FOK!forum / Culinesse à gogo / high tea
Utrechtdinsdag 22 februari 2005 @ 11:50
Hallo,

Aankomende zondag komen er een aantal mensen bij mij thuis genieten van een high tea die ik organiseer. Ik dacht eerst via een catering/bakker maar denk dat het vrij makkelijk zelf te doen is.
Ik had het volgende bedacht (misschien niet helemaal high tea maar ach)

Scones (zelf bakken)
Kleine taartjes petit-four (gewoon bij debakker kopen)
Slagroomsoesjes
kleine sandwiches met komkommer salade (casino brood met sateprikker erin)
misschien een hartige taart, maar wat????

Heeft iemand nog leuke simpele suggesties voor de high tea???
Alvast bedankt
Lienekiendinsdag 22 februari 2005 @ 11:52
Mini quiches? http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/hartigetaart/
Mr.Noodledinsdag 22 februari 2005 @ 11:56
Thee? misschien maar een ideetje..
Beakerdinsdag 22 februari 2005 @ 11:58
Bij scones hoort natuurlijk jam en cream

ps. succes met het zelf maken van scones! Bij mij mislukken ze altijd!
Lienekiendinsdag 22 februari 2005 @ 12:00
Je kunt ook kleine zalmsandwiches maken. Van wit casinobrood de kosten afsnijden, brood besmeren met roomkaas (mon chou), beleggen met zalm, twee keer schuin doorsnijden zodat je vier kleine driehoekige sandwiches krijgt.
Beakerdinsdag 22 februari 2005 @ 12:04
Je kan ook ff spieken op www.hotelnewyork.nl daar kun je heerlijk genieten van een Higt tea en volgens mij staat op die site beschreven wat ze er allemaal hebben
Obliviondinsdag 22 februari 2005 @ 12:06
quote:
Moederdag:High Tea


Dit is een bijdrage in kerst_pasen_etc
door kerst_pasen_2


Omschrijving Dit gezellig onderonsje, overgewaaid van de westerburen, kan in zijn geheel zelf worden voorbereid. Dit neemt echter enkele uren in beslag. Veel lekkernijen kunnen ook kant en klaar worden gekocht. Een winkel als Mark's en Spencer heeft een zeer uitgebreid assortiment. Bij de beter gesorteerde supermarkten zijn bakprodukten voor het maken van muffins en scones verkrijgbaar
Aantal personen 4
keuken Engels
Techniek Combi
Smaak Anders
Soort gerecht Anders
Hoofdingredient port
In combinatie met Brood
Bereidingstijd 30-60 minuten
Ingredienten wit en bruin casinobrood roggebrood snack (kleine vierkantjes) zalmsalade komkommersalade cheddar (engelse kaas) gerookte kipfilet ijsbergsla augurkjes scones muffins brownies marmelade heel veel thee schaal met lekkere koekjes
Hulpmiddelen
Voorbereiding
Bereidingswijze Maak muffins, brownies en scones een dag van tevoren klaar en verpak ze in een doos. Op deze manier behouden ze hun versheid. Maak op de dag zelf de sandwiches klaar. Snijd de korstjes van het casinobrood. Besmeer de sneedjes met de zalm of komkommersalade. Snijd de sandwiches diagonaal over en rangschik ze op een schaal. Beleg ook een aantal sneetjes met gerookte kipsalade en reepjes ijsbergsla. Snijd deze ook diagonaal over en steek met een prikkertje een stukje augurk vast op de sandwich. Beleg het roggebrood royaal met kaas. Maak met prikkertjes een torentje door roggebrood met kaas met elkaar af te wisselen. Rangschik de sandwiches, roggebroodsnacks, brownies, muffins en koekjes-allerhande op verschillende schaaltjes. Serveer de lekkernijen met heel veel thee. Wie het echt op zijn Engels wil doen, serveert de thee met lauw-warme melk.

sandwichrolletjes (high tea)


Dit is een bijdrage van sonjaculinair


Omschrijving Met dadels en walnoten.
Aantal personen 6
keuken Engels
Techniek N.v.t.
Smaak Neutraal
Soort gerecht Lunch/Brunchgerecht
Hoofdingredient Brood
In combinatie met Anders
Bereidingstijd 20-30 minuten
Ingredienten 1 kop = 250 ml 1 heel bruin- of witbrood ongesneden Vulling: 250 gr kwark ? kop fijngehakte dadels ? kop fijngehakte walnoten 1 theel geraspte sinaasappelschil
Hulpmiddelen
Voorbereiding
Bereidingswijze Snijd de korsten van het brood. Snijd het brood in de lengte in sneden. Meng de kwark, de dadels, de walnoten en de sinaasappelschil. Besmeer elke snee gelijkmatig met de vulling. Rol de sneden op en wikkel ze strak in plastic. Zet 1 uur in de koelkast. Snijd de rollen met een broodmes in plakjes.
Serveertips Lekker bij de thee, borrelhap of met salade als lunchgerecht. Ook als eerste gang van een uitgebreid diner.


High Tea Sandwich


Dit is een bijdrage van depoort


Omschrijving Heerlijke sandwich met oa zalm.Fantastisch als onderdeel van een high tea
Aantal personen 2
keuken Engels
Techniek N.v.t.
Smaak Hartig
Soort gerecht Lunch/Brunchgerecht
Hoofdingredient Brood
In combinatie met Vis
Bereidingstijd 20-30 minuten
Ingredienten 1 casino-brood gerookte zalm mierikswortel pasta komkommer dille
Hulpmiddelen ijskast
Voorbereiding laat de bakker een casino dwars in de snijmachine doen
Bereidingswijze Besmeer elke lange reep brood met mierikswortelpasta.Beleg deze hierna met zalm,komkommer en dille.Rol dit op.Doe hier strak alluminium folie om in de vorm van een toffee. Laat dit 20 minuten staan in de ijskast en snij ze dan in plakken van ?4 cm
Serveertips

high tea pannenkoek


Dit is een bijdrage in koekie1_a
door ellentje


Omschrijving een heerlijk recept met sinaasappelsaproom.
Aantal personen 4
keuken -
Techniek Bakken
Smaak Zoet
Soort gerecht Nagerecht
Hoofdingredient Deeg/Meel
In combinatie met Zuivel
Bereidingstijd 0-10 minuten
Ingredienten 1 zakje mix voor portie pannenkoek of maak 4 pannenkoeken van je eigen beslag
3 dl melk
125 ml slagroom
250 ml sinaasappelsap
6 gram gelatine (3 blaadjes)
20 gram suiker

Hulpmiddelen
Voorbereiding Bak de pannenkoeken volgens de algemene bereidingswijze.
Bereidingswijze Klop de slagroom met de suiker lobbig (tot dikke yoghurt) Week de gelatine in ruim koud water Verwarm ondertussen de sinaasappelsap. Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de warme sinaasappelsap (niet koken) Laat de sinaasappelsap afkoelen tot deze lobbig begint te worden. Meng de slagroom met de sinaasappelsap en bestrijk de pannenkoeken met het mengsel. Rol de pannenkoeken op en laat ze ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Snij de pannenkoeken in stukjes van ong. 2 cm breed. Direct serveren.

(BRON : Smulweb.nl)


Ik hoop dat je hier wat aan hebt?

http://www.soyouwanna.com/site/syws/hightea/hightea.html


Heb ik uit een heel oud topic wat nog in LIF staat, en waar het lekker blijft staan...
Martijn_77woensdag 23 februari 2005 @ 20:17
Hoort een Clubsandwich er ook niet bij?
Lienekienwoensdag 23 februari 2005 @ 20:30
Nee, bij een high tea worden traditioneel kleine sandwiches gepresenteerd, van niet geroosterd brood. Een club sandwich is met drie etages (dus twee keer beleg) en van geroosterd brood.
deedeeteewoensdag 23 februari 2005 @ 20:55

* deedeetee schenkt zich nog maar een kopje thee in en pakt een honingwafel want ze krijgt hier lekkere trek van......
Astridj0hvrijdag 25 februari 2005 @ 11:59
Ben zelf afgelopen weekend bij een workshop high tea maken geweest (in theeschenkerij de buytenplaets in Noordwolde echt een aanrader!)

High tea begint altijd met soep! (wij hadden Gentse waterzooi met naar mijn mening iets te veel leekselderij)

een echte aanrader vond ik de bleekselderij envelopjes. De recepten zijn wel voor groot verbruik... (24 stuks)

Nodig:
24 velletjes bladerdeeg
1 bos bleekselderij
375 gr. brie
3 peren (mag uit blik)
2 losgeklopte eieren
karwijzaad
grof zeezout
bloem om te bestrooien
evt. een bladerdeeg knijp vorm (je kan ze ook zelf dichtdrukken)

Snijd de bleekselderij eerst in plakjes en daarna in blokjes. Blancheer ze in eem inuutje en laat daarna goed uitlekken. dep de blokjes droog.
Snijd de brie met korst en al in blokjes.
schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ook deze in blokjes
verwarm de over voor (200 graden)
schep gelijke delen van de bleekselderij de brie en de perien in een mengkom en strooi er flink karwijzad overheen. voorzichtig mengen.
zorg voor 24 eetlepels van het mengsel (voor 24 velletjes bladerdeeg... duh...)
schep een eetlepel van het mengsel op de bladerdeeg blaadjes, bestrooi met zeezout en maak de bladerdeegvelletjes dicht (tot een soort envelopje oid)
leg de enveloppen op de bakplaat met bakfolie, bestrijk ze met de losgeklopte ei.
Bak de enveloppen in ca. 10 min. goudbruin

Ik had zo mijn twijfels over de combi: peer brie en bleekselderij, maar het is echt super lekker!

misschien kun je via debuytenplaets@planet.nl aan nog meer recepten komen. (geen zin ze allemaal over te typen namelijk )

Je eet eerst de warme dingen, daarna de koude hartige dingen en daarna pas de zoete dingen (muffins, scones enz.)

en uiteraard heeeeeeeeeel veel thee... het liefst tig verschillende smaken!

succes ermee, high tea rules!