Utrecht | dinsdag 22 februari 2005 @ 11:50 |
Hallo, Aankomende zondag komen er een aantal mensen bij mij thuis genieten van een high tea die ik organiseer. Ik dacht eerst via een catering/bakker maar denk dat het vrij makkelijk zelf te doen is. Ik had het volgende bedacht (misschien niet helemaal high tea maar ach) Scones (zelf bakken) Kleine taartjes petit-four (gewoon bij debakker kopen) Slagroomsoesjes kleine sandwiches met komkommer salade (casino brood met sateprikker erin) misschien een hartige taart, maar wat???? Heeft iemand nog leuke simpele suggesties voor de high tea??? Alvast bedankt | |
Lienekien | dinsdag 22 februari 2005 @ 11:52 |
Mini quiches? http://www.jannekes.nl/index.htm?url=/hartigetaart/ | |
Mr.Noodle | dinsdag 22 februari 2005 @ 11:56 |
Thee? misschien maar een ideetje.. ![]() | |
Beaker | dinsdag 22 februari 2005 @ 11:58 |
Bij scones hoort natuurlijk jam en cream ![]() ps. succes met het zelf maken van scones! Bij mij mislukken ze altijd! | |
Lienekien | dinsdag 22 februari 2005 @ 12:00 |
Je kunt ook kleine zalmsandwiches maken. Van wit casinobrood de kosten afsnijden, brood besmeren met roomkaas (mon chou), beleggen met zalm, twee keer schuin doorsnijden zodat je vier kleine driehoekige sandwiches krijgt. | |
Beaker | dinsdag 22 februari 2005 @ 12:04 |
Je kan ook ff spieken op www.hotelnewyork.nl daar kun je heerlijk genieten van een Higt tea en volgens mij staat op die site beschreven wat ze er allemaal hebben ![]() | |
Oblivion | dinsdag 22 februari 2005 @ 12:06 |
quote: Heb ik uit een heel oud topic wat nog in LIF staat, en waar het lekker blijft staan... ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 23 februari 2005 @ 20:17 |
Hoort een Clubsandwich er ook niet bij? | |
Lienekien | woensdag 23 februari 2005 @ 20:30 |
Nee, bij een high tea worden traditioneel kleine sandwiches gepresenteerd, van niet geroosterd brood. Een club sandwich is met drie etages (dus twee keer beleg) en van geroosterd brood. | |
deedeetee | woensdag 23 februari 2005 @ 20:55 |
![]() * deedeetee schenkt zich nog maar een kopje thee in en pakt een honingwafel want ze krijgt hier lekkere trek van...... ![]() | |
Astridj0h | vrijdag 25 februari 2005 @ 11:59 |
Ben zelf afgelopen weekend bij een workshop high tea maken geweest (in theeschenkerij de buytenplaets in Noordwolde echt een aanrader!) High tea begint altijd met soep! (wij hadden Gentse waterzooi met naar mijn mening iets te veel leekselderij) een echte aanrader vond ik de bleekselderij envelopjes. De recepten zijn wel voor groot verbruik... (24 stuks) Nodig: 24 velletjes bladerdeeg 1 bos bleekselderij 375 gr. brie 3 peren (mag uit blik) 2 losgeklopte eieren karwijzaad grof zeezout bloem om te bestrooien evt. een bladerdeeg knijp vorm (je kan ze ook zelf dichtdrukken) Snijd de bleekselderij eerst in plakjes en daarna in blokjes. Blancheer ze in eem inuutje en laat daarna goed uitlekken. dep de blokjes droog. Snijd de brie met korst en al in blokjes. schil de peren, haal het klokhuis eruit en snijd ook deze in blokjes verwarm de over voor (200 graden) schep gelijke delen van de bleekselderij de brie en de perien in een mengkom en strooi er flink karwijzad overheen. voorzichtig mengen. zorg voor 24 eetlepels van het mengsel (voor 24 velletjes bladerdeeg... duh...) schep een eetlepel van het mengsel op de bladerdeeg blaadjes, bestrooi met zeezout en maak de bladerdeegvelletjes dicht (tot een soort envelopje oid) leg de enveloppen op de bakplaat met bakfolie, bestrijk ze met de losgeklopte ei. Bak de enveloppen in ca. 10 min. goudbruin Ik had zo mijn twijfels over de combi: peer brie en bleekselderij, maar het is echt super lekker! misschien kun je via debuytenplaets@planet.nl aan nog meer recepten komen. (geen zin ze allemaal over te typen namelijk ![]() Je eet eerst de warme dingen, daarna de koude hartige dingen en daarna pas de zoete dingen (muffins, scones enz.) en uiteraard heeeeeeeeeel veel thee... het liefst tig verschillende smaken! succes ermee, high tea rules! |