullie hebben er een “mede slikker” bij

2 weken geleden het verlossende woord van de derma gekregen, mijn bloed was goed en dus gelijk beginnen. Heb eerst van de apotheek 15 + 20mg meegekregen, meer mocht niet !?

Inmiddels is mijn pakje voor 2/3 leeg en heb dus 10 pillen op. Ik heb me voorgenomen om, daar waar mogelijk, normaal te blijven leven. Regelmatig een paar biertjes, Af en toe straal lazerus, regelmatig een beetje wiet.
Ben ook vorig weekend lekker in de zon geweest en een keer 8 minuten onder de zonnebank, puur om te testen. Weinig effect gemerkt. Verbrand nooit echt snel.
Mocht ik merken dat deze zaken weleffect hebben zal ik daar rekening mee houden.
Wow!! 10 dagen bezig geweest en dan al denken dat dit soort dingen geen kwaad kunnen
1 tip, stop met zuipen en houdt et op max 4 glazen bier. Niet meer. (Je kunt toch ook lol hebben zonder strontzat te zijn?)

Roa sloopt je lever als et ware, als daar de klap van de alcohol ook nog eens bovenop komt kan et nasty gaan uitpakken voor je.
En het is ook logisch dat je nog niet snel verbrand. Je huid is nog zowat hetzelfde. Roa maakt de huid dunner, maar daar moeten dus wel een paar weken aan vooraf.
pi_26418191
Met af en toe straal lazerus bedoelde ik meer de tijd voordat ik begon.
Drink niet momenteel niet veel, misschien een paar keer per week 2 of 3 biertjes. Volgens de berichten die ik gelezen heb kan dat geen kwaad. En zo sporadisch een keer zat moet ook wel kunnen. Natuulijk moet je er rekening mee houden en niet het hele weekend lam zijn.
Met de zon zal ik voorzichtig blijven zijn, ik lees dat de een meer last heeft van de zon dan de ander. Ik hoop dat ik die ander ben....

Refragmental: Heb jij zo'n last gehad van zonlicht? Wat is je huidtype?
pi_26418358
quote:
Op donderdag 21 april 2005 23:26 schreef subsense het volgende:
Met af en toe straal lazerus bedoelde ik meer de tijd voordat ik begon.
Drink niet momenteel niet veel, misschien een paar keer per week 2 of 3 biertjes. Volgens de berichten die ik gelezen heb kan dat geen kwaad. En zo sporadisch een keer zat moet ook wel kunnen. Natuulijk moet je er rekening mee houden en niet het hele weekend lam zijn.
Met de zon zal ik voorzichtig blijven zijn, ik lees dat de een meer last heeft van de zon dan de ander. Ik hoop dat ik die ander ben....

Refragmental: Heb jij zo'n last gehad van zonlicht? Wat is je huidtype?
Heb een hele gevoelige huid. Nog niet geprobeerd om te zonnen. Ik probeer zo min mogelijk "slechte" dingen te doen zodat deze kuur zo snel mogelijk werkt en voorbij is.
Voor de rest wel behoorlijk veel last van het zonlicht met m'n ogen. Kan nauwelijks meer zonlicht verdragen, m'n ogen zijn knalrood en droog. Nog 35 dagen 30mg en nog 15 dagen 20mg en dan ben ik klaar JIPPIE!!
  vrijdag 22 april 2005 @ 09:40:14 #248
116418 scubagirl
Diving is high enough
pi_26424856
ik heb ook erg last van gewrichtspijnen, deze kuur valt het nog wel te overzien, maar de vorige kuur was heel erg.

Knieen, enkels, rug, nek, vingers, soms doet alles pijn...
Zit nog altijd op 2 x 2 x 20 mg. 80 totaal dus. nu ongeveer 1,5 maand, nog 1,5 maand te gaan. Begint er echt goed uit te zien, zoals altijd na verloop van tijd.

Zonnebank?? nee zo levensmoe ben ik niet, zou daar wel mee uitkijken hoor, beetje zon met goed smeren kan geen kwaad maar ik zou me niet blootstellen aan zonnebanken...
als het onder water niet kan, kan het nergens
Mijn duiksite http://www.velvetglobedivers.nl
pi_26425744
quote:
Op vrijdag 22 april 2005 09:40 schreef scubagirl het volgende:

Zonnebank?? nee zo levensmoe ben ik niet, zou daar wel mee uitkijken hoor, beetje zon met goed smeren kan geen kwaad maar ik zou me niet blootstellen aan zonnebanken...
Maar ik vraag me dus af, als je niet verbrand of rood wordt maar je krijgt toch een lekker kleurtje, is het dan toch schadelijk? Natuurlijk is zon (bijna) altijd schadelijk maar als je niet over de grens gaat...
Heb wel een vakantie staan naar Griekenland over 3 weken, als ik ga ben ik 5 weken aan het slikken. We zijn wel weer van plan om te gaan duiken. Ik twijfel nu of we moeten gaan ja of nee.
Ik slik momenteel 20MG per dag en heb het idee dat het wel begint te werken.
Ik heb milde acné (zoiets als Guitarmeistro1 denk ik) Momenteel alleen ex-pukkels en één redelijk vers geval, maar deze begint ook al te slinken.

Bij mij is de ellende pas echt begonnen na het gebruik van ProActive, er zit daar een soort scrubzeep bij. Misschien heb ik wel "te hard" gescrubt (Toen zat ik nog NIET aan de roa hoor!!!)
Ik heb echt een explosie gehad 6 a 7 weken geleden. vooral op mijn slapen enorme puisten, stuk of 6-8 aan elke kant. Deze zijn nu weg maar je ziet nog wel waar ze gezeten hebben. Kleine rode bultjes, niet echt pukkels....

Heeft iemand nog een goede tip om deze rode plekjes, ex-puisten lokaal te behandelen? Ik gebruik Sudocrem, maar ik vraag me soms af of dit wel het juiste product is omdat de creme zo vettig is.

Dus als iemand nog een doos ProActive wil overnemen? Ik hoor er ook hele goede verhalen over....
pi_26426665
Hey allemaal
Effe iets rechtzetten ivm de zon en Roaccutane.
Er is een verschil tussen fotosensitiviteit en fototoxiciteit. Fotosensitiviteit betekent gewoon dat je gevoeliger kan worden aan de zon, dus in de praktijk dat je sneller verbrand of rood wordt of zo.
Dit verschilt van geval tot geval, en het is dus best mogelijk (als je bv een donker huidtype hebt), dat je helemaal niet gevoeliger wordt.
Fototoxiciteit betekent dat de zon eneen bepaald medicijn samen een chemische reactie veroorzaken die het ontstaan geeft aan giftige stoffen, waar je flink ziek van kunt worden. Dit heeft dat praktisch gezien nog weinig met je huid te maken (dus roodheid of verbranden), maar wel met misselijkheid, hoofdpijn, braken, enz...
Bij mijn weten leidt Roaccutane enkel tot fotosensitiviteit en niet tot fototoxiciteit, dus kan je door gradueel toenemend enkele minuten in de zon te gaan liggen perfect uittesten of je gevoeliger geworden bent of niet.
Met fototoxische medicijnen (zoals bv tetracycline antobiotica) probeer je dit best niet, want dat loop je het risico van doodziek te worden.
Succes allemaal!
By the way,
Ik ga de komende twee maanden 1 week naar Griekenland, 1 week naar Frankrijk en 1 week naar Italië (meestal voor mijn werk, maar de zon zal er wel schijnen). Ben pas naar Spanje geweest en de zon was mij zeer gunstig gestemd...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')