Nuek | woensdag 23 februari 2005 @ 08:25 |
In Noorwegen eet men op kerstavong koolraabpuree met aardappels en schapevlees (echt gekleurd ziet het er allemaal niet uit nee... ![]() Nu vroeg ik me af of er geen betere recepten zijn. Iets oerhollands ofzo. Of misschen wel andere ideeen? Ik zie er naar uit vandaag daarmee te gaan koken ![]() Bedankt alvast | |
MizzEnroe | woensdag 23 februari 2005 @ 09:03 |
Bedoel je koolrabi of koolraap? ![]() Koolrabi is lichtgroen en koolraap is lichtgeel. Zijn twee verschillende dingen. | |
Nuek | woensdag 23 februari 2005 @ 09:12 |
lichtgele dinges | |
ramonp | woensdag 23 februari 2005 @ 09:17 |
Vroeger maakte mijn moeder dat nog wel eens klaar. Ze sneed de koolraap in blokjes van 1 cm en deed er een sausje over. Maar het recept weet ik niet. | |
wazoom | woensdag 23 februari 2005 @ 09:24 |
-edit- Doe maar niet. [ Bericht 85% gewijzigd door Oblivion op 23-02-2005 09:33:49 ] | |
Nuek | woensdag 23 februari 2005 @ 09:27 |
wazoom: is het nodig om mijn topic te verzieken? | |
wazoom | woensdag 23 februari 2005 @ 09:29 |
-edit- Niet doen, laatste waarschuwing. [ Bericht 92% gewijzigd door Oblivion op 23-02-2005 09:35:02 ] | |
Spindizzy | woensdag 23 februari 2005 @ 09:32 |
Nuek, niet ingaan op kneuzen. Oblivion komt straks vanzelf langs ![]() Recept van Jamie Oliver:Veggie mash Aardappels, koolraap. wortelen, knolselderij en eventueel nog meer knolgroenten die je kunt vinden in een grote pan gaarkoken. Afgieten en stampen met zout, peper en boter. ![]() ![]() | |
Nuek | woensdag 23 februari 2005 @ 09:32 |
Het is al okay... ![]() Ontopic graag! [ Bericht 75% gewijzigd door Oblivion op 23-02-2005 09:36:30 ] | |
Oblivion | woensdag 23 februari 2005 @ 09:37 |
Doe je de koolraap niet in de soep ook? Kan me daar wel iets van herinneren.... namelijk... ![]() | |
Nuek | woensdag 23 februari 2005 @ 09:40 |
Het heeft wel een aparte geur eigenlijk... ik heb nu al honger in vanavond!!@#! </childmode> | |
Nuek | woensdag 23 februari 2005 @ 19:43 |
En het was lekker!!!!!! Ik heb de raap zeer simpel gekookt. Aardappels erbij gekookt en worst, spekjes en gehakt gebraden. Daar heb ik een dikke bruine saus bijgemaakt. Vervolgens heb ik de raap fijngestampt en op smaak gebracht met een beetje zout. De aardappels heb ik ook fijngestampt met een klontje boter, wat peper en demi-fraiche. De aardappelpuree heb ik door de raap heengeroerd en vervolgens opgediend met in een kuiltje wat bruine jus en vlees. Het was echt smullen! | |
Martijn_77 | woensdag 23 februari 2005 @ 20:09 |
Ken koolraap eignelijk alleen als die knol waar je frietjes van snijdt en die je dan eet meet een roomsausjes en nootmuskaat | |
coolbabe | donderdag 24 februari 2005 @ 14:10 |
quote:Ik ook ![]() ![]() | |
krakkemieke | donderdag 24 februari 2005 @ 18:00 |
Frietjes.... Dat dacht ik ook ooit, toen ik ze in de koelkast zag liggen. Krijg je gekookte zooi met een smakeloos sausje...Mijn tante noemt ze 'dooie vingers' ![]() | |
Cheese | donderdag 24 februari 2005 @ 18:08 |
http://www.ah.nl/website/zoek.jsp?query=koolraap&x=0&y=0 | |
danosa | zaterdag 26 februari 2005 @ 10:45 |
Maar wat voor sausje zit er nou meestal bij de koolraap? Ik ken het namelijk ook op deze manier, maar heb het al jaren niet meer gegeten. Vinden jonge kinderen het over het algemeen wel lekker? | |
pos | zaterdag 26 februari 2005 @ 13:17 |
Ja ik vond het als kind ook heerlijk, eet het eigenlijk nu nooit meer. Mijn moeder deed er altijd een kaassausje over. | |
coolbabe | zaterdag 26 februari 2005 @ 13:26 |
Mijn kinderen vinden het heerlijk. Ik doe er een sausje over van melk die ik aanmaak met maizena en daar overheen een beetje nootmuskaat. | |
danosa | zaterdag 26 februari 2005 @ 16:00 |
Ze hadden het vandaag niet bij de Appie, balen want anders had dochter-lief vandaag kennis gemaakt met koolraap ![]() Heb trouwens moeders even gebeld ![]() |